07 pro 2005, 03:12
Recept za Manastirske šnicle<
>--------------------------------------------------------------------------------<
> Dobila sam receptić, dobila sam ga :ma<
><
>Najprije se operu i istuku šnicle. Posole se, popapre i malo namažu sa senfom. Uvaljaju se u
ašno, pa u jaja i na kraju u mješavinu mljevenih oraha i badema. I to je to.<
><
> <i></i>
10 pro 2005, 14:36
Ovako u wok stavis samo malkice ulja..i na sitne komade pilecu sniclu isjeckas..<
>Stavis i dinstas na ulju dok ne pobjeli sa obe strane..i onda ja dodan papriku u boji...isjeckanu po zelji...<
>N a drugu stranu skuhas rizu, pososlis i na skoro gotovo dodas u meso i paprike..<
>E sad zoza je..sos...koji stavis na sve to...a ja kupim gotov...a prepostavljam da ga ima i tu kod vas..<
>I stavim taj sos...ostavim da krca i dodam chili sos..jer obozavam ljuto...<
>I to je to...a sad ti mozes dodati sta zelis,a li ja en dodajem jer ova kombinacija je najbolja..<
>Gljive puste vodu, pa ne bude uopste ukusno...<
>E ja mozes na ovu moju kom. dodati i kukuruz iz kozerve.. <
>E nadam s eda sam ti pomogla, ako nista dala sam ti ideju, pa ti sama experimentisi..<
> <i></i>
11 pro 2005, 01:48
Piletina u umaku od gorgonzole <
><
><
>250 g pilećih prsa<
>150 g gorgonzole<
>2 dl vrhnja za kuhanje<
><
>Na zagrijanom ulju prepržiti odreske od piletine, dodati začine, vrhnje i usitnjeni sir. Kuhati na laganoj vatri dok se sir ne otopi.<
>------------------<
> <i></i>
11 pro 2005, 01:49
Pileći odresci u umaku <
><
>4 pileća odreska<
>1 dl bijelog vina<
>250 g šampinjona<
>1 dl kiselog vrhnja<
>80 g margarina<
>sol<
><
>Odreske istucite batićem za meso te popržite sa svih strana na polovici margarina, prelijte vinom i pirjajte dok vino ne ispari. <
>Šampinjone narežite na listiće i pirjajte na preostalom margarinu. <
>U pržene odreske dodajte kiselo vrhnje i šampinjone i kuhajte dok se ne zgusne <i></i>
11 pro 2005, 01:50
Knedle od mesa <
><
>250 g mljevenog mesa<
>150 g šampinjona<
>1 žumanjak<
>1 luk<
>1 kiselo vrhnje<
>mrvice<
>peršin<
>1 kocka juhe<
><
>Brašno, mrvice, žumanjak i kiselo vrhnje do
o izmješamo s mesom, pa od te smjese oblikujemo knedle. Zatim knedle ispržimo sa svih strana. Izvadimo ih i na tom ulju popržimo luk, šampinjone, dodamo vodu i kocku za juhu, pa prokuhamo. Ako je umak previše rijedak, dodamo
ašna da se zgusne. Tim umakom prelijemo knedle. <
> <i></i>
11 pro 2005, 01:51
PALAČINKE PUNJENE PILETINOM<
>pola pileta(najbolje stara kokoš) skuhati (odmah imate i zdravu juhicu) sa mrkvom i začinima kao za juhu. ispecite palačinke. kuhanu piletinu izvadite i očistite od kože i kostiju. sameljite je u multipraktiku dodajte majoneze i nekoliko kiselih krastavaca.po želji dodajte još soli.na palčinke stavite po jednu jušnu žlicu nadjeva i preklopite je da dobijete kvadrat. slažite palačinke u tepsiju. kad ih sve posložite zalijte sa kiselim vrhnjem i malo zapecite <i></i>
11 pro 2005, 01:52
Isto tako se piletina usitni samo što se pomiješa sa feta sirom i 1 jajetom i malo pavlake. Ne mora se soliti jer je feta sama od sebe slana. Palačinke se prave (6-7 većih) od jednog jajeta pola litre kisele vode i
ašna po potrebi. Onda se to fino nafiluje i zalije sa umućenom pavlakom i jajetom . Bude super. Zapravo pravi recept je bosanski i zove se aščikadunine sarmice i koristi se ovčiji sir ali pošto mi je prejak ja sam to malo prilagodila <i></i>
