Odgovori

27 stu 2006, 15:51

Selma, na raport! :mrgreen:

27 stu 2006, 16:20

selma...pa jesi ti ziva zeno?

:mrgreen:

:juhu

27 stu 2006, 18:04

Selma imas pp :juhu

28 stu 2006, 14:17

zenske moje trenutno sam na prinudnom odmoru od foruma :mrgreen: virnem par puta dnevno po 5 minuta :mrgreen: osjecam se odsjeceno od ostatka svijeta :nepitaj

20 pro 2006, 10:55

hm pitanje za iskusne pekacice :mrgreen: tortu trebam za ponedeljak, dal da ju radim u subotu ili ned? hoce li procuriti ak stoji dva dana ?

20 pro 2006, 11:01

Db,nebu ti procurila ali ja bi ju radije radila u nedjelju,vise zbog sira :dunno

25 pro 2006, 14:50

Opet radila i opet je jako fina, evo upravo sirim recept na poslu, svima se svidja.

Bila sam opet i kod Roze u slasticarni - torta je genijalna i dalje, cini mi se da je jos deblje dno i jos deblji preljev. Probala sam i s cokoladom - (mljac) i s crvenim preljevom (mljacx2 )

Kak da tu cokoladu ubacim unutra, da stavim nutellu ili rastopim onu za kuhanje?
Anybody?

27 pro 2006, 12:38

radila ju u nedelju, no raspala se :shock: u ponedeljak prilikom rezanja :ne i bila mi prekisela :ne ha ko da sam zazvala nesrecu pitanjem :mrgreen:

27 pro 2006, 12:48

I ja sam ju radila prvi put.
Imala sam problema sa rezanjem, nije mi se dala odvojiti od podloge. Tako da u tanjuru baš i nije nešto izgledala, ali je svejedno bila fina.

27 pro 2006, 12:52

- radila tortu 2x po mircinom receptu, hvala ti mirci :5
- ja sam radila uvijek navecer, za drugi dan, tako da mi se preko noci hladila u frizideru i stisnula, nije nis curilo, ni prilikom pecenja

27 pro 2006, 13:43

kaj mislite zasto se meni kolac zalijepio za podlogu ?
jesam li mozda trebala namazati posudu s necim, ja ju nisam namazala, misleći pa ima hrpa maslaca pomiješanog s keksima :dunno

i ja sam ju radila po Mirci receptu :mah

27 pro 2006, 19:20

Lara, ne znam u cemu je stos. Ja nisam ni sa cim mazala podlogu, nikad se nije lijepilo. Jesi stavila i maslaca u duplo? Ja sam stavila prosli put 200, ali iduci put cu jos manje jer je bilo malo premokro.

Jel zna netko gdje je onaj link na Coolinarikin recept te torte?

28 pro 2006, 09:56

Stavljala sam sve po Mircinom receptu. Jedino ako mi vaga nije bila dobra :mrgreen: Ili ako mi dijete nije dobro utisnulo podlogu. To je ona radila, tako da ja nisam kriva :cool
Valjda će drugi put biti bolje. Nisam jos napisala da sam napravila i krater kad sam sipala drugu kremu :dunno

28 pro 2006, 10:09

Lara,moguce je da ti se zaljepila jer se prepekla,meni se jednom desilo jer mi je pecnica uzasno jaka tak da mi je pet minuta prevec pa se zapeklo !

Nisam jos napisala da sam napravila i krater kad sam sipala drugu kremu
kad si stavljala vrhnje?

28 pro 2006, 10:15

Da babalu , kad sam vidjela sto se desava odmah sam usporila sa stavljanjem vrhnja. Vidi se da sam prepuna iskustva, krenula sipati s visoka i naglo :mrgreen:

Moglo bi biti da se prepekla, slijedeći Badnjak ću pripaziti ;-)

28 pro 2006, 10:19

ma probaj koji put i prije sljedeceg Badnjaka,do onda bus vec profesionalka :cool
bitno je da ti je sir cvrst,zapecen pa ti onda nebu vrhnje radilo kratere :bye

28 pro 2006, 10:22

- ja nisam mazala posudu, nego sam 1x radila na foliji, a 2. na papiru za pecenje (oblozila sam kalup, jer sam se bojala da ce curit, medutim nije curilo ni jednom)
- a kaj se tice kratera, skuzila sam 1x kad sam sipala kremu na kekse, tako da sam drugi put pricekala par minuta da se keksi malo ohlade, pa sam onda polako stavljala kremu (ak si na to misla lara, nadam se da si me skuzila) :roll:

28 pro 2006, 15:17

anlan, recept je objavljen na Iskonu Torta od sira :juhu

lara, ja stavljam papir za pecenje na dno posude :dunno.

