Switch to full style
Tema je zaključana

Platnena parlaonica (2.dio)

03 svi 2009, 20:29

Ovaj topic osmišljen je za razmjenu iskustava o korištenju platnenih pelena.

Nadamo se da će rezultirati što većim brojem šarenih guza na najljepšim modelima

i što manjim brojem zbunjenih izraza lica :oops:

izvolte
:rublje

Re: Platnena parlaonica

03 svi 2009, 20:34

:zivili

03 svi 2009, 20:44

Evo ja kao stara platnenasica (tad smo jedva jedan topik uspjevale napunit An i ja :lol) masem na pozdrav uz zivotni moto:
Zivot postane predivan kad se rijesis pelenaaaaaaaaaaaa

Re: Platnena parlaonica (2.dio)

04 svi 2009, 00:06

:zivili novi pod-podforum

patkice-zivot postaje predivan:jel kad se rijesis pelena ili ovisnosti? :gigl

menen strah da ce mi ovisnost ostat i nakon koristenja istih :lol

04 svi 2009, 07:23

penny je napisao/la::zivili novi pod-podforum

patkice-zivot postaje predivan:jel kad se rijesis pelena ili ovisnosti? :gigl

menen strah da ce mi ovisnost ostat i nakon koristenja istih :lol

samo preusmjeriš ovisnost na cipele :lol

04 svi 2009, 10:57

ja samo da pozdravim novi pdf :zivili
i da pitam, ako se rjesim za suho cuvanje pelena, sem ulje cajevca sta mogu jos koristiti?
kod nas se ne moze lako doci do ulje cajevca i kada dodjem to je skuplje nego dijamante. zato pitam.

04 svi 2009, 10:59

arkana, može i eterično ulje lavande a i ne mora ništa.
ja tu i tamo špricnem čisto zbog mirisa.

04 svi 2009, 10:59

moža i lavanda. Nemate dm?tamo je čajevac jeftin.
i ne treba toga puno, u bocu sa špricom(za prozore :mrgreen: ), oko 20ak kapi...

04 svi 2009, 11:00

:lol

04 svi 2009, 11:00

:lol

04 svi 2009, 11:10

ne, nemamo Dm. hvala cure :zivili
lavandu imam kod kuce.

04 svi 2009, 14:31

Ja ne koristim ništa kad skinem pelenu,operem kakicu s uložka da se nesvdvrdne i stavim vani ni balkon na stolicu uloške na jednu stranu,a pelene na drugu. Pelene perem svako drugi dan,oće li im bit išta kad ih tako držim?

04 svi 2009, 20:43

da pozdravim novi pdf, koji sam jedva našla. totalno :oops:
danas mi je došla pelenica bambinomio od thinkpink. tako je malena i medenaaaa! vidite te točkice i šta vam ne dođe milo zamislit malenu guzičicu u tome. :vrtise
slikaslikaslika

05 svi 2009, 13:46

Meni je ful sladak taj mali cover :joy

06 svi 2009, 10:01

thinkPINK je napisao/la:Meni je ful sladak taj mali cover :joy

Mi ga taman prerasli :mala

06 svi 2009, 10:08

patkica je napisao/la:Evo ja kao stara platnenasica (tad smo jedva jedan topik uspjevale napunit An i ja :lol) masem na pozdrav uz zivotni moto:
Zivot postane predivan kad se rijesis pelenaaaaaaaaaaaa

Oprobat ćemo na lito bez pelena :bonk

Kad smo bili na uzv kukova, dr-ica se zanimala za pp. Bila je ugodno iznenađena, savjetovala je da čim počme sijedit probamo stavljat je na tutu? Da ima neka posebna u kojoj je dijete sigurno. Kakva je to tuta?

Kakav je vaš plan za lito, gologuzi, ili u ljetnim dezenima?

07 svi 2009, 20:13

poslala sam mail novonavedenoj šilici dolisi pa čekam da odgovori da naručim još neke pelene, wetbag i još ne znam što sve ne. prvo sam mislila uzet od rode no onda sam zaključila da ni ove ne izgledaju loše pa bi i njih mogla. imam osjećaj da ću počet bolovat od silkitisa kad su platnene u pitanju. :lol :lol :lol

11 svi 2009, 22:34

...silkitis :lol :up

...mi nećemo u gologuze, sigurno... ne da mi se bdjeti nad njom i pratiti kad će i kako će :) :dunno A ne da mi se ni učiti motati tetre ...namjeravam nabaviti još nešto AIO pelena, što pamučnijih i laganijih i to joj stavljati... dobila danas 6 komada što naručih preko ebaya, još sređujem dojmove, pa ću vam javiti kakve su...

