25 sij 2016, 14:43
Mirci je napisao/la:za običnu pizzu samo pobrašnim protvan, i tako ispadne divno pečena odozdola
. Mislim da sam to od dunje naučila
Ja stavim papir za pečenje pa pobrašnim i na tome razvlačim tijesto, odn. više ga blago tapkam prstima i pomalo razvlačim dok ne dođem do rubova. Pečem na 250° cca 15tak minuta na najnižoj razini u pećnici pa tijesto bude odozdo fino hrskavo.
25 sij 2016, 14:49
da, ja pecem isto na 250C na najdonjoj rešetki, na pizza programu, ali max. 7-8 minuta. U staroj pecnici trebalo je 6-7 minuta, sad mi treba minuta više
.
25 sij 2016, 14:53
i ja pečem na maksimumu. s tim da zadnju minuti stavim na najgornju da se fino zapeče.
25 sij 2016, 15:10
ja radim beskvasnu s 600 gr brašna, 8 žlica maslinovog, čajna žličica sode bikarbone i cca 2 dcl mlijeka
ili radim s kvascem 500 brašna miješanog, ali obavezno integralno kao osnovica i pol pol ošto/glatko, 3 dcl vode, pla kvasca, žlica šećera i 1,5 čajna žlica soli
Doduse ja radim jako tanke pizze, ja ne volim debele, američki stil. Meni je ova količina i u jednom i u drgom slučaju dovoljna za 1 veliki protvan i 2 okrugla za pizzu.
25 sij 2016, 15:13
da, i moje su jako tanke i ja svojih svoje tiejsto od 400g brašna razvlacim na dva velika protvana
. Zato se i peku toliko kratko
:
25 sij 2016, 15:23
tijesto za pizzu mijesi mm, on zapravo sve napravi, mi samo naglasimo kakvu želimo
pećnica mora biti jako, jako dobro zagrijana, na najjače!
isto samo pobrašni podlogu
25 sij 2016, 15:26
Kod nas ja volim tanku pizzu, MM i klinac vole deblje tijesto, ali meni nekak uvijek ispadne tanka
. U staroj pećnici mi se prije ispekla, ali ona je mogla do 275° (a bila je još i bolja dok sam zagrijala i lim pa na vrući lim prebacivala papir s pizzom - kao iz krušne peći
).
25 sij 2016, 15:30
danas kuhani domaći buncek, kiseli kupus i kuhani krumpir (možda pire)
Adorabla, kiseli kupus na salatu uz čobanac? nisam još čula za tu kombinaciju
latice, super za tortu
znam da su ti biskviti odlični a vjerujem da je i sve skupa fino
25 sij 2016, 15:36
ah, toliko me ovo pitanje o pizzi smelo da nisam napisala što danas kuham
pečena piletina od jučer, pomfri, francuska salata.
25 sij 2016, 17:26
Jučer sam častila familiju i rodbinu kolačima za svoj rođendan: baklava s makom i ledene kocke.
Jeli smo pizzu
Danas krmenadli na naglo, kiseli krastavci
26 sij 2016, 10:49
latice kako radiš ovo: riža/kvinoja/amarant s graškom?
nešto bih danas u tom smjeru
26 sij 2016, 10:54
ma ja to odokativno, tako mi jedemo rizi-bizi
stavim kuhat jednu manju šalicu smeđe riže s komadom kombu alge i puno više vode, a onda nakon jedno 20-ak minuta dodam po pola šalice kvinoje i pola šalice amaranta i kuham još pola sata otprilike, s tim da zadnjih 10-ak minuta stavim unutra dvije šake graška. dakle kad je riža na pola gotova, dodam ovo drugo i grašak na kraju. meni baš ne pašu sami kvinoja ili amarant, a ovo mi je super kombinacija.
mi ćemo danas juhicu i kuhano sa sosom i još ostatke od vikenda
sutra ću nešto novo skuhat!
26 sij 2016, 16:39
Paradajz juha, saft od pilećih iznutrica
26 sij 2016, 16:55
Spinat, pire, jaja
27 sij 2016, 08:53
hvala latice
ja sve radim odokativno
napravila sam crvenu rižu, integralnu rižu i amaranth s povrćem (mrkva, brokula, paprika), ubacila soja sos, đumbir i bilo je prefino...uz to za mm ombolo, a ja salatu... djeca su jela jelo od none
27 sij 2016, 09:19
slanutak - u jednom loncu s buncekom, u drugom s povrćem
27 sij 2016, 09:44
Jučer pizza
Danas prisiljeno zelje i čevapi- domaći.
