25 lis 2005, 12:06
Daphne poslano Dino<
><i></i>
26 lis 2005, 08:33
Daphne, jel' na onom kroju koji si mi poslala treba ostavljati za porube ili samo režem? <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
26 lis 2005, 09:07
ja ostavim jedno 5 mm, čisto reda radi <
>moje cetiri princeze i mali bozicni paketic<
>MOJE NOVE SLIKE!!!<i></i>
26 lis 2005, 12:01
hvala na
zom odgovoru <
><
>BTW, našla sam u jednom dućančiću u Splitu plastične, prozirne drukere - cijena prava sitnica: kutijica s 9 komada je 7 kuna <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
26 lis 2005, 15:25
cure poslano je!!!!!!!!!!!<
>ina ne radi mi to sa drukerima jer ih kod mene nema a slaba sam na njih...<
> osim toga devet komada mi je za jednu i pol pelenu.....<
>smile8, ti si rekla da si nasla drukere? po kojoj cijeni i koliko komada?<
>ina, meni je netko poslao iz splita plasticne na trakici, po nekoj sitnoj cijeni od 14 ili 17 kn metar, pa sam ja bila narucila dva metra... sad neznam jel to bilo na ovom ili nekom drugom forumu.... <
26 lis 2005, 15:47
ovi na trakici su 50 kn/m u dućanu gdje sam kupila ove, a u drugome je metar 45 kn tako da mi je cijena koju spominješ čisti SF<
> <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
26 lis 2005, 16:05
Ina - onda, jesi li prikupila platnenu opremu za novu bebicu? sivane, kupljene, ili kombinirano? ima li koja slikica sasivenih pelena ?<
><
>jesam dosadna - ali to ti samo zelim malo skratiti iscekivanje (gledam ticker...!)<
><
>pozdravljam te i zelim ti sto laksi porod, tebi i bebici sve najbolje! <
> <i></i>
26 lis 2005, 19:41
GD, tek sam jučer kupila drukere i sutra krojim <
>budući da mi mama ima endlericu, ja ću samo pospajati uloške i našiti čičak i drukere, a ona će finalizirati<
><
>ako misliš šivati, imaš u dućanu posteljnog rublja preko puta Prime3 odličnih talijanskih flanela - ja uzela narančasti i kombinaciju žuto-narančastu za izvana <
><
>nisam žurila sa šivanjem jer ne mislim koristiti platnene sve dok pupčić ne otpadne i osuši se<
><
>što se poroda tiče, imam dojam da će ovaj biti još
ži i lakši - hvala na do
im željama! <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
27 lis 2005, 10:31
Da se i ja malo nadopisem <
><
>Grozota jedna s tim drukerima. Ne mozes ih nabaviti nikako. Uzas. Ja sam nasla neke prozirne od Pryma, al preprepremalo. Pa sam narucila preko njihovog dobavljaca, i sad ih moram pokupiti. <
>A u medjuvremenu mi se ucinilo da nis ne drze, pa sam skoro sve skupa poslala vrit. No, skulirala sam se. Ipak drze, nisam do
o namjestala pelenu... (a i sada su na prednjoj strani pelene, ne na straznjoj) A nasivala sam i one s trakicom. Ovdje u Zg-u su u Creativi (doduce, imaju samo narandjaste i sive) 10 kn za svaku stranu - znaci 20 kn m. Nije tak strasno....<
>A mi imamo samo platnene, kojih nikako da skupimo
oj da me ne boli glava. Svojih mis ima 11. Ostale su sasivene za druge, al svako malo me copi da drpim koju za njega...... ah vrijeme..... al bit ce.....<
><
><
>Ina, jesi li ti ono pricala da se unutra moze staviti vatelin, kao bolje upija? I, jesi li probala? <i></i>
27 lis 2005, 10:50
An - vatelin (na engl. wadding - kako pise u uputama za sivanje sa stranica otto
edesigna) sam po sebi nije upijajuci materijal, vec sluzi da razdvaja upijajuce slojeve flanela (ili drugog materijala od kojeg je napravljen usiveni ulozak). tako se pelena bolje prozracuje i
ze susi . ja ga nisam stavljala i ne mogu se pohvaliti da mi se
zo suse <
><
>imam i neke kupovne AIO pelene koje ocito imaju u sebi taj vatelin, jer su dosta debele a super se suse ali nemaju bas neki kapacitet upijanja (moram dodati barem ulozak ako zelim da izdrze vise od 1h)<
><
>za bolje upijanje npr. preko noci mozes u platnenu pelenu dodati i jednu tetru <i></i>
27 lis 2005, 14:11
Fala GD <
><
>a ovo za tetru znam..... ponekad je cijelu noc u jednoj! <i></i>
27 lis 2005, 14:35
ja sam nasivala te sive(na trakici) i bas su mi fora....<
>AN, ako ikako mozes mogu li te zamoliti da mi posaljes dva metra tih na trakici??? posaljem ti adresu u inbox <
27 lis 2005, 15:15
gold dust je bila
ža pa je i odgovorila <
>ja ću popodne u akciju krojenja, tako da bar to pripremim prije poroda <
><
> <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
27 lis 2005, 17:24
Drukere sam nasla preko puta dzamije, crne, 15kom-14.40kn, znaci komad 1kn. <i></i>
27 lis 2005, 21:09