...no, moram izvijestiti o uznemirujućim dojmovima s carinske ispostave tu u mom gradu... :shock:
...došla sam po paket tih pelena, dobila poziv da im predam kopiju uplate :dunno (nikad prije to nisam morala), no, hajd, idem, pa ću ih usput još i priupitati ono što me zanima...
...uveli me fino baš kod šefice, ja sjela, a ona će meni ko iz topa: "evo, ipak smo odlučili da nećemo cariniti ovaj paket... znam da smo vam neke već ocarinili, ali dogovor je ipak da predmete za osobnu uporabu, a da nisu tehnika, med. pomagala i sl. nećemo cariniti..."
...ja sve gledam u nju, ma kako zna da su me već carinili (a jesu, dva paketa, ME i Imse Vimse)... kažem, "pa da, čini se da ima malo nedosljednosti, evo, dobila sam i nosiljku nedavno" - tu me ona opet prekine, kaže "da, da, sjećam se, onu crnu bjornicu " :shock: :shock:

Sukus svega - svi mi imamo carinski dosje :faca .

U biti, žena je više puta spominjala europske standarde kojima se i oni pokušavaju približiti, samo nisam skužila podrazumijeva li eu standard više ili manje carinjenja.

A inače, što se tiče plaćanja, eto, ispada da sve ovisi o njihovoj dobroj volji, hoće li cariniti ili ne. Jedino pošiljke vrijdenosti do 150 kn vjerojatno neće cariniti, znači, ono što smo već više puta zaključili - bolje naručivati jednu do dvije pelene.

12 svi 2009, 06:40

da silkitis :lol
ajmo redom.

jaja je napisao/la:Ja ne koristim ništa kad skinem pelenu,operem kakicu s uložka da se nesvdvrdne i stavim vani ni balkon na stolicu uloške na jednu stranu,a pelene na drugu. Pelene perem svako drugi dan,oće li im bit išta kad ih tako držim?

ništa im neće biti. mi smo bili u slavoniji par dana i ovaj puta sam odustala od jednokratnih i furali smo platnene. isto sam ih sušila kao i ti da se ne usmrde za 5,6 dana koliko će im trebati do pranja.
ipak su malo flekavije kad tako odstoje ali ništa zato, sunce sve izvuče.

nevenera, krasan ti je bambino mio set :5

nedavno sam opalila da ćemo probati platneno pelenaštvo ovo ljeto pa sam nešto isčitavala i naletila na jednu fotku na kojoj bebica od 4 mjeseca kaka van pelene. okreneš klinca od sebe i uhvatiš za butine. to mu automatski pritisne crijeva i olakšava kakanje. sigurno im nije nimalo lako kakati u vodoravnom položaju ;)
moj b. na taj način već punih mjesec dana svako jutro kaka van pelene. naravno ako mu ne pobjegne prije. uglavnom se pokaka nakon buđenja. 'ponudim' ga i kroz dan kad se sjetim ali tada uglavnom samo piški. definitivno nećemo biti stalno bez pelena ali makar da kaka van pelene i to puno znači. pogotovo otkako je počeo klopati konkretno :lol

pf, ne naručuj previše all in one pelena. mi imamo par komada i nisam nešto ludo oduševljena. nije to to. nisu pouzdane kao obična fitted pelena i zaštitne.
možda kad bude stariji :dunno
koje si uzela?

naručila sam imse vimse covere ;)

12 svi 2009, 11:42

...da, sjećam se Nedinih bezpelenačkih priča :dada , vjerujem da se može "ući" u bebin životni i kakački ritam :lol... ali ipak, neću se u tome okušavati... odn., vjerojatno će se puno puta zalomiti da curičak ipak kaka izvan pelene, jer, bit ćemo više vani, na dekicama, ležaljkicama, bazenčićima, pa nek se poveže s prirodom :proljece
...no, u svakom slučaju, nism ni sumnjala, silki, da ćeš se ti u taj boj baciti :up sretno ti bilo :)

..e, probala sam jednu ovu AIO...i je, propustila je oko nogica...
...no, već sm više puta to rekla, meni zaista nije problem ako ili pelena ili zaštitne katkada propuste... odn., nisam za ultimativnu 100-postotnu zaštitu i neprocurivanje... govorimo o prirodnim materijalima i meni se povremeno procurivanje čini normalnim... u stvari, bolje reći, prihvatljivim...
...malo joj se pelena navlažila oko nogica, malo je dobio i bodi, ali ništa strašno... toplo je vani, mislimd a nema bojazni od kakve prehlade (zimi to ne bih radila)...a i tako i tako će se uskoro ponovno previti...:)

...inače, ovih dana najavljujem mm-u da mi mora jedan cijeli dan ostaviti slobodan - za male popravke i ispravke na nekim mojim platnenim pelenama... na coverima i pelenama s čičkom moram promijeniti upravo te čičkove, ofucali su se, vrhovi su im se izvitoperili, a neki više ni ne lijepe dobro...
...bambusne Bambineo pelenice ću odrezati, odn. skratiti baš za širinu čičak trake, jer, previsoke su, a inače su prepreugodne i baš pogodne za ljeto...
...a na tim novim jAIO pelenama ću probati ušiti jedan sloj gumice s PUL-om sa strane...

