Tema je zaključana

Re: PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

28 sij 2009, 00:09

treba ga samo nakon svakog pranja lanolizirati i ne promače. kad ga nakon korištenja popipaš s vanjske stane čini se da je kao malo vlažan, ali bodi je suh. zna promočiti ako nisi dobro lanolizirala.
ima linkova na rodi kako naštrikati cover ako imaš nekoga tko štrika.
super je jer je ipak prirodan za razliku od covera od pul-a i koža diše kroz njega.

28 sij 2009, 00:34

Da to mi je plus, prirodni materijal al mi je uvijek bilo cudno da ne navlaci vlagu... mozda probam..

28 sij 2009, 00:52

Mojoj curi je nana isplela socker ali ga mama ne zna nikako lanolizirati kako treba. Pokusavala sam nekoliko puta bez uspjeha. Vuna je 100% i jos superwash. Lanolin su mi dali u apoteci. Na kraju sam odustala :angry

28 sij 2009, 09:03

mamina cura, meni svaki put uspije. koristim onaj čisti lanolin kojim sam mazala bradavice poslije podoja, purelan. važno je da nije krema, već mast.
vunu nikako nije preporučljivo prati u onim vulajtima i ostalim deterdžentima za vunu jer sadrže omekšivač.
operem ga u najobičnijem tekućem deterdžentu za šareno. dobro isperem.
na početku topica sam opisala postupak pa ću citirari samu sebe ;)
LANOLIZIRANJE:
Potrebna vam je lanolinska mast, ne krema, koju možete kupiti u svakoj ljekarni ili najobičnija mast za bradavice (DeeMova košta cca 15 kn).
Postupak: u malo vruće vode potrebno je rastopiti lanolinsku mast (veličine graška) sa malo blagog baby šampona. Kad se lanolin rastopi dodati mlake vode i potopiti zaštitne vunene gaćice. Ostavite stajati sat do dva. Lagano ocijedite gaćice, zamotajte u ručnik i istisnite višak vode. Staviti sušiti, ali izbjegavati izlaganje direktnom izvoru topline (radijator, sunce, sušilica). Pri svakom pranju potrebno je ponoviti postupak.

28 sij 2009, 13:05

Vidis vidis... pa to lanoliziranje je jednostavnije nego sto zvuci :D

A vuneni coveri i godisnja doba, ima li pravila?

28 sij 2009, 13:22

mislim da mu je u tankom vunenom manje vruće nego u pul-u.
budemo vidjeli na ljeto :mrgreen:

28 sij 2009, 13:38

mi smo imali tanke vunene covere za ljeto i niš nije bilo vruće.
za zimu i za spavanje smo imali jedan ogrooooman popolinijev. i uvijek je guza bila hladna (normalne temperature).

joj, šta ja volim platnene :joy

28 sij 2009, 18:39

penny, bebac je presladak

btw i mi cemo imati jednog pisonju

28 sij 2009, 19:22

Domaca BB like pelena sa bambusom iznutra i izvana sa pamucnim punjenjem http://www.postimage.org/image.php?v=aVFGtz0

29 sij 2009, 21:38

:bonk za poludit, iščupala sam druker iz pelene, zapravo samo se izvuka, pelena nova novcata, neoprana :ne Sad mi se uvuka strah i prije nego sam počela s upotrbom :shock: ? :shock:
Ima li još koja sretnica da joj se kidaju pelene?

29 sij 2009, 22:22

:shock: ne, a koja pelena?

29 sij 2009, 22:56

ako je gwen možeš reklamirat bez problema.

29 sij 2009, 23:19

Meni se desavalo da mi se prepolove ako su slabijeg kvaliteta. Ali nikad ga nisam iscupala :mrgreen:
Ako nije skriveni driker lako se da zamjeniti. Ali obavezno reklamiraj jer to nije tvoja greska.

