Tema je zaključana

Re: Platnena sivaonica, strikaonica, kačkaonica

15 lis 2009, 10:09

thalia je napisao/la:
modesty2 je napisao/la:taman htjedoh pitati gdje da kupim čičak traku

ne znam gdje bi je u splitu moglo biti, ali jel imate neki dućan s koncima/vunama/goblenima/iglama/gumbima? tamo će ti biti :dada

ima ih nekoliko u gradu, počevši od glavnog pazara (dva kioska/štanda)

15 lis 2009, 10:11

mamuška - predivne su pelenice, a ja isto već nekoliko puta gledam ovaj vuneni cover :le

15 lis 2009, 10:32

znači u Splitu bi se mogla čičak traka naći na pazaru,super
evo ja danas napravila svoju prvu plahticu,konac mi se stalno kida,pa izluđujem.još samo da shvatim kako stavit lastik
onako na krajeve,da se uvuče ispod jogića

15 lis 2009, 10:45

Modesti, jesi li skuzila?

15 lis 2009, 11:04

ne,mislim se koliko lastika,gdje da ga stavim-u obliku luka na krajeve ili..koja debljina
stotinu pitanja ali skužit ću ja

15 lis 2009, 11:16

Ja sam ovak radila:
Primis ugao palhte, preslozis krajeve po vanjskom rubu, i jedno 10-ak cm od vrha koji se stvorio (tj. malo vise od debljine madraca) prostepas (okomito od vanjske stranice) - dobijes trokut. Taj trokut je visak. Odrezes i obradis rub (uz ono sto si prostepala)

Kad okrenes na pravu stranu - dobila si kao poklopac od kutije.
Gumu nasij u duljini oko 20 cm (mozes i vise) - sredina je - hm, u sredini - na vrhu koji je ostao.
Guma ti naravno mora biti kraca od 20 cm, ali ju pri sivanju natezes na tu duljinu.
Prisit ju mozes obicnim cik-cakom, ali pocetak i kraj osiguraj malo jace

:/ ja ovo objasnjenje ne bih skuzila

15 lis 2009, 11:17

An - sasvim je jasno i radim na isti način :)

15 lis 2009, 11:59

ja ću pomalo kako pišeš,ali kad nešto neznaš treba malo duže vremena da skopčaš..koliko god to nekome bilo lagano meni je uf-to stavljanje gume. :(

17 lis 2009, 21:46

Mamuška, a di si ti našla ove super materijale?
Danas sam malo švrljala po materijal dućanim i našla samo flanel :conf Ni frotira,ni makoa, ni vune pletene ...niš :conf

17 lis 2009, 21:48

koja je uopće cijena flanela

17 lis 2009, 22:59

flanel bijeli hrvatski :mrgreen: 34 kn :mah

17 lis 2009, 23:01

ja sam kupovala u emporiumu i u nekom dućanu na čulinečkoj
vuna je bila oko 70-ak kuna metar...-za 2 covera mi je bilo dovoljno pola metra s tim da sam između nogica stavila u duplo
flanel je oko 25 kuna metar/s tim da je dupla širina znači oko 155cm...bilo je u svim dezenima eno pogledajte one moje pelenice sa bubamarama...bilo je puuuno dječjih dezena...
frotir nisam kupovala jer sam iskoristila od doma neke plahte koje su mi stajale u ormaru
a pamučni velur sam dobila od jedne gospođe koja je prije nekoliko godina šivala baš platnene pelene/ona mi je dala pozamašnu hrpu makoa i drugih prirodnih materijala koje su joj ostale jel....
-cijena makoa je oko 60 kuna i ima ga u nami na trgu

17 lis 2009, 23:09

hvala mamuska
a bila sam danas i u nami na Trgu i kaze mi zenska da imaju samo materijale za zavjese :conf

17 lis 2009, 23:11

...ma nemogu vjerovati ja bila nedavno i ženica bila baš ljubazna i uslužna...sve mi izvadila i pokazala....i bila sam na ilici iza britanca u jednom dućanu...uf veliki izbor samo treba imati novaca

18 lis 2009, 10:00

MAMUSKA-elenice su ti predobro ispale,,svaka cast,a i pleteni cover me bas iznenadija..ja neznam ni sivat ni plest,da idem to sama radit,sve bi ispalo samo daleko od pelene :dunno ,al snasal bi se vec nekako.

MODESTY-ima ti jedan ducan povise ribarnice odma ispod konzuma ako znas di je,,nasuprot tog ducana ti je ducan patika,,ja sam bila materi jednom uzimala cicak.a imas u rk dobri,mislim da se ducan zove fjok,nisam ti sigurna,pa pogledaj mao,,a i ina ti je rekla za pazar.

sigurno e ivan imat lijepep pelenice,,aj ako te krene unajmit cu te i za mene jedno par komada :lol ,ili da me bar naucis..sretno sa pelenicama

ja bi se najprije tribala bacit na trazenje tkanine pa onda lagano krenit sa sivanjem,,

