Tema je zaključana

Re: ticino masa

13 tra 2010, 22:46

http://www.coolinarika.com/recept/buter-krema

Cure, evo to je recept koju hvale.Ja provala nisam, al okus znam kakav je. :mah

13 tra 2010, 23:07

najgore je što ih mali milion,na jednom piše da treba ići 4 naspram jedan ,omjer margarina i šećera ako hoćemo da se onak lijepo stvrdne,onda ima taj sa bjelanjcima,pa sa aromom vanilije!
pa sa čokoladom.....
ja ću najvjerojatnije ,raditi ovaj
150 gr maslaca
250 gr šećera u prahu
1 žližica arome vanilije
2 žlićice vruće vode

13 tra 2010, 23:10

meni je najgore sad ovo čekanje,kad mislim što sve može poći krivo :lol
i istražujem i istražujem dok na kraju više neznam ništa! :mrgreen
JEDVA ČEKAM POĆETI MJESITI TAJ TICINO

13 tra 2010, 23:34

LTL, sad lijepo više nemoj istraživati, fino se odmori i kad dođe vrijeme onda se opusti... ići će sve samo od sebe :kiss

13 tra 2010, 23:54

boysmama,u pravu si :kiss
kad ti svoju pećeš?

13 tra 2010, 23:58

sutra navečer, a u petak ću je oblagati... i ja jedva čekam da vidim kako će to sve skupa kad se spoji ispasti

14 tra 2010, 00:06

ajmeeeeeeeee ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uspiješ kako si zamislila,ma ti hoćeš pa vidi kakve si figurice napravila ;)

14 tra 2010, 07:43

buter krema obicno ide 1:2/buter:staub...ukusnija je ako se umjesto vode doda mlijeko, a jos bolje slatko vrhnje

za obicnu tortu, koja ce se prekriti ticinom, ne treba puno kreme, ona se stavlja u "tragovima" cisto da se ticino zalijepi.... osim toga moze se povrsina premazati i procijedjenim pekmezom (opet u jako tankom sloju) a ja obicno premazem povrsinu filom kojim je torta punjena - i to zalijepi ticino

jos jedan T&T...dobro je gotovu tortu staviti da se zamrzne prije nego se stavlja ticino, kad je zamrznuta lako je izgladiti neravnine, a i ticino bolje prijanja (osim toga mozes ga lijepo pritisnuti, bez da se torta iskrivi)

i da, dobro je dodati jos jednu koru "viska" na torti prekrivenoj ticinom inace bude niska

14 tra 2010, 08:07

i da, dobro je dodati jos jednu koru "viska" na torti prekrivenoj ticinom inace bude niska

Kako misliš niska?Ja obično pečem 3kore, osim za jogobelu.Na nju dvije.

14 tra 2010, 08:12

pa ako ukrasavas slagom ili kremom dobijes obicno jos malo na visini, ticinom ne dobijas nista :dunno
Za "slagirane" torte i ja pecem tri kore, za "tici(no)rane" 4

14 tra 2010, 09:58

moj novi sinocnji uradak

slika

14 tra 2010, 10:09

Mrđi, oooodličan je bebač, svaka čast :joy :joy :joy dobri su ti uzorci na dekici, vrlo domišljato u nedostatku onih ireninih šablona... otisci od nastavka za ukrašavanje šlagom ili od tehničke, je li? a ovo po rubovima, što je to?

AA, hvala na savjetu, dobro zboriš, iako ja uvijek i na obične torte pečem 4 kore tj. 2 popola, a sad ću staviti i još malo više kreme jer pečem dozu i pol (zbog rezanja biskvita na vrhu i sa strane)...

14 tra 2010, 10:25

boysmama - je pogodila si od nastavaka, rubovi - crtice su radeni vilicom. odrezala sam pravokutni komad pa zaljepila rubne trake.
al nisam zadovoljna rukama, oper su mi predebele, kao i onom anđelu :dunno

14 tra 2010, 10:56

i imam problem. u zavsrnoj fazi popucao mi je poplun jer je ticino bio previse suh. sto radit po tom pitanju.
a oko sam jedno zeznila pa sam ga "isprala" kistom i vodom i crtala ponovo :dada

14 tra 2010, 12:23

Mrđi, pa tvoje su figurice malo "ugojenije", nema veze, za anđele i bebače to ne smeta, dapače :lol

to za suhi ticino... i meni se to događalo kad bi se puno zaigrala sa nekim detaljima, ostatak bi mi se posušio... onda iznova sve... tad bi ja napravila lopticu od njega i malo u mikrovalnu i promijesiš kroz prste... opet je ko nov (samo 3-4 s)...

super si se snašla za oči, ja sam kod majstora nike oči radila isto iz početka jer su mi prve jabučice bile premale, izgubile se u obrazima... drugi put je bilo puno bolje...