29 sij 2009, 23:39

mamina cura zaboravih komentirati, super ti je pelena :5
meni baš danas stigle dvije bellice sa super printom i bambus velurom do guze.

stigle su mi i little lamb pelene. super upijajuća i savršeno mekana.
vjerujem da će s pranjem postati grublja. budemo vidjeli.

30 sij 2009, 19:32

thinkPINK je napisao/la::shock: ne, a koja pelena?

Ne bi tila pravit negativnu reklamu, to ti je do mene, nakupila mi se silna snaga :rolf

30 sij 2009, 21:49

:rolf

31 sij 2009, 16:32

…čuvaj se podočnjačke ruke – kad se pera uhvati… :pise
…ne zamjerite na opširnosti, mm mi zbog posla okupirao komp zadnjih mjesec dana, pa sad moram sve nadoknaditi…

Iza nas je mjesec dana korištenja platnenih. Nije neki staž, zapravo, nikakav, al, mogu vam reći da one nedoumice i nezadovoljstva koje imadoh na početku još uvijek stoje. Ukratko, mislim da su pp veliki iskorak naprijed, ali još uvijek uz neke ključne nedostatke, kad ih se usporedi s jednokratnima.

Ovak to ide kod nas: previjalište i sve potrepštine za pp su u jednoj kupaonici, kanta s pelenama u drugoj, iliti vešeraju.
Za brisanje koristim vlažne maramice i gazice, po potrebi. Ako je samo upišana, onda uglavnom vlažna maramica (osim ujutro, nakon cjelonoćnog nosanja pp volim ju malo podaprati toplom gazicom i ostaviti da se prozrači :)), nakon kakanja prvo maramica, a onda temeljito čišćenje mokrom, toplom gazicom… To je sve tu pri ruci, ispod previjališta koš za smeće gdje idu maramice. I to sad ide vrlo brzo i funkcionira bez problema.
Dok se cura na previjalištu zrači, operem pod mlazom vode ukakanu pelenu. Kažem operem, jer to kad je pelena isključivo dojenčeta ukakana žutom, pastastom kakicom, to se mora oprati. I uložak, i pelena. U početku sam koristila i sapun, al mi postalo mrsko. Dođe mi ko pranje na potoku u selu moje mame prije 50 god.

Sve pelene, popišane i pokakane idu u tu kantu u vešeraju. Pošpricam tu i tamo otopinom čajevca, kantu tu i tamo malo operem i nju također pošpricam… no taj specifičan miris i dalje ostaje… i nakon jednog jedinog dana meni to sve smrdi, i točka… puno više nego jednokratne… mislim, ne smeta mi taj smrad u smislu da smrdi kuća, jer, kao što rekoh, u vešeraju je s ostalim džumbusom, i uopće nije važno, samo konstatiram još jednom da mi je taj smrad jači nego od jednokratnih.

Perem ih svakako.
Kad ih se nakupi dovoljno (12-13) perem ih odvojeno, sve školski, žlica-dvije praška, malo octa i voila.
Uz ponovljeno ispiranje.

Ako su samo dvije-tri pelene u kanti (npr. nakon što sam turu pelena oprala, a trebam prati običan veš) onda stavim i pelene s tim vešom. Pelene jačih boja i samo popišane operem na 60° sa šarenim vešom, ukakane i svjetilije pelene s bijelim na 95°. I popiškene svjetlije pelene također perem s bijelim.