28 sij 2016, 10:20
jučer bilo ovo: pureći medaljoni marinirani u masl. ulju, kurkumi, medu i đumbiru (i ružmarinu), prokulice na salatu, kelj... mislim to sam ja jela, djeca običan roštilj i kelj
28 sij 2016, 10:28
ja ništa nisam skuhala ovaj tjedan, a četvrtak je. dva dana smo jeli ostatke od vikenda i ne žalim se. jučer sam ja kasno došla, a mm im je trebao zakuhat frišku juhu, ali ih je odveo kod svekija na špagete. danas ja isto kasnije dolazim, pa im treba onda danas tu juhu zakuhat, nisam sigurna da će tak bit. znajuči njega, naručit će im čevape
zato se oni nikad ne žale kad mama ostane duže na polsu
a sutra me tek nema popodne jer vodim cure na ručak, ujutro ću im napravit umak od tunjevine s rajčicom i nek im skuha tijesto. i onda će oni znajući tatu jest tijesto s parmezanom. tak je to kod nas.
28 sij 2016, 10:32
latice - tako ti je kod većine
kad sam ja zadnji put bila van grada, tata ih je hranio smrznutim pomfrijem, konzervama i juhama iz vrećice, a nije da ne zna kuhati
mi ćemo danas popečke od kelja i prosa (svidilo im se nekidan, ubacila sam još poprženog i mljevenog sezama), lešo brokulu, a ima i pileće juhe i juhe od slanutka i cvjetače
MM će slanutak s buncekom što je ostalo od jučer
28 sij 2016, 10:33
latice, bitno je da nitko nije gladan
ja ću danas lazanje, juhu od pastrnjaka i neku salatu.
jučer dinstano zelje, meso i kuhani krumpir. krafne i palačinke.
28 sij 2016, 10:50
mi smo jučer jeli pečene domaće kobasice i blitvu s krumpirom - nije da baš jako paše zajedno, ali tako je ispalo.
danas će biti skuše, palenta i zelena salata.
28 sij 2016, 10:58
o, kako to ne pase
, pa ja blitvu na lešo jedem i sa piletinom u vrhnju i okus je fenomenalan
mi smo jučer imali domaće hamubrgere, a danas će biti puretina na naglo i brokula s krumpirom na lešo
28 sij 2016, 11:06
Špageti bolonjez
No cure su sretne
28 sij 2016, 11:13
ja sam i dan danas fascinirana tim bolonjezom
svi klinci, ali svi ga obožavaju uključujući i moju juniorku, nećaka, ma svi koje znam ....ne znam gdje je tajna uspjeha tak "bezveznog" jela
možda u špagetima
28 sij 2016, 11:33
popečke od kelja i prosa
mljac zvuci. ja sam u stvari bas zakinuta jer moji nis takvoga ne jedu, pa samo za sebe ne spremam.
mmaja, moji klinci ne vole bas spagete bolonjez, ni jedno. oni su od onih koji nekad nece odbiti pohano meso i pomfri
.
28 sij 2016, 11:33
jučer sarma pa imamo i danas. i ispekla sam kruh od pirovog, pšeničnog i bučinog brašna. odličan je, mislim da ću sutra ponoviti
28 sij 2016, 11:42
Corazon sviđa mi se ručak. To ću ukrasti za sljedeći tjedan al ću prokulice onako sa špekom dodatno začiniti
tata ih je hranio smrznutim pomfrijem, konzervama i juhama iz vrećice, a nije da ne zna kuhati
i nakon toga djeca naravno još i viču da tata najbolje kuha. Mislim barem kod mene. Ako mogu birati u većini slučajeva će izabrati da im tata nekaj skuha
a nije da ne znaju same kuhati
Danas recimo same kuhaju. Ako si skuhaju
28 sij 2016, 12:43
možeš ti reći kaj hoćeš, ali i moj tata kuha najbolje
to su i moje frendice iz osnovnjaka tvrdile kad bi došle kod nas na ručak. da ne pričam da sam napravi tjesteninu
kod nas juniorka je zadužena za doručak. svoj doručak
pečena jaja sa špekom su joj specijalitet
sutra ćemo probati uhvatiti kakvu ribu, zaželila sam se svježih srdelica (ne znam jel lovostaja
) i lešo povrće, možda uberem kakvog kelja, blitve i ostale zelenjave na vrtu ...ostalo je prilično od jeseni.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.