Tema je zaključana

Re: PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

10 ožu 2009, 10:15

hvala maminacura, mislim da cu tako.
Ko je su najbolje pelene iz USA? Daj te mi neki prijedlog. Dogovorila sam se sa prijateljicom, samo da joj kazem ona ce mi donjeti kad se vraca u Makedoniju.

10 ožu 2009, 16:30

mamina cura je napisao/la:Nisam mogla da odolim :oops:
http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappie ... waddlebees
uzela sam rozu :D

Stigla danas roza :dada Preljepa je i premekana. Eno je na pranju pa cim se osusi ide na malu guzu. Stvarno je preljepa i svakome bih je toplo preporucila.

Arkana10 i ovo su made in USA :)

10 ožu 2009, 16:33

mamina cura-to je os...jel tako?
jedva cekam da napises dojam,ta pelenica mi je iduca na listi :mrgreen:

11 ožu 2009, 09:33

juce smo napravili prvu narudzbu iz USA. Spisak mi je kod kuce, ali uzela sam pomalo od vasih favorita.
negdje oko 10tak pelena i 3 zastitnih gacica. imam jos jedan paket rodine pelene i ove 3 koje sam pokazala. ukupno ce ih biti 6 zastitnih gacica i 23 pelena. Dali je to dovoljno? planiram koristiti i tetra + zastitne gacice.
*
ne znam dali ste vidjele ovaj site?
http://www.pelene.info

11 ožu 2009, 09:45

Dosta ti je to Arkana za pocetak. Mislim dok ne postanes silki :D
I mi smo krenuli s takvom brojkom.

11 ožu 2009, 12:54

thinkPINK je napisao/la:Dosta ti je to Arkana za pocetak. Mislim dok ne postanes silki :D
I mi smo krenuli s takvom brojkom.

:belji

arkana, to ti je sasvim dovoljno jer ćeš roditi ljeti tako da nema problema sa sušenjem.
zapravo najveći problem s brojem pelenama je sušenje. na zraku se suše 24 sata i dulje, ovisno o peleni.
tako da ih treba imati više. meni je zimi 20 pelena bilo skroz na knap jer nemam sušilicu ni centralno grijanje već plinske peći.
neki dan sam ih osušila u sušilici i oduševila se. kao prvo bile su suhe za 2 sata, a mekane kao da su nove. savršenstvo. sve više i više razmišljam o novoj investiciji. svaki dan okrenem mašinu i vječito razvlačim štendere s vešom po stanu. još kad krenu kašice, puzanje, vrtić...

vidjela sam stranicu i super je!
sve na jednom jestu. pun je zagreb plakata s malom guzom u pp koja reklamira tu stranicu :srca

11 ožu 2009, 13:28

hvala cure.
Silki, i ja sam za susilicu, ali mi nemamo prostora u kupaonicu.

11 ožu 2009, 14:11

Ja sam prije dvije godine morala kupiti sušilicu jer je bilo nesnošljivo ( nemoguće) sušiti robu po južini. Kupilia sam 2u1 jer nemamo mjesta za obje i tako da sam izbacila perllicu koja je još bila ok.
Ne da nisam požalila, nego sam prezadovoljna, je da se nekad roba prezgužva i to kad je pretrpana, ali ovo s pelenama je predobro :dada . Pelene budu tople i mekane, samo ih rastegnem i spremim, ne peglam ih, inace sam poznata po tome da sve peglam, čak i bičve :bonk .

Imam upitnik, kako da znam da je cover lanoliziran, koristila sam ga par puta i naknadno je propustio? :dunno

11 ožu 2009, 14:13

Arkana10 je napisao/la:juce smo napravili prvu narudzbu iz USA. Spisak mi je kod kuce, ali uzela sam pomalo od vasih favorita.
negdje oko 10tak pelena i 3 zastitnih gacica. imam jos jedan paket rodine pelene i ove 3 koje sam pokazala. ukupno ce ih biti 6 zastitnih gacica i 23 pelena. Dali je to dovoljno? planiram koristiti i tetra + zastitne gacice.
*
ne znam dali ste vidjele ovaj site?
http://www.pelene.info

Arkana imat ćeš duplo više od mene :lol ... zasad ;)

11 ožu 2009, 14:26

Anika30 je napisao/la:Imam upitnik, kako da znam da je cover lanoliziran, koristila sam ga par puta i naknadno je propustio? :dunno

ponovi postupak. nisi ga dobro lanolizirala.
samo se vi meni rugajte kad opisujem kako ja to radim ali moji ne puštaju :belji

jesi ga ostavila koj sat u lanolinu? ja ga ostavim par sati i tu i tamo ga potopim rukama da što bolje pokupi lanolin iz vode.