Ne znam, to kad pelene počnem izvlačiti iz kante, šlog me svaki put strefi. I to mi je najgore od svega :| Kad kakica na peleni pozeleni. Pa smrad mokraće naročito. Pa taj osjećaj ustajalosti. A perem zaista redovito, svaka 2-3 dana.
Uglavnom, kad doživim ove senzacije, ja ih sve zafitiljim u mašinu i opletem na 95° s pretpranjem, bez grižnje savjesti.
Ma može u teoriji biti da 60°ubija sve štetočine, ok, ali da fleke ostaju – definitivno ostaju, i to grozne fleke, i meni to nikako ne sjeda da sad idem staviti bebi na guzu ili pipicu. Evo, sad ću otkrivati toplu vodu, ali ovako izgleda ukakana pelena oprana na 60°.
ukakana pelena
i još jedna
I to je samo ovo sa strane što je iscurilo, a kakvi su tek ulošci. :ne

Što je najgore, fleke se vide i nakon pranja na 95°. Vrlo svijetle, doduše, ali se vide.
I zato sam vrlo sumnjičava i prema tome da sunce može izblijediti fleke, no vidjet ćemo, štrik se keri nasred dvorišta, južna je strana, daj bože da bude efikasno…

E, a drugi dio priče jest – krutost pelena nakon pranja. Naročito flanela. Nema tog octa koji može omekšati veš kao omekšivač, ne dam se lako razuvjeriti. Kakav crni ocat,, mada ga ja stavljam, školski, dvije-tri žlice. Ali to ništa ne koristi.
Ne znam kakvi su podaci o tvrdoći vode u Hr, ali znam da je ova slavonska strašna. Doslovno nakon svakog pranja suđa moram ribati i sudoper, toliko se bijeli. Da ne govorim o talogu u posudi s vodom na radijatoru, nakon samo jedne noći.
Znam, tim pranjem na visokoj temp i ja doprinosim krutoći, a i pelene se brže i dodatno unište, no ja sam se za takvu soluciju odlučila i tu ne odustajem.
No, onda se postavlja pitanje uopće udobnosti platnene pelene.
Kada vidim te krute rubove pelene oko nogica, pa još zaštitne gaćice, uf.. tada je ipak jednokratna zakon.

Pa sam napravila mali pokus. Slučajno. Ubacila sam par pelena sa šarenim vešom na 60° i odmah dodala omekšivač, kako ga i dodajem normalnom vešu. I zaboravila da su tu i pelene. Pa su i one prošle kroz omekšivač.
Zato sam ih nakon pranja isprala još jednom, pa onda još jednom s idućom turom pelena. I rezultat je bio super. Puuuno mekše nego nakon octa, a opet, 3 puta su se isprale, pa ne bi trebalo biti nekakvih zaostataka. A nije bilo ni reakcija na koži bebe. Tako da sam odlučila to napraviti s vremena na vrijeme sa svim pelenama, baš kao što ću ih jednom mjesečno sve dodatno još jednom džuture ispirati. Jedino što je to potrošnja vodeeeee... :drink

Sve se svodi na to da bi sve pelene trebale biti skroz bambus jer jedino 5 bambusnih pelena koje imam ostaju mekane kao i na početku. Baš kao što ti, mamina curo kažeš, eto, očito iz iskustva,d a je bambusni velur najbolji za uz guzu, stoji skroz. I frotir i flanel i konoplja postaju evidentno tvrđi.

Uopće mi je nezamislivo da bi još jedno dijete moglo koristiti ove pelene nakon recimo 2-3 godine korištenja. Jedanko kao i činjenica da bih prodavala rabljene pelene na e-bayu ili gdje drugdje.

Mislim, ja sam sad ovo možda precrnim predstavila, nije toliko strašno, zaista, samo bih voljela ukazati ipak na stvari preko kojih se, na forumima i kojekuda drugdje olako prijeđe, uzevši zdravo za gotovo, a definitivnio nije tako. Ili su možda moji zahtjevi previsoki, ne znam.

U svakom slučaju, moja ljubav prema pp nije ništa manja, jer je moja ljubav prema tkanini i inače u životu jako velika, tako mi šivaće igle :lol. I bez obzira na sve ove hm, prijekore, mene uvijek obuzme isto uzbuđenje kad god zavirim na topic o pp, a kamoli na neku od stranica gdje se prodaju pp. Baš pravo zborite, Snježa i ela, velika je to avantura i uzbuđenje, istina živa.

