Tema je zaključana

Re: platnene

02 pro 2005, 16:53

Da bi ikako pocela, meni fali kroj Isla sam na par stranica da probam skinut, ali sam nasla samo one za kupit - a ja ne znam pin za svoju karticu. Jel ima neki free kroj, ili barem preporuka koji da kupim, pa cu se snac za plastiku...<
>Izgleda da je najteze pocet, a kasnije sve ide bolje Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>

Re: platnene

02 pro 2005, 17:15

Te sam i htjela, iako ni drugi krojevi nisu na odmet, pa da probam <
>Cak sam i masinu nasla za posudit, a mozda cak i kupim...<
>Saljem ti poruku za minuticu...<
>Hvala puuunooo Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>

re

02 pro 2005, 17:19

imas i jedan stvarno dobar kroj na ovim stranicama: otto
e design , ja i jos neke mame radile smo po njemu. i, besplatan je - ma kud ces za krojeve placati, samo ti nas pitaj <i></i>

Re: re

02 pro 2005, 17:21

da, ovaj je ok, al meni se cini da ovoga klinci
zo prerastu.....<
> budem ti ja poslala svoj, moj je skinut sa origigi kamaris pelene... <
>moje cetiri princeze i mali bozicni paketic<
>MOJE NOVE SLIKE!!!<i></i>

02 pro 2005, 17:27

evo skinula sam i ovaj sa otto
e, pa cemo probat i jedan i drugi. Hvala vam puno, imat cu ja mislim jos koje pitanje Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>

02 pro 2005, 17:29

samo ti pitaj, zato smo tu <

pellene

03 pro 2005, 18:40

Ja sam uglavnom koristia kroj iz Otta, i to najvecu velicinu + drukeri. Pasale su klinji cim je dosao iz rodilista, a stariji iz fore nosaju ih na guzama i nije nimalo premalen. Tako da ti i taj moze biti za one size pelenu <i></i>

re

03 pro 2005, 19:59

Evo konacno da se i ja malo javim. Od kada si mi Daphne poslala kroj i ja sijem. I od jucer sam pocela i okrenuto spajati ( jer nemam endlericu ) pa fakat ljepse ispadne. Jedan dan napravim 5 pelena a onda cijeli tjedan nista, ulijenim se.<
>Uvijek si isplaniram tako da jedan dan mi je samo za krojenje ( od pelena, unutarnjih ulozaka do vanjskih ulozaka, gumica-i ja stavljam 7cm i jaaako nategnem, tako da mi je i jace nego kamarisove, i na ledja stavim nesto manje od 5cm, pa cickove iskrojim ), a sljedeci dan je sivanje, tako da sam neki dan napravila i 10 pelena za par sati. Kad slikam posaljem slikice, pa ce mi biti drago primiti bilokakve komentare za poboljsanje.<
>Daphne, kad sam kupila kamarisove, isla sam mjeriti tvoj kroj sa Kamarisovih, i tvoj kroj je dosta manji od orginalnih pelena.Jel to kad se Kamarisove smanje u susilici, jer sada sam si izvukla veci kroj i ispadnu velicinom Kamarisove. <
>Da li njih mogu stavljati na novorodjence zbog pupka i cine mi se jaaaaaaaaako velike, pa sam si mislila u sljedecim danima nasiti bar 15-tak manjih, jer koja je svrha da sijem svaki dan ko luda, a ono kad dodje beba ( by the way-za 16 dana) nista ne mogu iskoristiti jer je preveliko, vec moram cekati kad naraste.<
><
>Sto se tice drukera, sijem rucno jedan po jedan, i nije mi to neki bed, navecer se lijepo smjestim u krevetac ( tak i tak ne spavam po noci ), pustim neku finu muziku i sijem drukere. Bez obzira sto su na traci, ja nisam skuzila kako stopicu ( ili kak se vec kaze ) namjestiti da ti ne bjezi kad stavis druker.<
><
>Isprintala sam si kroj iz ottober design-i danas cu ga malo ispregledati.<
> <i></i>

re

04 pro 2005, 01:02

23h su i zgotovila sam svoju prvu newborn pelenu iz otto
e designa. . Toliko sam odusevljena, niti jedna kamarisova mi nije tako ispala. Sva je tako malena, stisnuta, kompaktna.Unutarnji ulozak mi je od 13ili 14 slojeva pamuka ( reciklirane plahte ), i super sto ne moram sivati drukere. Idem jos jednu zapocet, tak i tak po noci ne spavam.<
><
>Jedino ne kuzim kaj znaci na str
.2 onaj ovalni krug u desnom kutu sa strelicom po sredini. Ak netko zna nek mi pliz napise, jer nigdje to nisam mogla uvrstiti. <i></i>

