Stranica: 5/7.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
18 lis 2015, 23:35
Postao/la malamaja
i kod nas kesteni
baka ručak danas.
sutra ćemo gulaš i njoke i radič salatu. i kestene
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 08:22
Postao/la teutonija
Jučer juneća juhica od kosti s gricegom, pečeni odojak, pečeni krumpiri i francuska. Desert pita od jabuka.
Danas ostaci od jučer.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 09:17
Postao/la Mala Bornica
u subotu krem juha od brokule i tikve, homemade tortilje (brasno od pira) sa bolonjezom, zapecene u pecnici.
u nedjelju riblja juha, orade, spinat i krumpir (moja mama kuhala
).
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 09:30
Postao/la Hajdi
U subotu juha od tikvice i polpete od tikvice (bila je jako velika tikvica
). Desert mafini i browniji. U nedjelju goveđa juha, čevapčići s ajvarom, riža, ostaci subotnjih polpeta, ukiseljena cikla na salatu. Desert lava cakes.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 10:04
Postao/la dunja
jučer odmrznuta goveđa juha, pohani picek, pečeni krumpir, zelena salata, pita od čokolade
danas pohano bijelo meso od piceka, krumpir, cikla
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 10:14
Postao/la Adorabla
Hajdi onda je to valjda buča bila. Tikvice, zuchinni ne bi smjeli biti baš veliki. Nekih 20 cm.
Teutonija kod vas jučer Nova godina
Samo mi šapanjac fali na popisu i torta od čokolade da se odmah ufuram
Kod nas jučer isto juhica bistra (opet od kosti kuhana cijeli dan), lungić medaljoni na naglo, njoke od bundeve, kupus salata. Za doručak su bili kaiserschmarren pa sam odustala od deserta iako sam mislila skuhati ouding, cak mi se ni to nije dalo.
Danas chicken curry i basmati riža. Juha od jučer i salata ostaci od jučer.
Jel radio kod od vas kiselu mrkvicu?
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 11:52
Postao/la malamaja
ja sam kiselila mrkvice. i to one okrugle. imala sam višak na vrtu i u teglicu. meni su fine, juniorki nisu. ali znam i razlog. utrpala sam s njima sjeme dragoljuba, češnjak, i list celera. sve dosta intenzivne okuse ...meni su fine.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 16:53
Postao/la mrava
Paradajz juha, domaći ćevapi, riblji štapići
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 19:26
Postao/la Mirci
Kelj na lešo, pohani pureći file. Palacinke.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 19:54
Postao/la JiA
Lazanje s puretinom. Kupus salata. Cupavci od jucer.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
19 lis 2015, 20:19
Postao/la Ana2010
Juneci gulas sa surlicama (tjesteninom), kupus salata.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 09:07
Postao/la Adorabla
i kod nas kelj danas, varivo i faširanci.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 09:11
Postao/la TanjaMT
Krem juha od celera, penne sa puretinom i gorgonzolom. Za veceru ce bucnica
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 09:14
Postao/la Hajdi
Ana, šurlice, ou je ... mariolino
Jučer za večeru goveđa juha od nedjelje i ledo štrukli. Nema se vremena za kuhanje.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 09:18
Postao/la Adorabla
Tanja kradem ti rucak za sljedeci tjedan
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 09:23
Postao/la Ana2010
Hajdi, ovaj put su surlice cak bile domace - donijelai je teta kad je dosla vidjet prinovu
. A kupujem i od Marioline
.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 09:30
Postao/la Hajdi
Ana super
moja mama je znala napraviti ali više ni ona ne stigne.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 10:20
Postao/la TanjaMT
Adorabla je napisao/la:Tanja kradem ti rucak za sljedeci tjedan
Stavi u juhu zlicu dvije obicne philadelphije, bude odlicna. To mi je novi djir kod ovih krem juha koje nisu bas tako omiljene (tikvica, brokula, celer...)
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 10:42
Postao/la mrava
Idemo na rođendan, znam da će biti čobanac i torta
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 10:58
Postao/la Hajdi
Ja u krem juhe ubacim kiselog vrhnja odnosno sami ga stavljaju po želji, to im je super.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 11:00
Postao/la sandram
Sinoc prova sa domacim pekmezom za veceru.
Danas rizoto (piletina, tikvice i tri vrste zitarica riza) i kupus salata.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 12:34
Postao/la teutonija
adorabla
Danas lungić punjen šunkom i sirom i pečen u lisnatom tijestu, prilog špinat.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 12:49
Postao/la Adorabla
TanjaMT je napisao/la:Adorabla je napisao/la:Tanja kradem ti rucak za sljedeci tjedan
Stavi u juhu zlicu dvije obicne philadelphije, bude odlicna. To mi je novi djir kod ovih krem juha koje nisu bas tako omiljene (tikvica, brokula, celer...)
ne smijem nikako. Zabranili su mi jer su meni sve te juhe tipa celer, brokula, tikvica, karfiol, grašak itd bile mliječne pa mi zabranili doma. Sad radim bistre juhice kod ovakvih povrtkica kao celer. Izrežem ili izribam na trakice, zelenilo malo narežem, dinstam i zalijem s vodom i dodam kocke. Bude jako dobro baš za npr celer, mrkvu i peršin. A kombinacija je najbolja
A kod ostalih npr graška samo propasiram grašak, dodam gustin i vodu i poneki začin.
Teutonija kad si to stigla pripremiti
fini rucak kod vas
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 13:04
Postao/la Ana2010
off topic: Hajdi, šta ti je mama iz mojih krajeva (s Krka)? Nisam čula da drugdje rade šurlice.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 13:08
Postao/la Hajdi
Ana, tata
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 13:21
Postao/la TanjaMT
teutonija je napisao/la:adorabla
Danas lungić punjen šunkom i sirom i pečen u lisnatom tijestu, prilog špinat.
Teutonija, lungic zapeces u tavi prije nego zamotas u lisnato?
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 14:12
Postao/la lara72
Jučer dalmatinska šalsa/špageti, zelena salata. Danas okošteni pileći zabatak na lovački, prilog njoki, cikla. Sutra kajgana s amozzarellom/pršutom, cikla.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 15:38
Postao/la malamaja
kelj varivo s prosom i pečeni pileći bataci
sutra štrukli i cikla salata.
kod nas se kiselo vrhnje/mliječni namaz dodaje varivu od mahuna. ja to ne volim
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
20 lis 2015, 17:03
Postao/la Ina66
jučer pileći batak, zabatak i krila s fažoletima, danas prosoto s povrćem (poriluk, mrkva, šljivari, tikvica i kelj
mužu ispekla još grill kobasice
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
21 lis 2015, 14:08
Postao/la Adorabla
prosoto jel to neki lapsus ili trebam rječnik
pileći paprikaš i široki rezanci i kupus salata. Da je bar bilo nešto kiselo iako ni kupus nije loš. Jedva čekam kiseli kupus.