Tema je zaključana

Re: ticino masa

16 tra 2010, 10:26

boysmama hvala na iscrpnom postu. u medjuvremenu sam svasta proguglala i napravila ovo: (samo za probu)
slika

16 tra 2010, 12:08

Mrđi, super su stvarno :zivili

16 tra 2010, 12:23

nisam bas zadovoljna, pa mislim da cu provat napravit ove. u plavo. moze onda proc za djecaka?
http://media.cakecentral.com/modules/co ... bootie.jpg
evo nasla sam u plavo
http://media.cakecentral.com/modules/co ... le_040.jpg

16 tra 2010, 13:02

ma, preslatko... možda to i nije tako puno posla kad imaš šablonu u mjerilu 1:1... ajde, javi tj. slikaj kad završiš...

ja upravo mijesim pokrov na torte od ticina pa mi se nešto lijepi za stol kad ga razvaljam na tanje... morat ću češće štauba posipati po podlozi i okretati, ha?

16 tra 2010, 13:03

nisam bas zadovoljna, pa mislim da cu provat napravit ove. u plavo. moze onda proc za djecaka?

Meni su tvoje sleđe od ovih plavih.

16 tra 2010, 13:03

samo dosta secera. njega lako otprasis kasnije.

16 tra 2010, 14:08

ajmo,boysmama,navijam ta tebe :joy :joy

16 tra 2010, 14:41

:shock
Ajme, pa kako vam to uspije napravit?!?
Svaka čast, cure!

16 tra 2010, 14:51

jao cure sta vi radite :shock

ja neznam to ni nacrtati

SUPER

16 tra 2010, 15:04

Svaka cast :klanja

16 tra 2010, 18:42

evo sam ju konačno završila, uf... stavila ju tu jer je to ipak gotova torta, a ne sama masa:
viewtopic.php?f=63&t=57589

16 tra 2010, 22:27

boysmama,ja sliku svoje torte neću stavljati :lol ,pa ovo je nevjerojatno,pa kako si uspjela,savršeno!

16 tra 2010, 22:48

kako se radi s a sedefnim bojama u prahu,dosta su skuplje od obićnih?

17 tra 2010, 07:50

kako se radi s a sedefnim bojama u prahu,dosta su skuplje od obićnih?

Ja mislim isto, kao i sa ostalim bojama.

boysmama-koja je ovo zelena boja, prah ili gel?Tako je prekrasna.I koliko si potrošila ticina na ovu tortu?
Sad će biti malo rešetanja pitanjima :dada

17 tra 2010, 08:24

Madir, sve boje su u gelu, ali za intenzivniju boju staviš malo više boje u masu... ovu zelenu sa torte sam miješala sa malo zlatno-žute da nije baš čisto lisno-zelena... kupila sam i crvenu boju u prahu za rumenilo na nikinim obrazima, ali mi je boja užasna, ticino je valjda bio premokar i sva mi se rastopila u grozno crvenu pa sam mu obraze morala prati :/ vide se da su malo neravni od ispiranja...

bila si u pravu za količinu ticino mase, sve skupa za ove torte sam potrošila manje od 2 kile...

17 tra 2010, 08:33

Bože mili, ja sam sliku pogledala bar 100 puta od jučer.
I još se divim i jednostavno ne mogu vjerovat, da je ovo prvi uradak.
A zelena me oborila s nogu. :mah

17 tra 2010, 11:17

pitanje? kako si na kraju spojila gornji kat?
i koliko si uopce siroko razvaljala ticino da ti bude dovoljno za pokrit?
ja sam sinoc dovrsila nove cipelice. na isti sistem ko i ona moja probna ali su puuno bolje. slikam ih kad stavim vezice. :mah

17 tra 2010, 11:29

Mrđi, ajde, očekujemo cipelice nestrpljivo!

ticino sam valjala da mi bude malko deblji, tako da se ne vide baš svi naborčići na torti i mislim da mi je to i uspjelo, ali sam ipak prethodno odrezivala rubove biskvita sastrane nožem da bude pravilna, a i biskvite sam prije slaganja rezala odozgo onaj kupolasti višak da se bolje tj. ravnije slaže...

promjer fleke od ticina sam mjerila po principu: promjer torte + 2 x visina i još malo viška za odrezati (npr. velika torta mi je bila promjera 29 cm, a visoka 9 cm pa mi je fleka bila oko 43 cm u promjeru i onda sam višak rezala nožem na torti, ali sam te odrezane rubove pokrila trakom u drugoj boji pa je ispalo ravnije i efektnije ;)

katove sam spajala tako da sam ispod male torte (kad sam ju izvadila iz kalupa) stavila jednu suhu oblatnu promjera torte (koja se ne vidi), čisto da mi se ticino od ispod ne otopi od mokre kore gornje torte... to mi je irena savjetovala, svaka čast, stara :5 ona se je malo navlažila od mlijeka iz gornje kore, čak mi je malo i iscurilo po ticinu otraga... ali ništa strašno što bi narušilo izgled torte

uf, što ga ja uvijek odužim...

17 tra 2010, 11:44

e hvala za tip s oblatnom :5

17 tra 2010, 19:36

Mrdji, ova cipelica je preprekrasna :srca

19 tra 2010, 11:09

evo zadnje cipelice:
slika slika

19 tra 2010, 11:23

Ajme, Mrđi!!! Ovo je nestvarno!

19 tra 2010, 13:18

mrđi,kako si napravial vezice? prekrasno :srca

19 tra 2010, 13:39

vezice nisu jestive :mrgreen to je ukrasna satenska traka za poklone

20 tra 2010, 00:48

Mrđi, cipelice su super! :5 bolje su ispale od onih prošlih jer nisu iz jednog komada po obodu, iako su i one bile super...

20 tra 2010, 11:45

hvala.
sad idem pravit ovcice :mrgreen
ta daaam!
slika slika

20 tra 2010, 16:37

Mrđi :stara stara, ovčica je savršena... :srca samo mi reci, kako ti to sve stigneš, ženo :dunno uz malu bebu od 3 mjeseca, svaka čast :klanja

mislim, nije ni meni puno bolje sa moja 2 hahara, ali ja ipak ne mislim figure raditi tako često... sljedeća torta me čeka za kraj 5. mjeseca kad je R krštenje...

btw, dobila sam novi podnick... ;) zahvaljujući vama, cure :kiss

20 tra 2010, 16:51

beba spava cca 2,5 sata.
cim zaspe ja uzmem svoj pripremljeni ticino i vjezbam :mrgreen
ovisno o raspolozenju ispadnu i figurice.
al mislim da ce me najvise namucit pecenje torte i oblaganje iste :/

edit: psst! ovcica je nastala za nepunih 20ak min. ;)

20 tra 2010, 16:57

super za ovcu, a baš dobro izgleda! meni je jedino bed što mi je L već prilično nestašan i ne mogu ništa raditi pred njim tj. ticina se mogu primiti tek iza 9-10 navečer, kad oboje odu spavati... a tad mi jedino preostaje tuš i krevet :|
Zadnja izmjena: boysmama; 20 tra 2010, 17:05; ukupno mijenjano 1 put/a.

20 tra 2010, 16:58

mrdji, uvaaau, ovcica je mrak! predobra :)
Tema je zaključana