Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (3.dio)

01 ruj 2009, 20:25

ove
slika

01 ruj 2009, 21:00

Inace sam narucila dvije AIO Closeparentice, to ce mi biti za koji mjesec. Na pocetku se bojim da ce AIO biti preglomazne pelene. Pa jednu Blueberry pocketicu i jos jednu Nature babies od bambusa, jos jednu Swadlebees organic velour (tu vec imam u dvije boje, ova je sad treca). To je sve skupa 25 pelena, od toga su 4 AIO, ostale fitted. Mislim da mi je to dosta. Namakala i prala nisam jos nista. Furam se da imam jos puuuuno vremena za to :mrgreen: .

01 ruj 2009, 21:20

ajme prekrasne su :kiss :kiss :kiss :kiss
dali to naručuješ iz hrv ili izvana?
ako je kod nas molim te link

01 ruj 2009, 21:30

Tanja, Ovaj cover je prekrasan!!!
Veli mm da ak se naručuje iz EU da se carina ne plaća kod nas. Je li to istina?

E, imam još jedno pitanje...da li postoje AIO, a da je taj zadnji sloj nepromočivog materijala sakriven, odnosno prekriven zadnjim slojem pamuka, tako da ne dolazi u doticaj s bebinom kožom?

01 ruj 2009, 21:58

Ne bih ti znala za carinu ovdje :dunno .
Ovaj vuneni cover je s jedne britanske stranice.

01 ruj 2009, 22:04

a gdje bi se onda platila carina?
ako pošiljatelj šalje *** kao paket carinici imaju ovlaštenje da otvore taj paket i ako premašuje određenu svotu (neznam koju) carine paket...ma mislim isto kao i na prijelazu na granici pa svi znamo kaj je carina.
dobra strana je da ne otvaraju baš svaki paket i ne carine baš svaki paket...
i zato vam je moja preporuka naručivati po malo i na manje iznose,znam da je tako na poštarini skuplje ali je i zbog carine sigurnije
inače znam da su nekim curama carinili od 300-800.00kuna..ali one su naručivale jako velike pošiljke ...

01 ruj 2009, 22:15

Ja sam pravi baksuz za te stvari.
Ok, a da li ima kod nas kupiti snapi kopče?
Arkana, odakle si ti svoje naručila?

01 ruj 2009, 22:53

yra je napisao/la:Veli mm da ak se naručuje iz EU da se carina ne plaća kod nas. Je li to istina?

nije istina. carina se plaća se jer nismo u EU.

mamuška, cariniti mogu sve što žele. sve ovisi o teti na carini. uglavnom ako račun nije u paketu s pelenama i ne mogu ocariniti robu i lupiti pdv onda ti šalju poziv. trebaš predočiti narudžbu ili isprint transakcije s paypala gdje se vidi točan iznos. računaj na 30% od ukupnog iznosa vrijednosti pošiljke.
zato je dobro naručivati po dvije, tri pelene jer to uglavnom prolazi u malim kuvertama bez carinjenja.

yra je napisao/la:E, imam još jedno pitanje...da li postoje AIO, a da je taj zadnji sloj nepromočivog materijala sakriven, odnosno prekriven zadnjim slojem pamuka, tako da ne dolazi u doticaj s bebinom kožom?
vazno je koji je materijal do kože, onaj do bodija baš i nije tak' važan ;)
ako baš zeliš da su i s vanjske strane što 'prirodnije' ove close parent AIO što je tanja naručila su mrkli mrak. iznutra je bambus i moj su apsolutno favorit.

arkana, mali maneken ti je divan :le :luv

01 ruj 2009, 22:56

silki je napisao/la:
yra je napisao/la:
nije istina. carina se plaća se jer nismo u EU.

