Switch to full style
Odgovori

Platnenopelenaši čime ih brišete/perete pri presvlačenju?

28 ruj 2012, 21:59

otvaram temu jer sam shvatila da sam s boromirom malo bogatstvo ostavljala u dm-u na vatama za pranje. recimo trošila sam do dva paketa tjedno X 15kn. što će reć' da sam 200kn mjesečno ostavljala samo na vate. majketi to je jedna do dvije platnene pelene mjesečno :nesvist
plus vl. maramice ofkors za po vani.
ovaj put sam od starta krenula s krpicama za pranje i trljačicama. prije presvlačenja smočim u toploj vodi i ocijedim jednu, dvije, tri, ovisno o tome je li kakao ili samo piškio. obrišem ga i bacim u pranje skupa s platnenim pelenama.
moje su krpice (terry i bambus) kupljene kod bella bottoms pred četiri godine, vidim da ih više nema u ponudi ali mogu se naći u ponudi kod svake šivalice. čak nije nužno da budu kupljene krpice, dobro me služe i obične trljačice.
naravno, kad sam ove vidjela morala sam ih imati :le
slika

Re: Platnenopelenaši čime ih brišete/perete pri presvlačenju

28 ruj 2012, 22:30

ja imam sličan sistem.
uzela sam tetre, i nasjeckala ih na komadiće. veličine dlana. ima ih dosta. koristim njih. to mi je bilo najjeftinije
imam malu posudu u koju stavim toplu vodu pa s njima
silki je napisao/la: prije presvlačenja smočim u toploj vodi i ocijedim jednu, dvije, tri, ovisno o tome je li kakao ili samo piškio. obrišem ga i bacim u pranje skupa s platnenim pelenama.

isto ovako.

28 ruj 2012, 22:39

Home made krpice od premekanog frotira i baby blazinice za skinut prve slojeve kake. Količina potrošenih krpica i blazinica po prematanju ovisi o vrsti i količini zagađenosti. U posljednje vrijeme često završimo i pod pipom jer bi trebala pola paketa blazinica potrošiti da očistim nered. Vlažne još nismo rabili :mrgreen
HB da se još i na krpice nisam navukla jer bi skroz bankrotirala. :znoj

28 ruj 2012, 22:45

a čuj ja apsolutno sve od boromira imam pa si mogu dopustiti tu i tamo takav izlet :nokti

28 ruj 2012, 22:46

Tak ću i ja s drugim :faca

28 ruj 2012, 22:47

trećim, četvrtim...
:mrgreen

29 ruj 2012, 00:15

nevenera je napisao/la:uzela sam tetre, i nasjeckala ih na komadiće. veličine dlana.
i ja sam ovo nedavno napravila,
isto sam, kao i silki, malo bogatstvo ostavila na blaznice iz DM-a,
zatim sam nakupovala malih pamucnih krpica pa njima brisala (u kombinaciji sa blaznicama) ali su mi negdje nestale pa ih nemam dovoljno za 3. bebaca,
i onda se sjetim da imam brdo tetra pelena koje bih mogla isjeci.

29 ruj 2012, 07:52

Ja kombiniram blazinice i krpice, a u zadnje vrijeme i mokre maramice, to mi dodje super kad mali ne zeli lezati pa mu uvalim maramice da ih izvlaci, pa ih onda i potrosim.

29 ruj 2012, 09:20

Imate male tetre za kupit veličine četvrtine ili čak manje obične tetra pelene, i još zarubljene da se ne cufaju.

http://www.recinko.si/tetra-krpice-umivanje-otroka-komplet-p-2338.php

Imate dimenzije 40x40 in 60x60.

29 ruj 2012, 09:59

e, ja sam ove male što kaže hajdi prepolovila jer su mi bile prevelike

29 ruj 2012, 14:16

Mi smo najčešće ispod pipe u kadi,začas ga pljusnem vodicom ili vlažne kad smo negdje. Ja imam par malih tetri i još nekakvih frotirnih mogla bih i ja krpu u vodu pa briši jer mi ga je već žao stalno natezati po kadi.

29 ruj 2012, 16:14

Kad se sjetim koliko sam znala potrošiti na vlažne maramice srce me zaboli. I sad kad već nema pelenu nakon što mu obrišem guzu sa papirom još smočim pamučnu krpicu u vodi i malo marsejskog sapuna. Guza čista i prekrasno miriši. Nije bitno koja krpica, bitno da nisu vlažne. Em je zdravlje a drugo ne zagađuje okoliš :)
Odgovori