Sada je: 18 tra 2026, 16:56.

Razmisljate li o platnenim pelenama?

Moderator/ica: nevenera

Re: Hajdi

PostPostao/la patkica » 22 kol 2005, 22:59

e, da, jedva cekam da se na 0-1 spuste jesenje i zimske mame i bebe, probala sam tam otvorit topik ,al ostadoh usamljeni jahac....... <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

Re: Hajdi

PostPostao/la Mrgudica1 » 23 kol 2005, 09:43

ja sam od njih narucila upijajuce gacice i svaka pohval im jer su izuzetno ljubazni. nemaju dostavu za cro ali mi je zena rekla da ce ih poslat iz cro kad ce oici netko od njih u cro a ja da platim kad cu ici u slo <
><i></i>
Mrgudica1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re:jos pitanja

PostPostao/la Qwerty030 » 23 kol 2005, 12:14

Patkice<
>jel ti uospte koristis papirice za kakicu?Mislim sada u ovim prvim danima?I kako ti ide presvalacenje,mislim vremenski(treba puno vise nego sa jednkratnima ili
zo udes u fazon?<
>Sori i ja sam isla na tvoj topic 0-1,vidjet ima li jos koja mama za udavit sa pitanjima,ali izgleda moram te peglat do daljnjeg...<
><
> <i></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Re:jos pitanja

PostPostao/la patkica » 23 kol 2005, 19:39

U pocetku nisam koristila papirice, jer sam svugdje naisla na savjet da ti u pocetku kad je kakica kasasta ne treba jer iscuri ionak. Al sam onda skuzila da ona (za sad) ne kaka bas jako obilno, najcesce kaka malo (ponekad kaka jako, al rijetko) i da bi mi taman to stalo na papiric. Sad ga stavljam, i desi mi se npr. jednom dnevno da mi kakica ode na pelenu. Ostale pute se zadrzi u papiricu i to mi je super!<
><
>Vremenski - isto ti je ko kod pampersica. Tj. ak pampersicu stavis u 5 sekundi (kad si ufuran i imas grif), onda ti za ovo treba 10 sekundi (pelena plus zastitna). U svakom slucaju - zanemarivo vrijeme Prvi tren mi je izgledalo komplicirano, al stvarno nije. Udjes u grif. U pocetku mi je problem bio sto bih stavila pelenu pa bih automastski krenula zakapcat bodi - pa bi se sjetila da nisam stavila zastitnu. Sad sam to nekako savladala <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la Hajdi » 24 kol 2005, 11:37

Evo još jedan slovenski proizvođač Storklja. Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la ziza01 » 28 kol 2005, 18:51

Patkice citajuci te jako se veselim poceti s platnenim . Kako je s odrzavanjem da li ih potapas u vodu ili kako su mi rekle u Kamarisu dovoljno ih je u kanti s cajevcem? <
><
><
><
><
><i></i>
Dino 28.09.2001.
Roko 23.10.2005.
ziza01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 28 kol 2005, 20:33

ja stavljam lavandu. pomijesam s vodom u spricalicu i pospricam ih i metnem u kantu. znaci ne potapam. za sad mi se to cini jednostavnije nego potapat u vodu. vidit cemo kako ce biti kad kakica i pi pi pocnu smrdit sami po sebi. za sad je super, ponekad kad ne stignem, sam hitim pospricanu pelenu NA kantu, i nis ne smrdi.<
>odrzavanje je stvarno easy. sad ih perem i sa ostalim vesom na 60, stavim malo octa i kapi lavande umjesto omeksivaca i super je.<
>rodin podforum Platnene pelene je super, ima puno puno prakticnih savjeta, pa sam polako to iscitavala.<
>samo me prca to vrijeme <
>Nocas smo opet na jednokratnoj, jednostavno ih nisam uspjela posusit. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la Maslacak » 29 kol 2005, 22:21