04 pro 2005, 02:21

smile8, to ti je preklop koji se iskroji tako ovalno, onda presavije po sredini i nasije na straznje 'krakove' pelene, tamo gdje nasivas one hrapavije komade cicka, ali s vanjske strane pelene. ne znam da li sam do
o objasnila, ali pogledaj u uputama sliku zgotovljene pelenice pri vrhu stranice 3. tamo ti je to oznaceno, cak i pise da ti dijelovi sluze da se za vrijeme pranja preklope preko cicka. svrha je da zastite cicak od nakupljanja raznoraznih niti, dlacica, prasine u pranju cime on gubi svoja ljepljiva 'svojstva'.<
><
>btw. meni se nije dalo krojiti taj dio, tako da ja svoje otto
e-pelene perem tako da ih zakopcam kao da su na djetetu i onda okrenem iznutra prema van <
><
>i jos jedna vazna napomena u vezi otto
e-kroja: na stranici 3 imas pri dnu nacrtan checking square (kontrolni kvadrat), njegova stranica ti u isprintanoj verziji mora iznositi 5.1 cm i onda si sigurna da ti je i velicina isprintanog kroja u redu. ako je veca ili manja od toga, onda moras podesiti postavke za printanje tako da bude bas tolika. <
><
>puno srece <
><
>btw. ajde se registriraj <i></i>

re

04 pro 2005, 12:53

Joj gold hvala ti, jucer sam 5min buljila u checking square i mislila ma nema veze, to je nes bezveze, i sad idem mjeriti i ono mi je 4,7cm.E bedare, a jucer sam sat vremena potrosila da na jedan tvrdi papir izbockam kroj za obje velicine, i sad moram sve ponovo. Hvala ti i ono u vezi cicka, ali jos mi je jednostavnije da malo ispod grubog cicka stavim komadic mekanog, pa prije pranja samo "zatvorim" oba cicka, to je nes a la princip kamarisa.<
>Bez obzira sta ucim engleski od osnovne, kazes mi pise ti-al ja pol toga ne kuzim te izraze i jucer sam trazila po rjecniku al neki bijedan rjecnik pa nema niti jednoga izraza.<
>Gumice oko nogu su mi 13cm i jako ih rastegnem pri sivanju pa mi je malo frka hoce li to biti prejako? A za ledja mi je gumica 10cm. Sory ako grijesim mislil da sam tamo procitala 20cm gume al to mi je tak veliko i nis skoro ne stisne... Sad muz gleda Columba i moram cekat da mi se smiluje i napravi mi to jer ja sam pokusala printati sa vecim % pa nista, ispalo isto, a danas sam se tak zagrijala .<
>Nis pisem vam i slikam ih kad napravim, moram malo i pozurit jer uskoro je termin, a kad dodje beba ko zna jel cu moci ista sasiti. <
> <
><
>Joj da skoro zaboravih, kazes registracija, pa zar nisam vec registrirana, mislila sam da sam to vec napravila, kad imam username.... <i></i>

05 pro 2005, 02:51

smile, i ja sam smanjila duljinu gumice, stavila sam otprilike 2/3 duljine koja tamo pise (ako se do
o sjecam ) jer je ono stvarno previse, uopce ne stisne pelenu.<
><
>u vezi registracije: ako si vec registrirana, super ali u ovim postovima ti ispod imena pise 'do
odosao gost' sto znaci da nisi logirana dok pises. trebas otici na pocetnu stranicu foruma i tamo ti pri vrhu ima link Login, pa kliknes na njega i upises svoje korisnicko ime i lozinku <i></i>

05 pro 2005, 12:10

Kako vam do
o ideee!<
>I ja smanjim gumicu. Ono je stvarno previse.<
><
>A da mi ovaj topic prebacimo na hobije? <i></i>

