Tema je zaključana

Re: POTRAGA! trazim recept za

08 pro 2009, 22:37

punjena jaja su ti i lijepa za oko i ukusna uz odojka

09 pro 2009, 10:42

ivana, je prigoda je prošla i uspjela sam napraviti super torticu, bez jaja, oraha itd. ti svakako stavi taj receptić kad stigneš. ;)

nego, treba mi dobar i provjeren recept za tiramisu.

09 pro 2009, 10:51

uzmes francuz prerezes ga na cca pola ili najvise trecine, izdubis i onda punis francuskom. Moras stisnuti francusku da dobro sjedne da se lagano poslije reze. Ostavis stajati u frizideru i rezes.

09 pro 2009, 10:54

Masha je napisao/la:nego, treba mi dobar i provjeren recept za tiramisu.

A vidi na Sortiranima recepata za Tiramisu :mrgreen: http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=88&t=42976

09 pro 2009, 15:59

ma imam ovaj s jagodama. mislila sam ako netko ima neki dobar, provjeren receptić, a da ja nisam čula za njega :mrgreen:
ono, da oborim goste s nogu :D , mm-u rođendan, dolazi sveki i tako to... :mrgreen:

09 pro 2009, 16:44

za obaranje gostiju s nogu imam ja jedan mmmmm recept za neku kremu od cokolade s ljesnjacima, kavom, ma mmmmm, moj tata negdje nasao. veceras cu prepisati i tortu i tu kremu.

09 pro 2009, 16:52

ivana, cekam i ja.

mene nikakav tiramisu ne moze oborit s nogu (pa ni s mirisom palacinki :lol )

09 pro 2009, 16:53

:lol ni mene. cak ni kad sve druge obori, dakle kad je objektivno fin. :ne

10 pro 2009, 17:34

nisam jucer stigla, valjda cu veceras

11 pro 2009, 16:24

ivana, oće li ti tvoji receptići? :mrgreen:
pomalo me hvata panika jer moram sutra praviti kolač, a još ne znam što bi. odgovorila sam mm-a od tiramisua, nisam baš raspoložena za sirova jajca.
u biti, nemam volje za ništa, pa mi je zato tako teško smisliti koji bi kolač.

dajte ideju, pliiiz!! :kima

11 pro 2009, 16:45

:oops:

pokusat cu nagovoriti sina da mi posalje recept, ja sam opet do kasno na poslu danas

11 pro 2009, 18:08

Pa ima onaj Jacin tiramisu, u koji idu kuhana zumanjca. Potrazi, mora biti tu, ja ga radila prekonekoliko puta i super je.
Edit, nasla recept :mrgreen:
SUPER TIRAMISU <
>POTREBNI SASTOJCI<
>500 ml vrhnja za šlag <
>1 čaša mljevenog šećera <
>4 žumanjka <
>250 gr sira mascarpone ( može se upotrijebiti i Dukatelin sirni namaz ili Philadelphia krem sir; ja kod nas vjerujte još nisam vidjela mascarpone sir čak me poružno pogledaju kada zatražim i nude ni mozarellu jer je "to taj sir") <
>pakovanje debljih piškota <
>crna kafa <
>rum <
>kakao<
><
>NAČIN PRIPREME<
>Umutiti vrhnje za šlag sa čašom šećera i ostaviti u frižider. <
>Za to vrijeme umutiti 4 žumanjka na pari (nekih desetak minuta) pa zatim skloniti sa pare i još malo mutiti. Pustiti da se ohladi. <
>Umutiti sir koji treba da je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi (da se ne bi zgrudvao). Sir treba iz istog razloga blago umutiti (čak i kašikom-posebno mascarpone). <
>Sada sjediniti šlag, sir i žumanjke i time je krema gotova. <
>Skuhati džezvu jake crne kafe, pa je procijediti i dodati 2-3 kašike ruma. <
>Svaku piškotu ovlaš provući kroz kafu i redati na odgovarajući tanjir. Stavljati red piškota, red kreme itd dok se materijal ne potroši. Odozgo naravno mora biti krema. Zatim staviti u cjediljku za čaj gorkog kakaoa i ravnomjerno posuti po kolaču. Najbolje je kada Tiramisu odstoji jedan dan u frižideru prije služenja. Na isti način se može pripremati i kao desert u zdjelama za puding. <
>p.s. juče sam na TV-u gledala jednu gospođu kako ga pravi u plehu od kolača i to dva reda piškota pa mascarpone krema pa puuuno narendane čokolade i još jednom isto tako. Ona kaže da obavezno pleh stavi u veliku plastičnu vrećicu jer inače će
zo poprimiti mirise iz frežidera i naravno ne treba da stoji duže od dva dana jer krem postane žilaviji. Eto to je to.

