Tema je zaključana

Re: PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

27 ožu 2009, 13:16

ana01 je napisao/la:gwen privjesci su zakon... mogla bi i ja jedan uzeti.... hmmm, cujemo se...

a stigle su nam pelene sinc, super suuuu, mekane, slojeva kao u prici..... nisam ih slikala , na pranju su, pa cu vam pokazati moje favorite iz tetina albuma...
http://i39.tinypic.com/aorhuq.jpg
http://i43.tinypic.com/2vdi8md.jpg
http://i44.tinypic.com/1hsfis.jpg

Vidim da su ti se dopale :zivili
Kakvi su utisci nakon nekog vremena, da li je guza zadovoljna? Koja ti je najbolja za noc? Kako se drzi bububebe kroj? Pisi kad stignes :mah

edit: uredila sam linkove
silki

27 ožu 2009, 15:30

mamina cura je napisao/la:
ana01 je napisao/la:gwen privjesci su zakon... mogla bi i ja jedan uzeti.... hmmm, cujemo se...

a stigle su nam pelene sinc, super suuuu, mekane, slojeva kao u prici..... nisam ih slikala , na pranju su, pa cu vam pokazati moje favorite iz tetina albuma...
http://i39.tinypic.com/aorhuq.jpg
http://i43.tinypic.com/2vdi8md.jpg
http://i44.tinypic.com/1hsfis.jpg

Vidim da su ti se dopale :zivili
Kakvi su utisci nakon nekog vremena, da li je guza zadovoljna? Koja ti je najbolja za noc? Kako se drzi bububebe kroj? Pisi kad stignes :mah

ma super su mi, i dalje :kiss
za noc stavjam ovu prvu sb, ili bubu bebe i upijaju fantastino... i jednom sam joj poceticu stavljala i nije promocila, isto je dobra....super mi je sta uloske mogu skinuti is staviti na druker pa tako reguliram debljinu a jako se brzo suse... sve u svemu, jakooo sam zadovoljna....a njen guzic se ne buni, ni malo :mrgreen:

edit:uredila sam linkove
silki

30 ožu 2009, 21:52

opet ja i moje odusevljenje...
stigla mi danas swaddlebee pocketica....
trebale ste me vidjet:od 11h sam valjda 100tinjak puta pitala...jel dosla posta,jel doso brod-jer bilo je nemirno more pa nije brod iso...pa s time ni posta nije dosla,a ja znam da po mojoj racunici pelenica mora danas stic :zekohop
konacno je oko 5 popodne stigo brod i posta,a ja sam se odma prva sjurila dolje,dok postarica jos nije ni otvorila postu,ajme koja sreca...stavrno mislim da nije bilo sretnije osobe od mene u tom trenu.... :joy
prepreprepredivna je i mekana pelena...ufufuf...
narucila sam i hrpu raznih inserata-nature baby,easy peasy,kissaluv, closeparent, swaddlebe...
i snappyje-bar za njih nemoram cekat da se namoce i suse,pa sam ih odma probala... sad mi je jos veci gust motat tetre na guzu jer jaaako simpa izgleda i ima mali milijon nacina za motanje :srca
ajme kolko sam natipkala...ajme koji sam ja frik :znoj

31 ožu 2009, 16:00

penny :drink

31 ožu 2009, 17:10

cure, ne stignem citati ispocetka a imam jedno pitanje zbog kojeg se osjecam zbilja glupo.

koristim platnene pelene i susim ih na radijatoru. imam masinu sa susilicom, ali je nikad nisam
upotrebljavala, a nemam nikakvih uputstava za koristenje. nemam pojma kako se pali ta susilica.
na koliko stupnjeva? koliko dugo susenje traje? kako da sve to isprogramiram?

jel mi netko moze pomoci, pliiiiiz?? :zekomah

31 ožu 2009, 21:19

Evo i mene s pitanjem!
Ima li vas koje koristite tetra pelene?Sjećam se ,nekada,kad sam presvlačila bebe,išla je jedna tetra u tokut,između nogica još jedna savijena onako-duguljasto :mrgreen: ,pa švedska, i preko svega-zaštitna,ona plastična.Postoji li neko drugo rješenje?Neka druga zaštitna pelena?Šta vi koristite kao zaštitu?Kada pitam,svi me blijedo gledaju,kao da je nemoguće koristiti nešto drugo osim pampersica :whew .I na kraju krajeva,gdje mogu naći tu plastičnu?