09 pro 2005, 12:01

Mogli bi i na hobije, mozda tamo padne jos kakva stosna zamisao <
>Nego, stigle su mi jutros dvije kamaris pelene, zastitne gacice i papirici - htjela sam ih i vidit uzivo prije nego krenem sa sivanjem. Prvi dojam samo malo velike (valjda dok sam se navikla ) , dok su mi zastitne gacice grozne - 45% poliester i 55% neceg sto ne mogu procitat, ali mi pari da nije pamuk. Na dodir su mi ali nisu ni blizu onima sto sam ja nosila <
>Na stranu sad to, jos se tjesim da postoje i ljepse zastitne gacice.<
>Sta mi dalje bi - trazim drukere - imaju 6 onih manjih polovica drukera ali nemam ih na sta zakopcat, pa ili sam ja totalna tuka ili stvarno fale Pomagajte <
> Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i>Edited by: mala mama maja at: 9/12/05 11:03<
></i>

09 pro 2005, 12:41

mmm je, vjerujem da ti kamarisove pelene izgledaju veliko, ali stvarno se dosta skupe u pranju.<
><
>sto se tice zastitnih gacica, niti ne postoje takve gacice od pamuka, jer one moraju biti od materijala koji zadrzava vodu - dakle sintetickih materijala (koji isto mogu biti mekani i lijepi ) ili vune.<
><
>za drukere - ne kuzim bas pitanje - ali na svakoj kamaris peleni ih je 6, a kopcaju se 2 na 2 preklapanjem prednjeg dijela pelene prema dolje.<
>a ako su ti sve polovice drukera potpuno iste, da nije mozda na tim tvojim pelenama greska...?<
><
>btw. ja ne znam ni sama da li je ovaj topic za prebacivanje na hobije ili bolje da ostane tu, tamo ce ga mozda trudnice s premalo forumskog iskustva teze naci... ali ovo se definitivno pretvorilo u klub pelenosivalica <
><
>edit: pisale smo u isto vrijeme <i>Edited by: gold dust  at: 9/12/05 11:43<
></i>

09 pro 2005, 13:20

Majo, a da razmislis o cicak traci umjesto o drikerima! Cini mi se da je tako lakse!<
>Evo gledam i ja ovaj Otto Design!!! Bas ok izgledaju!<
><
>Jos nesto, moj djecak je koristio (i jos uvijek koristi) pampers i dok je imao svega par mjeseci morala sam i preko pampersica staviti zastitne ga-ga gacice jer bi pampersice sve propustile tokom noci!!! Znao se probuditi skroz mokar jer su propustile pampersice, pa ona tetra pelena, bodi i pidjamica...<
>Ga-ga gacice sam kupovala i apoteci, nazalost imali su samo one kao plasticne... Jedva sam cekala da nam vise ne trebaju!!! <i>Edited by: Ramona 74 at: 9/12/05 12:51<
></i>

Re: Razmisljate li o platnenim pelenama?

09 pro 2005, 13:39

Ocito da jesam totalna tuka nadjoh gdje se kopca <
>E bas sam biser Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>

09 pro 2005, 13:46

Joj na poslu sam pa ih pogledam svako par minuta i vidjela sam da se skupe 4% i po sirini, i po duzini, a za drukere - svi su iste velicine a ja ocekivala one gornje malo vece pa fulala <
>A za mekane i fine zastitne, gdje da ih nadjem, mozda ima i u kamarisu - nisam ja kupovala, donio mi
at Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>

09 pro 2005, 15:29

ramona, maja je pricala o drukerima za smanjivanje na kupovnim pelenama, a ne o sivanju pelene s kopcanjem na drukere <
><
>majo, nije svih 6 drukera istih - ona gornja 2 su malcice veca pa se zato mogu zakopcati na dva donja para <
><
>u vezi zastitnih gacica - postoje mekane zastitne od fleecea ali ih u hrvatskoj nema za kupiti, kamaris je jedini proizvodjac a oni ih ne rade. jedina mogucnost je narucivanje izvana. postoje i vunene, njih mozes i sama isplesti , ima raznih uputa na webu <
>mi ih nemamo pa nemam pojma kako drze, ali nekako sam sumnjicava oko toga kako bi takve gacice izdrzale preko noci <
>ima i meksih varijanti plastike (npr. indisposables
eathable - mi ih nabavili), ali ne mozes znati tocno kakve su dok ih ne dobijes u ruke <i>Edited by: gold dust  at: 9/12/05 14:31<
></i>

