Sada je: 29 tra 2026, 15:58.
Ina66 je napisao/la:lastavica je napisao/la:MM sto radiš od raštike. Dobila ju i sad ne znam sto s njom. Malo sam ju skuhala na lešo no bila je nekako gorka.
Folne ima super recept za rastiku, ja ni ne radim drugacije otkad sam njen probala.
ili skuham ju pa ju provozam na maslinovom i češnjaku.uz neko lešo meso ili pečenu ribu.... meni ne smeta kaj je gorka, ja sam ljubiteljica gorkog (ne pelinkovca
) ono ko artičoke i fine gorke čokolade

).Ina66 je napisao/la:raštika a la folne (mjere odokativne)
ne znam kako kod vas, ali kod nas prodaju raštiku na vezice. za nas pet uzmem jednu vezicu, 4-5 češnjeva češnjaka, 4-5 srednje velikih krumpira, komad pancete i/ili domaće kobasice za kuhanje/pečenje
najprije očistim raštiku od stabljika pa je pofurim kipućom vodom u cjedilu. kad se malo prohladi, izvadim je na dasku i narežem na rezance cca 1-2 cm debljine. na maslinovo ulje bacim češnjak, malo promiješam pa ubacim raštiku. nakon toga dodam krumpir narezan na četvrtine i pancetu na manje komadiće (ili obasicu na deblje fete) pa dolijem vode samo da ogrezne
kuham u express loncu 35-45 minuta, a kad je gotovo, dosolim i popaprim po potrebi

), pečeni batki sa češnjakom, pečeni batat, rikola za ribanom crnom rotkvom i bučinim sjemenkama na salatu. čokosir torta i prhka pita od jabuka s karamelom i vaniln sladoledom. ubilesmoseskupasagostima u kolačima.
latica je napisao/la:pa šta ostane od te raštike nakon 45 minuta u ekspres loncu? jel nije to predugo?
ja recimo malo prodinstam nasjekani luk na maslonovom, onda dodam malo šunke na komadiće nasjeckane, i šaku riže i zalijem vodom. i kad zakuha, stavim raštiku narezanu na trakice i sve promiješam dok se riža ne skuha. bue ko gusta juha s mesom, raštikom i rižom - nije rižoto, iako mi senekad malo omakne ta riža. ali hoći reći, to se kuha najviše 15-ak minuta ta raštika...

jedino kad se skuha ovako kako Barbi ne voli, a nisam ni B. ni H.
.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.