Tema je zaključana

Re: Kuhamo u svibnju

19 svi 2016, 18:51

Mi smo ovaj tj ovako:
pon - konjski cevapi, patlidzani, tikvice i paprike na zaru;
uto - pecena teletina, int. riza s porilukom, cherry rajcice;
sri - pecena piletina i krumpir, zalena salata, matovilac;
cet - orada i brancin u pecnici, blitva s krumpirom.
Sutra ce biti pecena janjetina, ne znam jos za prilog.

19 svi 2016, 22:59

latica je napisao/la:kak se pravi krumpir gulaš, nisam to nikad pravila?

ja bi nama nekako više iz prehrane izbacila meso, a onda se svedemo na tijesto jer moji su teški s povrćem i tako opet sve nekako u krug :roll
jutros sam kupila lijepi file domaćeg soma, sad ne znam šta ću s njim popodne. imamo juhicu za zakuhat, i moram smislit što ću sa somom, a da ga ne ispaniram i ispržim, što mi je predosadno.

sutra idemo na fiš i smuđa, jedva čekam.

puno puno luka prodinstati i staviti na njega meso i pirjati dok se ne zatvori (ja sam radila od junetine) podlijem vodom i pustim da se krčka, dodam listić lovora, malo papra u zrnu....pred kraj dodam krumpir rezan na kockice i pustim još deset, petnajst minuta da se krčka....krumpir da onu dodatnu gustoću.

ja mogu bez mesa. juniorka ne...ma može, ali prigovara....kad krene sezona povrća (mislim na moje tikvice, krastavce, i ostalo) može se i bez mesa....sad je samo zelenjava :mrgreen a ona je prelagana :lol

20 svi 2016, 11:45

Ja u gulaš stavim i malo pelata, da mi zacrveni gulaš.
I malo vina da mi ga opije i zakiseli. :mrgreen
Ako jedu klinci, onda barem jabučnog octa. :nata

20 svi 2016, 13:49

to ću onda kad budem na porodiljnom, jer očito se dugo kuha, a ne podgrijava ;)

ja sam isplanirala opaki kulinarski vikend :lol sutra ujutro rolat burekići, onda poslije šetnje juhica od purećeg vrata i kuhano meso. i za kasnije adorabla isprobavam sutra tvoje pljukance sa šparogama ;)
uz to pravimo neku makrobiotičku tortu od lješnjaka.

nedjelja, juha, lazanje i zelena salata :liza jedva čekam!

napravili smo ovaj tjedan i jednu turu soka od metvice, solea po tvom receptu, oooodličan je :luv taman nam je metvica izrasal po dvorištu, klinci su brali listiće i onda smo ih namakali i drugi dan šećer - nije bilo puno posla, a isplatilo se! sad ćemo i drugu turu dok metvica raste!

20 svi 2016, 14:22

adorabla isprobavam sutra tvoje pljukance sa šparogama

nadam se da će ti se svidjeti
nemam pojma kad sam ti recept pisala, ali u zadnje vrijeme sam jako pojednostavila recept i bolji mi je nego prije :nata Sad više ne pečem sama tofu nego kupim pečeni i samo narežem na kockice i onda u umak stavim vino da ishlapi, timijana, senf i na to zobeno da zgusti.
A kako više ne jedem ni gluten onda u zadnje vrijeme radim s rižom i paše mi jako dobro :nata

Ja sam i dalje bezvoljna i bezidejna i mislim da cu na Lecker.de po inspiraciju za sljedeci tjedan

20 svi 2016, 14:24

Potpisujem bezidejna i bezvoljna. Mene ce se moji odreci :lol

20 svi 2016, 14:38

našla sam recept za pljukance u folderu s receptima na kompu :lol

nisam ni znala da ima za kupit pečeni tofu? ali ja ću ga sutra ispeć jer ću i tako grijat rernu za kolač pa sam tako smislila! sviđa mi se i ideja s rižom, ali mislim napravit pljukance da potrošim slanutkovo brašno i da klincima uvalim nešto drugo - oni će vjerojatno samo tijesto i malo safta bez komada šparoga ne daj bože :roll

tanjaMT, mene bi se moji rado odrekli jer bi jeli ono što tata skuha, čitaj naruči - ćevape, pomfri i pizze, burek i hrenovke. eto, to im je san snova. ja im i tako idem na živce, a i oni meni iskreno, ja stalno moram izmišljavat nešto ne bi li oni pojeli nešto kvalitetnije, umjesto da si skuham šta se meni jede :ajme barem kad mi se da skuhat ;)