Ja bi samo nadodala da su mi 3 kom zastitnih premalo- jer mi se desi da mi u kratko vrijeme dva para budu zaprljana a treci bude mokar jer sam ga upravo skinula. Julian<
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la RitaZG » 30 kol 2005, 07:01

joj, ne mogu si ni zamislit imat platnene bez susilice za rublje. PA ti si fakat volja Patkice. Svaka cast. <
>MI smo krenuli sa jednokratnim za prek noci, jednostavno toliko namoci sve da joj ni dupla platnena nije bila dosta. Curilo na sve strane a i cijele noci onak mokra mi nije bas bilo nesto. Taman u isto vrijeme joj se i pisica(koza) malo upalila pa sam definitivno odlucila za tu soluciju. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la patkica » 30 kol 2005, 15:34

ja imam susilciu (doduse onu u sklopu masine koja i nije bas neka sreca), al svugdje citam da se ne preporucuje susenje u susilici <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la Daphne » 31 kol 2005, 09:03

pace, ja svoje susim u susilici kad je kisa... tko bi ih osusio inace?<
>mislim da se ne preporucuje susenje cisto zbog toga sto se materijal
ze trosi, pa se mogu rasparati ili nesto...<
> ja sam imala 4 nove indisposables i susila sam ih u susilici, nisu se skupile, nego samo onako, ko da su stare izgledaju...<
>a imam i 5 rabljenih kamarisovih i nije im nista bilo...makar kamarisove nisu od flanela nego od pamuka, pa neznam koliko to utjece... <
>moje cetiri princeze i mali bozicni paketic<
>MOJE NOVE SLIKE!!!<i></i>
Daphne

PostPostao/la patkica » 31 kol 2005, 19:32

Svjetlana kaze da se skupe oko 2 cm. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la Maslacak » 31 kol 2005, 20:28

Mislim da pelene susene u susilici manje upijaju- ali nemojte me hvatati za jezik ili za tipkovnicu...<
> Julian<
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la An » 31 kol 2005, 22:00

Patkice, stvarno se toliko skupe, mozda i vise.... Ja cu svoje ipk susiti, jer sam ih prije sivanja posteno oprala i isusila materijal. Skupilo se za ne vjerovat <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Daphne » 06 ruj 2005, 14:29

mihaela evo samo za tebe slika onoga sto cekas:<
><
><
><
>e da i jos da ti kazem da sam i nju susila u susilici <
Daphne

PostPostao/la Mihaela » 06 ruj 2005, 15:34

Preslatka je,jedva cekam da dodu Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Riana » 29 ruj 2005, 12:08

U biti mi planiramo koristiti jednokratne pelene. No kupila sam i uz 1 paket tetra, 2 švedske pelene i 2 one pamučne pelene-gačice sa čičkom. pogledala sam kamaris, no dosta su skupi. Ja sam pamučne ili platnene pelene, u biti su od frotira kupila u MTČ-u u Čakovcu (imaju svoje dućane po cijeloj Hrvatskoj) po cijeni od 20-25 kuna za 1 kom. imaju jednobojne bijele, roza i plave. <
>Mislila sam ih korisiti umjesto švedskih...<
>Pogledajte...<
> <
> <i>Edited by: Riana at: 29/9/05 12:09<
></i>
Riana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Priska » 03 lis 2005, 10:04

Riana, jesu te iz MTČ-a isti tip ko one iz Kamarisa? Mislim, razlika u cijeni je oooogromna pa mi to malo sumnjivo djeluje. Inače, ja isto mislim koristiti platnene, dobila sam 2 Kamarisove od frendova i baš mi se sviđaju tako da ću ih sigurno još uzeti i probati s njima.<
>Nego, zanima me jel svejedno trebam kupovati i ove klasične tetra pelene za široko povijanje na početku? Ili su ove platnene dosta jer mi djeluju same po sebi šire i tvrđe od jednokratnih pelena? <i></i>
slika
Priska
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 04 lis 2005, 06:34

Priska, ne trebaju ti tetra pelene za povijanje, ako misliš koristiti platnene, ali ti do
o dođu za milijun drugih stvari - za
isanje, za staviti npr. u kolica ispod glave, kad nosiš bebu preko ramena... <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Riana » 04 lis 2005, 08:53

Priska,<
>Izgledaju kao gačice, imaju čičak za zatvaranje i podešavanje. Meni izgledaju iste onako na slici...<
>Malo prošvrljaj po trgovinama... <i></i>
Riana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Priska » 06 lis 2005, 08:57