09 pro 2005, 17:33

Al sam sretna ko malo dijete citav ih dan premecem po rukama, otvaram, zatvaram, gledam, pipam <
>Sve sam im cake skontala Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>

09 pro 2005, 18:28

Moram vas pitati jedno pitanje kao neiskusna, buduca mama. Danas sam bila u DM-u i gledala pelene. Postoje dvije vrste:<
>- pamucne pelene (10 kom - 55kn)<
>- pamucne tetra pelene (10 kom - 85kn)<
>Mene zanima koja je razlika, cemu koje sluze, koje su bolje i koliko mi ih zapravo treba za pocetak.<
>Thanks <
><
><
><i></i>

09 pro 2005, 20:22

Razlika je u debljini. Ove prve pamucne su tanke a tetra su deblje i bolje upijaju. Mogu se koristiti za sve i sva (iako na ovom topicu nije rijec o takvima - sory, vjerojatno to i sama znas) kao npr za siroko povijanje ali i za
isanje, podmetanje... i jos stosta <i></i>

10 pro 2005, 17:36

Znam da nije rijec o takvim pelenama, no nisam znala gdje postaviti pitanje , a ovo mi se cinilo najblize tome. <
>No, jos jedno pitanje, koliko mi tih pamucinih (tetra) pelena treba za pocetak, jer koliko znam prilicno su multifunkcionalne (siroko povijanje, kao gazice, za bljuckanje,...) Koliko komada da kupim. <
>Hvala <
><
><
><i></i>

10 pro 2005, 17:53

naja, ako možeš dobiti ili posuditi od nekoga, da ne kupuješ sve. Ja ih imam 40.<
> Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>

10 pro 2005, 22:44

mislim da ti ih je dosta 20- tak...<
>ja ih ustvari imam samo 10, al sam si dodatno sasila jos petnaestak gazica, samo za
isanje malih ustica <

10 pro 2005, 23:54

Po mom misljenju ti je sasvim ock taj jedan paket <i></i>

11 pro 2005, 02:54

za te svrhe ti svakako ne treba vise od 20 komada sve skupa. ali, bolje je da one koje ce sluziti samo za
isanje budu manjih dimenzija. u tu svrhu mozes npr. prerezati napola nekoliko tih tanjih pamucnih pelena, pa porubiti. ili kupiti gazu na metre pa iskrojiti krpice za
isanje i porubiti ih. <i></i>

16 pro 2005, 11:32

E cure, kaj nebi mogli malo razdvojiti tj napraviti dva topica, jedan o sivanju, a drugi bas o iskustvima s pelenama? Ja stalno tu virkam nebi li vidjela nekaj o tim iskustvima, a vi ste se sve bacile u sivanje i krojenje, a tu sam ja totalna 0.<
>eto, mozda bi bilo zgodno... ak ne sorry... <
><
><
><i></i>

16 pro 2005, 13:22

Ja veceras stavljam svojoj ljepotici platnenu pelenu prvi put , ali za nocno spavanje i nadam se da ce se probuditi suha, tj. nepromocena. Jedino se mislim dali da stavim dva uloska ili samo jedan, kolicinski sad stvarno manje piski, mozda dva-tri puta. Cure?<
>A sto se sivanja tice, trazila sam flanel, i nema ga... Mozda da malo prosirim radijus kretanja <
>Nasla sam drukere - 4,50 kn 6 komada, ali su metalni za usivanje i cicak traku 7 kn 1m. Pa mozda sasijem jednu 'probnu' sa pamucnim materijalima koje nadjem po kuci... cisto da vidim znam li ja to <
>Sara 03.06.2003<
><
><i></i>

17 pro 2005, 02:08

Moze moze - razdvojimo topic (ja se svaki put osjecam glupo i krivo)<
>Kaj, da stavim na Hobije? <i></i>
Tema je zaključana