Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (4.dio)

13 ruj 2009, 09:04

Imam pitanje ( a nijedna patronažna pojma nema) - ako koristimo platnene pelene (a hvala Bogu koristimo), jel' da da nam ne treba široko povijanje?

13 ruj 2009, 09:43

ja mislim da netreba jer je platnena pelena deblja...i kakve su to patronažne pa moraju to znati
...pa i prije se povijalo u platnene pelene... :dada

pusa bebi :kiss

13 ruj 2009, 10:00

ne treba, pogledaj kako joj nogice stoje u širokim platnenima.
ako hoćeš, dodaj još jedan insert unutra (tako sam ja) ili presavinutu tetru.

13 ruj 2009, 10:04

mamuška je napisao/la:i kakve su to patronažne pa moraju to znati
...pa i prije se povijalo u platnene pelene... :dada

pusa bebi :kiss

Kad sam se odlučila za platnene pelene, u trgovinama su me gledali kao da sam s Cryptona kad god bih tražila platnene. U rodilišti, kad su nas otpuštali kući, sestra se čudom čudila kakve su to pelene jer to još nije vidjela... Tako da me ne čudi reakcija stvarno ne znam treba li na ovo široko povijanje. Al' neka mi logika sama nalaže da nema potrebe za širokim. Hvala, žene, ipak ste me utješile!

13 ruj 2009, 10:09

ne treba široko povijati ni kad se koriste jednokratne.

13 ruj 2009, 19:29

ne treba siroko kod platnenih. kod nas je pravilo siroko povijanje. na uzv pregled kukova kod ortopedice, vidjela je nase platnene i rekla da netrebamo siroki povoj.

15 ruj 2009, 14:58

ako si saštrikam vuneni soaker, jel se i on mora prokuhati kao ona vunena platna ili se samo namače u onoj masti (kako god se ono zvala

i oni se samo provjetre a kad se peru peru se na ruke, jel tak

15 ruj 2009, 19:30

vrabec te dal je napisao/la:ako si saštrikam vuneni soaker, jel se i on mora prokuhati kao ona vunena platna ili se samo namače u onoj masti (kako god se ono zvala
i oni se samo provjetre a kad se peru peru se na ruke, jel tak

nemam iskuistva sa štrikanjem ali ja bi filcala prije nego krenem štrikat.
logika mi nalaže da ćeš, ako ga naštrikaš pa ufilcaš, dobiti cover za barbie.
postupak lanoliziranja je objašnjen na topicu 'platnene pelene - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima'.
prereš na ruke cca svakih 2 tjedna inače samo prosušiš i luftaš.

15 ruj 2009, 21:17

došli su ma cover i od gwen, upravo se suše.
a s naidom sam se dogovorila za 4 pelene. :mase

15 ruj 2009, 23:02

imam i ja pitanje za vuneni cover-nosili smo ga 2 dana i onda je propustio-dali ga sad trebam prati i lanolizirati .. :conf :conf ili samo prosušiti

15 ruj 2009, 23:12

ako je propustio znači da nije dobro lanoliziran. samo ga poplahni u malo hladne vode i ponovi postupak. ne trebaš ga opet prati u deterdžentu. u cca 1dcl kipuće vode stavi lanolina i malo baby šampona. kad se lanolin rastopi dodaj hladnu vodu i potopi vunu nutra.
obično ga ostavim u toj otopini nekoliko sati s tim da ga rukom tu i tam potopim.
vunu perem isključivo u hladnoj vodi otkako sam stisnula zadnji disana cover :roll:

16 ruj 2009, 00:22

ok probat ću.... :kiss

16 ruj 2009, 13:23

Mine me, jesu li stigle Dolisine?
Kakvi su dojmovi?

16 ruj 2009, 15:37

stigle,stigle!!! :dada
super su...ne znam koji je to materijal...mislim da je mikrofrotir iznutra...ali su super mekane!!!! :srca uložak koji je unutra je onako velik i presavija se na tri dijela...tako da mislim da će super upijati...još ih nismo isprobali...tek se suše...ali mislim da će biti super! :) stigle su mi i tabitine...isto mirofrotir i pam velur (split pelene)....divne su!!!
još moram isprobati naidine...ali smo se ovaj mjesec istrošili...i dobit ćemo 12 bambino mio pelena...tako da ću pričekati za njene pelene! nažalost! :(

16 ruj 2009, 15:40

yra je napisao/la:Mine me, jesu li stigle Dolisine?
Kakvi su dojmovi?

ja sam imala dolisine pelene i oduševljena sam bila s njima.
sve su izvrsne i svima sam ih zdušno preporučivala (preporučala, preporučavala :da? ) :dada

16 ruj 2009, 17:57

ipak sam naručila i Naidine! :roll: javila mi se žena i šta ću...... :lol
još 5 komada pam velur bb kroj!!! ( samo 55 kn komad) eto i te ćemo isprobati! ;)
:mah

16 ruj 2009, 19:38

Evo, i ja sam danas naručila od Dolise 10 komada OS fitted.
I to one sa sniženja! Još ću si naručiti Mei Tai i još pelena, samo da stigne porodiljno...
Njoj sam prepustila izbor dezena i boja, ali sam joj naglasila da sam željna ženstvenih boja, jer imam dva veća dečka doma.
Baš sam hepi. Nadam se da će brzo stići, jer svaki dan trebam roditi. :zivili

Frendica je sašila one vunene zaštitne. Dala si je truda!
Ne znam ni sama, meni se čini ok, a najbolje će se pokazati kada ih obučem (bebi ;) ).

