Tema je zaključana

Re: Kuhamo u veljači

03 vel 2016, 15:12

gdi si našla mladu ciklu u veljači ?! :mrgreen
ja jedino imam svoju ukiseljenu :liza i to s velikim prigovorom da je prekisela. moji zagorski geni vole kiselo, pa makar u cikli :lol

pizza iz pizerije usput jer smo odrađivali nešto u gradu. nije ništ graha ostalo od jučer a nije mi se dalo kuhati.

ova palenta je super. istina, kod nas kukuruzne žgance :mrgreen jedem samo ja, iznimno junorka. i jedem ih obično s jogurtom. ali ovo moram probati. možda ubaciti koji listić ružmarina za miris.

03 vel 2016, 15:21

Danas puretina u umaku od rokfora i orzoto sa šampinjonima.

03 vel 2016, 15:26

juha s mesom i povrcem, pecena piletina s krumpirima i brokula

03 vel 2016, 15:27

kod mene bolonjez :whew

03 vel 2016, 15:48

ja danas na brzinu spremam paštu carbonaru.

03 vel 2016, 16:01

Svi smo prehlađeni pa sam skuhala lonac pileće juhe i uz to ćemo jesti kuhanu piletinu i povrće iz juhe

04 vel 2016, 22:10

čobanac, tjestenina, crveno zelje na salatu. fritule od sinoć.
ispekla i kruh. kombinacija bučinog i polubijelog brašna, dodala kurkumu i origano. juniorka je prigovarala na boju :mrgreen ne i na okus. eh, da i dodala sam malo lanenih sjemenki. za promjenu :lol
sutra lovim srdele. i ne vraćam se kući bez njih. pobrat ću raštike s vrta za prilog :mrgreen

04 vel 2016, 22:37

Manestra od kastradine, graha, slanutka, jecma, quinoe i mrkve :liza.

05 vel 2016, 00:17

manistra s tocom od poma
rizot sa sparogama
i navecer krafne

05 vel 2016, 10:53

juha od brokule i riba u škartocu (vjerojatno orada), uz to malo krumpira i blitve :)

05 vel 2016, 10:58

blitva s krumpirom i kuhana jaja :lol

05 vel 2016, 11:07

pileći paprikaš s palentom

05 vel 2016, 11:12

Mirci je napisao/la:blitva s krumpirom i kuhana jaja :lol

mogu ti poslati Idu? :lol

slanutak - s koljenicom i s povrćem :)

05 vel 2016, 12:32

jučer smo imali juhu i poslije njoke od bundeve s parmezanom i matovilac salatu.

danas sam sad stavila juhu od karifiola, mrkve i kvinoje, a poslije se nadam da će ih netko pričuvat da skoknem ribu kupit.

i pečem bundevu pa ću pravit neke krafnice od bundeve i slanutkovog brašna, drž'te fige :lol

ina daj mi reci taj slanutak s koljenicom kako praviš, baš mi se to jede a sad sam našla slanutak, tražeći crvenu leću u ormariću. jel to bude dimljena koljenica?

za vikend imamo goste pa sam mislila u nedjelju pikantne batake sa sezamom i henrijev krumpir. i juha, salata i kuglof naravno. vidjet ću još s njima što bi oni radije...
a sutra, nemam pojma, vjerojatno ćemo juhicu i tjesteninu neku na brzinu.

05 vel 2016, 12:41

konačno srdele :joy
špinat i pire krumpir. juha od grdobine. bile su milina za oči, pa nisam odoljela da ne napravim juhicu :liza

sutra ostavljam juniorki bolonjez :mrgreen sama si kuha špagete i radi salatu. ja sam off cijeli dan :joy

05 vel 2016, 12:43

majo gdje si ih našla?
i ja bi ih rado sutra

05 vel 2016, 12:53

latica je napisao/la:ina daj mi reci taj slanutak s koljenicom kako praviš, baš mi se to jede a sad sam našla slanutak, tražeći crvenu leću u ormariću. jel to bude dimljena koljenica?

je, dimljeni je buncek, PIKov
ništa komplicirano - slanutak sam namočila preko noći, prokuhala, a isto tako i buncek. pošto je ipak malo veći, razrezala sam ga na pola, nasjeckala par mrkvica sitno, komad korijena celera i par grančica, 3-4 čenja češnjaka i jedan manji luk- nisam imala više doma, ali može i dva ili dva manja poriluka na tanke rezance. solila nisam jer mi se čini da je buncek slan, dodala par zrna papra i list lovora i, evo ga, toliko miriše da moram van da ne bih nešto jela :lol
inače stavim i papričicu, ali imam jednu članicu obitelji koja baš ne voli ljuto pa sam to preskočila, ali ću pred kraj dodati slatke paprike, čisto zbog boje :)
vegici mojoj u lonac ide sve isto osim bunceka

05 vel 2016, 13:14

ina, ne meni, nego B., on kuha danas :lol

05 vel 2016, 13:51

dunja je napisao/la:majo gdje si ih našla?
i ja bi ih rado sutra

na svom placu, u španskom. svih pet ribarnica je imalo kašete friških srdelica...a i ostale ribe je bilo u finim količinama (oslić, tuna, pišmolji, skuše...) istina, bila sam rano pa je bilo svega. ali mislim da su ti svi ovih dana dobro opskrbljeni srdelama. 10 za 1/2 kg friške ribe je prava uživancija. :)

05 vel 2016, 14:49

odlično, idem sutra ujutro dole kod sebe na plac

05 vel 2016, 14:53

danas ce biti pravi "zdravi"rucak :lol
kobasice, pomfrit i jaja, domaci kruh - mix graham, crno i glatko brasno, taman se pece

05 vel 2016, 16:04

Jučer: ćevapi s lukom u domaćoj lepinji

Danas: lovački po hladnjaku :mrgreen

05 vel 2016, 16:24

Danas gulaš od liganja i palenta. :dada

05 vel 2016, 16:29

Gulas od junetine s pastom, zelena salata

05 vel 2016, 17:22

Brudet i palenta

06 vel 2016, 13:00

Domaća pizza, kupovni miješani kolači

06 vel 2016, 14:15

I kod mene opet pizza - njima normalna, meni na tijestu od karfiola, desert kesten tiramusu torta.

06 vel 2016, 15:28

Juneci odresci na naglo, broskva s krumpirom

06 vel 2016, 17:24

juha od slanutka, poriluka i bundeve, MM je pravio burek, a ja bundevaru

07 vel 2016, 09:11

U srijedu smo jeli kuhane kobasice i jaja, u četvrtak i petak sarmu, jučer je bilo varivo od poriluka, a da im ne bude previše stresno što su morali jesti poriluk, za večeru sam ispekla pizzu - jednu s tunom i špekom, a drugu posipanu svježim ljutim papričicama.

Danas će biti juha, pečena vratina s krumpirom, svježi kupus na salatu i za desert kolač od rogača, jabuka i oraha. Nadam se da će biti ostataka za sutra :mrgreen
Tema je zaključana