Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (5.dio)

11 lis 2009, 13:37

Bambus je inace :ljubav ma ljubav na prvi opip :srca Ali je zato i cijena veca :/ ali zaista vrijedi.

13 lis 2009, 20:59

jel netko zna jel gwen počela šivati ili kad će?
:nestrpljiva:

:oops: :mrgreen:

13 lis 2009, 21:07

ako i počne radit' će po sistemu 'in stock'. znači što sašije stavi u 'izlog' dok ih ne frkne.
zašto si se baš napikirala na njezine pelene? pošalji joj mail pa je pitaj hoće li se latit mašine il' ne.
mislim da ti i ostale šivalice poput naide mogu sašit pelene kakve je i gwen šivala. meni su bubebebe like kroj genijalan. pitaj nadju mislim da ih je 'skinula'. :mah

baš mi je drago što te vidim ovdje :kiss

mamina cura, ako nije tajna gdje si nabavila mašinu za drukere i koje koristiš? :mrgreen:
kakvi su?

13 lis 2009, 21:41

ma samo zato što su mi jako lijepe :dada
a i soakeri su mi :le

al primam sve prijedloge, za naidu sam se isto već odlučila, samo da se zbrojim još par mjeseci (do onda ću stavljat na stranu svaki mjesec za platnene :mrgreen: ) i da shvatim koje i odakle da sad naručim :a? , totalno sam se pogubila.

znam recimo da neću uzimati pocketice više, pogotovo ne fb, meni su bile nikakve.
mislim da ću uzeti neke newborn za početak (molim prijedloge) , a poslije ću OS (prijedlozi isto dobro došli :dada ) i mislim da ću samo soakere sad uzimat, možda neki ME cover, to si mi ti silki rekla da je m'rcedes među coverima :1

eto, koliko koštaju sad pelene kad se naručuju izvana, koliko su šipinzi (ajme riječi :lol ), carine, tips and tricks, sve mi dajte, sve :loce

13 lis 2009, 21:53

Ja sam bila na sajmu u Splitu i pitam za pelene poketice koje već imaju zaštitne gaćice na sebi,onakve kave sam dobila iz amerike i sva 3 proizvođaća su me krivo gledala,jedna me je gospađa napala da kako ja to mislim prat kad se beba pokaka jer da to treba iskuhavat a da zaš.gačice nepodnose visoke temperature :conf

13 lis 2009, 21:54

ja nemam fb pocketice ali imam bumgenius i ok su. sad pikam na njihov najnoviji model koji ima prirodni materijal do tijela ali i ove nisu loše.
http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappie ... /bumGenius
dobre su mi jer mogu natrpati unutra koliko trebam i kako je stasao lakše mi je staviti mu AIO. i mm je lakše presvući ga.
ja nb nisam imala. mother ease i sve bella bottoms mogle su se super složiti za skroz malu malu bebicu. b. nije imao niti 3,5 kg kad smo krenuli s platnenima i bile su mu ok.
mother ease covere oba-ve-zno! mercedes!!!

ne naručuj više od 250-300kn vrijednosti jer će te rebnut sigurno.
koliki je šiping možeš vidjeti na stranicama kad naručuješ. najfer šipinge ima diaper.co i super brzo stigne pošiljka.
http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappie ... /bumGenius

13 lis 2009, 21:55

jaja je napisao/la:Ja sam bila na sajmu u Splitu i pitam za pelene poketice koje već imaju zaštitne gaćice na sebi,onakve kave sam dobila iz amerike i sva 3 proizvođaća su me krivo gledala,jedna me je gospađa napala da kako ja to mislim prat kad se beba pokaka jer da to treba iskuhavat a da zaš.gačice nepodnose visoke temperature :conf

perem ih na 60 stupnjeva kao i platnene. tu i tamo ih zavrtima na 95.

13 lis 2009, 21:57

I ja svoje isto,te pelene koristim najviše kad idemo u grad jer su mi nekako najzgodnije i najdraže :kiss

13 lis 2009, 22:13

silki je napisao/la:mamina cura, ako nije tajna gdje si nabavila mašinu za drukere i koje koristiš? :mrgreen:
kakvi su?

Imam kam-ovu presu i kam-ove drikere :cool Najbolji su i najkvalitetniji na trzistu i sve originalne pelene koje sam kupovala radi izrade drugih su sa istim drikerima.
Bubu bebe kroj radim odavno i meni je odlican :dada

14 lis 2009, 09:19

Jaja - cudno da su te tako cudno gledali.
Smib je takodjer imao poketice sa pulom izvana (iznutra bambus mmmmm) - ja sam ih koristila najnormalnije i prala bez razmisljanja s ostalim pelenama.

14 lis 2009, 09:31

dali vam se skupljaju pelene?

14 lis 2009, 09:31

mislim na one size?

14 lis 2009, 09:48

Meni su se skupile u prvom pranju, susenju u susilici. Ali ne pretjerano - tj. jednako dobro smo ih nosili dalje.