Ono što je dobro kod platnenih jest da zaista niti jednom nije kakica otišla do vrata, nijednom. Silki, bila si u pravu da ih nisam u početku dobro slagala, stoji. Nakon 7-8 ddana sam ušla u štos i sada uopće nema problema, čak ni za mm, on također presvlači curu.
O slatkoći izgleda da i ne govorim.
Ono što također nisam mogla vjerovati jest da se guza bez kreme neće osuti. A nije se osula ni jednom. Tu i tamo bude malo crvenila na nogicama ili na stomaku, od rubova pelene ili gaćica, namackam nevenovom kremom (daphnin prijedlog) ili Sudocrem i prođe brzo.
Općenito, meni to sve s pp izgleda kao neki bebi-projektić, ugodan, a opet istraživački zahtjevan… mora se toliko toga prokužiti, od vrste tkanina, do kroja pelene, ovo-ono, a sve srcu drago kad se vrti oko bebice… :proljece

Inače, Arkana, (ako si nakon ovolikog posta još uvijek koncentrirana i uopće vidiš ovo) – preprepreprekrasna vijest za tvoju trudnoću, prekrasna, predrago mi je zbog tebe :joy Preporučujem ti da ne kupuješ nikakve dodatne doublere, linere i slično, mama ti to sve može sašitit bez problema… pokazat ću ti ovih dana uloške koja sam ja sašila bebi, a to ću i ubuduće raditi… jedino, da je te bambusne tkanine gdje za kupiti, uh, to bi bilo predivno…

Thinkpink, ni ja nisam koristila noćnu pelenu sve do prije 10-ak dana. Onda sam se odlučila ipak isprobati nekoliko ekstra upijajućih (Flafi npr.) i od tada imam 3-4 pelene za noć i stavljam joj pelenicu svaku noć. I to zaista cijelu noć, od 20 h do 8 h ujutro…Sve štima zasad. U smislu da nisam primijetila da njoj smeta vlažnost i da se zbog toga budi. Slažem se skroz s tobom da te Flafice uz koje dobiješ ne jedan, nego dva dodatna uloška je jedan od najpoštenijih poslova u svjetu pelena, zaista. Baš ono preißwert, što bi Švabo rekao :lol

Thalia, činiš mi se jako iskusnom platnenopelenašicom. Naročito me zanima kad krenu u vrtić, kako to biva s pp i s tetama. Pa ćeš jednom o tome pričati.

Vrabec, primljene na znanje preporuke za tetu gwen, dolisu i anu, ove od tete dolise mi se čine jaaaako fine pelenice. No zasad se još suzdržavam, imam 29 pelena, više nego dovoljno.

I pozdrav svima ostalima – Aniki punoj pitanja, sany (hvala za onu info o Kushies), goldy (čije info uvijek jaako rado pročitam), šmuškici, te možda najpravijoj platnenopelenašici među nama – penny, koja zaslužuje pravi naklon, svaka čast…

Sad ćete sigurno strepiti nad mojim idućim javljanjem, ali moram vam još prikazati moje pelene i reći ponešto o svakoj od njih, iliti malo recenzirati…

Ostajete mi – odmorne i koncentrirane…
(bože dragi, ja ko da pišem pismo majci iz vojske :lol)

31 sij 2009, 16:53

PF stvarno si svoje iskustvo lijepo opisala! Super!

Ja ti mogu reci da na suncu stvarno odu fleke, i to ovakve kakve si stavila na slici.
Ja sam pocela trljat sapunom kakicu i sad stvarno nema fleka. No dobro meni nije neki problem jer sad u prosjeku kaki jednom dnevno.

Ovo za miris, nemam takvo iskustvo, pogotovo za promjene boja ostataka kakice... Nemam pojma ja isperem i nemam nikad nikakvih popratnih nijansi.