08 sij 2006, 23:12
Idu blagdani, pa evo što ću ja napraviti umjesto francuske salate.<
>Potrebno je:<
>2 paketa tost kruha (40 komada)<
>3 vrhnja<
>3 majoneze<
>3 žlice kečapa<
>25dkg purećih/pilećih prsa<
>10 kiselih krastavaca<
>3 abc sira<
>5 jaja<
><
>U tri posude stavite po jedno kiselo vrhnje i jednu majonezu.<
>U 1. posudu dodate kečap i narbanu piletinu ili puretinu.<
>U 2. posudu dodate 7 naribanih kiselih krastavaca i 5 naribanih jaja<
>U 3.posudu dodate abc sir i tri naribana krastavaca.<
>Tost kruh složite u dva reda po 5 komada (ili drukčije ukoliko nemate tako veliku tacnu). <
>Slažete: red kruha pa smjesa iz prve posude. Opet red kruha pa smjesa iz druge posude. Opet red kruha pa smjesa iz treće posude (ali ne sve potrošiti). Završite sa redom kruha i gore i okolo tanko premažete sa ostatkom iz treće posude. Gore naribati sir trapist.<
> uz pečenje, pohano ili jednostavno uz kuhanu šunku ili pršut.<
>Ako netko voli kiselije, slobodno pojačati kisele krastavce. Potrebno je da odstoji barem 12 sati na hladnom.<
>Probajte, meni je jako ukusno. <i></i>
08 sij 2006, 23:38
Argentinski odresci<
><
>Sastojci:<
>50 dag mljevenog mesa<
>5 jaja<
>5 juđnih zlica
asna<
>1 juđna zlica Vegete(ko ne voli vegetu,stavi sol)<
>5 jusnih zlica ulja<
>1 ribani crveni luk<
>2 cesnja cesnjaka<
>2 dl. vode<
>nasjeckanoga persinova lisca<
><
>Sve gore navedene sastojke izmijesati i staviti 1 sat u hladnjak.(moze i duze)<
>Prije pecenja dodati jedan prasak za pecivo(ja nekad zaboravim,pa ispanu isto do
o) i kutlacom stavljati<
>na vruce ulje.<
>U stvari su ovo fasirane snicle-ali puno jednostavnije.Meso je bolje za djecu kad je dva puta premljeveno. <i></i>
08 sij 2006, 23:50
Propržila sam dvije glavice luka, dodala dosta nasjeckanih šampinjona, posolila,pobiberila i poklopila. Pustila sam tako da sva voda ispari - da šampinjoni budu baš suhi.Prsa sam jednostavno zarezala nožem tako da napraviš nešto poput džepa i u taj džep stavljaš gljive. Filete sam povegetila uvaljala u
ašno i propržila sa obje strane. Bilo je vrlo ukusno.<
>Ovi na tv-u su zapravo skuhali špinat pa su sa špinatom punili filete samo sam ja malo izmjenila recept (muž mi ne voli špinat). <
> <i></i>
18 sij 2006, 00:52
<
>PILE NA TURSKI NACIN by Moj djecak<
><
>Do
o oprati pile, na sredinu tepsije staviti saku soli i na sve to staviti pile. Nema potrebe prekrivati folijom, prevrtati pile ili bilo sto drugo nakon sat vremena pile je samo od sebe gotovo!!!!<
>Izgleda kao sa slike, rumeno, hrskavo a ukusno je pravo!!!<
><
><
>Btw, pile se pece samo tj. bez dodataka (krompira, rize ili povrca). U protivnom "dodaci" ce biti preslani!!! <i></i>
30 sij 2006, 13:29
Ovi medaljoncici sto sam ih zadnji put pravila su pravo jednostavni,
zo se spremaju i idelani su za tople ljetne dane. Ideju za njihovo pripremu dobila sam u Turskoj. <
>Pileca prsa izrezes tako da napravis male medaljonice. Posoljeno i pouljeno meso stavis u duboku posudu i ostavis pola sata do 45 minuta da odstoji (posudu poklopi). Nakon toga isprzis meso ne dodajuci vise masnoce od one u kojoj je bilo potopljeno i to je to!!! Meso bude kao sa rostilja....Servira se sa pavlakom a mozes ako volis posuti malo persuna po mesu. Jednostavno,zar ne?? Poenta je samo u przenju! <