14 lis 2009, 10:21

An a šta da ti kažem baš mi je bilo neugodno

Meni se nisu skupile pelene ,a još ih nisam sušila u sušilici vidit ćemo kakva će zima bit i oću li ih moć vani sušit

14 lis 2009, 11:59

mamina cura je napisao/la:Imam kam-ovu presu i kam-ove drikere :cool Najbolji su i najkvalitetniji na trzistu i sve originalne pelene koje sam kupovala radi izrade drugih su sa istim drikerima.

to si iz vana naručila?
aj nabaci neki link :mrgreen:

Arkana10 je napisao/la:dali vam se skupljaju pelene?

ako materijal prije šivanja nije opran i osušen u sušilici baš se zna ružno, nejednako skupiti jer se različiti materijali različito skupljaju.
nisam primjetila da su se skupile. možda se nisu skupile nego j. raste? :mrgreen:

14 lis 2009, 12:11

:mah moze pitanje?
ja sam dobial proslijedene M&Bove pelene br. 0 i uzela sma zastitne gacice za njih.
procitala sam i topic sve o platnenim - u koju skupinu spadaju te Mibove?
mogu li u njih stavljati dodatne uloske npr. ove od bambusa kojekupim npr. na rodi?
jel bolje uzet ulozak nego one papirice za kakicu?

14 lis 2009, 13:12

Evo silki da se i tu javim, makar mislim da sam i tu postala...Ja uzela od naide 11 pelena, 4 newborn i ostale od svakog modela aio po jednu. to mi je ispalo nekih 500 kn. Sad ne znam kaj bi dalje jer nisam baš s parama, a trebam zaštitne gačice, nemam uopće, nit znam kaj i kolko da kupim. Na sajmu su bile po 70 kn, ko i pelene, to mi je puno naspram naide. Isto ne znam kolko da još newborn kupim ili ne. Vidim da ti naručuješ prek neta, mane je frka-nemam iskustva, (možda da ti se prikrpam na narudžbu :oops:) i ne znam di bi niti kakve su cijene. Ja se navikla na ove naidine po 50-60 kn pa mi je sad sve skupo :roll:. Trudim se nać prek oglasa da neko prodaje nekorištene malo jeftinije, al mi ne ide... Evo to su moje nedoumice.

14 lis 2009, 13:14

tigger aj daj link na te naida pelene.

14 lis 2009, 13:20

Izvoliš!! puno ljudi zadovoljno i kupuje od nje, ja zadovoljna, al praksu još nisam provela :D

http://picasaweb.google.com/tablicoman

14 lis 2009, 13:27

ma mislila sam na link - kako ih narucit? koga kontaktirat?

14 lis 2009, 13:28

Ej jel ko kupio od naide ovaj novi one size cover??? Baš mi se čini ok!

14 lis 2009, 13:29

platnene.pelene@gmail.com
Zadnja izmjena: silki; 14 lis 2009, 22:31; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: [i]silki editirala post[/i]

14 lis 2009, 13:35

tigger je napisao/la:Izvoliš!! puno ljudi zadovoljno i kupuje od nje, ja zadovoljna, al praksu još nisam provela :D

http://picasaweb.google.com/tablicoman

predivne su :shock: :klanja

14 lis 2009, 13:38

ako ćete iskreno, ja postajem malo razočarana gwenicama, iako su mi i dalje ok, kako T raste, čini mi se da nedostatno upijaju i da se teško namjesti odgovarajuća veličina
nekidan sam vidila Flafi prvi puta uživo i krasne su.

14 lis 2009, 14:55

Mrđi - unaci imas one mib neve - koje se kopcaju sa strane? One imaju ulozak nasiven u pelenu, je? Ako ti treba jos i dodatni - pa slobodno stavis sto bilo.
Pitas za listice, papirice - to nije isto sto i ulozak. Ulosci poboljsavaju upijanje a papirici olaksavaju bacanje kakice. Znaci - mozes staviti i jedno i drugo.

14 lis 2009, 15:41

silki je napisao/la:to si iz vana naručila?
aj nabaci neki link :mrgreen:

http://thesnapstore.com/catalog/index.php - imas tu. Ja sam imala malo drugaciju semu :D Ali da znas da ce ti naplatiti carinu i enormnu postarinu :/

14 lis 2009, 17:13

ostale od svakog modela aio po jednu

AIO? ja kod Naide nisam vidjela ni jednu AIO? Kaj sam corava?

14 lis 2009, 17:28

pardon luda sam s tim skračenicama, mislila sam na os - kao jedna veličina za sve veličine tj može se porihtavat od male bebe do kraja pelenaštva, al kaj je onda aio??? Tek se upoznajem s tim svim nazivima, sorry :/

14 lis 2009, 17:43

Ma no frks, al ja bi AIO a ne da mi se naručivati iz inozemstva pa sam mislila da mi je promaklo :mrgreen:
AIO=all in one

Nego opet jedno glupo pitanje, pliz nemojte me :baba jer ja sam užasno picajzlava i znatiželjna. No dakle, može li pelena između nogica biti preširoka i imati eventualno loš utjecaj na razvoj kukova, nogica itd. Možda je pitanje užasno glupa al svaki put kad je u pp, posebno u Bambino Mio to mi padne na pamet.

14 lis 2009, 18:56

upravo suprotno.
(trenutno imam kuk-opsesiju)
Tema je zaključana