Kantu moras drzati otvorenu. Mozda ju zatvoris? Na pocetku sam ja zatvarala i skuzila da se tako radi smrd smrd. Kad se vjetri nema mirisa. Meni vise smrdi kanta za bacanje ostataka od presvlacenja gdje budu pokakane vate i vlazne maramice.

Jos nisam stavila preko noci pelenu. :oops:

I da meni su isto malo kruce sad nakon vise pranja, a pogotovo zbog susenja na radijatoru.

31 sij 2009, 16:56

podočnjaci :gace , inače ne čitam ovolike postove, no tvoj mi je legao, tek sad imam pitanja i dileme :lol , još nikako da upotrebim platnene, pari mi se da ću ih prije uništit nego iskoristit, naime nemam covera jer sam naručila od ME pa čekaaam...
Kad si počela pismo...
Iza nas je mjesec dana korištenja platnenih. Nije neki staž, zapravo, nikakav, al, mogu vam reći da one nedoumice i nezadovoljstva koje imadoh na početku još uvijek stoje. Ukratko, mislim da su pp veliki iskorak naprijed, ali još uvijek uz neke ključne nedostatke, kad ih se usporedi s jednokratnima.
... nadala sam se da ćeš reći kako si sad oduševljena i da su u usporedbi sa jednokratnim, neusporedive :conf . Znači nije baš bajkovito :p .
Ali nedam se posustat :drink

31 sij 2009, 17:10

inače ne čitam ovolike postove
:zub

Anika nemoj posustati, jer - nisi još ni počela :lol
Ima jedan topic na Rodi, mislim da se zove Zašto ne volim platnene pelene... uglavnom, cura je ispričala svoja iskustva, uglavnom negativna, iako je platnene pelene i dalje koristila... a i naša Maslačak je svojedobno, negdje, ispričala što može zasmetati ili smanjiti doživljaj pri korištenju pp...
I to je otprilike sva negativna (a opet studiozna) kritika o pp na koju sam usput naišla... a mislim da je treba biti... jer, oduševljenje pri kontaktu s pp je veliko, i općenito, taj entuzijazam oko pp-projekta, kao što napisah... no činjenica je da ima nedostataka i prepreka pred kojima se može vrlo lako posustati.. a ja samo htjedoh ukazati na koju... :)

TP - je, to sam zaboravila, sušenje na radijatoru, i to radim i to sigurno dodatno skrućuje pelene... kad se na zraku provjetre, bit će vjerojatno druga priča... jedino me brine proljeće i jesen, sigurna sam da će biti sa sušenjem problema...
Kanta je otvorena, a još je i sva rupičasta.... a vešeraj s ventilacijom... stvarno ti nikad nije to žuto onak po rubovima počelo zeleniti... :da?

31 sij 2009, 17:17

stvarno nikad nije pozelenilo... ne mogu to ni zamislit...

31 sij 2009, 19:48

joj kako sam ljuta :baba
pišem post već dobra dva sata s bezbroj prekida.
kad sam već bila skoro pri kraju dorian mi uleti za komp, dok je boromir bio na sisi, zajaše na igrice i ugasi mi mib :drink

