13 lip 2006, 14:47
mirci, ricotta je skuta i vjerojatno je okus takvih torti blaži, manje kiselkast. <i></i>
13 lip 2006, 15:05
Mirci - ja sam stavila 500 g marscaponea i 500 g svjezeg ali da - moze biti da je u tome. Pa i tiramisu se radi sa marscaponeom i ne pece se. Izgleda da stvarno nije sir za to. Nis, bum probala poovno... <
><
><i></i>
13 lip 2006, 15:47
I ja sam za vikend pravila po Mircinom receptu i ispala je super. Koristila sam sir od Vindije. MM je rekao da mu je do
a, mada on ne voli kolace od sira. Vec dugo nisam jela onu Rozinu, ali cini mi se da su razlike u nijansama. Vjerojatno u vrsti sira ili keksa, s jos pokojim dodatkom. Mozda nam ipak otkrije u cemu je tajna <
>Srecica-pupoljcica 2002 Palcica-bundevica 2003<i></i>
13 lip 2006, 18:10
<
><
>vidi ih sto se prave blesave <
><
>ma, uzivajte u svojim kolacima! moja mama ne moze vjerovat da mene netko pita za savjet na pdf-u recepti ne samo da pita, nego da ja jos dam savjet <
> <i></i>
13 lip 2006, 19:23
Ne pravim se <
>Ocito di god ti dodjes, bude i papricica <
><
><i></i>
13 lip 2006, 20:05
ajde, ajde pa ja sam obecala zvat kad budem pravila al jos nisam bila dovoljno inspirirana <
><
>vikat cu na vrijeme, ne
ini, cut ce se <
> V.98. <i></i>
14 lip 2006, 12:21
Misli stvarno ova Solea me izludjuje!!!!! <i></i>
14 lip 2006, 12:46
Samo javljam da cu se pridruziti i u petak navecer raditi sv.gral....po mircinom receptu, jer MC ....zbunjuju me tvoje trecine, polovine, sestine i polovine... <
>Sara Alexandra 1.1.2004.<
><
><i></i>
19 lip 2006, 12:38
Evo i ja sam isprobala varijantu po Mircinom receptu i ispala je . Jedino su meni keksi malo pocurili dok su se pekli i kasnije vise ne. Radila sam sa svjezim i Philadelfijom u omjeru 2 . A napravila sam i umak od malina i kupila posebno za to kukuruzno
asno, a kasnije sam si bas mislila da je mozda krivo prevedeno i da se trebalo zgusnuti sa kukuruznom krupicom iliti zgancima . <
><
>Prvi put ju dijete nije htjelo jesti (nije bilo preljeva), a drugi put je smazala sve jer je umakala u preljev od malina i cokoladni preljev (onaj Nesquick). <i></i>
19 lip 2006, 13:11
Quote:A napravila sam i umak od malina i kupila posebno za to kukuruzno
asno, a kasnije sam si bas mislila da je mozda krivo prevedeno i da se trebalo zgusnuti sa kukuruznom krupicom iliti zgancima<
><
>Mozda je to gustin ili skrobno
asno. Ovdje se to zove Maisstärke i koristim ga za zgusnjavanje suga. <
><i></i>
19 lip 2006, 13:28
za onaj preljev kaze u receptu cornstarch...to bi bio kao kukuruzni škrob<
>Cornstarch is a fine, powdery flour ground from the endosperm, or white heart, of the corn kernel. Lacking gluten, it is used as a neutral-flavored thickening agent in such preparations as sauces and fillings and to give baked goods a delicate texture. It is also known as cornflour.<
><
>the flour called cornflour in Britain is called cornstarch in the U.S.A. <
><
>a evo i na slici gustina pise cornstarch<
> <i>Edited by: supermama at: 19/6/06 13:37<
></i>
19 lip 2006, 16:35
Moja je ispala katastrofa .<
>Keksi su se raspadali i skoro sam se ugušila u njima .<
>Siugurni ste da za 200g keksa ide 20dkg putra .<
>I još vam curi ?<
><
>Ovaj pokrov od vrhnja mi je vodenast . Zar ne stavljate ništa osim vrhnja i šećera.<
>Jel miksate ? Ja nisam . Princeza 2000.<
>Junior 2001.<i></i>
19 lip 2006, 16:53
Ja sam ju jopet radila frendovima za rostiljanje, bila je fantaszicna!!! Neki su rekli kako im je zao sto su jeli rostilj pa nisu mogli pojest vise torte <i></i>
19 lip 2006, 17:15
Daj onda neki savjet Princeza 2000.<
>Junior 2001.<i></i>
19 lip 2006, 19:06
Patricia- mozda si previse usitnila kekse. <
>Vrhnje sam zmiksala sa sceerom, ubacila na 10 minuta u ugasenu pecnicu i nakon 2 sata preselila u frizider. Sve se lijepo stislo.<
> <
><i></i>
19 lip 2006, 21:47
pravila i ja po MC receptu kod mile majke, u veeeelikom kalupu - odmah duplu dozu i bila nam je mmmmmmljac!<
><
>za pod sam uzela pakovanje Hobbits keksa (čini mi se da su integralni), svježi sir Milsov i smeđi šećer. ništa mi nije curilo, a ovu gornju smjesu sam izlila na mlaku tortu, samo sam doooo
o izmiješala vrhnje i šećere <
><i></i>
19 lip 2006, 22:26
Quote:mozda si previse usitnila kekse.<
><
>joj, ja sam ih doooo
o usitnila. Kaj trebaju ostati u komadićima Princeza 2000.<
