Odgovori

Re: sušilica, da ili ne?

27 lis 2010, 09:59

majab je napisao/la:Ovo sam jucer zaboravila pitati, jel ste stavljali susilicu odozgo perilice?
Jel treba neki posebni kit ili samo metnut odozgo, jer kad sam trazila u marketu rekli su mi da postoje neke gumice ali ne znaju gde se mogu naci
I dali je to sigurno, mislim ubacit iznad perlice bez ikakvog kit-a?

mi smo svoju sušilicu tako stavili, na nosač za tv, ovakav sličan
slika
mm-u nije ništa drugo dolazilo u obzir, ozbiljno je sumnjao da će s to sve porušit pa zato na nosač

ako ti treba detaljnije, tu sam

27 lis 2010, 10:25

svakako glasam za sušilicu! :dada
maja, mi smo stavljali nekakve vakumske čepiće-držače i evo funkcionira tako već 8 godina
:mah

27 lis 2010, 11:08

u svakom dućanu tip bau haus,max,gramat i slično imaš za kupiti gumice koje se stave na čepove ispod sušilice dođu nekoliko kuna-stvarno zanemarivo i nema šanse da se išta poruši jer sama sušilica imaoko 20kg stvarno je lagana i vrti određenu kilažu nema se što dogoditi
mi smo svoje čepove dobili sa sušilicom

27 lis 2010, 18:29

nevenera je napisao/la:masha- meni stan gleda na van, prema poluotoku. i na bolkonima s vanjske strane ima samo jedan balkon s sušilom. ili sa sušilom koje je očito svakom prolazniku. sušiona je definitvno manja mogućnost, kao što kažeš. ex vlasnica je rekla da se dogovarala s ljudima sa kata (kod nas je to 4 stana). ali sam vidjela da je i ona imala sušilicu.

aha, tvoj je balkon onaj s rešetkastom ogradom, pa se vidi s ceste...
meni to dogovaranje o tajmingu sušenja robe nije nikako opcija, jer ja, kako sam rekla, perem često i neplanski.
ne znam kako je u tvojoj kupaonici, ali meni je iznad veš mašine bojler, tako da nemam mjesta za sušilicu :/

može li se sušilica staviti na balkon (loggia)? koliko je bučna uopće? :da?

27 lis 2010, 19:17

Thank you :buket

04 stu 2010, 00:22

topic je :5 ...kupujem cim se organizujem sa finan., ako sam imala ikakve dvojbe oko toga trebam li kupiti susilicu, sad ih nemam ;) ...meni treba najvise zbog pelena zimi, odlazem zbog toga sto sam jos na porodiljskom i cesto kod svojih pa mi onda ne bi ful sluzila ali svakako planiram kupiti...i ja bih da osjetim mekocu pelena iz susilice :mrgreen

04 stu 2010, 01:41

naša stiže sutra! Tko god ju je kupio kaže da se preporodio od kad je koristi. Probajte u stanu od 50kvadrata zimi sušiti rublje- mision imposible.
Stoga ja sam za sušilicu! :D

04 stu 2010, 07:31

definitivno sušilicu.Ja imam Candy 2u1 i zakon je.Evo sad sam izvadila djetetu hlaće iz mašine oprane,osušene i ispeglane su i može ih nositi u vrtić. :) :) :) :)

04 stu 2010, 09:46

može li se sušilica staviti na balkon (loggia)? koliko je bučna uopće? :da?

moja electroluxica je tiša nego perilica. ne vidim zašto ne bi mogla na natkriti balkon.

08 stu 2010, 12:13

baš te me zainteresirale za temu.. sad dvojba - koju odabrati? evo malo infa...

http://corbis.bloger.hr/post/susilice-rublja--kako-odabrati-i-princip-rada/905504.aspx

11 stu 2010, 16:00

Moja sušilica je non-stop u pogonu...pelene od početka sušim u njoj i fine su i mekane.
Što se tiče montiranja sušilice na balkon---ako ne postoji mogućnost da je navlaže kiša ili snijeg---zašto ne?
I ja bih tako napravila da imam mogućnosti jer mi više ide na živce vlaga u kupaonici koja se nakuplja unatoč tome što je sušilica s kond. posudom.

09 pro 2010, 16:49

i ja sam jedna od obozavatelja susilice :lol
al rijetko je koristimo jer imam prilike za susenje vani...al duga je zima,bit ce prilike :naughty

nego negdje sam procitala da susenje u susilici djeluje kao omeksivac pa da se smanjuje moc upijanja..jeste to primjetile?
ja ne!

09 pro 2010, 17:21

ni ja. upijaju najnormalnije.
neke su mi se pelene malko stisle.

