Tema je zaključana

Re: pelene

06 ožu 2008, 20:24

Daphne - :shock: pa, ti si stvarno superzena... :naughty svaka ti cast draga!

Hvala svima na odgovoru, stvarn o pomaze vese iskusto, doduse ja tu u UK nemam nekih tih pelena pa cu se morati tu malo raspitati :dunno

06 ožu 2008, 20:37

Mi smo koristili platnene pelene od otpadanja pupka pa do skidanja iz pelena.
Pocela sam ih koristiti tek kad je A. otpao pupak jer platnene imaju hendikep da se kompletan materijal navlazi pa samim time vlazi i pupak.
Sama sam sasila nekih 15-tak prilagodjenih tezini. Zastitne sam koristila Kamarisove.
Onda sam kupila nekoliko Kamarisovih (one size) i Indisposabiles malih. Kamarisove su mi se jako dobro drzale i jos uvijek su za upotrebu, dok mi se Indisposabiles nekako iscufaju nakon nekog vremena.
Zastitnih gacica predlazem min. dvoje, a idealno tri ili vise.
Pelene smo prali na 70 u masini s octom umjesto omeksivaca, a zastitne bi oprala na ruke.
Kasnije sam jos internetom uzela troje zastitne od flisa koje su imale prekrasne aplikacije na sebi. Dobro bi drzale i bile su stvarno ukras na guzi.
Od onih domace proizvodnje ima nekoliko proizvodjaca, ali ako vas nije frka carine internetska bespuca su pred vama. ;)

06 ožu 2008, 21:30

ana-marija, mislim da sve pelene mozes naruciti sa dostavom u UK, kod vas je to ipak malo drugacije (bolje )organizirano...

07 ožu 2008, 02:01

ni ja bas ne stizem sivati... u ormaru me vec dugo cekaju novi materijali jer bih trebala sasiti jos pelena u L velicini... nadam se da cu naci vremena za to dok jos mogu nekako zakopcati velicinu M na malisu :lol

dakle, kao sto rekoh, nasa kolekcija je pretezno vlastite izrade, pamucna, i bas nam je dobra, a od kupovnih koje koristimo preporucila bih:

all-in-one: kushies ultra (dosta povoljne cijenom), bumkins aio (jako lijepe) i popolini easyfix. ali, mislim da sam vec napisala, ne moze se od AIO ocekivati ne znam kakva moc upijanja - ove smatram relativno pouzdanima u toj klasi :)

ostale vrste koje imamo ili smo imali, a s kojima nisam nesto zadovoljna, necu ni spominjati.

vidi se da bas ne volim pelene sa sintetickim unutarnjim slojem (kao primjerice, popularne pocketice fuzzi bunz, koje su mnogim mamama zakon), ali razmisljam o nabavi par komada takvih pocketica koje bi se onda ljeti mogle koristiti i kao pelene za kupanje.

08 ožu 2008, 18:17

Evo ovdje su nove stranice sa puno dobrih informacija, a mozete i sudjelovati svojim znanjem ili prevodjenjem tekstova, nadam se da ce se u mrezu ukljuciti i prodavaci/ce platnenih pelena pa da sve skupimo na isto mjesto :bye

http://www.platnenepelene.net
Tema je zaključana