Tema je zaključana

Re: Kuhamo u rujnu

12 ruj 2016, 20:25

Fino kuhate :)
Danas kod nas slatki kupus na varivo al su svi bili gladni pa smo jeli kupovno peceno pile

12 ruj 2016, 21:46

jučer završili u gostima :drink donesli i strošek doma :mrgreen pohanaca, mlinaca, kolača...za danas.
a sutra su pohane tikvice, kelj varivo s rižom, pečena rebrica ....za svakog ponešto. i pita od breskvica, vinogradarskih :liza

13 ruj 2016, 06:30

Danas ćemo jesti kelj varivo s mesnom štrucom.

13 ruj 2016, 08:33

Imam buncek - donio deda.... ali nemam ideje što napraviti s njim, a da nije neko varivo jer sam zadnjih dana imala dosta variva....
Ako imate neku fora ideju ili recept sa buncekom - primam prijedloge :conf

13 ruj 2016, 09:09

mi smo jučer juhicu za djecu, a mi smo kod svekija išli na rođendanski čobanac.

danas pravim svoje mesne kuglice s kvinojom i tikvicom, pire krumpir i paradajz salata.

13 ruj 2016, 09:17

jučer za večeru pita zeljanica od domaće blitve
u nedjelju polpeti od domaćih tikvica i pečeni krumpir, te zadnji ostaci domaćih pomidora na salatu
jel se vidi da pokušavam što više povrća s vrta iskoristiti ;)

13 ruj 2016, 10:18

Leptir a ne da ti se s bunceka meso skidati da odvojiš od kosti pa onda kost smrzneš i ostaviš za grah a meso iskoristiš za lasagne s bundevom. Meni baš to meso od bunceka tako dobro paše s bundevom i bešamelo a još bolje sa zelenim šparogama.

13 ruj 2016, 10:24

Pileći rižoto, kisela paprika

13 ruj 2016, 10:24

Jucer ostaci pecenja s pira u subotu, integralna riza s nekim zeljem kojem ne znam tocno ime, paprika i pomidor.
Danas gulas od janjetine sa surlicama, a za salatu isto pomidori, isto trosimo zadnje iz vrta...
Rastu jos samo mini zute rajcice.

Latice, kako radis te okruglica s kvinojom i tikvicama?

13 ruj 2016, 10:34

ana, stavim pola kile mljevene puretine, skuham šalicu kvinoje i dodam u to, jedno jaje, jedna naribana tikvica (malo ocijeđena ili nimalo), jedan manji luk naribani, sol, papar, malo zobenih pahuljica i to je to. danas sam mislila stavit i žlicu chia sjemenki. a možeš dodat i malo lanenih sjemenki. uglavnom, ja to odokativno složim.
zamijesiš sve, napraviš male loptice i složiš na papir za pečenje, malo ih premažem maslinovim uljem da se ne sasuše i ispečem u rerni, a možeš i na tavi ako želiš.
moji su teški za povrće, a u ovim kuglicama dobiju sve u jednom :lol

adorabla daj mi još malo o tim lazanjama pričaj, nisam nikad čula za tu kombinaciju? buncek skuhaš pretpostavljam ranije i natrgaš ili narežeš, a bundeve isto skuhaš i propasiraš ili kako?

meni je super onaj slanutak s buncekom, ali onda nam tog bunceka ostane, ovak bi drugi dan mogla složit u lazanje.

13 ruj 2016, 10:50

Muž mi zabranio grahorice do kraja tjedna - inače ja volim sa slanutkom, a još više sa lećom....

Adorabla - ideja otpada jer klinci i muž ne vole bundevu :lebdi (iako hvala na ideji :joy )

13 ruj 2016, 10:58

Leptir ovo je moj favorit:
http://kruhai.blogspot.hr/2012/04/lazanje-sa-sparogama-i-sunkom.html
ja obično smrzavam šparoge pa ih imam za cijelu godinu. Sad nisam sigurna da li bi se još moglo negdje uloviti šparoga.
http://kruhai.blogspot.hr/2011/10/lazanje-s-bundevom-i-mljevenim-mesom.html
umjesto mljevenog kuhanu šunku a umjesto pelata svježe rajčice. I još dodati timijana uz origano.
http://kruhai.blogspot.hr/2012/01/tagliatelle-s-piletinom-i-jabukama.html
a ovo nisam ni vidjela dok sad nisam na blog otišla i baš mi se svidjelo. Ovo bi sigurno uz buncek dobro pasalo. Možda ne curry nego recimo komorač i timijan.