mamuška, cariniti mogu sve što žele. sve ovisi o teti na carini. uglavnom ako račun nije u paketu s pelenama i ne mogu ocariniti robu i lupiti pdv onda ti šalju poziv. trebaš predočiti narudžbu ili isprint transakcije s paypala gdje se vidi točan iznos. računaj na 30% od ukupnog iznosa vrijednosti pošiljke.
zato je dobro naručivati po dvije, tri pelene jer to uglavnom prolazi u malim kuvertama bez carinjenja.

pa to sam i napisala :D i na carini uglavnom rade stričeki!!! :dada :dada

01 ruj 2009, 23:00

Silki, tnx!
Već mi se sve pomiješalo što sam vidjela...
Moram prespavati :mrgreen: ...

01 ruj 2009, 23:03

mamuška, napisala si da postoli iznos do kojeg ne carine kao na graničnom prijelazu - to ne stoji mogu cariniti paket od 100kn, pa čak i rabljenu robu.
i da se carina kreće od 500-800 kn a zapravo sve ovisi o vrijednosti pošiljke.
na zagrebačkoj carinarnici u pošti rade dvije tete :dada

01 ruj 2009, 23:16

:D

02 ruj 2009, 00:54

ispale mi oči na ove tanjine zaštitne :le

ja sam ovih dana nešto krojila, polako pripremam jesensku kolekciju. valjda ću je i sašiti prije nego mala ostavi pelene :mrgreen:

MM redovito presvlači Idu i uopće mu nije problem. kad je pokakana pelena, istrese sadržaj u wc školjku i ostavi pelenu u kadi (ja ih natrljam sapunom i isperem). no big deal :)

02 ruj 2009, 03:18

Ja sam mislila uzeti ove zastitne od vune

slika

ima jos krasnih od polaru.

02 ruj 2009, 09:42

cure, upomoooooć :klanja

kupila bih platnene za poklončiće i kad sam krenula gledat, vidim da je gwen rodila, a dolisa više ne šiva. od koga naručit? a da nisu preskupe?
koliko sad koštaju "vanjske", za koliko dođu, jel carine, jel ne carine?
ajme, sto godina sam izvan svega :krava

kako se naručuje, kako se plaća, koje su najbolje, jer ima nb, jel ima OS, koje su AIO dobre, čije pocketice, koliko su domaće, koliko strane, koje su domaće dobre, koje strane?

pomagajte drugovi :loce

02 ruj 2009, 10:48

ismael29 je napisao/la:Pa naravno da postoji vuna na metre :dada , što misliš od čega se šivaju kaputi, zimske suknje, hlače.... :dada Ima je različitih debljina, od one koja je fakat za kapute, do one tzh. hladne vune, tj. da ne čitaš sastav ne bi nikad pogodila što je jer je predviđena za toplo vrijeme - lijepo tu finu tanku vunicu, ufilcati, napraviti dvoslojni cover i zdravo vojsko! A šiva se isto kao i pamuk i isto kao i sve drugo, iglom i koncem. Sigurna sam da svaka od nas poznaje nekoga tko ima šivaću mašinu i tko bi rado izradio nešto za dijete.

kaj to se uzme to platno od vune,
zašto se mora napraviti dva sloja covera?
što je to ufilcati?
i samo se uzme neki dobar kroj npr. od mib-ovih zaštitnih i staviš ako ne može drukeri onda čičak
i mora se lanolizirati

(ili mi molim te napiši sve od odlaska u dućan pa do gotovih zaštitnih spremnih za uporabu :mrgreen:

i to je to? pitam jer je to sigurno brže od štrikanja? :kima
a one zaštitne od vune sa npr 5% elastina jel to isto ili se od elastina povećava temp. ili nešto drugo što čista vuna radi a ovo ne? :roll:
shvatljiva sam, to znam :mrgreen: :roll:

02 ruj 2009, 14:00

dominika, meni su imse vimse coveri totalno razočaranje nakon 3 mjeseca uporabe. jedan se rašio po šavu. čičci jedva drže. puštaju po rubovima i smrde grozno nakon samo jednog zapišavanja. nadam se da su im vuneni bolji.