09 pro 2010, 17:36

meni se nisu stisle neg razvukle..tj gumice su otisle vjerojatno ranije nego sto bi bez susilice...ali kako god zbog mekoce-vrijedi :mrgreen
popravljat cu gumice i rubove za drugu bebu

09 pro 2010, 18:08

Imam susilicu odavno i prezadovoljna sam sa njom. Ves izadje kao opeglan, tako da ustedis vrijeme za npr. pegladnje posteljine, stoljnjaka, trikmajica, majica... Finiju robu ako treba prepeglam. Mora se samo voditi racuna da se ne stavljaju stvari koje na etiketi imaju oznaceno da se ne suse u masini za susenje, ostalo sve moze... i da, nesmiju se susiti vuneni dzemperi :dada, ja sredila 3 :hahaha dosli su velicine kao za curicu od 2 godine :hahaha.
Sto se tice stavljanja susilice na ves masinu, to svakako moze. Sa svim novijim susilicama dodju 4 vakuumska ili vec kakva drzaca i to je u potpunosti bezbjedno. :mah

09 pro 2010, 21:58

mm je rekao ne. :ajme zasad
svaku noć pelene perem jer se na jugu teško suše
ne znam zašto ali kao da je prošle godine bilo lakše :lol :lol

28 kol 2013, 12:19

osušili smo pelene u sušilici
sad sam poluluda od muke
odlične su! mekane za poludit, bambus babysaurus kao da je osvježen, cijeli mekan a rodina konoplja se od šmrigla pretvorila u nježnicu :lol
o ostalima niti neću :gaah
mislim da sam 200x mm-u rekla da ih opipa
i dalje je nepokolebljiv
a ja bih se valjala bila u njima nakon što smo ih izvadili iz sušilice :oops: :hahaha

28 kol 2013, 12:20

:jesam li ti rekla?: :nokti:

28 kol 2013, 12:21

silki je napisao/la:moja stigla neki dan :joy :joy
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kako sam do sad živjela bez nje? kako, kako?
znaš kakve su platnene iz sušilice? k'o kad ih kupiš.
sve je flafi, mekano i što je najvažnije nema peglanja ako slažeš vruće :srca

evo, rečeno je to meni, ali dok ja to nisam probala nisam znala koliko je dobro, koja razlika :nesvist

28 kol 2013, 12:21

idem sad malo cviliti mužu :nata

28 kol 2013, 12:25

kriva ti je metoda uvjeravanja. ti jednostavno ne uspijevaš osušiti zimi sav veš. dvoje u vrtiću i vaša roba?!!? nemoguće. sušilica ti je nephodna :lol

28 kol 2013, 12:27

S kisom doslo i susenje u susilici, bas mi je falilo (ali steta bi bilo susilicu paliti po onoj vrucini i suncu, pelene su se susile ko lude) :). Jednom sam ipak malo ih u susilici posusila :pol.

28 kol 2013, 12:33

silki je napisao/la:kriva ti je metoda uvjeravanja. ti jednostavno ne uspijevaš osušiti zimi sav veš. dvoje u vrtiću i vaša roba?!!? nemoguće. sušilica ti je nephodna :lol

imam tri ona sušila ala konjić (ja ih tako zovem) stane 3 mašine robe bez pol frke :zub
silki moja, sve metode su iskušane :drink

28 kol 2013, 15:29

I ja cu svoju ove zime za pelene koristiti jer koliko ih malo imam nema sanse da se osuse i budu spremne u jedan dan.
Inace sto se tice ostale odjece dusu dala. Os za brzinu os za peglanje os za spremnost koristenja po onim bljuzgama.

28 kol 2013, 15:31

E neve trebala si nesto njegovo osusiti pa da vidi. :p

28 kol 2013, 15:37

neve, u čemu je problem, nema mjesta, cijena sušilice? ili mm jednostavno misli da "to vama ne treba"

28 kol 2013, 16:52

Hajdi je napisao/la:neve, u čemu je problem, nema mjesta, cijena sušilice? ili mm jednostavno misli da "to vama ne treba"

ne treba po njemu :roll veliki je potrošač
imamo veliki balkon pa zimi tamo rastrem robu, imam čak 3 konjića, samim tim- ne treba :lebdi to što mi balkon služi za sve osim za balkoniranje njemu je svejedno :lebdi
što se mjesta tiče,ex vlasnica da je držala perilicu na sušilicu a mm bi je stavio na balkon :roll na što opet ja ne pristajem

28 kol 2013, 17:47

Imamo je već 3 god. Ne znam kako bih preživjela bez nje. :mrgreen
Sve prekrasno mekano,pogotovo ručnici-milina se obrisati njime :nesvist
I još jedan veliki plus - otkako je imam 90% stvari ne peglam :lol (naravno,ako odmah izvadim veš i složim)

28 kol 2013, 20:56

Mi kupujemo u idućih mjesec, dva definitivno, ne mogu kad je ružno vrijeme izići na kraj s gomilama veša. A kupujemo i perilicu s većim bubnjem. Do sad je bila od 5 kg, ali već dugo mi treba veća, samo smo čekali da joj se životni vijek približi kraju :lol .

03 sij 2014, 23:41

Veliko "DA" za sušilicu! :joy Otkad je imamo, smanjil nam se vlaga u sobi, a o neredu da ne govorim. Prije mi je uvijek bio rastegnut konj za sušenje u boravku, a na bebinoj komodici je uvijek bila hrpa veša za peglu. Pelene sam morala prati svaki drugi dan, iako ih imam 32, kako bi se stigle osušiti. Skinem suhe i odmah stavim tek oprane. Sad ih perem svaki treći i budu premekane! A i 99% veša ne peglam, osim košulja od mm-a. Prezadovoljna sam, sušilica- my new best friend! :dada
Odgovori