06 stu 2009, 09:26
drage moje nastavljamo u revijalnom tonu.
ovaj topic namjenjen je za sve kreativke koje su se okuražile i bacile na šivanje pelena, štrikanje covera i izradu ostalog popratnog sadržaja najmjenenog platnenim guzama
pitanja, nedoumice i pokoji savjet možete podijeliti s nama na ovom topicu
Ina66 je napisao/la:pa me zanima promoče li po šavu?
ne. one su ti iz dva sloja tak da niš ne promače. o'š da ih rastvorim i uslikam da vidiš kakve su unutra?
mogu ih i stavit na papir ako želiš pa frknut poštom

ja ako ću 'prepravljati' veste napravit ću po ovom
http://diaperfabric.com/sew-a-wool-diaper-cover/ne treba ti ni čičak, samo zakačiš snapy.
06 stu 2009, 12:56
ova mi ja za zeta

a ova je s odvojivim uloškom zbog bržeg sušenja, izvana je prugasta
06 stu 2009, 13:04
Ina66 je napisao/la:ova mi ja za zeta

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :totalnirastop!
divna je. diiivna!!!
06 stu 2009, 15:55
divne su
koji je to materijal
06 stu 2009, 18:17
kako krasne pelenice

.Evo prijavljujemo se za zeta

.Po kojem kroju radiš?
06 stu 2009, 18:24
eh, mike, ima ti ja već zeta od jednoga ljeta
radim po ottobre kroju iz magazina (naglašavam jer postoji i verzija s neta) uz neke preinake tj. sašijem pelenu pa ju isprobam da vidim treba li što mijenjati. zato do sada nemam dvije identične

modesty2 je napisao/la:divne su
koji je to materijal

to je pamučni velur ili nicki štof. na opip je kao pliš, ali je zapravo pamučna tkanina
hvala na pohvalama
06 stu 2009, 19:53
Baš šteta