20 svi 2016, 18:45

Za ručak goveđa juha, pečeno bijelo meso, mladi luk, a za večeru knedle sa šljivama

21 svi 2016, 16:05

Pire, špinat, jaja

23 svi 2016, 10:55

dakle adorabla napokon sam te pljukance napravila i napatila sam se jer sam sto stvari istovremeno radila, ali vrijedlo je - odlično je! ostalo nam je umaka jer djeca nisu jela naravno, pa smo za večeru jeli i s rižim i tako mi je još i bolje :lol

pravila sam neku predobru makrobiotičku tortu od lješnjaka, baš mi je sjela, a tek preljev, mmmmm
i novu turu soka od metvice, sad smo sve pobrali pa odrezali stabljike nek nam nova naraste!

danas ćemo ostatke lazanja od jučer i zelenu salaticu.
sutra bi neku ribu mogli!

23 svi 2016, 11:32

Latice :five
ma ja sam se prvi puta ispatila jer su sitni a poslije sam ih radila pred tevejom i tako se zabavljala pa mi to nije bilo tako dramatično ali da, konačno sam prešla na rižu jer mi se više nije dalo patiti :lol
Baš mi je drago da ti se sviđa. Sad drugi puta nemoj niti trošiti rernu bespotrebno nego odmah kupi dimljeni tofu i imaš ručak u 20 minuta :nata

Nakon prošlotjednog manje-više posta, jučer su me tražili njoke i pečenu teletinu pa sam pristala ispuniti im želju. Ne sjećam se kad smo zadnji puta jeli teletinu :nata Uglavnom ispala je jako dobro, možda čak i premekano po njihovim komentarima. Uz to naravno mlada cikla na salatu i miješana salata s listovima cikle, nešto malo špinata, rukolom i kristalkom. Umjesto dinstanog graška napravila sam im juhu pa su i to sve pojeli. Uglavnom ručak za pet jer su ostaci i danas :nata

23 svi 2016, 12:32

Jučer sam napravila janjeći but s krumpirom u aromatičnim travama i s umakom od metvice, prema onim čuvenim receptima Jamiea Olivera i sve se pohrdalo. :shock
Tako da danas nemam opciju ostataka, na to i nisam baš računala. :mrgreen
Ujutro sam prije posla napravila pileći paprikaš, pa će se to naklopavati dva dana, uz prilog kus kus danas i rižu sutra.

23 svi 2016, 20:53

Jučer: pileća juha s rezancima, mrkvom i celerom, pečeno pile i mladi krumpiri, zelena salata
Danas: rižoto od ostataka piletine, kupus salata

24 svi 2016, 15:23

Snicle na naglo i rizoto os sparoga. Bio je izvrstan.
Sutra sam već u problemu :D

24 svi 2016, 15:24

ja sam jučer pileći paprikaš s rižom i paštom (jer odreženi u kući ne jedu rižu :roll ), danas mahune na čušpajz s kobasicama. sutra isto ne znam što ću :da? možda slavljeni bolonjez. možda ćufte, bum vidla.
u četvrtak moram nešto za dva dana napravit, a što je nemoguće jer su thalijići doma pa će non stop nešto jesti.

vjerojatno ću neki grah ili nešto slično.