>Junior 2001.<i></i>
19 lip 2006, 22:32
ja napravila po receptu MC.<
>nisam bas tocno mjerila, vise odokativno. i ispalo je super, ali definitivno treba raditi duplu kolicinu file. za kekse sam stavila petit beurre integralni. samljela sam ih kao orahe (u onom rucnom strojceku) i bili su sasvim ok. zaboravila sam staviti limun, bilo bi jos i bolje.<
><
>ali i ovako, za prste polizat <i></i>
19 lip 2006, 22:35
Quote:treba raditi duplu <
>Nincka, jel to znači na 200g keksa, 1 kg sira Princeza 2000.<
>Junior 2001.<i></i>
19 lip 2006, 23:04
je Patriša, tako sam ja stavila <
><i></i>
20 lip 2006, 07:14
ja sam keksa stavila jedan paket petit beurre (onaj mali, naravno) i to je taman (mislim da to dodje negdje malo manje nego duplo). i isto mi nije bilo tekuce (imala sam premalo putera doma ), ali do sljedeceg dana se sasvim do
o sve stislo.<
><
>a sto se tice sira - da, 1 kg vjerojatno bolje nego pola (ja radila s pola), a OSOBITO je premalo samo jedno vrhnje. 2 minimum, razmisljala sam i o tri (ok, dva i pol). ma ja to sve radim odokativno. <i></i>
20 lip 2006, 09:00
ja sam kekse samljela dosta fino (nesto manje od jednog malog paketa petit) dodala manje maslaca nego po receptu, i jos dodala mlijeka. vazno mi je bilo da mogu lijepo smjesu rukama oblikovati. tako radim i inace, za drugu finu tortu s podlogom od keksa. <
><
> <
><i></i>
20 lip 2006, 09:22
moji keksi su bili jako usitnjeni i ispalo je super, mislim da to nje problem. <
>Srecica-pupoljcica 2002 Palcica-bundevica 2003<i></i>
20 lip 2006, 11:33
ja sam isto jako usitnila kekse, samljela... i sve pet... Radila sam je opet i morat ću ponovo Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>stara s ogromnom trajnom <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
>i sve je daleko...<i></i>
20 lip 2006, 14:39
Ja sam kekse stavila u jednu vrecicu za zamrzavanje i prosla sa lazanjarom preko njih, tako da nisu bili prefini. A nisam ni stavljala mlijeko u kekse, samo maslac i smedji secer i bili su mi odlicni.<
>Kg Philadelphije i 2 vrhnja, sve skupa 4 vanilin secera, malo limuna.<
>Meni je torta drugi dan bila odlicna i treci isto i sad ju snajam i jedva cekam priliku da ju opet napravim. <
><i></i>
20 lip 2006, 15:05
Quote:Ja sam kekse stavila u jednu vrecicu za zamrzavanje i prosla sa lazanjarom preko njih, tako da nisu bili prefini.<
><
>i ja sam stavila u vreću i tučkom lupala po njima do iznemoglosti. nije mi se dalo vaditi onaj stroj za usitnjavanje.<
><
>patricia - <
><
>inače, i ja radim sve odokativno, tj. bitno mi je da znam da treba oko 14-15 komada petit beurre (što bi reko đuro iz nadrealista: " Petit beure" - čitaj kako piše a ne "pti ber" kako se inače izgovara) za duplu mjeru to je taman ono jedno pakovanje iz dućana (30 kom)<
><
>miksala sam srednji dio, a ovaj gornji preljev nisam.<
> <i>Edited by: mama courage at: 20/6/06 15:06<
></i>
20 lip 2006, 19:34
pokušati ću opet Princeza 2000.<
>Junior 2001.<i></i>
21 lip 2006, 01:44
je li netko probao raditi sa svjezim sirom i sa philadelphijom? mislim posebno s jednim posebno s drugim. zanima me koji je bolji. <
>da li mi se uopce isplati kupovati philadelphiju? radila sam prvi put duplu mjeru, znaci 1 kg sira, a 20 dag phill. kosta oko 14 kn. <
><
>ja sam kekse samljela u onom nastavku sa zdjelicom od stapmog miksera, samo sto sam ja moj kolac pekla malo duze od 20 min. jer mi se nakon 20 min cinio previse gnjecav, pekla sam ga oko 40min. sjecam se da je roza na onom jos prvom topicu o torti pisala da ju pece sat vremena. <
> <i>Edited by: Buba at: 21/6/06 1:48<
></i>
21 lip 2006, 09:21
ja sam isprobala obje varijante. Sa svjezim sirom mi je to obican, ali ipak jako dobar, kolac od sira, a sa Philadalephijom mi je ukusniji, puniji, ne osjeca se onaj kiselkasti okus sira, lagano se osjeca slanost philadelphije, ali nije prejako vec samo onako da naglasi fini okus torte. Sa Philadelphijom ovo postaje bas onako poseban kolac . Ma, zapravo, sve ovisi o ukusu .<
><
>A sto se tice izvedbe i konzistencije kreme, nije bilo nikakve razlike. Jednako su mi do
o uspjela oba. <
><
>edit. Buba, peklo ti se duze vjerojatno zato sto si poduplala smjesu Jezek, travanj 2000.<
>Vovo, srpanj 2002.<i>Edited by: Mirci at: 21/6/06 9:23<
></i>
21 lip 2006, 10:02
ok, onda cu probati sa philadelphijom <
>hvala!<
> <i></i>