Sada je: 18 tra 2026, 16:45.

Platnene parlaonica (13. dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: Platnene parlaonica (13. dio)

PostPostao/la petrovamama » 16 lip 2010, 12:51

Krumpirić je napisao/la:Ja se pripremam za razgovor s tetama u vrtiću

Držim fige, nama su rekli da je ok, iako nemaju drugih platnenih u vrtiću "već godinama" - naravno da sam pokazala jednu i onda je žena rekla - AHAA, to sam vidjela na nekom letku ;)
petrovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la petrovamama » 16 lip 2010, 12:56

Može pitanje? Dva pitanja?

1. Odakle ste naručivali ME covere?

Ne znam jel mi bolje (jeftinije i / ili brže) s njihove originalne stranice ili s babykinda? Ili od negdje drugdje?

Budući nemam ni jednu kreditnu k mislila sam uzeti Visa Avenue Mall poklon karticu, mislim da bi to primili, nije skupa, i nitko te ne može prevarit za više love neg imaš na kartici.

2. Jel imao tko iskustva s takvom karticom? :conf
petrovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pahuljica27 » 16 lip 2010, 14:37

Pozdrav svim platnenopelenašicama!!!!!
Prvo da vam kažem da mi je jaaaaaaaaaaaako drago što nas je sve više i više i užasno mi je žao što su neki odustali.. al eto, što je tu je! Ja sam pročitala sve parlaonice, ne biste vjerovale, kao i onaj uvod prije njih!
Imam bebača od mjesec dana i od izlaska iz rodilišta smo u platnenim pelenama.
Htjela sam s vama podijeliti svoja dosadašnja iskustva, koja su dosad samo pozitivna:
dakle, nisam htjela kupovati moderne platnene pelene ispočetka jer nisam bila sigurna da li ću ostati pri njima, znate kako svi uvijek komentiraju da je to komplicirano itd..... uglavnom, imala sam 40-ak tetri i kupila flanela u metraži, te mi od toga mama sašila 15-ak uložaka i 20-ak pelena 80x80 (kao tetra, samo su flanelske). Kupila sam 3 zaštitnih gaćica od Dolise, imala sam švedskih za široko povijanje, i dobila 4 rodine pelenice na poklon. Tetre i flanelske motam u origami stilu, preko dana čak ne stavljam ni uložak, samo preko zaštitne, a ponekad stavim švedsku preko tetre, pa onda zaštitne. Preko noći stavljam obavezno flanelsku u origami stilu, s tim da ju podebljam sa par uložaka, preko švedsku i zaštitne. Bebija sam prvih 3 tjedna prematala i po noći 2 puta, ali sada to više ne radim jer vidim da nema potrebe. Maleni je jako zadovoljan, probudi se, zgrabi sisu i kad je gotov nastavi spavat. Preko dana ga prematam, ovisno o situaciji, svakih 2-3 sata, s tim da se može desit da nije premotan i 4 sata ako duže spava (ak ga probudim za prematanje bude mi nervozan).
Dakle, ovo sam htjela reći - nijednom nisam doživjela da mi je pelena promočila, da njega smeta mokra ili ukakana platnena pelena ni ništa slično (možda je još premali za tako obilne mokraće i stolice). Osip pokupio u rodilištu i nakon samo jednog dana u pp, osip podvio rep i povukao se! Kremu za guzu ne stavljam uvijek, ali znam ju stavit nekad jer mu se na mjestu gdje se guzovi spajaju zna malo zacrvenit, ali to nije osip. Krema se sa svih pelena uredno opere.
Kasnije sam kupila jednu Dolisinu pelenu za probu pa nju i ove rodine stavim kad idemo negdje van, u šetnju i slično.
Naravno da ću kupit još pelenica, onako za gušt! Uglavnom, ja jaaaaaaaaako zadovoljna!!!
pahuljica27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pahuljica27 » 16 lip 2010, 14:43

petrovamama je napisao/la:Zaključila sam da bi mogla pokušat prodati covere koje ne koristim (Rodine, Naturine i Flafi i Pandu) otkad imam ME pa tako razumno pronaći sredstva bar za jednu pelenu.
Prvo sam mislila čuvati covere za drugu bebu, al sad vidim da ću radije kupiti polovne ili nove Rikkije jer mi je to baš super cover. :dada

petrovamama, ako odlučiš prodati covere, javi se. ja bih možda kupila koji, treba mi veličina M
Zadnja izmjena: silki; 16 lip 2010, 14:52; ukupno mijenjano 2 put/a.
Razlog: ispravila quotani dio radi bolje preglednosti.
pahuljica27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la petrovamama » 16 lip 2010, 22:11

