Switch to full style
Tema je zaključana

Proljetna platnena parlaonica (27.dio)

09 svi 2013, 22:20

Još smo u proljeću
ptičice cvrkuću, pelene se suše (to je za sve one koji nemaju sušilicu) ili se okreću (to je onima koji je imaju :basnecu ) i život je lijep

evo jedne prigodne
slika
ovako to ja mužu objasnim kad vidi koje brdo pelena slažem :nata

alo, curo, koje pelene ti koristiš?
slika

ma jesi ti vidija pelene na onoj maloj?
slika

Re: Proljetna platnena parlaonica (27.dio)

09 svi 2013, 22:21

kolberg, kad nam uskoro dodje model :le , onda cu znati narucivati po mjeri .. do tada bi probala naci sto vise domacih pp proizvodjaca da pomognem HR gospodarstvu :mrgreen nadam se da ce mi flafi sjesti kao i vecini vas (koliko sam citala)

hvala ti na info o ratama.. sutra peglam :nata

09 svi 2013, 23:14

Ja vam mogu priznat da sam zaljubljena u pp noc je u jednokratnoj ali dan pp
Vec imam draze i manje drage i razmisljam o novima hahaha i mene hvata groznica platnenih
Kolberg vi imate zbilja odlican izbor i sve objasnjeno od a do ž
Ja se veselim radionici o platnenim pelenama uskoro u ST hvala draga moja Modesty

A u rl jako malo pobornika imam tj onih koji me podrzavaju tako :vi

10 svi 2013, 11:17

:oft
kolberg pp za tebe mi stoji u odlaznima od sinoć..je l' ti možda pun sandučić? :dunno

10 svi 2013, 11:21

možda nije još pročitana poruka

10 svi 2013, 11:25

:da?
nisam znala da to znači i to.

hvala :buket

10 svi 2013, 16:43

srećica tako je i meni u RL
ne kužim baš ljude...trebali bi takvu odbojnost imati prema jednokratnima, a ne prema zdravijem izboru :dunno isto kad me počmu odgovarati od dojenja :conf
svijet je zaista naopačke :nesvist

nego, curke, imam pitanje u vezi "pripreme" platnenih za upotrebu.
za nove pp (i za tetre) su na rodinoj radionici rekli da ih prije upotrebe potopimo na 24h u vodu i onda obično pranje bez praška da bi se materijal rastvorio i povečala moć upijanja. za već upotrebljavane (hvala Lorena82 :zivili ) sam naletila tu na jednoj od tema da je, mislim silki, potopila PULove i pp u ocat na par sati + ispiranje da bi kamenac otišao i da bi omekšale.
ima još netko sličan savjet? probala bi to s octom i nek ih sunce još sprži. to je onda ok je l'? bit će ko nove jel da? :gata

10 svi 2013, 18:06

ja sam rabljene samo oprala 2x s ispiranjem i sušila na sunce
a nove sam močila 24h i prala

10 svi 2013, 18:18

ma pretjerujem u promišljanjuu.. bit će mi ok ovo s octom i suncem
nije mi zbog dezinfekcije - sve to ode na 60 - ali sam mislila možda ima neka još fora da ih omekšam i poboljšam moć upijanja

10 svi 2013, 18:19

mislim da što se više peru više upijaju, bitno i da se praška stavi malo

10 svi 2013, 19:45

zapisala sam si u šalabehter na rodinom predavanju :pise

5kg mašina (14-15kom pelena) = max jušna žica praška -> budući da prašak nije taj koji čisti, nego je on tu da oslobodi kisik, a voda je najbitnija
i nekada ih isprati samo u vodi jer se prašak zna nakupiti (pogotovo u PUL gumicama) pa iziritira kožu

sodu u prašak & povremeno ocat s eteričnim umjesto omekšivača i sada koristim pa ću tako i s pelenkama

jedva čekam štreberaj provesti u praksu! :rollin

10 svi 2013, 19:47

Ja ću poluditi. Nakon tretmana odsmrđivanja noćne nisu smrdile par korištenja i evo ih opet. :gaah Smrad je neizdrživ i ako se jutros nisam onesvijestila od smrada neću nikad. Dnevne su super i nema nikakvih smradača, al ovo je prestrašno. Mislim da je do kombinacije PUL-a i 12 satnog boravka u peleni. Danas je siroče završilo u plastici, a sve pelene su demonstrativno bačene na pranje. :basnecu Vi koje ste ih odsmrđivale koliko često ste ponavljale tretman?

10 svi 2013, 19:56

nisam imala previše problema s tim
ako bi bilo onda bih pazila da ne stavim previše praška i oprala bih bez njega te isprala par puta
sjećam se da je netko pisao o tome više

10 svi 2013, 20:01

sve sam to napravila i opet ništa. ne kužim kak mogu tak smrditi

10 svi 2013, 20:07

Ja sam samo jednom i to ove zime i nakon toga više nisam imala problema. Ali sam za svaki slučaj još i veš mašinu temeljito očistila (soda, pa ocat, po receptu s foruma). Doduše to s mašinom sam napravila kasnije jer sam skužila da mi sav veš ima čudan miris.

