Odgovori

Re: POTRAGA tražim recept za ...

11 kol 2010, 15:24

Ja filete ribe recimo paniram mlijeko - kuk. brašno - mlijeko - kuk. brašno (u koje umiješam origano i malo bosiljka). Isto tako možeš i meso.

11 kol 2010, 15:28

a jeste li probale pohati sa smjesom od brasna i vode ili brasna i vrhnja pa u mrvice?
mislim da sam tu negdje čitala o tome.

11 kol 2010, 15:31

olja je napisao/la:a jeste li probale pohati sa smjesom od brasna i vode ili brasna i vrhnja pa u mrvice?
mislim da sam tu negdje čitala o tome.

Englezi često paniraju baš tako - voda+brašno ili pivo+brašno, ali ja to doma nikad nisam radila jer je navodno teško pogoditi dobar omjer i dobiti dobru konzistenciju, a budući da mi je moj način lagan i fin, nemam potrebe isprobavati. ;)

11 kol 2010, 15:50

Super kombinacije, hvala. Posebno mi se sviđa ovo sa kukuruznim brašnom. Apropo toga jedno glupo pitanjce: kukuruzno brašno je pura tj palenta??
Lik kod kombinacije mlijeko - k. brašno dali se korica uhvati s obzirom da mi se čini da nema vezivnog sredstva kojeg inače jaje predstavlja. jeli se raspada ili drži?

11 kol 2010, 18:30

Drži se. :dada Malo jest osjetljivije od običnog pohanja, moraš paziti kad okrećeš, ali dobiješ koricu. :dada No nemoj očekivati da ti ispadne kao normalan "poh" jer neće, to je potpuno drukčija korica.
Aha, i btw ja tako paniram u pećnici, nikad na tavi, mislim da bi se raspalo.
Kukuruzno brašno je baš brašno, sitnije je od palente, ali u nedostatku istoga, mogla bi je koristiti u zamjenu. To ti je isto kao i pšenično brašno:gris.

12 kol 2010, 12:11

A u pećnicu? e sad sam se sjetila da mi to i svekrva radi s pastrvama u pećnici.
To onda ne bi moglo za pohati pileće filete, na to mi se najviše odnosilo pitanje

12 kol 2010, 13:22

Zašto? Naravno da možeš. :dada

12 kol 2010, 14:54

zato što njih poham na tavi a kažeš da se na tavi korica ne držala

12 kol 2010, 15:28

Pa pohaj ih u pećnici. :) Il probaj na tavi, ko ti kaže da ja nisam jednostavno nesposobna. :zub

13 kol 2010, 21:26

polako sam puko s tom tražilicom... na kraju ne znam, jel to bilo tu ili negdje drugdje :/

radi se o nekom pre jednostavnom tijestu sa svježim kravljim sirom.
išlo je 500 g brašna (kakvog ?), 500 g sira i 500 g (ali svi stavljau manje jer je pre masno) maslaca.
e, sad... jel ide prašak za pecivo ? možda jaje ? jaje mislim da ne ide, ali za pp nisam ziher...

13 kol 2010, 21:51

to su vjerojatno oni jako masni keksi sa sirom...
ide mislim po trećinu svega, ali čega :dunno :lol
idem ja tražit

13 kol 2010, 21:52

ovo?

keksi (mirci)
ukusni su, lijepi, ne lome se i jednostavni za izradu

pjestam sa nekog starog topica

250g svježeg sira
250g margarina ili maslaca
250g brašna (najbolje bi bilo pomješano ½ oštro i ½ glatko)
1 ravna mala žličica soli

1 jaje za premazivanje
sol, kim, sezam, lan...

Sir se dobro ocijedi, doda maslac ili margarin, brašno i sol. Umijesi se tijesto. Tijesto treba odležati u hladnjaku 30-60 minuta, bez problema može i više.
Razvaljati na oko centimetar debljine, izrezati malom čašom, poslagati na papir za pečenje.
Umutiti jaje i premazati kolačiće, posipati s malo soli i kima ili sezama.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.
Kolačići budu razlistani kao da je lisnato tijesto.

Od istog tijesta (samo dodati manje soli) može se napraviti i slatka varijanta. Tada se razvaljano tijesto izreže na kvadrate, u sredinu se stavi malo marmelade ili nutelle i 2 suprotna kuta se spoje.
U vecu zdjelu staviti secer u prahu i vruce pecene kifccie uvaljati u secer.

13 kol 2010, 21:52

tzv. koliko-toliko :)
jeste - koliko brasna, toliko sira, i toliko maslaca (maslaca moze i manje, tocno :dada )
umijesi se tijesto, ostavi da se malo ohladi, razvalja i vade se kruzici koji se peku u pecnici.
uz pivo - savrseni :)

edit: vipka je bila brza :mah
Zadnja izmjena: olja; 13 kol 2010, 21:53; ukupno mijenjano 1 put/a.

13 kol 2010, 21:53

viewtopic.php?f=87&t=46558

14 kol 2010, 07:04

znači, oštro/glatko pola/pola, prašak za pecivo ne.
kak to nisam mogo zapamtiti ? :cigle

hvala na pomoći :mah

16 kol 2010, 14:46

To ispadnu pogačice, a super je razvaljati pa preklopiti i tako par puta - onda bude kao lisnato (samo puuuno bolje nego iz dućana)

I da, iako ja u pravilu ne koristim margarin, tu je bolje raditi s margarinom nego maslacem.