Pozdrav Pahuljice! :mase
Čestitamo tebi i maloj guzi!
Drago mi je da ti ipak nije "prekomplicirano" :D

Javim se za covere.
petrovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrđi » 16 lip 2010, 22:39

ja imam 3 S pa kao znate d akome trebaju... i 2 pelene koje ne koristimo jer nam kroj ne pase. HM su i mutti kroj.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la silki » 17 lip 2010, 08:02

cure, sad ću zažmiriti na ovo dilanje ali znate da imamo pdf Trgovina-Darivanje-Posao i da sve kupovine/prodaje vršimo tamo :mah

pahuljice, dobro nam došla :buket
pahuljica27 je napisao/la: Bebija sam prvih 3 tjedna prematala i po noći 2 puta, ali sada to više ne radim jer vidim da nema potrebe.
i mi boromira iz milja zovemo bebi :luv
što je najbolje otkako je propričo sam sebe zove tako :lol
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la silki » 17 lip 2010, 08:04

petrovamama je napisao/la:Može pitanje? Dva pitanja?

1. Odakle ste naručivali ME covere?

Ne znam jel mi bolje (jeftinije i / ili brže) s njihove originalne stranice ili s babykinda? Ili od negdje drugdje?

s njihove oficijalne i sa kitykinsa.

Budući nemam ni jednu kreditnu k mislila sam uzeti Visa Avenue Mall poklon karticu, mislim da bi to primili, nije skupa, i nitko te ne može prevarit za više love neg imaš na kartici.
2. Jel imao tko iskustva s takvom karticom? :conf
nemam ti pojma za avenue mall karticu ali za registraciju paypal računa trebaš master ili amex kreditnu karticu.
s me oficijalne stranice robu sam plaćala masterom.
ne vidim koji je problem aktivirati paypal? to je provjereni posrednik preko kojeg plaćaš, znači samo paypal ima tvoj broj kartice.
silki

PostPostao/la petrovamama » 17 lip 2010, 09:14

Problem je što nemam ni jednu kreditnu karticu a glupo mi je plaćati članarinu i naknade samo za jedan ili dva šopinga pelena, inače preferiramo solarno plaćanje.
Kittykins je jeftiniji, al ne daju ME izvan UK, pa idem na službenu stranicu.
petrovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamuška » 17 lip 2010, 23:50

pahuljici želimo dobrodošlicu :mah
i da htjela sam baš i ja reći kako cure kompolicirate tu noćnu pelenicu,samo ju trebate malo više podebljati i to je to nema problema-meni nikad nije promočila vuna,ni šivana ni štirkana,ni uduplo ni jednostruko :dunno možda k ne piški pretjerano noću
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tanjabb » 18 lip 2010, 00:22

Dominiki hvala na vunenim gacama. oprane, lanolizirane i suse se. Isprobamo iducih dana. Jedino im je vuna malo grublja, pikava. Ne bi ga trebalo smetati, ipak dodju preko pelene.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la angelina_2 » 18 lip 2010, 08:47

ne kuzim u cemu je fora? zar je tako tesko odgovoriti na pitanje? pa ne mislim vam pokupovati sve kaj ima u ducanu da bi imali tajne di se kupuju materijali...a ne vjerujem da bas nitko nezna

dakle ponavljam i tu
di u zg ima jednostrani frotir odnosno onaj koji se ne stvrden pri pranju ili mikrofrotir ili kak se vec zove? i velur?
angelina_2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 18 lip 2010, 09:02

angelina_2 je napisao/la:ne kuzim u cemu je fora? zar je tako tesko odgovoriti na pitanje? pa ne mislim vam pokupovati sve kaj ima u ducanu da bi imali tajne di se kupuju materijali...a ne vjerujem da bas nitko nezna

draga angelina, stvarno ne razumijem čemu takav ton? da si si dala truda i malo isčitala ovaj pdf našla bi informacije o materijalima.
pamučni i bambus velur mislim da u hr nećeš naći. za frotir nemam pojma jer ne šijem pelene.
silki

PostPostao/la silki » 18 lip 2010, 09:07

podocnjaci forever je napisao/la:Naime, bambusnih tkanina u rvackoj nema, podatak je skoro pa 100% provjeren.
Pamučni velur je također još uvijek nepoznanica, iako ima šanse da ga se ponegdje i nađe. Mislim, ja ga nisam našla nigdje, a koliko sam čitala i na Rodi, nula bodova za njega. Jedino je jedna cura daaavno dosta čini mi se rekla da je negdje u Zg našla pamučni velur.

