05 vel 2017, 23:24
Jučer: pureća juhica s knedlicama, pureće kuhano meso, kupus salata
Danas: bistra pileća juhica, bolonjez, kupus salata
06 vel 2017, 10:24
adorabla, šta ti krumpir naribaš u faširke? mislim da to prvi put čujem, osim ako nisam toliko senilna pa sam to već čula i komentirala nekad ranije i zaboravila, jer znam da si ti nekad ranije isto nešto za faširke pisala
da budu mi finije s krumpirom. Ali ne stavljam luk u faširance

. A krumpir u omjeru cca 1:3 u korist mesa
I napravim ih dan ranije i onda ujutro samo preprzim
Jucer smo imali pastrve i krumpir s koprom i mesnu juhu i salate. Prekjucer tipicno subotnje pizzu
Danas kelj varivo. A sutra cu vjerojatno nekakav rizoto i snicle na naglo.
06 vel 2017, 10:39
čovjek uči dok je živ

baš ću probat jednom tako, iako mi jako rijetko pravimo faširke, mi sad samo mesne kuglice s kvinojom pravimo...
ja još ne znam šta ću danas...
06 vel 2017, 10:43
mesne kuglice s kvinojom pravimo...
moze recept?
06 vel 2017, 11:07
Jučer klasična hobica s krumpačima, u koju sam ubacila još i sušenih pomidora kao novitet.
Danas krem juha od graška i bolonjeze.
06 vel 2017, 11:12
šalša i špageti
06 vel 2017, 11:26
prisiljeno zelje i pečeni picek.
jučer šnicli s gljivama, pileća juha, krumpir s peršinom, cikla i zelje na salatu.
sutra nešto zeleno ...špinat i pire + jaje ili neke kobase...
06 vel 2017, 11:28
Jučer povrtna juha, svinjetina (špic rebra) pečen u pećnici sa krumpirima i dinstane mahune, zelje sata. Od deserta sam odustala jer je bilo keksa koje ja ne jedem a kolače kad napravim uvijek barem probam.
Danas krpice sa zeljem i meso od jučer, za sebe imam još mahuna.
06 vel 2017, 12:14
latica je napisao/la:čovjek uči dok je živ

baš ću probat jednom tako, iako mi jako rijetko pravimo faširke, mi sad samo mesne kuglice s kvinojom pravimo...
ja još ne znam šta ću danas...
viš da radiš isto ko i ja samo umjesto krumpira staviš kvinoju
i dobra je ideja. Baš ću i ja malo probati eksperimentirati s kvinojom i amaranthom

Poti to je pravi nedjeljni ručak
06 vel 2017, 14:59
Danas teleca supica,dinstani kiseli kupus sa dimljenom koljenicom.
07 vel 2017, 07:29
Jučer sam skuhala grah i repu i baš su mi super legli. Danas još MM bude skuhao bunceka, da mu grah i repa ne budu "prazni"
07 vel 2017, 07:36
I ned juneci sniceli u saftu (s tikvicama), riza s porilukom, zelena salata.
U pon frigani oslici, krumpir s Ledovom mjesavinom povrca (bizi, mrkva, cvjetaca, celer), zel. salata.
Danas spageti bolonjez, kupus salata.
07 vel 2017, 13:30
Goveđa juha , svinjska rebra s povrćem zapecena, zelena salata
08 vel 2017, 23:47
Pureca juha, purece kuhano, cuspajz od mahuna
09 vel 2017, 00:35
Danas je sve bilo na brzaka pa smo za ručak jeli jaja sa slaninom a za večeru palentu s kiselim vrhnjem i griz sa čokoladom, po željama
09 vel 2017, 09:33
u zadnje vrijeme kuham svoj rucak, ostatak obitelji jede kod moje mame