zaboravih da sam i ja jutros kupila te drukerčiće na sivoj traci (iako bi meni više pasali narančasti) i žena mi je pre
ojala koliko ih ima u metru - 40 komada za 19 kn <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
27 lis 2005, 21:39
ina to su ti koje sam i ja kupila tj, poslano mi je iz splita... <
27 lis 2005, 21:41
ako ti bude još trebalo reci, ali ćeš morati pričekati dok rodim <
>ovo danas mi je bio zadnji odlazak u grad <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
28 lis 2005, 11:13
Daphne, moze. (.... samo dok se ja doslepam do poste.. mozda ces malo i cekati ) <i></i>
28 lis 2005, 14:35
imas poruku u inboxu! <
28 lis 2005, 14:58
A tu ste se skrile!!!!<
>Ja se vec pitala sto na ovom forumu nitko ne premata s platnenima. Mi svoje koristimo od mjesec dana starosti. Imamo 2 Kamarisove, 4 Indisposables i 11 komada mojih ruku djelo. Vidim da su vam drukeri problem. Ima ih i u Pamigu, ZG zapad na Ilici. Ja sam kupila te na trakici. Idu onako po tri u kompletu i mene je za 20 pelena ispalo nekih 60kn ako se ne varam. Koliko se sjecam metar toga je 40 i kusur kn. Flanele kupila u nasem milom Samoboru po 30kn/m i peglaj po masini. Trebalo mi je podosta dana uz malu, ali tu su. Mogu vam reci da je meni dosta za sada tih 17, s tim da cu morati nasiti jos kad mi preraste ove Indisposables. <
>Papirice kupujem u DM-u, to su ustvari krpice za pranje 30kom/10kn koje prerezem po pola i mrak. Pisu na Rodama da je inace ludilo naci original papirice za pelene. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
28 lis 2005, 15:44
Lena tu smo tu smo ( nikako da se spustimo nekoliko katova nize) <
><
>A daj reci koje boje drukera ima Pamigo? <i></i>
28 lis 2005, 16:12
Samo bijele. <
>Evo moje Linde Evangeliste u najnovijoj kolekciji 2005-2006. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i>Edited by: Lena at: 28/10/05 16:22<
></i>
28 lis 2005, 17:14
Lena, divna je (i manekenka i kreacija )<
><
>nego je li to tvoja sivana pelena? vidim siroku cicak traku sprijeda, koliko je tocno siroka? ja nigdje nisam nasla takvu za kupiti, a cini mi se puno prakticnija od uske (moja je 2cm, nasivala sam dvije jednu odmah ispod druge) <i></i>
28 lis 2005, 18:36
Daphne stigao je kroj pa ce ga sveki prouciti veceras Dino<
><i></i>
28 lis 2005, 19:51
to je moja sivana.hvala na komplimentu. cicak naprijed je sirok 2cm i to je cisto dovoljno. tako je pisalo u uputstvima za sivanje. nama funkcioniraju super. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
28 lis 2005, 19:53
Lena - slatkica mala <
><
>GD - i ja ću našivati dvije trake (2 cm je jedini čičak koji sam ja našla), a čini mi se da je ovo otto
edesign kroj<
>ja za sada imam 4 skrojene pelene - po 2 otto
e i kamaris kroj <
>sutra mi dolazi mama pa ćemo razraditi detalje <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
28 lis 2005, 23:00
Ina, moje su sve otto
edesign - spremam se sasiti jos koju pa cu mozda malo modificirati (poboljsati) kroj na osnovi iskustva u upotrebi . kamarisov kroj mi isto nije idealan - mozda da je napraviti neki hi
id izmedju ova dva <
><
>inace kushies AIO imaju sprijeda taj siroki cicak i to mi se bas svidja kod njih <
><
>Lena, po kojem si kroju ti radila? <i></i>
28 lis 2005, 23:26
čini mi se da su Lenine otto
e <
>mislim da vidim onaj mali "džepić" za prekrivanje čička kad se peru <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
29 lis 2005, 05:42
U novom Ottu imate i nove pelene. Nisu puno drugacije, samo je promijenjen oblik cicka, i nemaju vise taj djepic za preklapanje (a meni je to bas do
o, mislim djepic)<
>Ja sam nasla siroki cicak, iako vrlo malo... i dodala sam ga malo sprijeda (na djepic i pokraj) jer su moje ona najveca vel iz Otta a za bebu je to preveliko. Tako, sad s tim cickom i drukerima su bas do
e.<
>Goldy, koje su ti zamjerke na taj kroj? <i></i>
29 lis 2005, 09:41
Ja sam radila po "bosanskom" kroju Rasirila Kamarisovu, prekopirala na flanel, rastegla ju i oznacila do kuda sa lastikama. Ja sam jos dodala malo lastike i otraga da bolje drze i cicak naprijed preko cijelog iz lijenosti rezanja i sivanja dva komada. A dio koji mi se vise svidjao iz otto
e je bio s preklopima za cicak. Meni je ova sirina cicka super i uopce nam se ne otvaraju. Ustvari je sve to neki hi
id, no pokazale su se izvrsnima! A punjenje je prica za sebe. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>