Tema je zaključana

Re: Kuhamo u veljači

17 vel 2016, 19:26

Pohane šnicle, kuhana carska mješavina povrća

18 vel 2016, 12:44

njoke caprese iz rerne, salata u beskonačnim količinama, juha od šparoga. Volim ovakve ručkove.
Sutra ću valjda, možda, napraviti lasagne. Samo tjesteninu jedemo do ljeta :lol

18 vel 2016, 15:14

leću, ječam i domaći buncek od brontosaura :lol
jest ćemo ga tri dana.

18 vel 2016, 16:44

Goveđa juha, ostaci šnicli, majoneza, kečap - sve zdravo :ajme Za večeru sutlijaš :liza

18 vel 2016, 18:35

nama je jučer ostalo mahunarki, ali ne dovoljno za svih pa sam u taj ostatak još narezala kupus i ispekla svinjske odreske od buta
sada idem razvaljati lisnato za burkifle s makom

za sutra imam batat i što nađem od zelenog. kad pogledam kroz prozor, ne vidim ribu na pjatu

18 vel 2016, 20:40

Prekjučer smo imali bolonjez i fusile, ciklu salatu.

Od ostataka bolonjeza napravila sam lazanje koje sam ispekla jučer, a danas smo imali ostatke tih lazanja. Kako je toga bilo malo, ispekla sam i svakome dvije palačinke.

Za sutra sam očistila frižider - napravila neko varivo sa svinjetinom, paprikom, porilukom, mrkvom i celerom, sutra samo skuham kocke krumpira.

19 vel 2016, 10:49

Prekjucer zapecena pasta sa sirom, matovilac, radic. Jucer manestra od poriluka i slanutka s kastradinom, a danas srdele i brokula s krumpirom.

19 vel 2016, 10:51

ja ću mahune s ostatkom bunceka :znoj

19 vel 2016, 10:57

iako je jutro osvanulo tiho i sunčano, ribarice noćas nisu isplovljavale tako da je vege ručak za svih - popečci od prosa i kelja, batat iz pećnice, cikla i zelena salata

19 vel 2016, 11:09

Juha, špageti bolognese, zelena salata

19 vel 2016, 12:15

ina odličan ručak, mljac

ja danas radim rižu s blitvom (i dosta kurkume), teleće meso, salata

a navečer špagete sa domaćom šalšom, prokulice na salatu

19 vel 2016, 12:44

corazon - sjetila si me sada, u svako jelo dodajem kurkumu. malo im je bilo neobično u početku, ali su se navikli ;)

19 vel 2016, 13:31

i ja. I volim jako kurkumu (i curry i muškat :nata ) tako da sam zapravo bila odusevljena kad sam saznala i za njena cudotvorna svojstva :lol
Tak da bih ja u ovu verziju rize i blitve stavila radje curry, nego cistu kurkumu :nata

Kod nas ostaci odnosno smrznuto meso na saft i pire. Opet sam upala u neku dosadu s jelima, smao vrtim jedno te isto., Morat cu opet malo po receptima prosvrljati.

19 vel 2016, 15:02

Ina66 je napisao/la:iako je jutro osvanulo tiho i sunčano, ribarice noćas nisu isplovljavale tako da je vege ručak za svih - popečci od prosa i kelja, batat iz pećnice, cikla i zelena salata

kak to misliš ? :shock ja kupila jutros friške srdele :liza

za ručak su pastrve (kupila dok još srdelice nisu došle :lol ), krumpir na maslacu, radič&potočarka&bučine sjemenke salata
sutra su srdele i raštika :mrgreen
za kontinentalce pileća krilca sa sojasosom i pomfrit. raštika kao univerzalni prilog :znoj

19 vel 2016, 15:55

to su ti naše, sjevernojadranske, bilo ih je sinoć more :dada

19 vel 2016, 18:02

super :5 u sve četiri ribarnice su ljudi vani stajali na kiši u redu :mrgreen ko da se dijele

19 vel 2016, 18:54

mogli su koji kamiončić i ovamo poslati :lol
nadam se da će ih sutra biti

19 vel 2016, 19:40

i ja ću sutra po srdelice rano ujutro :dada

19 vel 2016, 20:33

Mi danas lovački, a ja upravo pojela prefinu salatu od crvenog radica, kuhanog karfiola i mozzarelle sa senfom i bucinim uljem :). Počela, kak je adorabla rekla, s radićem i senfom i bucinim, pa dodala ipak karfiol i sir. Prefina mi je :). A dresing od,senfa i bucinog baš taman po mom ukusu :)

19 vel 2016, 22:55

sad si me napalila, Mirci, s tom salatom. sutra će biti moji koji imaju radič, fali mi samo bučino ulje

19 vel 2016, 23:01

:lol baš i ja sve čitam i oblizujem se :znoj obožavamo bučino ulje...ja sam danas usitnila bučine sjemenke i posipala ih po salati. odlično

19 vel 2016, 23:11

:lol
Ja obožavam i bucino i senf, a senf ovdje daje taman pravu dozu kiselosti, pa taman mi je :). Bio bi odličan dresing i za krumpir salatu.

19 vel 2016, 23:12

ma daaaaj, nemoj mi sad vadit mast! jogurt sam pojela s malo mekija
bježim!

19 vel 2016, 23:14

ne bježim još, zaboravila sam reći kako je meni kaul draži sirov nego kuhan, ja ću tako probati :dada

19 vel 2016, 23:16

E, to nisam probala :), to cu sutra :lol

19 vel 2016, 23:18

dodaj još malo narezanog crvenog kupusa - meni je to u kombinaciji s radičem i ribanim celerom :1
uh, idem pojesti repu!

20 vel 2016, 12:46

Mirci je napisao/la::lol
Ja obožavam i bucino i senf, a senf ovdje daje taman pravu dozu kiselosti, pa taman mi je :). Bio bi odličan dresing i za krumpir salatu.

O da! :dada Krumpir salata s dresingom od senfa, bučinog ulja, malo meda i octa...

20 vel 2016, 14:17

Nabujak od verzeta i kupusa, poriluka i mozzarelle

20 vel 2016, 18:24

Pileća juha, prženi som, pire krumpir, zelena salata

21 vel 2016, 10:05

mi smo u peta lignje na buzaru i palentu. djeca tijesto s umakom od dan ranije.
jučer sam pravila japrak, opet s palentom, ali joj što je bilo fino. i prije toga juhica od domaćeg pileta, ma baš mi je pasala za grlo ;)

sutra sam ja na putu, a oni imaju juhe za zakuhat i imaju još japraka za ugrijat.

e da, i pekla sam jučer one koliko-toliko pogačice, samo pola brašno polubijelo, a pola pirovo. i ispekla sam pola smjese, jel mogu drugu polovicu zamrznut, nemam kome danas peći jer idemo na dva rođendana?
Tema je zaključana