01 svi 2017, 07:29
Od praznika rada krećemo u nove kulinarske ideje ☺
02 svi 2017, 11:44
latice
danas šparoge

po adorablinom - s dimljenim tofuom, soja sosom, uz to ću domaće špecle i zelenu salatu.
ne nalazim recept, daj detalje ili link - sve imam doma
02 svi 2017, 11:53
Jučer sam napravila lončinu juhe od mladog graška i boba, s divljom rižom, ukućani oduševljeni.
Uz to bili mesni uštipci sa sirom i police, a danas pureći šnicli s kus-kusom i đuvečom.
02 svi 2017, 12:09
Latice
sad tek vidim da me se proziva
Ina tofu narezem na stapice. U protvan stavim soja sos, timijana puno, malvazije, malo senfa da sve bude dosta tekuće i onda tofu stapiće ubacim u to i zapečem u rerni. To možeš riješiti i tako da kupiš dimljeni tofu pa samo u umak onda dodaš soja sos i puno timijana i malo senfa i slatko vrhnje i vino i miješaš samo da vino ispari.
Šparoge pofurim ili oparim.
Pljukance sam sama radila od slanutkovog i integralnog brašna i vrele vode, a kad mi se ne da kupujem i skuham.
Dok se pljukanci kuhaju napravim umak tako da lagano dinstam ljubičasti luk, dodam slatko vrhnje i par žlica mješavine (ne zagorene) iz tog umaka kaj se pekao tofu. U sve to ubacim šparoge i tofu i pljukance. Nije to puno safta nego taman onako da umulja. Moraš zelenu salatu uz to jesti.
Origigi recept je Tvrtka Šakote. Mislim da je objavljen u njegovoj kuharici ali nisam sigurna. Kod nas se udomaćio pa je vjerojatno svaki puta drugačiji recept koji pišem

Kod nas lazanje sa šparogama jučer, u subotu pizza s artičokama, za nedjelju picek i mlinci, danas losos i krumpiri i špinat
02 svi 2017, 12:23
Jučer i prekjučer roštilj, juha, miješana salata, krumpir s mrkvom i lukom
Danas je bucnica i jogurt
02 svi 2017, 12:37
Hvala, Ado

Vidim da mi fali slatko vrhnje pa cu improvizirati
02 svi 2017, 13:59
A sto da kazem
02 svi 2017, 14:00
ma mm i ja obožavamo to sa šparogama!
sad sam pravila od heljdinog i polubijelog brašna špecle,a najfinije mi je s rižom! i stavila sam zobeno vrhnje jer nisam imala slatkog, pa saft bude malo rijedak, ali nema veze
danas moja velika cura ima ročkas pa se naravno kuha po njezinoj želji. ona si je poželila makarone s parmezanom

mi smo uz to dodali rižoto sa šparogama, salatu od špinata i ostatke roštilja od jučer
sutra ću vjerojatno piletinu s medom i narančama, uz to salatu i miks smeđa riža, amarant i kvinoja. uzela sam domaće piletine prošli tjedan, pa sad imam zalihu
02 svi 2017, 14:14
Latice, koji omjer heljdinog I polubijelog za specle?
02 svi 2017, 18:59
šparoge mi već idu na vuha

rastu po grnutu ko lude....mislim da sam sad već na par kg ubranih ali najfinije su onako friške samo pofurene u loncu za špagete i onda malo holandeza po njima ....
jučer lonček graha za moj gušt s tablom domačeg špeka. skrčkala na gruntu i na dekici uz uživanciju i pivce.
juniorka se častila po dalmaciji

sa pečenim, prštom i sirom
za desert je bio običan kolač od jagoda (žuti biskvit i jagode u kremi od tučenog vrhnja s vaniljom)
danas pizza, vegetarijanska.
sutra je tjestenina....mislim s tikvicama i mozzarelom i puno mlade salate i mladog luka.
03 svi 2017, 09:36
i stavila sam zobeno vrhnje jer nisam imala slatkog
je je je tako je. To sam i ja koristila sam mi sad obično jeftinije
Kinesko danas. Nešto