11 ožu 2009, 16:40

stigla mi jutos closeparentica...ajme koja mekoca,teska srca sam ju spustila u vodu jer sam ju samo htjela pipkat i mrcvarit po rukama :srca
na prvi pogled sam prezadovoljna
druker se malkice odvojijo na jednoj strani izmedju soakera i dodatnog boostera,al necu reklamirat jer sam ju jedva docekala a nije mi to najbitnije,moze se i bez tog jednog :mrgreen:

11 ožu 2009, 16:56

ja sam danas našla ljekarnu koja drži i naručuje bambinomio. što kaže stručnjakinja silki te ostale pripravnice i profesorice od pelena?
tako da ću vidjeti s ovih 10 od gwen kad dođu i onda uzeti koju od bambinomio kad se malo ušaltam. imaju i linere pa sam cila sretna.

11 ožu 2009, 17:29

penny je napisao/la:mamina cura-to je os...jel tako?
jedva cekam da napises dojam,ta pelenica mi je iduca na listi :mrgreen:

Pelena je jucer oprana a jutros suha. Mekana, predivna. Cekam noc da joj stavim ali sam vec zaljubljena u nju. Ja sam je inace uzela da pocnem siti iste, jedva cekam da probam. :kima
Cak mi je i bolje sto je jednobojna jer svaki dezen sa vremenom pocinje blijediti a i svakako se ne vidi pod zastitnom.
I je OS. Jako lagan nacin kopcanja. I jako je velika, mislim da moze i za XXL bebace. :dada
Javim se jos sutra ujutro da vidim kako ce se pokazati na superupisanoj curi ;)

11 ožu 2009, 20:43

silki je napisao/la:
Anika30 je napisao/la:Imam upitnik, kako da znam da je cover lanoliziran, koristila sam ga par puta i naknadno je propustio? :dunno

ponovi postupak. nisi ga dobro lanolizirala.
samo se vi meni rugajte kad opisujem kako ja to radim ali moji ne puštaju :belji

jesi ga ostavila koj sat u lanolinu? ja ga ostavim par sati i tu i tamo ga potopim rukama da što bolje pokupi lanolin iz vode.

Ma sve sam te slušala, kunem se :naughty . Koliko lanolina stavljaš?

nevenera je napisao/la:ja sam danas našla ljekarnu koja drži i naručuje bambinomio. što kaže stručnjakinja silki te ostale pripravnice i profesorice od pelena?
tako da ću vidjeti s ovih 10 od gwen kad dođu i onda uzeti koju od bambinomio kad se malo ušaltam. imaju i linere pa sam cila sretna.

Ja sam kupila onaj mali set, cover mi je odličan, a pelenu nisam ni probala :oops: ? Gwen su mi trenutno naj!

11 ožu 2009, 20:57

Anika30 je napisao/la: Koliko lanolina stavljaš?

za vrh malog prsta, veličina lješnjaka recimo.

nevenera, nemam ti pojma za bm pelene. nisam ih koristila.

stavim kasnije boromirove slike u disana vunenim gaćama. ajme odlične su, odlične!
i super mu stoje.

11 ožu 2009, 22:02

Ja sam kupila onaj mali set, cover mi je odličan, a pelenu nisam ni probala

Isto tako. Meni se cini skup njihov paket. Ne taj probni nego bas paket pelena.

11 ožu 2009, 22:18

imala sam u rukama taj bambinomio cover i cini mi se lijep, mekan i kvalitetan. doduse mi ga nismo koristili, ali sam cula da ne pase bas na sve pelene :dunno

arkana, ako imas jos i tetre, mislim da si opremljena za pocetak :) - tako nekako sam i ja.

inace, meni jedan (jedini) krasni loveybums vuneni cover uglavnom stoji u rezervi, nekoristen :oops: - a cak nije ni propustao... lijena sam lanolizirati, lakse mi je s ovim pul coverima koji se samo operu s pelenama :p

11 ožu 2009, 22:21

nevenera-ja sam koristila bambinomio u pocetku,al sa tetra pelenama,prvo sam dok je bio NB samo presavijala unutra a kasnije u origami fold.super mi je funkcioniralo,al kad sam otkrila sarene PUL covere,ovi mi vise nisu bili tako napeti
tak da...ja sam koristila,al neznam kak ce bit u kombinaciji sa pravim platnenim
nama lineri jos uvijek stoje i cekaju neko bolje vrijeme kad ce i necemu sluzit jer ovak nema smisla stavljat i nadat se kakici po tjedan dana :lol

11 ožu 2009, 22:46

gold dust je napisao/la:inace, meni jedan (jedini) krasni loveybums vuneni cover uglavnom stoji u rezervi, nekoristen :oops: - a cak nije ni propustao... lijena sam lanolizirati, lakse mi je s ovim pul coverima koji se samo operu s pelenama :p

ako ga se odlučiš riješiti bilježim se sa štovanjem :mrgreen:

12 ožu 2009, 11:51

Pozdrav svima
jel netko probao vunene soakere od gwen?
http://lh6.ggpht.com/_eKd56mxeMxY/SUKKf ... 120155.JPG

Kako vam se sviđaju?