,ali zato ćemo i mi da se bacimo na posao

pa da se hvalimo kao i vi.Evo jedna ideja:kupili smo švedsku pelenu (šarenu)i samo je malo prekrojili,dodali koji sloj od tetre ...unutra pliš...budete već vidjeli
07 stu 2009, 20:12
Planiram da sašijem cover od tankog vunenog štofa pa koliko vas ga je šilo i kakvo vam je iskustvo s njima ? Ne uspijevam dobro lanolizirati.Koliko tačno vode stavite za jedne gaće ?I da...je li frotir stavite samo za uložak ili kao čitav jedan sloj pelene?
08 stu 2009, 13:07
mike je napisao/la:Planiram da sašijem cover od tankog vunenog štofa pa Ne uspijevam dobro lanolizirati.Koliko tačno vode stavite za jedne gaće ?I da...je li frotir stavite samo za uložak ili kao čitav jedan sloj pelene?
po mom iskustvu s obzirom da je zima bolje je da je vuneni štof deblji,duže drži bar meni:dunno
što se lanoliziranja tiče namočim vunene gačke u vodu da budu mokre i stavim još recimo vode tek toliko da ih prekrije voda te otopim lanolin u šalici i prelijem preko naopako okrenutih gaćica....i uvijek mi uspije....držim u lanolinu ili preko noći ili cijeli dan i onda stavim sušiti na radijator i to je to
-ulošak možeš staviti u cijelu pelenu ili samo po sredini.ovisno o tome kako ti je bolje... lakše...ja ga stavljam po sredini...isto vrijedi i za frotir ....samo šta nakon nekog vremena ogrubi pa nije baš preporuka stavljati ga do guze...
08 stu 2009, 13:54
Hvala Mamuška!Isplela sam jedan od 100% vune i taj mi se namoči a drugi (od nekog starog klupka)mi se nakon pranja jako skupio i puno bolje drži.Ali nisam ih držala dugo natopljene u lanolinu.A imam neki jako debeli peškir pa sam mislila od njega sašiti samo uloške .Imam pamučnog velura pa bih ga stavila s obe strane frotira.Sašila sam do sada 5 pelena,svaka različita,nego čekam da nam jedna teta obradi rubove pa šaljemo slikice
08 stu 2009, 14:08
da bolje drži jer se vuna ufilcala...
evo ja sam sad gotova...dobro skoro imam još 1 pelenu skrojenu i 17 novih sašivenih (danas) i čvrsto obećajem da ću sad prestati šivati platnene pelene i bacam se na nešto drugo...
09 stu 2009, 17:51
dajte mi neki kroj ili kako se vec zove za legsice (dobro sam napisala?), zelim da mi teta strika za J.
09 stu 2009, 18:12
Arkana10 je napisao/la:dajte mi neki kroj ili kako se vec zove za legsice (dobro sam napisala?), zelim da mi teta strika za J.
ako ti teta inače zna štrikati čarape onda joj netreba nikakav kroj samo duljina nožice i naravno obujam,a to možeš izmjeriti krojačkim metrom na malom manekenu
inače za tu vrstu štrikanja ili može štrikati u krug s 4 igle ili na 2 pa nakraju spojiti tako sam ja štrikala petri
p.s...šivam wet bag...malo sam pretjerala kao i obično sa svim.
....mislim da je prevelika,s 2 đepa jedan nepropusni za mokre i jedan propusni za suhe pelene...u zadnjoj sam fazi...čim završim slikam i objavljujem
10 stu 2009, 18:38
Drage moje evo službeno se pridružujem ovom forumu prvim uratkom. Moram priznat malo varam jer moja mama štrika i toliko je ispraksirana još od štrikanja meni kad sam bila mala, da nema smisla da ja uopće pokušavam. Ištrikala je vuneni coveru jednom danu, 100% superwash vuna. Sad samo čekamo frajera koji će ih isprobati!
P.s. kako ih sad oprati prije lanoliziranja i da li da čekam s lanoliziranjem dok se bebač rodi ili mogu prije pa spremit...?
I kao da stavim sliku s kompa tu da vidite?
10 stu 2009, 20:48
tigger je napisao/la: Moram priznat malo varam jer moja mama štrika
i meni je moja mama saštrikala cover...tako da no sikiriki...mi te primamo bez obzira
10 stu 2009, 21:01
evo ga!!!
10 stu 2009, 21:37
Ajme Tigger PRESLATKO PRESLATKO!!!!!!!
10 stu 2009, 22:35
nadajmo se da bu to funkcioniralo, to je neka superwash vuna 100%, slovenska, joj ak bu dobra imat ćemo 100 takvih!
kako ih sad oprati prije lanoliziranja i da li da čekam s lanoliziranjem dok se bebač rodi ili mogu prije pa spremit...?
10 stu 2009, 22:42
odličan je!
je li to mama po nekom od krojeva s naših linkova plela ili odokativno?
operi ih u mlakoj ili hladnoj vodi s malo baby šampona i ostavi dok se beba ne rodi. ne vidim zašto ih lanolizirati ranije
10 stu 2009, 22:45
guglala sam linkove na krojeve i slala ih, tolko samjoj tog poslala da više ne znam od kud je ovaj... Al ona je tu i vlastiti štih unjela pa nije točno ni po jednom kroju! P.s. kolko je kod nas ta 100% vuna? U brežicama vam je 2 eura jedno malo klupko od 5g, to je bilo taman za jedne gačice! Kaj nije to jeftino???
Ina hvala za savjet

, imam testera šampona pa bum to potrošila za pranje...
10 stu 2009, 22:59
kod nas je 100% vuna dosta skupa tako da je ovo što spominješ vrlo, vrlo povoljno
11 stu 2009, 10:43
vidiš mamuška mene je mama pitala dal da štrika duplo pa sam rekla da ne znam, al ispalo je jako gusto, čak i kad rastegnem pa se nadam da će bit ok, ak ne budemo rasparali pa opet u duplo...
11 stu 2009, 12:06
Ja sam jucer konacno bila vrijedna:

Ali nam je prevelika. A nisam zeljela OS.
Strasno sam odusevljena time sto moja masina jako dobro oponasa endlani bod. Nis se ne razvlaci (imam ju godinama i nisam to dosad skuzila)
Tako sam poludjela za krpicama.

Stariji klinci su dolazili i narucivali: meni jednu plavu! Meni crvenu, molim!

Svjesna sam da je endlerica ipak endlerica, al ja se ovome veselim ko mala beba
11 stu 2009, 12:11
taj bod ima i moja pa potpuno razumijem tvoje oduševljenje
a pelenica ti je

materijal mi izgleda kao od mojih prugastih
11 stu 2009, 23:49
tigger divan je cover, divan!
An, krasna je pelenica. je l' ti to ostalo materijala od prije ili si friško kupovala? gdje?
12 stu 2009, 10:15
Sill, kupovala frisko

, diapershop