16 ruj 2009, 20:16

ja sam krivo lanolizirala pa sam sad morala opet. neću ni reć što sam napravila da se ne smijete. :oops:

16 ruj 2009, 21:43

ma ja sam totalni luzer što se tiče lanoliziranja-evo sve sam još jučer "dobro" napravila tj prema uputama-
a soaker je još mokar tj.možda i nije mokar ali je ljepljiv...šta da radim
možda sam stavila previše lanolina???? :conf :conf
ma vidjet ću sutra ako će i sutra biti ljepljiv...onda neznam šta ću...

16 ruj 2009, 21:54

gle važno da je suh. to što je 'masnjikav' pod prstima znači da si malo pretjerala s lanolinom.
ništa zato, kroz par presvlačenja višak će se skinuti i neće biti ljepljiv ;)

17 ruj 2009, 11:22

#Iako ih vec neko vrijeme ne koristimo jer smo na jednokratnima otkako je krenuo u jaslice, opet smo se odlucili na platene pelene za 3. bebu.
Za sad nam je u planu kupiti Popolini pelene uz bon koji se dobije od opcine.. Kod nas su uvjeti ovakvi- za nabavku pelena u vrijednosti od 250 eura, moze se iskoristiti bon od opcine koji iznosi skoro 100. E sad- kako njihove pelene bas i nisu jeftine- moramo razmotriti kakvu cemo kombinaciju pelena napraviti..
Imamo nesto pelena od A. (MiB pelene, Boomers i nesto od teta sivalica koje su nam u stanju raspadanja).. tako da ne znam koliko ce nam komada uopce trebati. Za J. sam koristila Kamaris koje su nam se totalno raspale a ja samo ne znam zasto ih jos cuvam..
Za unutarnji sloj su nam super posluzile tetre i njih namjeravamo i dalje koristiti.. i sa zastitnima stojimo dosta dobro.
A sad sam opet kao pocetnik i moram sve iscitati jer se puno toga promjenilo- od naziva do upotrebe..

17 ruj 2009, 12:14

Maslačak, , samo trebaš obnoviti gradivo.
Ja sam se na početku osjećala ovako :jadnimi i ovako :pee .
Sada sam već donekle na ti sa svime.

Upravo lanoliziram zaštitne od frendice! Javim rezultat!

17 ruj 2009, 14:52

a dali će se taj višak lanolina razmazati po odjeći ...mislim nema njega baš tako previše ali ipak

17 ruj 2009, 18:29

mamuška, višak će se rasporediti po bodijima koje itak pereš na 60 il' 90 stupnjeva ;)
pa je l' to baš toliko masno? koliko si lanolina stavila?

maslačak, ma daj ti si u platnenim k'o doma :zivili
samo su se malo promijenili materijali sve je ostalo isto ;)

17 ruj 2009, 19:05

ma dobro nije baš premasno -bit će ok
stavila sam više jer mi zadnji put nije uspjelo...valjda će sad biti ok

18 ruj 2009, 23:03

ajme a ja lanolizirala bez lanolina :rolf . eto, mislila sam ne reć da ne ispadnem budala... uhvatio me napad mamnezije. :oops: lipo stavila baby šampon, vruća voda, lipo ja sve tankala, osušila i shvatila da nisam stavila lanolin :rolf

19 ruj 2009, 14:33

Jučer su mi stigle Dolisine pelenice. Prekrasne su.
Sada ih idem staviti sušiti.
Neke , ne sve, imaju u sebi dosta debeli ušiveni uložak i mislim da neću moći s drukerima zakopčati na manju veličinu, nekako je taj uložak pretvrd, prekrut :dunno

19 ruj 2009, 14:47

Htjela sam vas pitati dali su frotirne pelene bolje od ovih drugih, obicnih?

19 ruj 2009, 15:06

....eh, sad, koje su to druge, obične :lol

U svakom slučaju, imaš tri vrste frotirskih pelena na tržištu (po mojim iskustvima i saznanjima):
- od običnog ručnik-frotira - te nisu dobre jer se totalno ukrute (imam ih od Imse Vimse; prelijepe su prirodne boje koja uopće ne blijedi, ali su prekrute)
- od mješavine pamuk-poliester u omjeru 80:20 ili 85:15; to su recimo ME i neke BB pelene; one su dobre jer je frotir rastezljic zbog ovog poliestera i malo su sitnije očice, pa je nježniji nego klasični froitr... naravno, s vremenom se i one malčice skrute
- od 100% organskog pamuka - e, na te ti sigurno misliš - Popolinijeve, naime :mrgreen: iliti ove:
slika
- jako su dobre, imam ih i nije mi jasno kako je to samo pamuk bez poliestera jer ponašaju se isto kao ME.. fine, mekane, izdržljive...

Iako, najmekanije defitinivno ostaju ipak bambusne i one od pamučnog pliša.

19 ruj 2009, 15:07

nevenera, ma dobro je, bitna je dobra namjera :lol
Tema je zaključana