19 lis 2009, 14:37

MODESTY-sta stavljas kao ulozak u pelenu?ja sam se odlucila isto ic u sivanje al neznam sta da stavim u pelenu,neznam jeli znas one podloge sta se u bolnici stave ispod posteljine,da ne promoce na jogije,,sa jedne strane je najelon a s druge je pamucna strana,,e sad neznam dali to da stavim ili nesto drugo sta dobro upija.nasla sam u turbo limaca najelonske covere komad 30 kuna pa da se ne zezam sa sivanjem i toga jos,kupit cu 6 7 komada njih i mirna sam,njih je lako odrzavat pa mi nece zafalit,al isto bi volila bar jedan pleteni kao sta MAMUSKA ima onaj mi se bas svida..inace kako ti napredujes sa sivanjem dokle si stigla :kiss

19 lis 2009, 14:55

tara-šta s etiče covera neće ti tebati 6-7 kom -dovoljno ti je imati dva komada

19 lis 2009, 15:40

a jeli,ma neman pojma ja tek pocinjem stim nekako ste me zainteresirale pa da pokusam i ja,valjda cu uspit nesto napravit.znaci dva,al problem je u tome sta su od najelona pa neznam jeli mi to bas pametno kupit ipak u njemu koza teze dise da nebi radi toga dobila kakvocrvenilo i sl.inace je jako osjetljiva i sklona na crvenilo i u pmapersicama..al onaj tvoj modri pleteni me bas odusevija..

19 lis 2009, 15:57

ja ti kao uložak za sada stavim tetra pelenu.imam par AIO pelena i dva covera
još ne šivam mada sam kroj napravila..jednostavno ne stignem

19 lis 2009, 18:00

Dakle, kupila sam danas neki naranđasti tanki štof 100% vuna, čine mi se ok za vuneni cover, budem probala šivati pa javim.
I našla mako, svjetlo plavi al ok, bude poslužio.
Ni NAMA na Kvatricu nema niš osim zavjesa :/ :conf

Sad još po svilene linere u Chemaco (An :kiss ) pa na posao.
Ak nam osip ne nestane, bum poklanjala pelene sivane, a kaj sad :lol

Mamuška kaj si stavljala unutra, slojeve materijala od kojega su i pelenice? Može li tetra? I jesi li baš stavljala po dva čička kao u kroju? Kako bi bilo s jednim debljim?

19 lis 2009, 22:08

sanika-ja uglavnom nisam ušivala uloške u pelene jer bi mi se tako jako dugo sušile, ali namjeravam ih ušiti zbog vrtića tj.da tetama olakšam...
-ja nemam niti jedan uložak od tetre jer mi se to čini kao rijetki materijal pa imam osjećaj da slabo upija :dunno moji su svi ili od frotira ili flanela i to u nekoliko slojeva mislim da je najtanji uložak koji imam od 6 slojeva
-a za noć joj stavim i po 3 uloška
-šta se tič čička stavila sam jedan deblji mislim da je 2 ili 3 cm širok nisam ziher

19 lis 2009, 23:10

Mamuška znači pelena od 4 sloja + uložak od cca 6 slojeva?

20 lis 2009, 08:49

Sanika bravo! Ma znala sam ja odmah da budes i ti sila :lol

Tu vunu si obavezno operi na visokoj temp u perilici prije sivanja da ti se skroz stisne :kiss

Ja jos nisam pocela siti :/ Moram kupiti gumu.
.... i sve otezem misleci kako ce mi s neba past jedna endlerica ... ma nece, znam :(

20 lis 2009, 08:51

A vidis mamuska - meni su ulosci od tetre bili najbolji. (i oni unutar pelene) Izvrsno oni upijaju iako je rijetko tkanje. I nikada ne budu debeli i tvrdi kao kad umetnes flanel, frotir.

20 lis 2009, 08:53

An je napisao/la:Ja jos nisam pocela siti Moram kupiti gumu.
.... i sve otezem misleci kako ce mi s neba past jedna endlerica ... ma nece, znam

slično kao i ja, doduše, imam gumu, ali dušu bi dala za endlericu. moja mama je rekla da donesem njoj pelene (ima endlericu), ali to nije to - ja ih želim sama raditi.

20 lis 2009, 09:04

... i ja bih dusu (pro)dala :jadnimi

20 lis 2009, 15:41

evo ja sam sinoć počela šivati novu "kolekciju" pelenica...te će nam biti baš samo za vrtić u njih ću ušiti uloške i bit će sve lijepe i šarene :dada
s obzirom da će biti deblje od postojećih i sušit će se duže pa ću ih trebati malo više
-imam pitanje ako netko ima kroj za one pelenice malo uže među nogicama (za hodače) molim vas da mi stavi link...ali ja to stvarno nemogu nigdje iskopati...ali ne odustajem!!!!
idem sad ..štrikam starijoj princezi njene legsice :kima :kima ...i skoro sam pri kraju,kad završim objavljujem slike

20 lis 2009, 16:37

mamuska :klanja
jedva cekam slikice :proljece

21 lis 2009, 08:24

Jao ja i moje šivanje :loce

Mamuška, ne kužim, radila sam prem ovom kroju http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf
i meni je pelena ispala užasno velika :conf
I namučila sam se ko slon šivajući taj mako :angry

Divim ti se, i još kažeš da prije nisi ništa šivala, a tak ti dobro ide, svaka čast :klanja
Ja šivam odavno i svašta sam šivala ali za pelene sam tudum izgleda :faca

Daj pls neki Tips & trick :mase

21 lis 2009, 09:27

sanika - jesi li prije printanja podesila veličinu (imaš onaj neki kvadratić za omjer)?
i jesi izvadila dobru veličinu? ovo je bila moja greška :mrgreen:
Tema je zaključana