Switch to full style
Tema je zaključana

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 14:43

Mirci je napisao/la:za običnu pizzu samo pobrašnim protvan, i tako ispadne divno pečena odozdola :). Mislim da sam to od dunje naučila :D



Ja stavim papir za pečenje pa pobrašnim i na tome razvlačim tijesto, odn. više ga blago tapkam prstima i pomalo razvlačim dok ne dođem do rubova. Pečem na 250° cca 15tak minuta na najnižoj razini u pećnici pa tijesto bude odozdo fino hrskavo.

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 14:49

da, ja pecem isto na 250C na najdonjoj rešetki, na pizza programu, ali max. 7-8 minuta. U staroj pecnici trebalo je 6-7 minuta, sad mi treba minuta više :lol.

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 14:53

i ja pečem na maksimumu. s tim da zadnju minuti stavim na najgornju da se fino zapeče.

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 15:10

ja radim beskvasnu s 600 gr brašna, 8 žlica maslinovog, čajna žličica sode bikarbone i cca 2 dcl mlijeka
ili radim s kvascem 500 brašna miješanog, ali obavezno integralno kao osnovica i pol pol ošto/glatko, 3 dcl vode, pla kvasca, žlica šećera i 1,5 čajna žlica soli
Doduse ja radim jako tanke pizze, ja ne volim debele, američki stil. Meni je ova količina i u jednom i u drgom slučaju dovoljna za 1 veliki protvan i 2 okrugla za pizzu.

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 15:13

da, i moje su jako tanke i ja svojih svoje tiejsto od 400g brašna razvlacim na dva velika protvana :). Zato se i peku toliko kratko :):

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 15:23

tijesto za pizzu mijesi mm, on zapravo sve napravi, mi samo naglasimo kakvu želimo :lol
pećnica mora biti jako, jako dobro zagrijana, na najjače!
isto samo pobrašni podlogu :dada

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 15:26

Kod nas ja volim tanku pizzu, MM i klinac vole deblje tijesto, ali meni nekak uvijek ispadne tanka :nata . U staroj pećnici mi se prije ispekla, ali ona je mogla do 275° (a bila je još i bolja dok sam zagrijala i lim pa na vrući lim prebacivala papir s pizzom - kao iz krušne peći :) ).

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 15:30

danas kuhani domaći buncek, kiseli kupus i kuhani krumpir (možda pire)

Adorabla, kiseli kupus na salatu uz čobanac? nisam još čula za tu kombinaciju ;)

latice, super za tortu :) znam da su ti biskviti odlični a vjerujem da je i sve skupa fino :)

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 15:36

ah, toliko me ovo pitanje o pizzi smelo da nisam napisala što danas kuham :lol

pečena piletina od jučer, pomfri, francuska salata.

Re: kuhamo u siječnju

25 sij 2016, 17:26

Jučer sam častila familiju i rodbinu kolačima za svoj rođendan: baklava s makom i ledene kocke.
Jeli smo pizzu

Danas krmenadli na naglo, kiseli krastavci

Re: kuhamo u siječnju

26 sij 2016, 10:49

latice kako radiš ovo: riža/kvinoja/amarant s graškom?
nešto bih danas u tom smjeru

Re: kuhamo u siječnju

26 sij 2016, 10:54

ma ja to odokativno, tako mi jedemo rizi-bizi ;) stavim kuhat jednu manju šalicu smeđe riže s komadom kombu alge i puno više vode, a onda nakon jedno 20-ak minuta dodam po pola šalice kvinoje i pola šalice amaranta i kuham još pola sata otprilike, s tim da zadnjih 10-ak minuta stavim unutra dvije šake graška. dakle kad je riža na pola gotova, dodam ovo drugo i grašak na kraju. meni baš ne pašu sami kvinoja ili amarant, a ovo mi je super kombinacija.

mi ćemo danas juhicu i kuhano sa sosom i još ostatke od vikenda :p
sutra ću nešto novo skuhat!

Re: kuhamo u siječnju

26 sij 2016, 16:39

Paradajz juha, saft od pilećih iznutrica

Re: kuhamo u siječnju

26 sij 2016, 16:55

Spinat, pire, jaja

Re: kuhamo u siječnju

27 sij 2016, 07:55

Sarma

Re: kuhamo u siječnju

27 sij 2016, 08:53

hvala latice ;) ja sve radim odokativno
napravila sam crvenu rižu, integralnu rižu i amaranth s povrćem (mrkva, brokula, paprika), ubacila soja sos, đumbir i bilo je prefino...uz to za mm ombolo, a ja salatu... djeca su jela jelo od none :p

Re: kuhamo u siječnju

27 sij 2016, 09:19

slanutak - u jednom loncu s buncekom, u drugom s povrćem

Re: kuhamo u siječnju

27 sij 2016, 09:44

Jučer pizza
Danas prisiljeno zelje i čevapi- domaći.