thal, šta točno želiš? fitted i zaštitne? koliko komada? za koliko para? daj malo više detalja.
najjeftinije 'vanjske' fitted su bella bottoms. dodju za cca 2 tjedna i šiping za tri pelene i tri lajnera je 12 dolara. sve u svemu podnošljivo.
možda ti je najbolje nać' neku domaću šivalicu i naručiti što ti treba. pogledaj na super baby forumu dolisa se otisnula u privatne vode i pokrenula biznis. imaš tamo i kontakte.
sve vanjska plaćanja vršiš preko posrednika - paypala. to ti je najsigurnije.
pitaj što te još zanima.

vrabec, ismael je nekoliko postova unatrag sve fino objasnila.
dođeš u dućan gdje prodaju metražu i biraj šta ti paše. dvoslojni vuneni coveri bolje drže od jednoslojnog. ja imam oba tak' da znam iz prve ruke ;)
ufilcaš tako da vunu dva puta skuhaš da se stisne i to je to.

02 ruj 2009, 14:02

silki je napisao/la:thal, šta točno želiš? fitted i zaštitne? koliko komada? za koliko para? daj malo više detalja.
najjeftinije 'vanjske' fitted su bella bottoms. dodju za cca 2 tjedna i šiping za tri pelene i tri lajnera je 12 dolara. sve u svemu podnošljivo.
možda ti je najbolje nać' neku domaću šivalicu i naručiti što ti treba. pogledaj na super baby forumu dolisa se otisnula u privatne vode i pokrenula biznis. imaš tamo i kontakte.
sve vanjska plaćanja vršiš preko posrednika - paypala. to ti je najsigurnije.
pitaj što te još zanima.

htjela bih nešto ne preskupo, ali dobro, onakve kakve su gwenine bile :aaa

ni ne znam koliko koštaju "vanjske" pelene.
ma htjela bih uzeti poklončiće pa po jedan nb, jednu AIO i jednu OS, a da me ne dođe previše :mrzi_recesiju:

ne znam koliko će sad dolisine pelene biti, nakon što je registrirala firmu :dunno
za paypal znam, tak sam i lh trakice uspjela naručit :bis

02 ruj 2009, 14:06

dominika, meni su imse vimse coveri totalno razočaranje nakon 3 mjeseca uporabe. jedan se rašio po šavu. čičci jedva drže. puštaju po rubovima i smrde grozno nakon samo jednog zapišavanja. nadam se da su im vuneni bolji.

hvala ti silki. Uzetću samo jedan na probu, jer nisu bas jeftini.

02 ruj 2009, 14:25

thalia je napisao/la:htjela bih nešto ne preskupo, ali dobro, onakve kakve su gwenine bile :aaa
ni ne znam koliko koštaju "vanjske" pelene.
ma htjela bih uzeti poklončiće pa po jedan nb, jednu AIO i jednu OS, a da me ne dođe previše :mrzi_recesiju:
ne znam koliko će sad dolisine pelene biti, nakon što je registrirala firmu :dunno
za paypal znam, tak sam i lh trakice uspjela naručit :bis

gwen je šila po tuđim krojevima, bubebebe i muttaqin. oriđiđi su po 30 dolara komad a ne vrijede tih para :loce
moj je najviše u bella bottoms pelenama, one mi najbolje leže kad je sav neki vitak i tanan.
možeš i sa kittykins naručiti oni su ti jako uslužni i imaju super fer šiping.
a da uzmeš mother ease start paketić (OS pelena, cover (po meni cover svih covera, mercedes međ' coverima) i lajner? vidi: https://intshop.motherease.com/shopdisp ... ory+Offers

02 ruj 2009, 14:27

silki je napisao/la:gwen je šila po tuđim krojevima, bubebebe i muttaqin. oriđiđi su po 30 dolara komad a ne vrijede tih para :loce

e, o tom ti ja pričam.

