Liv tu sam...
Rodjendan je bio jucer.Stavila sam slike na fb,pa ces tamo vidjet sve a tu cu samo torte stavit.Uglavnom u cetvrtak navecer sam spekla biskvit za 3 torte.Biksviti su bili za pozellit to su se digli ,ma bili su za pozelit.Za usi Miki Mouse sam napravila biskvit ,i od njega sam imala 8 kora(6 domacih jaja)...
Bila sa presretna jer sve je tako super tako predivno krenulo.
Petak ujutro sam krenula sa kremama.Prvo sam napravila kokos kremu za curkinu tortu,napravila,stavila na hladjenje,i odahnula sve super ,stislo se,odlicno...
krenula raditi drugu tortu (inace svake godine,pok. svekru u cast napravim tortu jer je rodjen na isti dan ko nasa cura) ,to je obicna torta bez ticina,i stvarno je i ona super ispala.
znaci napravila san grilaz biksvit. enomenalan biskvit.cokoladnu i vanilij kremu i to sam kombinirala,ukrasila sam listicima badema,gore sam mjesala crnu i bijelu cokoladu,poslje stavim sliku.
ukrasila sa strane sa leptirima od marcipana.
i zadnja mi je bila za mog decka.
u sredini di je glava napravila sam kremu od maskarponea i breskvi,i to sam radila na nacin da sam u sredinu poslagala breskve,onda sam spricom napravila krug po rubu biskvita i to debeli sloj da je pusti voce sok,i tu sam napravila gresku sto sam cilu tortu premazala sa tom kremom,umjesto buttercrema..i znala sam,al krema je bila tvrda,i racunala sam da ipak nece,i nije dok nisam stavila ticino.
prvo uho sam filala,stavila u fridj,drugo uho,sam filala,i palo mi je sa tanjurom na pod,jer sam lovila malu,koja mi je cupala ticino sa torte,i dosla do biksvita kojeg je sa prsticom bockala,i lizazala,i sve je krenulo niz brdo.
u kuci je uz klimu bilo + 50,fridj je radija ko klima u tropima, vlazija iznutra,tortu od malene sam finisirala i stavila figuricu i stavila u fridj,pocela se cjedit i topit.ja sam sizila,figura se stalno naginjala,citaj padala.
onda sam potirala muza iz sobe koji je popodne posa ubit oko,i nakurila klimu da radi na 17 stupnjeva i sve se lipo stvrdnulo,figura je dosla na svoje. Samo je Minnie bila ko narkomanka kojoj se maskara sva ocidila do po obraza...
Da se vratim na tortu od malog. Hdb imala sam osam kora za usi,tako da sam uspila nekako sloziti i to uho.stavila ticino,pocelo se topiti ,pucati,ticino mi nije moga bolje ispast,jednostavno je bilo prevruce.
Liv mi je dala kalupice,i napravila sam male minnije,al naprosto su odpadali da sam ih jedva zalipila,i odnila susjedi u fridj jer ona ima super fridj,star 100 godina,al hladi bolje od mog...
uglavnom krema se stisla,ticino osta suh u njenom fridju,....
da zavrsim ovu pricu,idem stavit cu sllike.nisu lose,ukus im je bija rapsodija okusa i mirisa,biskvit za 10,samo da me ta vrucina nije zeznula,moja zivcenost,previse je to 3 torte odjednom.pokusala sam se maksimalno organizirat al naprosto kad krene nesto pod zlu ne pusta...
idem vam stavit slike.