01 vel 2016, 10:00
Stigla i veljača! Što se dobroga kuha?
01 vel 2016, 13:10
juha ce biti obavavezno jer imamo bolesne
piletina i krumpir iz pecnice
i krafne koje cu taman sad poceti raditi
01 vel 2016, 13:19
Jaja sa slaninom, neka juha
01 vel 2016, 16:37
Čobanac

Bit će i listarića, njih ću praviti predveče, da budu topli kad junior dođe iz škole
01 vel 2016, 16:46
Carbonara i ostaci pečenja od jučer, zelena salata za dečke, sebi sam zapekla brokulu sa svim što ide u carbonaru i vrhnjem.

Solea je napisao/la:listarića
??
01 vel 2016, 16:48
srdele

i šalša sa špagetima za ostatak familije
01 vel 2016, 16:52
Potica je napisao/la:Solea je napisao/la:listarića
??

to ti je napast
http://cookam.blogspot.hr/2014/03/listarici.html
02 vel 2016, 09:10
Nedjelja- juha, pečena patka, pečeni krumpir i zelena salata. Desert lemon curd.
Jučer otkošteni pileći batki na naglo, pire i špinat
Danas juha od nedjelje i lignje na buzaru.
Sutra grah, ričet i domaće kobasice.
02 vel 2016, 09:22
kiseli kupus s kobasicom i kiseli kupus bez kobasice, pire
02 vel 2016, 09:59
za jučer je još bilo hrane od nedjelje, plus cikla salata.
Danas dinstani kiseli kupus, krvavice, kuhani krumpir. I ja sam jučer kuhala lemon curd, danas bih njime nešto punila

.
02 vel 2016, 10:03
Da Sole kod nas su to poderane gaće

a ove slane od dizanog bi bile langošice.
Danas švedske okruglice sa pireom, cikla salata.
02 vel 2016, 11:15
ma da, negdje ih nekako zovu

langošice, to me odmah na legice podsjeti

ina, dobro ti hendlaš te jelovnike

znači, ona se totalno prebacila na bezmesno? koliko dugo već?
02 vel 2016, 11:16
jučer ostaci raznorazni. + u nedjelju navečer sam ispekla ova peciva
https://www.chefsteps.com/activities/slider-buns aaa, dakle nisam jela "flufastija" peciva...mekano, sočno...prefino.
danas konačno grah
vidim da su i srdele stigle.sutra ću đir po ribarnicama
02 vel 2016, 11:30
eto baš sam htjela i ja komentirati ko Poti da su to poderane gaće s fensi nazivom
I da sam ko Solea primijetila Ina kako stalno radiš dva ručka

Ne kuham ništa fensi šmensi niti posebno. obični pileći paprikaš, salata, juha i tjestenina.
02 vel 2016, 11:58
Solea je napisao/la:ina, dobro ti hendlaš te jelovnike

znači, ona se totalno prebacila na bezmesno? koliko dugo već?
otprilike od početka listopada
ima dana kad mi nije problem - umjesto jedne tećice, kuham u dvije pa u našu dodam meso, ali ima i dana kad bih je

jer pravim tri ručka (jedna ima nastavu u 13.25, druga u 14.15, treća u 15.05, a MM dolazi oko 15.30)
nemam ja problema s vegetarijanstvom već s tim što je ona osoba koja ne jede 90% voća i povrća i ribu pa svako toliko puknem, a MM je nekidan konstatirao da ćemo i mi ostali prije prijeći na vege nego ona početi jesti meso
inače, sezam, lan, suncokret... kupujem refužo i uvijek imam prženog sezama za posipat po hrani
02 vel 2016, 12:02
joj meni se sad jede pileći paprikaš i to onak vulgaris, nikakav španjolski i to. moram u petak po domaće pile na tržnicu, s kupovnima ne pravim takve stvari ...
mi isto danas juhica jer imamo bolesnika, bit će i blitva s krumpirom na lešo i možda neku ribicu ubodem kad budem išla doma.
ina, tak ti moja sestra cijeli život. vegetarijanka koja od ribe jede ledo smrznute štapiće ako je raspoložena, a od povrća, skoro ništa, ako ne računamo krumpir