Uglavnom, moglo bi ga se naći u veleprodaji ili u trgovinama metraže koje uvoze iz Italije. Što će reći, možda ga nađeš tamo gdje najmanje očekuješ.
Inače se pamučni velur u njemačkoj i austriji zove Nickistoff, ima ga preeeekrasnih boja, ali je i skup - najjeftinije što sam našla jest 6, 50 eura. Eh, da mi je još netko tko bi mi donio to na ruke, nekako bih i pregrizla, ovako je preprepreskupo, uz visoki šiping prema nama koji nismo u EU, te vjerojatno i određenu carinu.

Kao što sam ranije spomenula, ja sam ga našla u Novom Sadu. Mozgala i mozgala kamo bih po njega, sve vrtiim po glavi zapad, kad rješenje na istoku. :lol Meni je istok puno bliže nego zapad, jel. :cool Samo da izradim putovnicu i odo ja put petrovaradina. :dada
Cijena u NS je - pazi ovo - 20 kn za 1 m! A širina je i šira nego klasična dupla - čak 155 cm.

Platnena šivaonica, štrikaonica i kačkaonica
silki

PostPostao/la Kolberg » 18 lip 2010, 10:45

tanja :kiss

za materijale u hr nemam pojma gdje kupiti, znam gdje se može nabaviti vani (slučajno sam vidijela) :dunno
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la angelina_2 » 18 lip 2010, 10:50

dovoljno je reci neznam...
jer mi je doticna sivalica rekla da je to poslovna tajna...kao da cu kupiti sve kaj imaju i da njoj nikaj nece ostati... :conf

i zato takav ton...
angelina_2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la petrovamama » 18 lip 2010, 11:01

angelina_2, u blizini mene ima trgovina Pamigo, Ilica 510 (imaju i u Vlaškoj), imaju velik izbor tkanina, a imaju i veleprodaju.
Ne znam jel imaju velur jer ja ne šivam pa i ne tražim, ali na njihovoj stranici www.pamigo.net se spominje neki velur.
Ne znam jel pamučni i ne znam jel postoji još nekakvi pa da ovaj možda nije pamučni.
Imaju broj telefona pa pitaj.
Inače, šivalice se obično dopisuju na Platnenoj šivaonici, kačkaonici, ja sam tamo pitala za savjet za uloške, a na kraju mi je jedna divna šivalica sašila pa se nisam sama patila :dada
petrovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la angelina_2 » 18 lip 2010, 11:11

petrovamama je napisao/la:angelina_2, u blizini mene ima trgovina Pamigo, Ilica 510 (imaju i u Vlaškoj), imaju velik izbor tkanina, a imaju i veleprodaju.
Ne znam jel imaju velur jer ja ne šivam pa i ne tražim, ali na njihovoj stranici www.pamigo.net se spominje neki velur.
Ne znam jel pamučni i ne znam jel postoji još nekakvi pa da ovaj možda nije pamučni.
Imaju broj telefona pa pitaj.
Inače, šivalice se obično dopisuju na Platnenoj šivaonici, kačkaonici, ja sam tamo pitala za savjet za uloške, a na kraju mi je jedna divna šivalica sašila pa se nisam sama patila :dada

hvala na info...
i pitala sam na sivaonici al tamo nitko nije odgovorio
angelina_2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Minna » 18 lip 2010, 12:03

angelina_2 je napisao/la:ne kuzim u cemu je fora? zar je tako tesko odgovoriti na pitanje?