>Uz "suhe" medaljoncice obicno pravim i salatu od patildzana ili neko drugo saftali jelo. Patlidzan salata je idealna za tople ljetne dane pa cu <i></i>
06 vel 2006, 19:01
Evo NAPOKON sam se sitila pitati tatu za teletinu. <
>Ko prvo on je profesionalan kuhar i njemu je to sve lako, radi od oka pa recept nece biti u gramima i minutama, ali...moze pomoci.<
>Ko drugo moram se ispraviti, on ne koristi prsa nego flam - dio ispod prsa. ali moze bilo koji dio teletine - samo se treba napraviti dzepic za nadjev, kod prsa je potrebno vaditi re
a pa je zato flam jednostavniji izbor.<
>Nadjev se cini ovako:<
>dzigerica (najbolje janjeca) se prokuha (15-20 dag/na kilo), ohladi i isjecka. Isjecka se i doda slanina, kruh ili prezle i sve skupa promijesa. <
>Doda se isjeckani list koromaca, persina i list kapule ljutike kolicina po zelji. <
>Primjesaju se 2 jaja i doda mix maslinovog i sojinog ulja - po potrebi da smjesa bude dovoljno mokra da se oblikuje rukama i napuni s njom meso - ali ne premokra.<
>Smjesa se puni u dzep, dzep se zatvori cackalicama <
>(provuku se kroz meso da drze gornji i donji rub da ne izlazi nadjev).<
>Pece se kao i inace - koliko vec vremena treba za teletinu (on je rekao oko sat vremena na 200°).<
>Da li je peceno najbolje je provjeriti tako da se bocne meso i ako jos izlazi krv - treba jos peci, ako izlazi voda - gotovo je.<
>U SLAST!!! <i></i>
06 vel 2006, 19:03
"Govedina na dalmatinski"<
><
>1/2 kg govedine (junetine)<
>1 glavica luka<
>30g ulja <
>20g maslinovog ulja<
>1 žlica vegete<
>5-6 oguljenih rajčica (pelata)<
>sol, papar, bosiljak ili ružmarin, crno vino<
><
>Govedinu (junetinu) izrezati na 1cm debele šnite. Na mješavini ulja zdinstati luk, pa zapeći šnicle na obje strane. Posipati vegetom, dodati rajčice, bosiljak (ili ružmarin), sol, papar, crno vino prema ukusu i podliti kojom žlicom juhe u kojoj se meso kuhalo.<
><
>prilog: pire krumpir, tjesetenina, riža, žganci<
>vrijeme pripreme: 20 min <
> <i></i>
25 vel 2006, 20:05
Kjofte/kuglice/kolacici u sosu<
> <
>500gr mljevenog mesa<
>Crni luk – pola glavice<
>Jaje<
>Kriska kruha<
>So i biber<
>Paradajz sos<
>Svjez persun<
><
>Umjesiti meso sa sitno sjeckanim lukom, jajetom, mrvicama hljeba (koji smo predhodno skvasili u vodi ili mlijeku i iscijedili), zacinima i napraviti kuglice. Uvaljati ih malo u
asno i staviti u vrelo ulje da se prze. Kad su gotove (drmajte serpu da vam se ne raspadnu), dodajte paradajz sos malo razblazen sa vodom i pustite da se malo krcka i da se zapece. Kad je gotovo, pospite malo sitno isjeckanim persunom i posluzite toplo. Do
o ide uz pire ili rizu. <i></i>
25 vel 2006, 20:09
Quesadijas (meksicka meza) - super ukusno a pravo lako<
><
>Kupite kore (izgledaju kao palacinke), ovdje ih zovu tortilla wraps.<
>Napravite smjesu od narendanog sira (ja koristim mocarelu), jajeta, origana.. Mozete dodati komadice piletine, paradajz, grah, ljute papricice - jalapeno peppers, crvenu papriku i sl. <
>Zagrijte tavu i malo zapecite palacinke sa obe strane. Na zapecenu stranu stavite smjesu (i to na polovicu tortille) i poklopite drugom polovicom. Jos malo grijte u tavi i prenesite na tanjir gdje treba izrezati na manje dijelove (izgledaju ko snite torte). <