23 kol 2010, 13:24

samo da prijavim da sam radila pitu od šljiva po oljinom receptu, ispala je ok :dada

24 kol 2010, 09:20

Ja filete ribe recimo paniram mlijeko - kuk. brašno - mlijeko - kuk. brašno (u koje umiješam origano i malo bosiljka).

I onda u pecnicu sa tim? Kako? Vise se peku ili pohaju? Na kolicinu ulja mislim, koliko se stavlja.
:oops:

24 kol 2010, 09:30

Više se peku. Nauljim dno tako da samo bude masno i kistom premažem gornji sloj. To opet ponovim kad ih okrećem i još jednom, dvaput tijekom pečenja (pogledam pa vidim)
Opcija dva, stavim ih u vatrostalnu, na dno stavim mlijeka i komadiće putra, gornji sloj namastim. Postupak isti kao i gore, dolijem mlijeka kad okrećem, u međuvremenu promatram. :)

24 kol 2010, 11:02

Hvala!!! :kiss

24 kol 2010, 17:33

Ribe po receptu Likmame pojedene. Fino su ispale!

24 kol 2010, 18:05

odlično. :)

LANGOŠICE

30 kol 2010, 09:46

Curke jel ima netko od vas recept za one langošice? Nama je to prefino i jučer smo u Varaždinu čekali dobrih pola sata u redu za njih :lol pa mi sve bude žao da ih jedemo samo za vrijeme nekih proštenja ili za trajanje velesajma. Čini mi se da to nije nešto komplicirano i da bi se moglo napraviti u "kuhinjskoj verziji" jer su mi jako slične po ukusu hercegovačkim uštipcima :dada

Re: LANGOŠICE

30 kol 2010, 09:51

Joj nikada čula za to ali ako netko ima recept za urmašice ja bih......

Re: LANGOŠICE

30 kol 2010, 10:38

Ma našla sam ovo na netu : http://www.knorr.com.hr/hr/Recepti/Topl ... LANGOSICE2
I još par takvih na coolinarki ali ja vjerujem samo vama :kiss

30 kol 2010, 18:09

pisala sam ovdje već recept - mislim da se zove dizano tijesto za više dana - može stajati u frižideru - od njega radim te lepinje kako ih mi zovemo

31 kol 2010, 13:30

Imam ja recept za to dizano tijesto koje može stajat u frižideru danima i od njega se rade langoši, meni uvijek uspijeva, a koristim ga za pizzu i kruh:

Sastojci: 1 kg mekanog brašna, 2 žlice ulja, 1 žlica soli, 1 kvasac, 1 jogurt, 2 jaja, malo šećera, 0,45 ml mlijeka, 1 prašak za pecivo

Priprema: malo mlijeka, šećer i kvasac izmiješajte. Pustite da se kvasac digne. U brašno umiješajte ostale namirnice te dodajte mješavinu kvasca te zamijesite tijesto. Od takvog tijesta možete raditi sve dizano (krafne, kiflice, tijesto za pizzu,...). Umotano u foliju, tijesto može stajati 14 dana u frižideru, te mj dana u zamrzivaču.

31 kol 2010, 23:08

ijesto može stajati 14 dana u frižideru

:shock
Recept izgleda super!

02 ruj 2010, 13:45

ančica28 je napisao/la:
Sastojci: 1 kg mekanog brašna, 2 žlice ulja, 1 žlica soli, 1 kvasac, 1 jogurt, 2 jaja, malo šećera, 0,45 ml mlijeka, 1 prašak za pecivo

Priprema: malo mlijeka, šećer i kvasac izmiješajte. Pustite da se kvasac digne. U brašno umiješajte ostale namirnice te dodajte mješavinu kvasca te zamijesite tijesto. Od takvog tijesta možete raditi sve dizano (krafne, kiflice, tijesto za pizzu,...). Umotano u foliju, tijesto može stajati 14 dana u frižideru, te mj dana u zamrzivaču.

i ja imam taj recept ali sam ja izbacila jaja jer mi je tijesto bilo prežilavo. Sada samo stavim malo više mlakog mlijeka ;)

02 ruj 2010, 16:47

ovo?
ono što sam ja radila za prve rođendane (i prve moje torte) je turbo jednostavno - a to su zeko, leptirić i vlakić.

Ispečeš običnu najobičniju okruglu tortu, odrežeš sa obje strane od kruga identične (i na istom mjestu i s jedne i druge strane!) - uši (nožem capneš tako da bude u obliku lista, kužiš).
Samo dva reza nožem i dobila si uši koje staviš na vrh glave, a ovo što ti je preostalo od kruga (dva udubljenja, sa svake strane po jedan) je oblik zekine glavice.

Za leptira - prerežeš okruglu tortu po pola, okreneš polovice tako da se okruglim dijelom dodiruju (kužiš?) i dobiješ krila leptira.

A od dva-tri rolata možeš napraviti vlakić s puuuuuno vagona

tu je
viewtopic.php?f=63&t=43295
Odgovori