pf, draga što ja tebe volem :srca
i tvoje postove! jako, jako :klanja
super je što si napisala i neke negativne stvari s kojima se svaka platnena pelenašica prije ili kasnije susretne. nažalost najbolje možeš odvagati razloge za i protiv tek kad ih počneš koristiti.
sad idemo redom...
što se fleka tiče, cure su ti već rekle, imaš dva načina. ljeti, 'sunčanje' istih. zimi, nakon ispiranja kakice, natrljati fleke gallsaife sapunom. rekla si da ti se to baš i neda.
smeta te smiris tj. smrad pelena dok čekaju na pranje. miris je stvarno karakterističan ali ne smeta mi.
ne guram često glavu u kantu :lol
moja kanta je ona vulgaris od neke farbe i nema nikakvih rupa. fino je zatvorim skroz da mi ne smrdiu špajzi. prebacivanje pelena iz kante u mašinu traje ravno 30 sekundi.
sve pelene perem skupa bez obzira na boju, na 60 s duplim ispiranjem. perem ih svaki drugi dan s njegovim vešom koji inače perem na 60 stupnjeva. ocat uglavno zaboravljam staviti, važno da stoji kraj mašine.
moje pelene nisu ni krute ni grube :dunno
istina, nisu onako prekrasno mekane kakve su bile prije prvog pranja ali nisu takve kako ih opisuješ.
imamo i frotir, konoplju, bambus. konoplja mi jedina svakim pranjem postaje sve grublja ali opet ne tako da bi ga mogla iritirati. najmekše su one od bambus velura što jest, jest!
možda je fora u sušenju, možda u samim pelenama. moje se suše na sušilu uz peć, nemam radijatore.
kako god sigurna sam da mu je puno ugodnije u platnenoj nego u jednokratnoj.
kakica mi je oksidirala na peleni i poprimila jednu prekrasnu zelenu nijansu samo kad je nisam isprala s lajnera i natrljala sapunom. ponekad prdne s materijalom pa ne ispirem, tad oksidira i ostane flek.
s pp i omekšivačem ne bi eksperimentirala. proizvođači pp ne preporučuju korištenje omekšivača samo zato što smanjuje moć upijanja.

kako god okreneš, ne slušaj me jer sam totalno pukla na platnene i definitivno nisam neko mjerilo.
ja stvarno guštam u pelenama i svako presvlačenje za mene je uzbuđenje. koju ćemo pelenu staviti, koje zaštitne? kolekcija nam je stvarno prekrasna i sve veća i veća.
pa ga gledam kako mi je krasan u njima :srca
uživam čak i u ispiranju kakice. nema mi pomoći :drink

za sam kraj malo dupence u:
bella bottoms safari print - bambus velur
litlle lamb - bambus
:srca

31 sij 2009, 20:00

Silki ti si se navukla :lol što nije za čudit se kad imaš malog ljepotana koji se očito voli presvlačit, divna mi je ova litlle lamb.

Kad napokon krenemo s platnenim :naughty , onda ne treba široko povijati :roll: , jel da?
I naručila sam vuneni soaker od gwen :D

31 sij 2009, 20:05

ne treba široko povijati ni malce koji koriste jednokratne :D

bravo za cover.
kad isprobaš recenziju na sunce.

31 sij 2009, 20:12

e da, naručila sam par kushies ultra AIO pelena.
kanadski dolar je dosta nizak pa nisam mogla odoliti. cijena pelene je 9.99 CAD, što je nekih 40ak kn.
shipping je 4.95 CAD, totalno fer.
javim kad ih isprobam :mah

31 sij 2009, 21:02

silki je napisao/la:e da, naručila sam par kushies ultra AIO pelena.
kanadski dolar je dosta nizak pa nisam mogla odoliti. cijena pelene je 9.99 CAD, što je nekih 40ak kn.
shipping je 4.95 CAD, totalno fer.
javim kad ih isprobam :mah

Cim sam vidjela da jos uvjek koriste flanel :angry
Ako mene zelite da slusate, narucujte samo pelene koje su 100% knit (pletenina) i ako uzimate fitted pelene da punjenje bude takodjer knit.
Takva pelena moze biti sa pam velurom, bambus velurom, flisom i frotirom.
Nevjerovatno je kako lijepo pristaju i kako fitaju. I sto je najvaznije da nece otvrdnuti. Mogu one malo ogrubiti ali nikada otvrdnuti.

Imam zamjerku i na Bella bottoms kroj. Po meni je presirok izmedju nogica i kad joj stavim pelenu - krajevi unutrasnjeg dijela pocinju da mi letaju okolo. Kako je moja malena dosta sitna kopcam joj na maximum. Ja sam kroj suzila medji nogama i stavicu jos treci driker tako da bude ipak stabilnije. Ne znam da li ikada kopcate BB pelenu na kraj skroz?