Ja se ne bavim šivanjem, nemam pojma gdje se materijali mogu kupiti. Ali DA, bilo bi mi teško odgovoriti na pitanje nekome tko doslovno bez dobar dan, htjela bi se upustiti u šivanje bla bla bla...upada i bahatim tonom nešto zahtjeva i proziva nas. Od kuda bi mi mogle znati što je tebi neka šivalica rekla u privatnim prepiskama?! Uostalom, lijepi su dani..mame nisu stalno za kompom pa da možeš dobiti odgovor iste sekunde....s druge strane, nakon svog prvog posta na ovom forumu kad si dobila informaciju koju si tražila nisi ni hvala rekla...razmisli malo.
Nije mi cilj svađati se, samo mislim da forumašice zaslužuju barem minimalnu razinu poštovanja...pa i ako komuniciramo preko monitora određena razina kulture mora postojati, a ne da se rešetamo "takvim tonom" i bahatim ponašanjem od nekoga o kome ne znamo baš NIŠTA!

Ispričavam se na off topicu...

Pahuljice dobro nam došla!!
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la angelina_2 » 18 lip 2010, 12:10

ok...to je zato sto citam, kad em nesto zanima pitam, kad imam nesto pametno za reci napisem la nisam osoba od bla bla tipkanjai ne pisem postove tek tolik oda nesto napisem....

pusice, hvale, vibrice i ostalo...meni bezveze i to ne radim....isto tako ne ocekujem ni da meni to rade i da mi se klanjaju ako im pomognem nekim odgovroom....ne samo tu nego svugdje..

i znam da niste stalno tu ali vidim da je bilo aktivnih koji nisu napisali nista...
angelina_2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Minna » 18 lip 2010, 12:29

Ne radi se tu o pusicama, vibricama, hvalama i slično....radi se o KULTURI. Nitko ne očekuje da mu digneš spomenik radi toga jer ti je pomogao informacijom, mi ćemo to sa zadovoljstvom učiniti, ali nakon mjesec dana na ovakav način uletjeti i opet zahtjevati nešto nije baš u redu.
To kako ti drugdje pišeš, isto nije naša briga...kao što nije ni tvoja kakve tko postove ovdje piše...ne znam na što si navikla drugdje kako kažeš, ali cure na ovom forumu dijele puno više, razvijaju prijateljstva, čine malu virtualnu obitelj...pa bila stara ili nova, treba to poštivati, makar se ne slagala s time.
Zaista mislim da nije bilo teško sastaviti; bok, ja sam mama/nisam mama iz Zg npr., probala bih s šivanjem i treba mi savjet u vezi materijala...bilo bi ljepše, a i manje bi vremena potrošila nego na istresanje.
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la angelina_2 » 18 lip 2010, 12:49

ah...prekompicirano....cemu litanije i predstavljanja...ne kuzim?!
al ok...
gibam s ovog foruma i info cu naci /sam nasla na drugom mjestu
angelina_2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Minna » 18 lip 2010, 13:21

Ako iz ovog mog posta gore nisi shvatila, što da više kažem... :whew
:mah
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pahuljica27 » 18 lip 2010, 13:52

hvala svima na dobrodošlici! :kiss
baš mi je drago da mogu svoje iskustvo podijeliti s vama, a naravno, i naučiti nešto od vas (a fakat sam dosta naučila, pročitala sve od početka do kraja, ko neka štreberica....)
:lol
evo, nakon mjesec i pol dana korištenja platnenih pelena, još i danas sam oduševljena! moram reći da, kad je mm donio paket besplatnih dm-ovih pelena, mislila sam da ćemo ih tu i tamo koristiti (za van ili za noć), ali vjerujte da ni jednu jedinu jednokratnu pelenu nismo malenom stavili na guzu! nekak nam to bilo žao....
pupak je bio super, bez obzira što smo bili u platnenim, nije nikad promočila pelena i smočila pupak. baš je lijepo zarastao i sve 5! :mrgreen

na ovom forumu sam čitala razna mišljenja i vidim da dosta vas koristi jednokratne pelene za noć. Ne znam, ali ja mislim da je bebi puno bolje u smočenom pamuku nego u plastici i sasušenoj mokraći/stolici koji nadražuju kožu, pogotovo preko ljeta. Taj osjećaj suhoće koje daju jednokratne pelene nimalo mi se ne sviđa...
da li netko dijeli moje mišljenje ili sam ja u krivu po tom pitanju? :dunno
pahuljica27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pahuljica27 » 18 lip 2010, 13:55

eh da, i da se nadovežem.....

pa svi smo mi odrasli na pamučnim tetrama i bili mokri sigurno i duže nego što to mi sada dopuštamo svojim bebačima i ništa nam ne fali..... jesam u pravu?
pahuljica27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la petrovamama » 18 lip 2010, 15:39

Pahuljice, ja se slažem. :dada
Mi smo s platnenima počeli vrlo kasno, ali smo počeli po noći jer su nam jednokratne konstantno propuštale na boku.
Između ostalog, puno pampersica i nije baš tako suha kako se općenito misli i priča.