12 ožu 2009, 20:54

Dosla mi je danas i Muttaqiun pelena. Totalno sam razocarana :roll: U usporedbi sa ovom http://swaddlebees.com/products/fitted_diapers/os# :roll:
Muttica je po meni jako tanka. Drikeri su previse jaki i bojim se da ih ne potrgam. Tijelo pelene je suvise tanko, dva uloska su onako. Mislim za malo vecu djecu da sigurno ne moze izdrzati. Pa i u odnosu na Bububebe Os pelenu koja je dosla sa tri uloska, puno je dublja i puno ljepse uradjena. Mislim da su Mutt-ice previse izvikane.
A ova http://swaddlebees.com/products/fitted_diapers/os# je predivna. Nikad meksu a ujedno i deblju pelenu koja se tako brzo osusila nisam nikada vidjela. Jako je lijepo sivena i prekrasno pristaje. Jednostavna a tako dobra. :dada
Mutt je :whew barem za mene, koliko ja znam o pelenama i sivanju :kima

12 ožu 2009, 21:56

mamina cura, nije muttica tako loša ali da je precijenjena - je! dobro upija, lako se suši i OS nije glomazan. mislim da je neće tako brzo prerasti. printevi me uvijek obore s nogu ali tako sam loša iskustva imala s narudžbom da mi ne pada na pamet više naručivati. dvije pelene čekala sam 4 puna mjeseca :roll:

ja sam totalno oduševljena disana vunenim gaćama. izdržale su cijelu noć bez problema. punih 12 sati.
evo i manekena.
prednja
prednja II
stražnja
ovako to izgleda sa bodićem preko

12 ožu 2009, 23:00

Silki :luv obozavam tvog manekena :ljubav
Razmisljam o narudzbi i vidim da imam 12 one size pelena, ostalo small = 4, 4 cini mi se M i ostalo L.
Dali je to dovoljno za novorodjence + tretre i ako uspijem dobiti jos bambino mio na poklon (cekam ovih dana)
trebam jos kupovati ili ne?
*
Rekao mi mm da se ovisnik svugdje poznaje, pa i po kupovinom pelena. ;)

13 ožu 2009, 00:16

arkana-poklonim ti i ja svoje bambinomio covere,imam ja mislim newborn i 5-7 kg velicine
ako zelis....

13 ožu 2009, 09:53

rado bi, hvala Penny, al sam tako daleko od Dubrovnika...

13 ožu 2009, 10:34

Arkana10 je napisao/la:Silki :luv obozavam tvog manekena :ljubav
Razmisljam o narudzbi i vidim da imam 12 one size pelena, ostalo small = 4, 4 cini mi se M i ostalo L.
Dali je to dovoljno za novorodjence + tretre i ako uspijem dobiti jos bambino mio na poklon (cekam ovih dana)
trebam jos kupovati ili ne?
*
Rekao mi mm da se ovisnik svugdje poznaje, pa i po kupovinom pelena. ;)

:luv

dosta ti je to. boromir još sve S covere i dosta S pelena nosi. ne prerastu oni to tako brzo.
ovisi o tome kolika će beba biti ali za start ti je to skroz ok.

dobro ti kaže muž ;)

13 ožu 2009, 10:36

Hvala Silki, sada sam malo mirnija.
Sto se tice ovisnosti, zna covjek svoju ludu zenu ;)

13 ožu 2009, 11:41

Da li netko ovdje zna, jel vuneni soaker koji ima lycre u sebi ima iste funkcije kao i bez, sa 100% vune.

Da li se izgube sve funkcije vune (hladi kad je toplo, grije kad je hladno, ne propušta vodu, propušta zrak...)
ako u soakeru ima lycre, kao u ovom od gwen.

13 ožu 2009, 13:58

arkana-pa ako imas postu tamo di zivis,lako postom posaljem :dada

imam jednu veliku molbu:
ako ce netko narucivat nesto sa kittykinsa(u hr)-da mi naruci snappi nappies jer mi se ne isplati nekak narucivat samo njih jer su oni 3,95 funti,a postarina 2,90.
a jos ce neko vrijeme proc dok ne narucim SB...
:nata

13 ožu 2009, 14:13

Ja stavila na prodaju na KPD pelene Luci ako e tko zainteresiran a ne svraca tamo.
Tema je zaključana