31 sij 2009, 21:16

nama BB nisu preširoke. vidi na slici gore.
ja ih još uvijek kopčam na najmanju veličinu. jedan rep prebacim preko drugog.

31 sij 2009, 22:28

...ajme, silki, istina, ako se išta može nazvati ovisnošću, onda je to tvoja ljubav prema pp :up
...nego, do koliko si ti, crna kavo i zelena travo (i platnena peleno :lol) pelena dogurala? :zub Mislim, nije da nisu prekrasne, a još ljepši manekenčić....

Ma, točno osjećam taj tvoj adreanalin pri svakoj novoj nabavci...mene je taj trans držao cijelo ljeto, dok sam tek proučavala pp... zaista sam bila izvan sebe pri svakom novom otkriću i svakoj novoj info...

Ali, sad sam nekako prizemljila, odvagnula... i ja uživam pri prematanju, baš ovako kako kažeš, koja kombinacija, kako se to sve upakira, baš u cijelom procesu... no, hm, nisam baš od jučer s tkaninama i šićem i tim stvarima, i definitivno imam visoke kriterije.. i činjenica jest da mi se više pelena ne sviđa nego sviđa (imam pelena od ukupno 7 proizvođača)... tek dvije vrste pelena i jedan cover udovovljavaju mojim očekivanjima skoro pa 100%... no, o detaljima zaista kad pokačim fotke... ovih dana...

Tako da mi se zasad tvoje tvrdnje i iskustva oko pp, maminacurice, čine skroz u redu, odn. mislim da ću do istih zaključaka i ja doći za neko vrijeme.... ovo što kažeš za knit, definitivno je istina.... i za velur što si već rekla...jedino, flis bi trebala biti sintetika, a to ne želim, ma kako mekano bilo.. a i frotir čini mi se, ipak otvrdne s vreemnom..

:mah

31 sij 2009, 22:42

podocnjaci forever je napisao/la:...ajme, silki, istina, ako se išta može nazvati ovisnošću, onda je to tvoja ljubav prema pp :up
...nego, do koliko si ti, crna kavo i zelena travo (i platnena peleno :lol) pelena dogurala? :zub Mislim, nije da nisu prekrasne, a još ljepši manekenčić....

i više nego dovoljno, ravno 30 :oops:
ne računam 5 naručenih koje još nisu stigle.
i ne računam ni 15 bambino mio koje mi je ina posudila (ove će moći još jako kratko jer su small).

za sad stvarno ne mislim više ništa uzimati jer sam super zadovoljna s ovim što imam.
eventualno ako uleti nešto super povoljno i da mi se sviđa, tipa ovih kushies.
njih sam naručila najviše zbog ljeta i plaže da ne petljam sa fitted i zaštitnim već samo te AIO.

31 sij 2009, 23:24

moram priznati da sam pod utjecajem komentara mamine cure upravo otisla u sobu i dobro isprepipala nasu kolekciju platnenih :lol, da ispitam razliku u tvrdoci flanelskih pelena i onih od pletenine. ne znam, meni je ovo vec drugo dijete u platnenima, starije pelene su vec oprane bezbroj puta i nemam nekih zamjerki na flanel :dunno. naravno da ne moze nikako biti isti kao oni paperjasti rastezljivi veluri. ali nije ni toliko losiji od njih, a kamoli da je neprihvatljiv, osobito ako se susi na zraku ili u susilici, pere s vrlo malo deterdzenta i temeljito ispere (kako ja radim). moje iskustvo (a sivam i uz to imam razne vrste kupovnih) mi kazuje da udobnost i funkcionalnost pelena prije svega ovise o kroju i nacinu sivanja, a tek onda o materijalu.
:mah
Tema je zaključana