zato mi je bilo super što je šila jer su bile ko oriđiđi, a jeftinije.
koliko su sad pelenice naše? ove koje se daju tu nabavit? koje su dobre? koje nisu? pretpostavljam da mi baš nemreš puno linkat jer bi to bila reklama, al daj bar na pp :klanja

razmislit ću o ovim start paketićima :sumo

02 ruj 2009, 14:48

stvarno nemam iskustva s nijednom šivalicom osim sa gwen tak' da i nisam od neke pomoći.
ako bi uzimala neke 'naše' onda bi to bila rodina pusa.

02 ruj 2009, 15:22

ja sam kupila od tabite-i zadovoljna sam :dada

02 ruj 2009, 15:27

meni su ME coveri dosad najbolji

dolisa ne šiva privatno, ima firmu--prodaju se pelene u Solinu u Mercatora

02 ruj 2009, 15:46

thalia, ima još jedna divna teta šivalica, jučer dobih par pelena od nje, ja bih ti preporučila da pogledaš njene uratke (u stvari, svima bih preporučila) i naručih svakako nešto od nje... jedino što je na godišnjem do 15. 9. i tada odgovara na narudžbe

evo linka s njenim pelenama
http://picasaweb.google.com/tablicoman

02 ruj 2009, 15:49

podocnjaci forever je napisao/la:thalia, ima još jedna divna teta šivalica, jučer dobih par pelena od nje, ja bih ti preporučila da pogledaš njene uratke (u stvari, svima bih preporučila) i naručih svakako nešto od nje... jedino što je na godišnjem do 15. 9. i tada odgovara na narudžbe

pf volim te :buket
to je to što tražim, tako nešto. šareno, a pristupačno :joy

edit: zarezi, spopali me od onog topica pa ih stavljam di treba i ne treba :roll:

02 ruj 2009, 16:02

podocnjaci forever je napisao/la:thalia, ima još jedna divna teta šivalica, jučer dobih par pelena od nje, ja bih ti preporučila da pogledaš njene uratke (u stvari, svima bih preporučila) i naručih svakako nešto od nje... jedino što je na godišnjem do 15. 9. i tada odgovara na narudžbe

- na kojem forumu si našla ovu tetu?

- imam ja pelene od ana.m i dobre su mi samo kaj su na čičak, što i nije loše. a za džabe su
http://www.amuskic.net.amis.hr/Pelene/Home.html

02 ruj 2009, 16:13

- na kojem forumu si našla ovu tetu?

Na onom na kojem sve tete šivalice djeluju :cool - superbaby.

U stvari, tražila sam savjetnicu za šivanje pelena i samo mi se ova teta javila :dada Jako su joj lijepe pelene, uredne, mekane. Ja sam naručila ove od pamučnog velura - BB like, SB like, i ove ciglaste na kopčanje sa strane. I jedan cover, opet side snap.

Ona je inače iz Sarajeva i redovito i bez problema šalje pakete za Zagreb i Split.

02 ruj 2009, 16:22

podocnjaci forever je napisao/la:Na onom na kojem sve tete šivalice djeluju :cool - superbaby.

U stvari, tražila sam savjetnicu za šivanje pelena i samo mi se ova teta javila :dada Jako su joj lijepe pelene, uredne, mekane. Ja sam naručila ove od pamučnog velura - BB like, SB like, i ove ciglaste na kopčanje sa strane. I jedan cover, opet side snap.

Ona je inače iz Sarajeva i redovito i bez problema šalje pakete za Zagreb i Split.

da, zato je i nisam gledala kad joj u naslovu piše pp za bih, ali izgleda šalje i u hr.
baš su joj lijepe pelene, kao od gwen

02 ruj 2009, 16:27

PF super link!! TNX
Tema je zaključana