Tema je zaključana

Re: BLAGDANSKI kolacici, torte i ostale slatke delicije - 2009.

26 pro 2009, 22:02

oooo nesretne pikule :lol

prijavljujem da sam pravila i one jamieve coko kekse. odlicni su dok su topli i onda opet nakon dva-tri dana stajanja, kad malo opuste (kao medenjaci).
al nisam se dala zlopatit dugo s izradom keksica. pokusala sam ih praviti prema njegovim uputama, preklapanje manjeg i veceg dijela tijesta s cokoladom izmedju i nije mi bas islo pa sam pravila loptice (coksa u sredini) ispali su super!

27 pro 2009, 14:25

Kaj? bolji su s obicnom kavom :znoj upravo sam ih smiksala s Nesicom...

28 pro 2009, 09:16

ovog božića sam prvi put radila kinder tortu ili nutella tortu s nekim novim malo izmjenjenim receptom od onog na ovom pdf-u i mogu vam reći da mi je bio divan, svi su prste lizali, pa čak i oni najtvrdokorniji sladokusci koji ne priznaju ništa što nije čokoladno i jaaaako slatko! samo umjesto gornjeg sloja čokolade po kremi idu jaffa keksi i tako daju neku svježinu tom kolaču, mljac! i stavljala sam grubo sjeckane orahe umjesto lješnjaka, oni se lakše grizu!

29 pro 2009, 10:46

Jučer radila savijaču s pehtranom (svježim estragonom - Artemisia dracunculus) i meni je božanska, MM-u isto dobra, djeca ni da probaju :dunno a pekla sam posebno zbog N. jer ju ona voli i ne smije orehnjaču. Danas planiram savijaču s grožđicama.

30 pro 2009, 15:47

Išleri

Tijesto: 20 dag brašna, 7 dag šećera u prahu, 10 dag margarina, 1 žumanjak, 2 rebra naribane čokolade, 1/2 praška za pecivo.
Sve sastojke staviš u posudu i mijesiš rukama. Razvaljaš tanko valjkom i režeš krugove. Pečeš na 180°C 10-12 minuta.

Krema: 5 žumanjaka, 15 dag šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 20 dag margarina
Malo izmiksaj žumanjke sa šećerom i vanilijom i tuci na pari. U hladno umiješaj margarin. Spajaj po 2 kremom (ja koristim pumpicu za ukrašavanje pa ispadne ljepše) i svaku umoči u čokoladnu glazuru.

30 pro 2009, 23:59

Ivana, Ina, Sandra, na koje šalice se misli u receptu za fatalne kolačiće? Šalica za nes, od cca 2 dl, manja, veća?
Hvalaaaaaaa :kiss

31 pro 2009, 00:05

ja maloprije napravila, mjera mi je bila šalica od nesa.
ali nisam baš jaaako oduševljena. šmrc.

31 pro 2009, 00:08

Hvala, Novamama :mah A zašto nisi oduševljena? Previše čokoladasto-kavasto? :)
I na Rodi sam tražila sad recept i vidjela da piše
šalica = oko 130 g

:mrgreen:

31 pro 2009, 00:10

olja - napisala sam već negdje da imam posudu na kojoj su i cups i ounces i mililitri pa s njom sve mjerim

31 pro 2009, 00:19

Previše čokoladasto-kavasto

:dada
malo se i lijepe za zube. iako lijepo izgledaju što je meni uspjeh.

31 pro 2009, 01:40

A ja danas odlučila ispeči još par kolača (nisam puno za Božić jer smo bili kod baka par dana) i ispečem prvi - kokosove ploške (biskvit s kokosom i grožđicama i čokoladna glazura) i druge na pola (pužiće s orasima) i crkne mi pećnica ( išla susjedu žicati da mi ispeće zadnji pleh) - tako da sam ja ove godine gotova s kolačima :mrgreen:

31 pro 2009, 12:25

Novamama, a sto kazu ostali degustatori? kod nas je 2:2, mm i filip vole, jakov i ja ne.

31 pro 2009, 15:41

sandram je napisao/la:Dosla sam samo Ini i Ivani reci mmmmmmmmmmmm.
Olja, jesi ti probala te keksice? Ti bi bili savrseni za tvoj ukus ;)

mmmmmmmm, savrseni su!!! :dada

31 pro 2009, 20:31

Ipak sam pekla danas nešto - tortu od naranče, oraha i čokolade, bez brašna. A imala sam i nugata i marcipana pa sam napravila neke a la Mozart talire (roladu od toga, pa roladice prelila čokoladom).

01 sij 2010, 20:39

jde cure ko zna jedan recep da mi da.mislim da se zove bozicni panj nekad davno sam ga imala pa sam izgubila

02 sij 2010, 11:32

Božićni panj

Biskvit: 8 žumanjaka, 15 dag šećera, ribana korica 1/2 limuna, 4 bjelanjka, 10 dag brašna
Obloži lim papirom za pečenje. Zagrij pećnicu na 230°C. Istuci žumanjke s 1 žlicom šećera i koricom limuna u pjenušavu smjesu. S preostalim šećerom istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa mu umiješaj žumanjke. U to dodaj brašno i pomiješaj. Peci oko 5-10 minuta. Ispečeni biskvit iskreni na čistu krpu posutu šećerom i zarolaj u roladu.

Krema: 25 dag čokolade za kuhanje, 25 dag omekšalog maslaca, 12,5 dag šećera u prahu, malo ruma
Otopi čokoladu u vodenoj kupelji i pusti da se malo ohladi. Istuci maslac sa šećerom u prahu. U smjesu dodaj čokoladu i malo ruma. 2/3 kreme namaži na biskvit i savij ga nazad u roladu, ostatkom kreme ukrasi panj.
Tema je zaključana