>Odlicna topla meza za goste, nema puno posla a svima ce se svidjeti. Servirajte toplo uz pavlaku, avokadu ili salsu.<
> <i></i>
10 ožu 2006, 17:17
Pileca prsa u soja sosu by moj djecak<
><
>pileca prsa se izrezu na komadice, posole, pobibere i pomijesaju sa soja sosom. Tako treba da stoje najmanje pola sata. Nakon pola sata.....<
>Na ulju se isprzi crveni luk (jedna glavica) i bijeli zatim se doda piletina sa svim zacinima a onda postepeno kecap, malo mlake vode, pa chilli (ja obavezno stavim i vegetu). Kad je piletina gotova, poklopi se i ostavi jos neko vrijeme na "tihoj" vatri (sto bi rekla moja mama) da se "krcka". <i></i>
10 ožu 2006, 18:26
"lagani pileci paprikas" by Trini<
><
>kuhati komade pileceg mesa sa soli (u vode tek toliko da pokrije meso), kad su napola kuhani dodati krumpir rezan na ploske. <
>Nakon jedno 15 min dodatnog kuhanja, zaciniti po ukusu sa soli, Vegetom i crvenom paprikom. <
>Dodati malo
asna (da se malo zgusne, ali kolicina
asna stvarno treba biti mala jer je vec dosta gusto i od krumpira). Skuhati sve do kraja. Ako se pazi i ne doda se puno vode, tj. tekucine, ovo jelo je super ukusno, lagano,
zo i jednostavno. <
>Na kraju se moze dodati i vrhnje za kuhanje. <
><
>Inace, klasicni pileci paprikas radim tako da prvo dinstam piletinu na luku, pa zalijem vodom, itd. Ovo gore je "laksa" varijanta. <i></i>
10 ožu 2006, 18:29
zi snicli by bojana<
><
>Snicle, (purece, svinjske, telece... svejedno) natuci i naglo isprziti na sasvim malo ulja. <
>Przeno meso se izvadi, ulje skinuti s vatre i dodati zgnjeceni cesnjak (kolicina po zelji, npr. stavim jedan rezanj za 4-6 snicli...). <
>Kad se ulje malo ohladi, umijesa se malo crvene paprike i zlica
asna, dolije se vode (toliko da jedva pokrije meso kad ga vratite u umak) i vrati na vatru da zakuha. Posoliti i vratiti snicle u posudu da zajedno s umakom jos nekoliko minuta prokrckaju.<
>Brzo je, a bas fino. Moja mama stavlja u ovaj umak i malo vrhnja pod kraj. Pase i komadicak lovorovog lista, papar, persin. <i></i>
10 ožu 2006, 18:30
piletina u bijelom umaku by jasmina01<
><
>pileca prsa se narezu na kockice i peku se na malo ulja dok se ne zarumene.<
>Nakon toga se u tavu ulije 1/2 do 3/4 litre vrhnja za kuhanje, pa dok zakipi dodati jedan paketic topljenog sira u listicima, ak treba malo posoliti i to je to, ne treba nikakvih drugih zacina. <i></i>
10 ožu 2006, 18:33
Teleci misici u kajmaku (kiselom vrhnju) by jacabp<
><
>-1kg telecih misica (neka ih mesar isjece na komade)<
>-1 ravna supena kasika soli,<
>-1 ravna supena kasika vegete,<
>-malo ulja i maslaca<
>-2 kasike
asna<
>-1 mala casa kiselog vrhnja<
><
>Potrebno je naliti vode da prekrije meso i kuhati da se DOOOOOBRO raskuha. Najlakse je koristiti pretis lonac, ali i ne morate (samo ce se ovako kuhati malo duze i treba dolivati pomalo vode).<
>E kad se meso do
o raskuha onda napravite svijetlu zaprsku (malo ulja, malo putera i dvije kasike
asna). Zaprska se uspe u meso i jos malo se kuha tihoj vatri. Na kraju se doda jedna mala casa kajmaka. Da se ne bi zgrudvao treba ga malo razmutiti sa toplom mesnom vodom. <i></i>
24 svi 2006, 17:00
<
>"Züri Gschnätzlets" (Zürcher Geschnetzeltes) by Slavonka74<
><
>600 g teleceg mesa (tanki, mali komadici),<