s umakom od kamenica. Trebam ga potrošiti da mi se ne pokvari a to nije teško obzirom da bih ga mogla i ovako sasuti u sebe.
03 svi 2017, 09:41
danas ćemo burgere od kvinoje, leću i zelenu salatu
MM je sada patnik

on će krumpir salatu i jaja s pancetom
03 svi 2017, 12:12
Grah sa slaninom i kobasicama
03 svi 2017, 13:01
Isprobavam nove aparate u kuhinji .... jučer prvi put kuhala u parnoj pećnici

najobičnije povrće bez svega - svi oduševljeni.
03 svi 2017, 14:01
Ina66 je napisao/la:danas ćemo burgere od kvinoje, leću i zelenu salatu
MM je sada patnik

on će krumpir salatu i jaja s pancetom
Meni svi veganski izleti budu uglavnom

jer vele da se nisu dovoljno najeli, dva puta mi se ne kuha

plus dobivam komentare "kaj opet ona travuljina/vege-auzmeš" itd...
Eventualno nešto mogu smućkati sa sirom, povrćem i jajima...
03 svi 2017, 14:14
Margot, 20 burgera sam napravila, ono što nismo pojele za ručak, ponijele su za marendu
osim kvinoje u burgerima su još tikvica, mrkva, sirevi (trapist i grana), jaje, zobene mekinje i žlica senfa
i sol
03 svi 2017, 14:22
i moji doma jako vole takve vege burgere; nekad ih radimo s kvinojom, nekad s prosom nekad sa zobi i heljdom. Ali da, najvažnije je da ima povrća u njima, da ima sira, da se jedu s puno kečapa i salate odnosno po mogućnosti kao pravi burgeri u pecivu ili barem uz pomfri
03 svi 2017, 14:41
one su dobile na svaki burger po fetu sira, nemajka ne da kečap ni majonezu
najmlađa je triput dodavala leću
03 svi 2017, 15:07
Ina66 je napisao/la:one su dobile na svaki burger po fetu sira, nemajka ne da kečap ni majonezu
najmlađa je triput dodavala leću

Hehehe... utješila si me.
03 svi 2017, 15:19
Ina66 je napisao/la:Latice, koji omjer heljdinog I polubijelog za specle?
da napokon odgovorim, ja stavim jednu mjeru heljdinog na dvije polubijelog, ali ja to više odokativno
05 svi 2017, 12:02
Juha, pileća jetrica i zeluci, pire, zelena salata
05 svi 2017, 12:34
Danas neka riblja varijanta cottage pie, s komadićima oslića, a sutra oradice s mladom rašćikom.
05 svi 2017, 14:48
Pljeskavice iz kucne radinosti, pomfrit, salata; savijaca od gljiva I spinata
06 svi 2017, 16:53
Cevapi u lepinji s prilozima po želji i čokoladni muffini
06 svi 2017, 18:24
Pecena janjetina, rizi-bizi, brokula leso, salata (zelena salata, crvena paprika, krastavac).
07 svi 2017, 07:15
Juha s povrćem, pečena prasetina, mladi krumpiri, zelena salata
07 svi 2017, 11:42
juhu sam jučer skuhala
pljeskavice s puno luka, paradajza umaka pomfrija....salate. kolač od jagoda.
sutra je pileći ajngemahtec.
07 svi 2017, 15:22
Jučer smo bili na roštilju pa danas imamo ostatke - pileći file, mladi krumpir s brokulom na maslacu, mlada salata s bosiljkom. Za desert - torta od badema i naranče s kremom od vanilije i čokoladnom glazurom.
Sutra će biti šparoge s tjesteninom i pršutom.
08 svi 2017, 23:47
jucer: mladi kuhani krumpirici + prasece pecenje
danas: svinjski gulas s povrcem + integralni puzici
09 svi 2017, 09:26
Jetrica na venecijanski s palentom.
Za neljubitelje iznutrica pureći medaljoni.