Pitala sam neki dan u Nami (oni imaju dosta MTČ-ovih stvari) jel imaju njihove moderne platnene pelene an čičak, pa mi je prodavačica rekla da su imali neke na čičak ali da su to bile varijanta švedskih pelena. E sad... <i></i>
slika
Priska
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la maxovamama » 06 lis 2005, 11:20

ma ja sam prelijena za platnene pelene, iako smatram da su puno bolje za djecu. <i></i>
maxovamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daphne » 06 lis 2005, 11:42

cure jel moze koja fotka tih mtč-ovih pelena? <
Daphne

Re

PostPostao/la smile8 » 14 lis 2005, 17:38

Daphne, da li bi mi ikako postom mogla poslati krojeve, koje god da imas, za pelene.Toliko ih zelim sivati, imam doma masinu, ali nemam pojma o nicemu.Mi cemo za pocetak kupiti paket kamarisovih.<
>Bila sam na dvije stranice koje imaju krojeve, diapersewing, i otto..nesto, i fakat sam nesposobna skuziti kak se to radi, gdje se izmjeri, koliko cm, kako se stavljaju ti ulosci unutra...ja vec par mjeseci buljim u te stranice i nikako ne mogu skuzit, jos kad otvorim AIO, pa kad vidim ono komplicirano, .I ona silna objasnjenja na engleskom, pa da jos skuzim koja vrsta tkanine. Citam sve sto cure kazu o flanelu, pamuku..itd, i na rodinom forumu toliko njih sije pelene i sve su uzele krojeve sa navedenih stranica, a mene tak sram jer nemam pojma.Molim te pomozi, toliko ih zelim sivati. <i></i>
smile8
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Re

PostPostao/la Daphne » 14 lis 2005, 21:46

smile8, nema problema, posalji mi svoju adresu u inbox...<
>ja sam svoje pelene sivala po uzoru na kamarisovu pelenu, znaci sa drukerima za podesavanje velicine..<
>izvana i unutra sam stavljala flanel, a ulozak koji dodje izmedju dva sloja pelene sam radila od raznih ostataka rucnika, razbijenih jastucnica, uglavnom reciklirala sam po stanu <
>mislim da izvana mozes staviti i pamuk, jer ga je mozda lakse naci u trgovinama sa lijepim uzorcima za klince nego flanel... <
Daphne

sivanje

PostPostao/la smile8 » 15 lis 2005, 08:20

Juuuuuuuupi Daphne, procitala sam tvoje mejlice sada ujutro i na rodinom forumu.Bas ti hvala!!!!!Jedva cekam da stigne. Otvaram tvoj inbox pa mi otvori cijelu stranicu ezboarda, pa nemam pojma kuda dalje.Uglavnom, nije mi bed napisati ti ovdje svoju adresu: Ivana Petek, Sudovecka 4. 10 000 Zagreb. Jupiiiiiiii! <
>Ako ti nije komplicirano da mi oznacis na koju udaljenost se drukeri stavljaju jer nemam primjer niti jedne kamarisove pel, dok ne kupimo, i da li da stavljam mozda cicak, nekak mi se cini jednostavnije i moze li se i tada podesavati velicina ili ce grepsti po bebi.<
>I koji je to princip sa endlericom.Procitala sam da one cure koje je nemaju, okrecu nesto na drugu stranu pa onda rade rub cik -cak koji imaju na masinama.Ne znam koji se to dijelovi okrecu na drugu stranu, ali nema veze, skuzit cu <
>Joj mozda i uspijem, bas se veselim. <i></i>
smile8
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: sivanje

PostPostao/la Daphne » 15 lis 2005, 14:21

budi bez
ige, na kroju ti je sve oznaceno, nema sanse da fulas....<
>vrlo je jednostavan, a i posaljem ti s krojem i svoj
oj tel pa me mozes zvrcnuti kad god zapnes <
Daphne

PostPostao/la Mihaela » 24 lis 2005, 17:47

Daphne jel mozes i meni poslati? Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 24 lis 2005, 20:58

<
>sorry ja zaboravila da moram poslati kroj....<
>sutra ujutro odmah saljem...<
>mihaela, posalji mi adresu u inbox <
Daphne

re

PostPostao/la smile8 » 25 lis 2005, 09:53

Joj meni je sve neugodno bilo pisati ti ponovno, al ja ti jos prije tjedan dana skoro svako jutro cekam postara na ogradi ili ako ga ne cekam, pas najavi, pa ja istrcim i neki dan sam sanjala da je stiglo pisamce sa krojem i onak sam ga mahnito otvarala od srece.Ali stalno se tjesim da imas cetvero djece i peto u tibi, pa kad ces imat vremena onda ce stici.Vec sam oprala sav pamuk koji mislim upotrijebiti i ima ga puno, i speglala, kupila plasticne drukere, masina spremna. <
>Za sada sijem neke jednostavnije haljinice iz burde i hlacice za novorodjence. <i></i>
smile8
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.