Zanima me jel te ljudi blijedo gledaju kad kažeš da koristiš tetre?
petrovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamuška » 18 lip 2010, 17:24

ajme koje teme ja propuštam :shock ,

petrova mama...mislim da sam otkako smo u platnenima samo jedna žena isčuđavala platnenim pelenama i tetrama u stilu "u ovo vrijeme vi imate platnene :conf "
i mislim da ti i angelina_2 pričate o istoj šivalici ;)
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pahuljica27 » 18 lip 2010, 17:56

petrovamama je napisao/la:Pahuljice, ja se slažem. :dada
Mi smo s platnenima počeli vrlo kasno, ali smo počeli po noći jer su nam jednokratne konstantno propuštale na boku.
Između ostalog, puno pampersica i nije baš tako suha kako se općenito misli i priča.

Zanima me jel te ljudi blijedo gledaju kad kažeš da koristiš tetre?

da blijedo....... čudom se čude! :shock
al ne dira to mene..... ja nekako imam feeling da je bebiju najbolje u njima, nekako su najlaganije, pogotovo sad preko ljeta. A za izlazak mi je super moderna pp jer je lakše s njom prematati i deblja je, naravno. Iako ja i za tetre imam foru - složim ih u ormar već spremne za prematanje, smotane u origami, tako da ih samo izvadim i odmotam, stavim bebija i ponovo smotam. To je zapravo tak jednostavno.
Dosad sam ih peglala, ali ni to više neću nego ću ih sušit na suncu pa malo dosušit u sušilici i to je to.

By the way, sinoć sam prije spavanja stavila bebiju rodinu pelenu, rodina pusa, i moram reći da je bila puno punija i mokrija od ovih mojih kombinacija za noć. U mojoj kombinaciji za noć ona flanelska pelena u koju utrpam uložaka čak bude i skoro suha, a ulošci mokri. A taj flanel mi je tak meeeeekan...... e sad, da li je to zato što ih koristim tek mjesec i pol dana, ili je i inače takav materijal, to ne znam, vidjet ćemo još. Imam dvije vrste flanelskog materijala - jedan je bijeli sa plavim točkicama, a drugi bijeli sa žutim i zelenim većim krugovima. Baš fora izgledaju pelenice kad se smotaju! :)
pahuljica27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pahuljica27 » 18 lip 2010, 18:04

a i ovo vam moram ispričat.....

kad sam izlazila iz rodilišta, pripremila ja za obuć bebija par tetri i jednu rodinu pelenicu i zaštitne gaćice, naravno. Nisam znala u što će ga sestra premotat pa tak da ima svega.

E sad, u istoj prostoriji sam se ja oblačila, a med. sestra bebija. Kad sam joj izvadila pelene njoj oči ispale! Uzmem ja rodinu pelenu i velim da ga stavi u to, a ona izobličila oči i kaže da ne može gola guza bebija u to i da zašto to radim!!! ja njoj da ga onda stavi u tetre jer ću ja ionako njega većinom u njih motat, bar za početak dok je mali. A ona u još većem čudu!!! Ja njoj velim nek ga samo premota kak god hoće, a da ću ja to doma onak kak ja mislim da treba. A ona mene pita: "vi znači imate viška vremena doma?" A ja njoj na to: "Za dobrobit svog djeteta uvijek imam vremena". Ona samo okrene glavu i kaže na to: "svaka čast".
Dalje je sa mnom razgovarala puna poštovanja i bez podsmijavanja. Treba njima svima tako odrješito pa će zavezat jezike! Mislim, pa ja nikom ne pametujem što stavlja jednokratne pelene pa isto očekujem i zauzvrat.
pahuljica27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamuška » 18 lip 2010, 18:19

pahuljica27 je napisao/la: "vi znači imate viška vremena doma?"
A ja njoj na to: "Za dobrobit svog djeteta uvijek imam vremena".

ajme koje pitanje-imate li vremena za svoje tek rođeno dijete? :shock
odgovorila si joj odlično-totalno majčinski :5
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.