11 pro 2009, 21:27

masha, pa napravi famoznu tortu od sira - sv. gral ;) - viewtopic.php?f=63&t=14858

i ova za koju je kima neki dan napisala recept mora biti odlicna - viewtopic.php?f=63&t=54572

11 pro 2009, 22:38

hvala vam cure!
mislim da definitivno neću tiramisu (svejedno hvala, jzksv ;) ) , ali bi mogla sv. gral. mm-u se baš svidio, a nastojim mu ugoditi, ipak mu je rođendan, jel'te :mrgreen:
našla i neki kremasti, sličan trostrukom užitku, ali s lješnjacima, pa ću i to.

11 pro 2009, 22:55

KREMA OD COKOLADE

40 dag cokolade u prahu
2 zlicice gorkog kakaa
4 dl slatkog vrhnja
4 zlice krupno samljevenih ljesnjaka

za umak
3,5 dl slatkog vrhnja
1 zlicica skrobnog brasna
3 zlicce praska za instant kavu
liker od kave (nije nuzno)

na pari mijesati cokoladu, kakao i vrhnje da se sve stopi i zgusne. umijesati ljesnjake, pa uliti u kalup oblozen folijom (ili namazan maslacem i posut ljesnjacima) i staviti u hladnjak. sutradan mijesajte na pari vrhnje sa skrobnim brasnom i praskom za kavu dok ze ne zgusne. u kremu umijesajte liker pa ponudite uz stvrdnutu kremu

11 pro 2009, 22:57

a prilika za tortu je ionako prosla, pa cu to drugi put

11 pro 2009, 23:39

Onda je i ovo neka verzija tog sv. grala??
PITA OD SIRA
T:20DAG KEKSA
6 DAG MASLA
SAMLITI I STAVITI U ŠKROVADU A NA TO OVI NADJEV
N:4 JAJA
15 DAG ŠEĆERA
V.Š
70 DAG SIRA
KORA LIMUNA
I SOK
SVE IZMJEŠAJTE I STAVITE PREKO KEKSA NA 170 OKO 30 MIN. NAKON TOGA STAVITI FIL

F:3 KISELA VRHNJA
5 DAG ŠEĆERA
V,Š
ISTO IZMJEŠAJTE I STAVITE PRIKO NADJEVA I VRATITE U ŠKROVADU JOŠ 10-TAK MIN.
DA ZNATE KAD VAM JE GOTOV PRODRMAJTE ŠKROVADU NE SMIJE VAM SE MICATI TIJESTO TJ. BITI TEKUĆE

12 pro 2009, 15:51

trebam recept za nekakve okruglice od kruha.
kao prilog jelu.

jucer sam na poslu to narucila u dostavi i svidjelo mi se, a cini mi se i lako za pripremiti (a mozda se i varam).

12 pro 2009, 16:50

Okruglice od kruha

POTREBNO:
1/2 kg suhog kruha
10 dag suhe slanine
žlica ulja
mlijeka po potrebi
2 jaja
peršin
sol, papar
1 žlica brašna (može i više, a može se dodati i malo griza umjesto djela brašna)

NAČIN PRIPREME:
Izrežite suhi kruh na kockice i stavite u lim za pečenje, na malo ulja ili pekpapir, popržite ga u pećnici na najjačoj temperaturi da porumeni. Slaninu na režemo na kockice i prepržimo na vrućem ulju, dodati kockice kruha i kratko popržiti, kad se ohlade ulite onoliko mlijeka koliko upiju i ostavite malo da odstoje. Dodajte jaja, peršin, po potrebi brašna, posolite i popaprite. Zamijesite gustu smjesu kao za njoke. U loncu skuhajte 3 l vode i, kad uzavre, ubacite okruglice. Kuhane su kad isplivaju van.

Moja mama ih radi kao prilog divljači i zovemo ih "Zemn knedle", to je moje najdraže jelo :dada , recept imam ali ih još ne radim da ne pokvarim mamin specijalitet ;)

12 pro 2009, 21:33

Hvala!
Mislim da su ove bile bez slanine. Isle su kao prilog uz pasticadu (di idu obicno njoke) i cinile su mi se bas zgodne kao zamjena za njoke u bilo kojem jelu.