14 tra 2010, 13:26

Mrđi- ma super je, šta ima veze za ruke.Moj Ivan ima šake kao Ivo Lola Ribar.Ono komad šake.
Dekica je isto famozna.Svaka čast. :1

AA-a tako niska?Kužim.Al ako ima kreme, onda se dobije visina. :dunno

14 tra 2010, 13:31

ja sam oci i kosu bojala cokoladnim sirupom :mrgreen

14 tra 2010, 13:35

AA,hvala na savjetima,ja sam mislila raditi sa tri kore,vidjet ću sad!
daj stavi koju slićicu ak možda imaš ;)

mrđi,prekrasan je bebolinać,a tek dekica :srca

15 tra 2010, 06:14

Mrdji, meni su bas slatke te debele rukice :proljece te popucale dijelove probaj malo "zagladiti" vodom...onako malo navlazis prst, stvarno mi nista drugo ne pada na pamet :dunno

Madir je napisao/la:AA-a tako niska?Kužim.Al ako ima kreme, onda se dobije visina.

meni bude niska, jer na gornju koru ne ide nista osim ticina :dunno (al' to su moje brije da torta mora imati odredjenu visinu inace nije torta nego kolac :lol )

LTL :mah drago mi je ako mogu i malo pomoci
neke slicke imas na ovom topic-u
link

15 tra 2010, 08:03

AA, sad sam tek skužila da je tvoja ona gitara... svaka čast, to je trebalo truda :zivili a i dvorci su ti odlični, baš su princezasti, šteta što nemam cure... i bubamare su ti lijepe :srca

mislim da nije loše povećati dozu kreme i biskvita za isti kalup ako se radi ticino preko, tako da se dobije na visini...

15 tra 2010, 08:49

ili radit jednu vecu pa na nju jednu manju tortu...

15 tra 2010, 10:41

boysmama :srca hvala

15 tra 2010, 12:12

moze pomoc? treba mi tips za napraviti baby shoes ili ovcicu.
pliiiiz

15 tra 2010, 13:57

meni je danas u apoteci rekla da se glicerin koristi za premazivanje guma,kakav ste vi kupile,ima više vrsta?
kupila sam fruktozu, schneekoppe je proizvođać,piše gore fruchtzucker,je to ok?

15 tra 2010, 13:59

meni je danas u apoteci rekla da se glicerin koristi za premazivanje guma,

e da, i za sapune :dada zato sam ti i rekla ako budeš imala prob.da se javiš na p.p.Neće ti ga prodat u svakoj ljekarni. :dunno

15 tra 2010, 14:27

LTL - ne trebas komplicirat (meni ga nisu htjeli prodat) vec upotrijebi istu količinu jestivog ulja (ne maslinovog).

15 tra 2010, 14:31

korste glicerin i za neke lijekove tako da nemoras sve ni reci, ionako ga ide jako malo, ako te pita reci : treba mm za gume ili kazi da treba klincu za skolu...
ili idi u neku privatnu ljekarnu gdje te nitko nista pitati nece
:)

15 tra 2010, 14:40

hvala vam :kiss :kiss
mrđi,ne kompliciram,pa moram pitati! ;)

16 tra 2010, 01:22

Mrđi, ove cipelice što je irena radila mi se full čine jednostavne za napraviti:
http://web.vip.hr/ajrine.vip/krstenje-Leo.jpg
najbolje neka ti ona kaže kako ih je radila, ali ja bi napravila dvije loptice, iz kojih bi onda "čopnula" dio za ovaj naborani gornji dio cipelice, rubove bi dodatno stanjila oblikujući vrhovima prstiju ukrug (kao da praviš ružice) i ravno ga otkinula od loptice sa nožem... ostatak bi ponovno umijesila u loptice te bi ih stanjila i izdužila valjkom da dobiju elipsasti i plosnati oblik, sve bi skupa malo dotjerala sastrane bočno rolajući cipelicu, pričvrstila onaj smežurani gornji dio na cipelicu sa vodkom (ili šećerom i vodom) i zavezala ukrasnu mašnu da se ne vide rubovi! voila... nadam se da sam dobro objasnila...

imaš i ovaj video za izradu cipelica, ali ove su kompliciranije: http://www.youtube.com/watch?v=0vkvESoe7FU

a ova ovčica mi se definitivno najviše sviđa i nije teška za zamjesiti, ali ide jako puno crne boje (mada se može napraviti i u boji kože):
http://s8.mojalbum.com/kulinarika-foto_ ... 620062.jpg
http://s8.mojalbum.com/kulinarika-foto_ ... 620061.jpg

ja bi ju jedino napravila da sjedi ili leži, tako je lakše... evo ovako:
http://farm4.static.flickr.com/3430/396 ... 95c035.jpg

evo jedan video na youtube-u za izadu ovčice:
http://www.youtube.com/watch?v=FOGBwGBCa2A

16 tra 2010, 07:23

Boysmama- super je sve, stavljam u favorite, pogotovo ovčicu.Tnx. :mah
Tema je zaključana