24 svi 2016, 23:27

pečena paprika i zapečeno tijesto sa sirom :roll ooooo kak sam bezidejna i ne kuha mi se....vrag ti dal kuhaču :gaah
hm da napravila sam i kolač s jagodama (biskvit običan žuti, jagode i gore krema od sira, šlaga i želatine)

samo mi za doručak ne fali ideje :lol danas šparoge sa mladim lukom i domaćim špekom i gore jaja :liza zapravo, ručak nije niti trebao :lol

thal me inspirirala za sutra , dvojim između graha i bolonjeza :mrgreen

25 svi 2016, 09:58

Danas će biti varivo od mahuna

Sutra: neka juha, pečeno carsko meso, krpice sa zeljem, neki kolač

Edit: ispekla sam kocke sa sirom :liza

25 svi 2016, 10:07

ja danas vodim djecu na ćevape :mrgreen
mislila sam blitvu i ribu, ali onda je mm rekao da njega danas nema, oni blitvu i tak ni ne pomiriše, zbog mene same mi se ne da pravit, a kuhinja mi je oribana, ne da mi se ni špricat s ribom, tak da idemo van na klopu. kratko i jasno.

25 svi 2016, 11:13

ali mislim napravit pljukance da potrošim slanutkovo brašno i da klincima uvalim nešto drugo

mogu li dobiti recept za takve pljukance?

ja danas vodim djecu na ćevape

skupljas bodove :zub :nata ?

25 svi 2016, 13:43

MB to ti je recept u kojem pljukance radiš od prokuhane vrele vode u koju staviš slanutkovo brašno (cca 5 dag na cca 350 običnog brašna) tako da se ne raspadnu pri kuhanju. U stvari to je isto kao i trganci i bilo što drugo jer ih izradiš rukom u tanke pljukance pa nisu tako ljepljivi ko npr žličnjaci.

25 svi 2016, 13:53

Nisam nikad tako nesto radila. Mogu ovako s odokativnim tvojim mjerama?

25 svi 2016, 14:39

ja sam odokativno radila - dodavala pomalo vode da mi bude dobro dok zamijesim i to je to ;)

27 svi 2016, 09:10

Mala Bornica je napisao/la:Nisam nikad tako nesto radila. Mogu ovako s odokativnim tvojim mjerama?

a mogu ti prepisati tocno ako zelis. mislim da imam recept. Ali da na kraju se sve svodi na to da odokativno procijenis jel ok tvrdo. Mora se moci oblikovati u ruci.

27 svi 2016, 10:04

punjene tikvice i krastavci s vrhnjem :liza dodali smo mladog češnjaka....
danas ćemo ostatke i skuhati preostale šparoge i jaja, salate ima u izobilju, mladog luka cijela gredica....sutra vrtimo janjca :drink :rodj

27 svi 2016, 12:03

Adorabla je napisao/la:
Mala Bornica je napisao/la:Nisam nikad tako nesto radila. Mogu ovako s odokativnim tvojim mjerama?

a mogu ti prepisati tocno ako zelis. mislim da imam recept. Ali da na kraju se sve svodi na to da odokativno procijenis jel ok tvrdo. Mora se moci oblikovati u ruci.

ne treba, ja i kad radim po receptu uvijek nesto mijenjam, pogotovo kod tijesta.

edit: samo da provjerim omjer: 5dag slanutkovog brasna na 350g (ne valja dag) glakog brasna? znaci sve skupa 400g brasna?

27 svi 2016, 13:00

pa da. Mozes i 300 grama brasna. Kad dodas vodu (a mislim da ce ti trebati oko 2 deci sigurno) ispast će oko pola kile tijesta.

27 svi 2016, 13:09

:kiss prijavit cu rezultate :).

29 svi 2016, 17:15

Pileća juha, pečeno pile, mlinci, kupus salata, jagode

29 svi 2016, 18:30

Zadnjih dana samo rucale kod mojih. Juce isle na picu. Danas corbica od povrca,pohovana piletina,tikvice. Napravila sam i paprike aa bijelim luko,zelenu salatu i.paradajz sa vrhnjem. Na kraju brzinski kolac od jagoda. Lipsala :-)

29 svi 2016, 18:36

Mala Bornica je napisao/la::kiss prijavit cu rezultate :).

G
Odlicni su! Napravila sam ih uz umak od maslaca i kadulje :)
Tema je zaključana