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 10:20

jučer bilo ovo: pureći medaljoni marinirani u masl. ulju, kurkumi, medu i đumbiru (i ružmarinu), prokulice na salatu, kelj... mislim to sam ja jela, djeca običan roštilj i kelj

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 10:28

ja ništa nisam skuhala ovaj tjedan, a četvrtak je. dva dana smo jeli ostatke od vikenda i ne žalim se. jučer sam ja kasno došla, a mm im je trebao zakuhat frišku juhu, ali ih je odveo kod svekija na špagete. danas ja isto kasnije dolazim, pa im treba onda danas tu juhu zakuhat, nisam sigurna da će tak bit. znajuči njega, naručit će im čevape :lebdi zato se oni nikad ne žale kad mama ostane duže na polsu :lol
a sutra me tek nema popodne jer vodim cure na ručak, ujutro ću im napravit umak od tunjevine s rajčicom i nek im skuha tijesto. i onda će oni znajući tatu jest tijesto s parmezanom. tak je to kod nas.

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 10:32

latice - tako ti je kod većine ;)
kad sam ja zadnji put bila van grada, tata ih je hranio smrznutim pomfrijem, konzervama i juhama iz vrećice, a nije da ne zna kuhati

mi ćemo danas popečke od kelja i prosa (svidilo im se nekidan, ubacila sam još poprženog i mljevenog sezama), lešo brokulu, a ima i pileće juhe i juhe od slanutka i cvjetače
MM će slanutak s buncekom što je ostalo od jučer

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 10:33

:lol latice, bitno je da nitko nije gladan

ja ću danas lazanje, juhu od pastrnjaka i neku salatu.
jučer dinstano zelje, meso i kuhani krumpir. krafne i palačinke. :liza

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 10:50

mi smo jučer jeli pečene domaće kobasice i blitvu s krumpirom - nije da baš jako paše zajedno, ali tako je ispalo.
danas će biti skuše, palenta i zelena salata.

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 10:58

o, kako to ne pase :lol, pa ja blitvu na lešo jedem i sa piletinom u vrhnju i okus je fenomenalan :lol

mi smo jučer imali domaće hamubrgere, a danas će biti puretina na naglo i brokula s krumpirom na lešo :)

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 11:06

Špageti bolonjez :roll
No cure su sretne :zub

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 11:13

ja sam i dan danas fascinirana tim bolonjezom :lol svi klinci, ali svi ga obožavaju uključujući i moju juniorku, nećaka, ma svi koje znam ....ne znam gdje je tajna uspjeha tak "bezveznog" jela :mrgreen možda u špagetima :lol

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 11:33

popečke od kelja i prosa


mljac zvuci. ja sam u stvari bas zakinuta jer moji nis takvoga ne jedu, pa samo za sebe ne spremam.

mmaja, moji klinci ne vole bas spagete bolonjez, ni jedno. oni su od onih koji nekad nece odbiti pohano meso i pomfri :lol.

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 11:33

jučer sarma pa imamo i danas. i ispekla sam kruh od pirovog, pšeničnog i bučinog brašna. odličan je, mislim da ću sutra ponoviti :)

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 11:42

Corazon sviđa mi se ručak. To ću ukrasti za sljedeći tjedan al ću prokulice onako sa špekom dodatno začiniti :nata
tata ih je hranio smrznutim pomfrijem, konzervama i juhama iz vrećice, a nije da ne zna kuhati

i nakon toga djeca naravno još i viču da tata najbolje kuha. Mislim barem kod mene. Ako mogu birati u većini slučajeva će izabrati da im tata nekaj skuha :lol a nije da ne znaju same kuhati :ajme
Danas recimo same kuhaju. Ako si skuhaju :roll

Re: kuhamo u siječnju

28 sij 2016, 12:43

možeš ti reći kaj hoćeš, ali i moj tata kuha najbolje :lol to su i moje frendice iz osnovnjaka tvrdile kad bi došle kod nas na ručak. da ne pričam da sam napravi tjesteninu :mrgreen
kod nas juniorka je zadužena za doručak. svoj doručak :liza pečena jaja sa špekom su joj specijalitet

sutra ćemo probati uhvatiti kakvu ribu, zaželila sam se svježih srdelica (ne znam jel lovostaja :mrgreen ) i lešo povrće, možda uberem kakvog kelja, blitve i ostale zelenjave na vrtu ...ostalo je prilično od jeseni.
Tema je zaključana