12 svi 2009, 13:45

Ja imam jedno pitanje možda je malo glupo naime ja imam sve pelene AIO i sad me zanima Luka ima 5 ipo kila čini mi se da mu je ova najmanja veličina mala po čemu se to može znat i jeli ima određena kilaža da se zna kad treba povečat pelenu,jer zaštitne gačice idu po kilaži to mi nije problem ali za pelene se mislim?

12 svi 2009, 17:50

pf, nije meni bed što AIO curnu ali mogu mu ih oblačiti samo kad smo doma. znači da ga mogu kompletnog presvući. tlaka mi je to. možda zato što smo do nedavno imali hrpu robe pa presvlačenje traaaaaje i traaaje. sad će biti lakše kad se razgolitimo.
prepravci kažeš :zivili
zavidim ti totalno i sve više razmišljam o tome da nabavim mašinu.

jaja, ja sam negdje oko 5 kila već prešla sa kopčanja za novorođenčad.
zapravo sve pelene kopčam drugačije. neke sam već skroz opustila bez obzira što je tek prebacio 7 kg.
evo vidi ove filmiće, sve su to manje više varijacije natemu...
pogledaj ovaj filmić How to Adjust the One Size™Diaper for Babies. 10-20 lbs.
na ovoj stranici http://www.mother-ease.com/cloth-diapers/4

12 svi 2009, 23:22

Meni još AIO nisu propustile,a sve su mi takve.
Silki hvala na odgovoru

14 svi 2009, 18:19

stigli su mi imse vimse coveri. čine mi se deblji od mother ease jer su u dva sloja. pamučni s vanjske, pull s unutarnje strane. javim se kad sredim dojmove i kad ih isprobam.

tarzan leopard pelena se suši na balkonu. odlična je!
dignem fotku čim ju stavim na malo dupence.

15 svi 2009, 20:56

imse vimse bili su malko kruti jer su bili novi, ispod čekića.
čim sam ih oprala smekšali su se. puno bolje prijanjaju od mother ease covera. savršeno su mekani. zaljubila sam se što da vam kažem. pf, :klanja!

pf, šta si još ono pričala, koje su must have pelene po tvom izboru.
ajd nabaci koji link svrbe me prstići ;)
a i brat bratu nisam već dugo....

TP, ne javljaš se ništa...
ajd reci kako je sad kad mak jede konkretno. jeste li počeli koristiti papiriće? kako se riješavaš fleka na pelenama. smrde li jače?

16 svi 2009, 08:49

Sve redovito citam...

Imse vimse je meni super cover, jedino sad mislim da ce nam za ljeto biti mozda pretopal...

Jucer sam bas gledala na sajmu za bebe one pelene natura ili tako nesto... Joj zablokirao mi mozak pa nemam pojma vise ime... Dosta su duboke i kazu da se ne skrute uz pranje jer je pamuk interlock. Nemam pojma, meni i dalje najdraze ove gwenine i taj materijal je super mekan bez obzira na silna pranja...

A kakica... A svakako, ovisi o obroku :lol . Nije lako :znoj :lol . Vjerujete mi da papiric nikad ne stignem stavit? Majstor sam vec za presvlacenja u stajacem, puzajucem i skoro naglavacke polozaju. Moram priznat da je MM poceo strajkat s ispiranjem kakice s pelene sto je do sada bio ravnopravno podijeljen posao. Sad mi lijepo ostavi pelenu jer on "nije stigo" :lol . To vam sve govori.

E da, razmisljam ovo ljeto probat uvest tutu da vimi kako bi to islo...
I bravo za Boromirov kakanac van pelene!

:mah

16 svi 2009, 13:45

jedno pitanje nabrzaka...
slazem narudjbu iz UK (opet ja sa kittykinsa :mrgreen: )
a bit ce taman 99funti(+10 postarine=110...)
cca 9 pelenica,cover i sitnice,lineri,sapun...
i wonder...sto sa carinom?oce mi to carinit?do sad ni jednu manju narudbu nisu...

16 svi 2009, 14:37

o da mogli bi :dada
računaj 30% od ukupne cijene gore....

16 svi 2009, 14:54

a ak prepolovim?ma opet bi mogli...skuzit ce me....lol...
il da molim tetu da salje kao gift? jel to pali?

16 svi 2009, 15:08

ne pali ništa osim da naručuješ dvije, tri pelene. da iznos ne bude veći od 200tinjak kn.
Tema je zaključana