>sol, papar,<
>1 glavica crvenog luka (isjeckan),<
>persin (isjeckan),<
>250 g sampinjona (izrezan na listice),<
>3 zlice maslaca,<
>1 zlica
asna,<
>2 dl bijelog vina,<
>2 dl vrhnja za kuhanje<
><
>Priprema:<
>Meso kratko preprziti na maslacu. Izvadit ga iz tave i staviti na toplo. Luk lagano zarumeniti u tavi, dodati sampinjonje, posuti
asnom i zalitit sa vinom. Ukuhati vino na polovicu i dodati vrhnje za kuhanje. Pustiti da se malo zgusne. Do
o zaciniti sa soli i paprom. Na kraju vratiti meso u sos i odmah posluziti (ako je meso jos dugo u sosu ili ako se jos dalje kuha, postat ce tvrdo). Posuti sa persinom i servirati zajedno sa Rösti, kuhanom rizom, tankim tagliatellama.<
><
>Ako sam napisala a da ne kuzite samo pitajte! Ako hocete jelo mozete pripremiti i sa svinjetinom ili piletinom, no orginal je sa teletinom. <i></i>
11 srp 2006, 16:24
sniceli u saftu by IvanaFM<
><
>meso na tanko narezem, istucem, posolim i isprzim (u dubljoj tavi ili teci). <
>meso izvadim iz tece i u ulju od przenja napravim zaprsku (ako je puno ulja odlijem).<
>Zaprsku klasicno radim, stavim bijeli luk, malo ga prodinstam, dodam zlicu-dvije
asna, malo vegete, malo konserve, dolijevam vode, kad to postane dovoljno gusto vratim meso u taj toc i jos neko vrijeme kuham zajedno, po potrebi dolijevam vode. <
>Cesto dodam i bijelog vina. Zacina mozes dodat po zelji, ja obicno stavim petrusimul i muskantni orascic. Nekada uz
asno stavim i malo prezle.<
><
> <i></i>
11 srp 2006, 16:27
piletina u umaku od trava i meda by daphne<
><
>pilece batke nasoliti i staviti po njima malo vegete. <
>u posudu staviti 1 Ĺľlicu ulja i fino ih poprĹľiti da dobiju hrskavu koricu (ne u rerni) zatim ih zaliti sa cca 2dl bijelog vina i ubaciti jedan prstohvat kadulje (Ĺľalfije) ruĹľmarina i mente. <
>kad vino ishlapi na pola staviti jednu kavenu žlicicu meda i dodati još 1 dl vode. neka sve skupa malo još prokuha da trave puste mirise. <i></i>
11 srp 2006, 16:38
piletina s rizom by daphne<
><
>pola pileta izrezanog na komade zaèini i stavi peci u pecnicu<
>kad je napola peceno okolo se stavi riza (sirova) i do
o zalije vodom ili nekim temeljcem (ja to obicno vodom)<
>neka kuha jedno desetak minuta (pazi da ne ostane bez vode)<
>zatim to malo posoli dodaj pire od rajcice promjesaj zalij s jos malo tekucine i pusti da ispari gotovo sva tekucina <i></i>
07 kol 2006, 16:15
Studentska kokosh, by Marinovamama<
><
><
>Pileci fileti, narezati ih na pola centimetra debele "snicele", lagano "premazani" vegetom, preprziti ih na rastopljenom maslu, dok ne dobiju zlatnu boju, potom ih zaliti bijelim (slatkim) vinom i pustiti da vino ispari, na laganoj vatri...<
>Kada tava ostane suha - poslazite filete u vatrostalnu zdjelu.<
>U posebnoj terini u vrhnje za kuhanje (o.5 l) dodajte vrecicu Parmezana (Sirelin, primjerice), malo naribane Gaude, 1 jaje, opet malo Vegete, malo muskatnog orascica.<
>Kad prokuha - preliti po naslaganoj piletini i peci na 200 oC nekih 15ak minuta, dok ne dobije lijepu boju.<
><
>Ja ovaj moj studentski meni (cimer je kuhao - boli glava!)<
>pripremam svaki put kad me uhvati nostalgija - uz to serviram "bizi" (grasak) na maslu, opet s malo Vegete i kap vina. Bruno Lucija Marin<
><
><i>Edited by: IvanaFM at: 7/8/06 16:21<
></i>