13 pro 2009, 00:21

Potice :dada super su! Moja mama ih radi s crnim kruhom. Jos su bolje. Meni bas ta paneceta/slanina daje poseban okus :dada

13 pro 2009, 19:37

Rogue je napisao/la:Hvala!
Mislim da su ove bile bez slanine. Isle su kao prilog uz pasticadu (di idu obicno njoke) i cinile su mi se bas zgodne kao zamjena za njoke u bilo kojem jelu.

pa samo izbaci slaninu ;)

ja ih rijetko pravim iako ih jako volim. inace, nemam neke odredjene mjere, radim odokativno, baza je ta - kruh, jaja, sol, papar, luk, malo mlijeka, malo brasna, malo masnoce (maslac, mast) list persina. ja uglavnom stavim i kockice slanine, malo maslaca a ponekad pojacam i jos nekim zacinima, muskatni orascic i sl.

13 pro 2009, 20:20

i ja ih uvijek odokativno radim i ne stavljam slaninu jer je meni osobno to pretesko. Ne stavljam niti luk jer mi to definitivno isto ne pase. Mrzim iz dna duse kuhani luk :mrgreen:
Najvaznije po meni je da je zemljica dobra i da je fino izrezana; niti prekrupno, niti presitno. Ja obicno radim s 8 kajzerica i to mi bude dovoljno za 6 do 8 ljudi, ovisno kakve su izjelice.
Na to stavim 2 jaja, mrvicak mlijeka (ne smije biti puno jer su onda gnjecave. Treba biti taman toliko da poveze), stavim cca dvije pune zlice brasna, puno sitno, sitno nasjeckanog persina, dobro promijesam i ostavim stajati cca sat vremena. Onda s pobrasnjenim rukama oblikujem i odmah kuham ali na slaboj vatri da se ne raspadnu.

26 pro 2009, 17:28

trazim recept za kekse u koje ide cornflakes i kikiriki. Mislim da se dodaje i med a mogu se peceni umakati u cokoladu. :conf

26 pro 2009, 19:53

Imam ove ali u te ne ide cornflaeks ali mislim da bi se moglo i to ubaciti

KIKIRIKI KOLAČIĆI

Sastojci:
- 25 dkg prženog kikirikija
- 25 dkg margarina
- 25 dkg šećera u prahu
- 3 jaja
- 30 dkg mljevenih keksi
- 20 dkg čokolade

Izmiješati pjenasto margarin sa šećerom u prahu i jajima. Dodati mljevene kekse, grubo zdrobljen kikiriki i 10 dkg rastopljene čokolade . Sve dobro izmiješati.
Razvaljati na cm i pol ili oblikovati "kobasicu" pa rezati na pločice od cm debljine.
Na pari rastopiti 10 dkg čokolade i 3 žlice ulja.
Ako je kolač razvaljan preliti ga glazurom i hladno rezati na kockice ili prutiće. Ako su oblikovane ploćice svaku do pola umočiti u glazuru.

26 pro 2009, 23:33

proguglaj "bonžita" kolač.
ako je to to, imam recet ali mi tekica trenutno nije blizu (mogu sutra staviti recept ako nije kasno). ja ga nešto ne znam dobro napraviti, ali ga inače radi moja baka i taj je kolač obavezan na svim mogućim okupljanjima i rođendanima :dada

edit: evo nešto ovako: http://www.becook.com/sr/recipe/Bon%C5%BEita.htm
uz napomenu da je bolje masu vaditi žličicom i stavljati u korpice za kolače nego je razliti u pleh pa kasnije seći ;)

27 pro 2009, 14:09

Olja, da, ta varijanta je bliza onome sto trazim. :dada

06 sij 2010, 22:26

jao, Rima, sorry, totalno sam zaboravila :oops: :oops: :oops:
sjetila sam se tek danas popodne - kad sam pravila :oops:

250g margarina/maslaca
200 g šećera
8 žlica meda
-> staviti da prokuha, da proključa.
umiješati 150 g sitno sjeckanih oraha/kikirikija i nešto malo manje od 250 g cornflakesa. po želji dodati i čokoladu. sve dobro promiješati i stavljati u korpice. ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
:buket

07 sij 2010, 13:49

Je l netko ulovio recept koji je
radila Ana, hm jučer mislim.
Neka krema koja se peče u pečnici, od kave i
čokolade i...čega još :conf

07 sij 2010, 15:45

Evo repriza
Tema je zaključana