katastrofa. ja recimo kad napravim neki makrobiotički ručak, ona to naravno ne jede. ona jede rižu, krumpir i mlince kuhane, tjesteninu ...
02 vel 2016, 12:05
to je to, latice, ista priča
02 vel 2016, 12:18
joj to je meni katastrofa

bolje da meso jede
jučer kod mene maneštra od ječma i fažola
navečer losos s povrćem (za velike), cure su jele svašta
danas: wok, junetina, povrće i noodes, za neke samo puretina na naglo
plus radim popečke moje drage od prosa i blitve, to će biti za večeru... sa salatom od sirove cikle i mrkve
02 vel 2016, 20:09
manistra s mljevenim mesom za djecu, a odraslima sparoge (nasla ih smrznute u frizideru

), sunka, njoke i vrhnje sa sirom
sad upravo pecem pizze za veceru
02 vel 2016, 20:35
mi smo danas ulovili srdelice, e kako je to moja mala očistila, ma prava je maherica

ništa njoj ne smeta, kaže - malo su jepjive (ljepljive) ali čisti dalje

i pojeli smo ih uz blitvu baš onako u slast
sutra puretina, onaj miks riža, ječam, pšenica s porilukom i mileramom

matovilac salata!
02 vel 2016, 20:40
Ja sam vani, a njima sam za veceru slozila palentu s mozzarelom, parmezanom, vrhnjem i jajima da se zapece.
Sutra cemo juhu od bundeve i kaula, popecke od kelja i prosa, salatu od crvenog kupusa i radica
02 vel 2016, 22:54
Kelj varivo
02 vel 2016, 23:18
mi smo danas inćune i rižu s porilukom (opet - troši se čega ima u vrtu).
a jučer pečenu kokoš i krumpir, palidžan pohan u pećnici i kuhanu ciklu.
03 vel 2016, 00:18
nedjelja: juneca juhica, pečeno bijelo purece meso s krumpirima
pon: juhica, varivo
danas: ostaci od jucer i prekjucer
sutra: sarma
03 vel 2016, 09:24
Ina kak radiš tu palentu?
03 vel 2016, 09:29
hladnu palentu sam narezala na tanje fete, složila u posudu premazanu maslacem, preko nje naslagala jednu mozzarelu narezanu na listiće i naribala malo parmezana. u zdjelici razmutila cca jednu šalicu vrhnja (vadila sam iz veće posude pa je odokativno) s dva jaja i malo soli, prelila ovo naslagano i stavila peći na 180°C. rekla sm mojima da isključe nakon 35-40 minuta, kad uhvati laganu zlatno-smeđu koricu.
odlično je i hladno
03 vel 2016, 09:35
Ovako slicno kao Ina radim i ja, ispod nekad stavim malo sunkice ili za vegi varijantu prvo izdinstam malo spinata na luku i cesnjaku, pa prvo spinat pa sir po tome
03 vel 2016, 09:36
da, može se dodati što god želiš
03 vel 2016, 09:55
ovo s palentom mi zvuči božanstveno, baš po mom guštu!
ja sam jutros ekipi ispekla burekiće za doručak i skuhala rižoto za ručak. na bolovanju su još uvijek, danas ih čuva bivša sekina dadilja - uživaju doma, a jutros mi je tako teško bilo otić, ono kuća miriši, oni na kauču pod dekicama, glodaju bureke, piju kakao i čaj i gledaju Mašu ...
03 vel 2016, 10:21
baš sam i ja htjela pitati za polentu. Ja sam ju radila presuhu samo s naribanim sirom gore. Aj sad cu bas probati ovu verziju sa špinatom. Mislim da će se i mojima svidjeti.
Kod nas riži biži i pohano. Jedino cemu se radujem je cikla. Puno puno mlade fine cikle