. jucer sam jela kajganu s povrcem (mahune, grasak, mrkva, kukuruz) i skripavcem, i matovilac uz to. brzo, fino i zdravo.
radila sam i namaz od slanutka za danas, pa cu ostatak slanutka danas iskoristiti, ili u nekoj manestrici ili salati, zavisi koliko cu imati vremena. to moji nista ne jedu
09 vel 2017, 09:44
prekjučer bolonjez, zelena salata i za desert wafli
jučer brokula na lešo i domaće kobase na vinu, desert odnosno večera domaće krafne
danas gulaš od junetine i svinjetine sa njokima, kisela paprika i definitivno nema deserta
09 vel 2017, 09:46
jučer smo imali domaće pljeskavice i lešo kaul s prokulicama + prženi tofu
danas juneća juha i što nađem na pazaru + kupus salata
09 vel 2017, 09:54
kod nas jucer špecli sa šampinjonima i špekom. Sad sam se sjetila da sam luk zaboravila karamelizirati i dodati. Danas lovacki. Nije mi se dalo.
Sutra cu chilli
09 vel 2017, 10:35
Pašta fažol
09 vel 2017, 10:37
mala bornica, tako zna biti i kod mene, samo sveki kuha... meni je to super kombinacija, mogu kuhati sebi (i mm) ono što volim, a oni jedu šuga, pohano, sarme (dobro to i mi pojedemo

)
jučer sam tako nama napravila smeđu rižu sa povrćem, shi take gljivama i ostatkom piletine od prekjučer
večera salata
danas svega: krem juha od brokule i karfiola, wok s povrćem i junetinom, kelj...desert panacotta
pripremam se za izradu sushija, kupila alge, rižu... imate kakav savjet?
09 vel 2017, 12:02
jučer mahune varivo
danas zapečeno tijesto sa sirom, pečena paprika na salatu, muffini s narančama i čoksom.
sutra...imam piletine, file...bacit ću ga u wok s povrćem i nekim umakom.
09 vel 2017, 13:17
Grah sa suhim mesom
09 vel 2017, 15:15
pripremam se za izradu sushija, kupila alge, rižu... imate kakav savjet?
sushi ili maki? Sushi je meni toliko pimplav da radje radim maki. On mi je brzinski gotov.
obavezno rižu baš za sushi
nemoj kupovati one bambus gluposti, dobro se savija i na backpapieru a i samostalno
rižin ocat imaš? Wasabi možeš i sama napraviti ako nisi kupila a imaš hrena
09 vel 2017, 17:08
Čušpajz, stari bakin recept. Za dva dana minimalno
09 vel 2017, 17:54
mojper je napisao/la:Čušpajz, stari bakin recept.
Podijeli recept ako može
10 vel 2017, 07:19
Trebali smo peći šnicle na naglo, no na kraju smo imali šnicle u umaku od luka i senfa, uz to tjesteninu i zelenu salatu.
Ima i ostataka
10 vel 2017, 10:45
mi smo jučer mahune - onak po mom, s kvinojom, kurkumom, povrćem i ovaj put piletinom. jedino nisam imala zobenog vrhnja, a nisam ga imala ni za kupit tu u bližim dućanima pa sam nakon sto godina uzela vrhnje za kuhanje. užas. mojima nije smetalo, ali ja sam te toliko odvikla od tog okusa, da sam samo to osjetila u mahunama
danas ćemo nadam se neku ribu, idemo sad bebili i ja u šetnju pa se nadam nešto nać, a da nije od utorka
10 vel 2017, 11:53
dućanima pa sam nakon sto godina uzela vrhnje za kuhanje. užas. mojima nije smetalo,
ja ga stvarno nikada ne kupujem odnosno ako mi baš treba, a nemam slatko ili zobeno ili nešto onda ga sama napravim tak da vrhnje i mlijeko pomiješam u omjeru 2:3 u korist vrhnja
Je da se zna ponekada ako je vrhnje malo masno onda koagulirati ali inače super. Pogotovo ako radim s pravim domaćim s >20% mm
10 vel 2017, 12:43
Rizot od poriluka i gljiva, kupus-mrkva-ljubicasta kapula salata