10 svi 2013, 20:10

evo našla sam
pogledaj na temi o smrdećim pelenama http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=98&t=50335&start=30 silki je napisala detaljno što je napravila

10 svi 2013, 22:25

i moje opet smrde. to su čari ljeta i visokih temperatura. bakterije se razmnožavaju brže i vjerojatno u kombinaciji sa zaostalim praškom i kamencom bazde.
eno, sad ih zavrtim samo na ispiranje pa tek onda perem.
proći će kad zahladi :lol

11 svi 2013, 07:25

silki je napisao/la:proći će kad zahladi

tko preživi pričat će :p
kad se vratim doma sve kreću na još jednu turu odsmrđivanja by silki. nema milosti :sumo

11 svi 2013, 07:35

je l' ti se da za probu svaku napišanu malo isprat pod pipom u kadi?
pogotovo noćnu.
il' ih prije programa pranja stavi na ispiranje pa tek onda na pranje.

11 svi 2013, 07:45

svaku pelenu poslije uporabe isperem pod pipom i do pranja su na štriku tak da se luftaju konstantno. bit će da je zbog temperatura. sad ću ja njih sredit i nema majci da smrde bar neko vrijeme. i svako malo ponavljat odsmrđivanje.

11 svi 2013, 07:51

da, ljeto je nagore. moje su u špajzi gdje je sušilica pa su fino na toplom i noću :roll

11 svi 2013, 18:52

o da sjecam se tog smrada... :nesvist
i toga da sam sve pokusavala...od predhodnog ispiranja, natapanja u vodi s cajevcem, ispiranja pa susenja i zracenja do susenja...i pranja za pranjem...
:lol
kad sam procitala silkinu metodu nadala sam se da je to rjesenje :nokti
ajmo jos ideja na sunce :gace

nas pupak je uporan, jos se drzi ko i prvi dan...a pelenice cekaju :basnecu

11 svi 2013, 18:55

nama nije otpao pupak do mjesec dana. patronažna ga je 3x rješavala :ajme

11 svi 2013, 19:09

jeste koristili platnene ili ste cakali da otpadne?

mene je nekako strah da ga ne zakacim s coverom...

11 svi 2013, 22:28

ooooooooooo tebe nisam ni poljubila :kiss
dobro nam došla natrag. ljepotici luci šaljem veliku, veliku, pusu!

ja nisam stavljala platnene dok nije skroz otpao. koliko god su te nb pelene male većina ih pokrije i vlaži pupak.

11 svi 2013, 22:42

kako sam napisala...i sa iducom promjenom pelena je otpao :joy
a zbilja je izgledalo ko da se jos dobro drzi :dunno ko ce ga znat
neve - nisam ocekivala da ce tako brzo otpast jer mi je starijem otpao tek nakon 20 dana...a nakon prvog kupanja je opet vlazio tako da se jedan nije kupao preko 30dana :lol

silki :kiss i tebi

hehe koja sreca sad jos da vidim dan dva kako ce zarast i idemo na platnene :joy
nemogu docekat da vidim kako ce joj stajat rozi close cover :luv

11 svi 2013, 23:09

obavezno slikaj :le

12 svi 2013, 03:18

Mi definitivno moramo nabavit vunene covere
Znam da se puno pisalo al dajte mi savjet koliko uzet dali su dva dovoljna i dali moze ici u susilicu?!? I naravno preporuka mada sam gledala i skoro odlucila.

A sto mi se desilo prekjucer(sramota) cura kakila nakon 2ipo dana sa stilom a bile vani. Sve procurilo van a nije ni cudo koja je kolicina bila i dok sam ja nju sredila okupala uspavala dosao na red dio s pelenom sve fino oprala. Ali plasticni cover dobio fleketinu samo takvu. Namakala ,premakala,cetkala,susila na suncu i nista pari mi jos gore. Imate kakav savjet i molim vas recite da vam se to bar jednom desilo plizzzzzzzzz

12 svi 2013, 09:10

vunu niti slučajno u sušilicu :strah
svoje vunene gladim na ruke. nekad ih skupim sve pa ih izvrtim u mašini al' onda me ulovi muka kad ih treba lanolizirat.
moj je smanjio sisanje i pišanje noću pa ni ne stavljam vunu već pouzdan pul.

12 svi 2013, 09:14

mislim da je od vunenih dovoljan i jedan, i to disana.
za sušilicu ne znma jer je nemam, ali mislim da vuna ne može ni u nju ni u perilicu
Tema je zaključana