Sada je: 20 tra 2026, 11:27.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

frrr je napisao/la:ne kužim....za dić adaptacijski kredit trebaš priložit građevinsku dozvolu ili sam ja nešto pobrkala?
mi planiramo uredit stan, sve ćemo raditi iznutra, stan je već sagrađen.
i jel vrijedi ona fora da možeš dobiti kredit ako si bliži rod vlasnika nekretnine (jer je vlasnica MM-ova majka)?
Barbi je napisao/la:Jedino, ako objekt nema uporabnu dozvolu u banci je potrebno priložiti građevinsku dozvolu.

frrr je napisao/la:naime, slučaj je takav da je to tavanski stan nadograđen na kuću bez dozvole. nitko od susjeda nije imao ništa protiv, nikome ne smeta, ne zaklanja vidik itd. pa dozvolu nisu ni tražili, ne znam točno kako ide priča, trebala bih pitati.
, s tim da ne dižem nešto posebno samo krovne prozore po cijeloj dužini kuće
Odnosno znam da nisu. 

Ciara je napisao/la:
to baš ja namjeravam napraviti, s tim da ne dižem nešto posebno samo krovne prozore po cijeloj dužini kuće
isto susjedi nemaju ništa protiv
znači ima šanse da prođe

nisam znala da se automatski upisuje hipoteka na nekretnini. čak i ako ponudimo druge instrumente osiguranja kredita (sudužnik, životno osiguranje) i kredit nije neke zahtjevne nit svote nit mjesečne rate?!

Barbi je napisao/la:er kad daješ nekretninu pod zalog imaš i troškove procjene i troškove solemnizacije kod bilježnika što uvećava značajno ukupan trošak kredita.

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.