A s druge strane meni bi buncek bio dobar i samo da ga skuhaš, oguliš u grube komade, mi bismo ti to doma pomatamanili s hrenom i senfom :nata
Zapravo važno je koliko je buncek masan. Ako je masan onda ova jela nećeš moći dobro napraviti. Ako nije masan onda bi to bilo odlično.

I još sam naišla na super recepte na lecker.de s buncekom.
Npr ovo http://www.lecker.de/schweineschulter-mit-apfelsauerkraut-18675.html to mi je baš nekako jesensko jelo s borovnicama, brusnicama ili šljivama.

Ali općenito možeš peći u rerni buncek kao svaku svinjetinu, dugo i polako prvo poklopljeno pa onda da uhvati koricu.

13 ruj 2016, 11:05

Pečeni će biti..... sa krumpirom, mrkvom, cvjetačom, paprikom i sa strane možda umak od brusnica i šljiva :)

Spajam dvije tvoje ideje :hug

13 ruj 2016, 20:48

Meni je buncek najbolji kuhani uz hren ili sporo pecen :)

Obožavam ovu tjesteninu sa curryjem i jabukama, probajte to, mrak je kombinacija :).
I jedva čekam lazanje sa bundevom. Nisam još počela s bundevama, nekako mi je prevruce :lol

Danas je bio bolonjez, desert kremsnite. Nevjerojatno je koliko mi ide na uši naj bolonjez, a kuham ga najviše dvaput mjesečno :ajme.

Sutra pirjana riža sa tikvicama, pileći cordon blue, paradajz salata, bez deserta.

13 ruj 2016, 22:05

:dada i moje bundeve na balkonu čekaju da zahladi :lol
sutra ne moram kuhati. pobrala sam toskanskog kelja za varivo prekosutra, uz rižu i pečenu vratinu.

14 ruj 2016, 08:26

Grah sa šunkom i slaninom

14 ruj 2016, 08:31

mmajo, toskanski je kale? Tako ga rijetko nađem za kupiti, a prefini mi je :dunno

14 ruj 2016, 10:03

Danas pohani pureći - prilog vjerojatno rizi-bizi.

14 ruj 2016, 11:29

Mirci je napisao/la:mmajo, toskanski je kale? Tako ga rijetko nađem za kupiti, a prefini mi je :dunno

sljedeća berba javim ti da se nađemo da ti isporučim. imam na svakom vrtu po dva, tri :)

14 ruj 2016, 12:09

joj, hocu, naravno, hvala ti :)

14 ruj 2016, 12:51

kod nas domaca pizza :)

15 ruj 2016, 20:09

Danas sam ispekla pitu krumpirušu i burek s mesom, s kupovnim korama

15 ruj 2016, 21:18

knedle sa šljivama. za vegetarijance
za mesoždere ostaci pečenja sa povrćem....i umakom od šljiva :mrgreen

16 ruj 2016, 08:21

Na vrtu nam rastu bodljikave tikvice, tzv. čajote. Može ih se pripremati na sve moguće načine, a mogu se jesti i sirove. Probali u salati i odlične su. Samo su malo smotane za guliti. Jestivi su svi dijelovi biljke, plod, listovi i korijen.

Jučer navečer krumpir iz pećnice i pečene kobasice - zahladilo je!

16 ruj 2016, 08:58

ja sam neku sprtljala juhu, varivo , nesto nedefinirano s lećom :nata

16 ruj 2016, 09:02

Adorabla je napisao/la:ja sam neku sprtljala juhu, varivo , nesto nedefinirano s lećom :nata

Ja tako svaki dan :lol

16 ruj 2016, 09:04

Meni deda donio dva pureća batka pa sam odvojila meso, zdinstala ga i pripremila na bijelom umaku.... tako da danas skuham tjesteninu ili njoke, umak s puretinom imam - još zelena salata i to je to :rodj

16 ruj 2016, 09:48

Oslić u nekakvom ol fol mediteranskom umaku (tikvice, cherry rajčica, bosiljak, feta sir...) s kus kusom.

16 ruj 2016, 09:50

Mi smo jučer lovački, a danas je teleći perkelt sa njokima, paradajz salata.

16 ruj 2016, 10:17

Edit - ne znam što bum danas.... muž mi je upravo javio da je noćas kad se vratio iz smjene pojeo više od pola umaka :( :hahaha
Tema je zaključana