28 pro 2006, 15:32

Mislim Mirci, a u receptu nisi napisala ;-)
Sad cu si ja dopisati na svoj papiric.
A i prihvatit cu savjet od babalu pa mozda malo i vjezbati tokom godine :nana

28 pro 2006, 15:36

pa lara vidjela si kod mene da pečem na papiru :)

a zalijepi se vjerojatno kada se šećer iz keksi otopi skupa s maslacem.

01 sij 2007, 05:58

Teta je rekla zelim vocnu tortu, i pao je izbor na Sveti Gral! Radjena je po Mircinom receptu, + sam dodala voce...jedino mi se sve zalijepilo za kalup, toliko da kad sam odvojila stranice, teflon je otpao kad sam skidala ostatke s njega, sto mama nije mogla prezaliti, no brzo sam je utjesila da je vec odradio svoje, i da cu kupit novi:))) znaci pod obavezno papir za pecenje stavit!
Ostalo je ispalo super, jedino mi je trebalo vise od 20 min da bude gotova zuta smjesa...

06 sij 2007, 18:12

Ovu torticu moji svi obozavaju, tako da ju cesto radim, evo bas se sada spremam ju umutiti, a posto je fina lagana, idealno nakon praznickog izobilja :papica .

06 sij 2007, 19:15

a posto je fina lagana
a meni se baš čini jako kalorična :mrgreen: maslac, jaja, sir, vrhnje :mrgreen: Al je fiiiina :mrgreen:

06 sij 2007, 19:49

Okusom nije ono teska, znas kaj mislim? A ja dosta smanjim putar i koristim light filadelfiju i mascapone :papica , evo upravo mi je u frizideru na hladenju :mrgreen:

A bez pomoci

slika

nebi ju uspjela napraviti

slika

08 sij 2007, 16:52

Mirci - hvala na linku, to mi treba kad me netko pita recept jer sam se pogubila na ovom topicu, pa svaki put napravim drugačije.

I ja bih ovu tortu svrstala medju lagane, iako se tako ne osjecam nakon sto navalim na nju direktno iz kalupa i ne prestanem nakon pojedenih 45-60 stupnjeva.

Nekad napravim light varijantu - light McVitties, posni sir, manje maslaca, manje masno vrhnje, smedji secer. (mozes pojesti koliko hoces i neces se udebljati garantirano :mrgreen: )

08 sij 2007, 18:54

Esbig kud si sličicu stavila. Sad ću je morati napraviti :mrgreen: Njami!

08 sij 2007, 23:59

A trenutno mi se samo slika, pa ih svigdje stavljam :oops:

10 sij 2007, 16:46

su subotu imamo rodjendan, radit cu milka toprtu i tortu od sira. ova druga bi isto prebala biti ukrasena (konzilij jos nije odlucio sto hoce :cool ) pa trebam savjet.
sto mislite je li ju bolje preliti cokoladom ili slagom? stavit cu neke figurice po njoj, vjerojatno winnie pooh, pa ne znam sto je bolje. mozda ipak cokolada, da bude malo jaci okus. :da?

10 sij 2007, 19:52

I jedno i drugo bit će super, iako bih ja recimo gore stavila bijelu čokoladu
Ne znam jesam li pisala, ali ja sam u nedostatku petite beurea i speculasa jednom u podlogu stavila kekse od čokolade (oni obični suhi, čokoladni, nekakvi kolutići iz Plodina) i isto je bilo jako, jako ukusno
Što se lijepljenja za podlogu tiče, ja gral radim uvijek u vatrostalnoj posudi, i nikad se ne zalijepi

10 sij 2007, 22:43

kimama imas pravo, bijela cokolada :up
btw. kako vadis tortu iz vatrostalne posude? ja pecem u kalupu za tortu i stavim ispod papir za pecenje.
Odgovori