31 ožu 2009, 21:39

penny je napisao/la:opet ja i moje odusevljenje...
stigla mi danas swaddlebee pocketica....
trebale ste me vidjet:od 11h sam valjda 100tinjak puta pitala...jel dosla posta,jel doso brod-jer bilo je nemirno more pa nije brod iso...pa s time ni posta nije dosla,a ja znam da po mojoj racunici pelenica mora danas stic :zekohop
konacno je oko 5 popodne stigo brod i posta,a ja sam se odma prva sjurila dolje,dok postarica jos nije ni otvorila postu,ajme koja sreca...stavrno mislim da nije bilo sretnije osobe od mene u tom trenu.... :joy
prepreprepredivna je i mekana pelena...ufufuf...
narucila sam i hrpu raznih inserata-nature baby,easy peasy,kissaluv, closeparent, swaddlebe...
i snappyje-bar za njih nemoram cekat da se namoce i suse,pa sam ih odma probala... sad mi je jos veci gust motat tetre na guzu jer jaaako simpa izgleda i ima mali milijon nacina za motanje :srca
ajme kolko sam natipkala...ajme koji sam ja frik :znoj

:zivili a koliko su te dosle i preko koga si narucivala?
joj, takva sam i ja, narucila sam od mamine cure jos 10 komada, jedva cekam da mi sve slatke dodu :kiss

Sandi je napisao/la:cure, ne stignem citati ispocetka a imam jedno pitanje zbog kojeg se osjecam zbilja glupo.

koristim platnene pelene i susim ih na radijatoru. imam masinu sa susilicom, ali je nikad nisam
upotrebljavala, a nemam nikakvih uputstava za koristenje. nemam pojma kako se pali ta susilica.
na koliko stupnjeva? koliko dugo susenje traje? kako da sve to isprogramiram?

jel mi netko moze pomoci, pliiiiiz?? :zekomah

ja sam jednom upotrjebljavala sestrinu, prvo dode ti u prosjeku pola masine nego li si je oprala, za temperaturu se ne sjecam vise, ali znam da dosta treba 2-3 sata da se osusi ali sve ovisi o kolicini robe tj. pelena... mozes je otvoriti pa pogledati kako susenje napreduje...

Mica je napisao/la:Evo i mene s pitanjem!
Ima li vas koje koristite tetra pelene?Sjećam se ,nekada,kad sam presvlačila bebe,išla je jedna tetra u tokut,između nogica još jedna savijena onako-duguljasto :mrgreen: ,pa švedska, i preko svega-zaštitna,ona plastična.Postoji li neko drugo rješenje?Neka druga zaštitna pelena?Šta vi koristite kao zaštitu?Kada pitam,svi me blijedo gledaju,kao da je nemoguće koristiti nešto drugo osim pampersica :whew .I na kraju krajeva,gdje mogu naći tu plastičnu?

imas uzeti i gotovih platnenih pelena, znaci samo zakacis pelenu cickom ili drukerom, i na to zastitne gace...
ili imas da i zastitne gace budu sasivena na pelenu... iako nije uopce lose rjesenje te tetra pelene, mozes odabrati i ovu varijaciju...o platnenima imas na http://www.platnene.info pa procitaj o tome...
inace evo ovako izgledaju te zastitne gace http://roda.hr/v2/index.php?page=shop.p ... t&Itemid=6
mogu ti preporuciti i tetu sivalicu ako hoces proci povoljnije...

31 ožu 2009, 22:56

Mica je napisao/la:Evo i mene s pitanjem!

za zastitne gacice si dobila savjete, (potrazi po netu covers za cloth diapers i nacices puno linkova gdje mozes kupiti)
evo ti neke korisne linkove za previjanje tetra pelena, ja ih isto planiram koristiti pa ucim ;)
http://video.aol.com/video-detail/how-t ... /327250973
http://www.diaperpin.com/clothdiapers/a ... pering.asp
http://www.mummystephanie.com/howtofold ... nappy.html

01 tra 2009, 12:37

ja sam mislila da se tetra ne koriste kod platnenih pelena. :conf :conf :conf

01 tra 2009, 16:10

Anika30 je napisao/la:Ja "stara" platnenoplenašica se mogu pohvalit da nam još nikad nije procurilo :D. ali pitam se da li će ove gwen pelene izdržati do kraja pelenaštva, nama su sad taman :roll: čemu služe najdonji drukeri na peleni?
Očekujem ovaj cover :joy
slika

jel ti stigao ovaj cover.
kakav je.
ja bi od nje naručila, ali se bojim da ono malo elastina uništi sve prednosti vune, :/ :conf

01 tra 2009, 16:30

nevenera je napisao/la:ja sam mislila da se tetra ne koriste kod platnenih pelena. :conf :conf :conf

pa tetre su nekadasnje platnene pelene, a u danasnija platnenima tip a poceket se mogu staviti umjesto uloska jer super upijaju... ;)
svakako i one imaju svoje prednosti :D

01 tra 2009, 17:50

u prvom postu na ovom topicu imate hrpu linkova za slaganje tetri.

01 tra 2009, 22:08

Ma tetra bi mi bolje pasale radi sušenja.Koliko sam pročitala,platnene se sastoje iz nekoliko slojeva i teško i dugo se suše.

01 tra 2009, 22:15

nevenera je napisao/la:ja sam mislila da se tetra ne koriste kod platnenih pelena. :conf :conf :conf

Mozes ih koristiti umjesto uloska, al ove platnene o kojima smo tu uglavnom pricali imaju u sebi usivene slojeve i/ili dodatni ulozak pa nema potrebe za tetrama. Stavis platnenu i cover ako nije AIO. Tetre su "old school" platnene.

01 tra 2009, 22:23

nevenera tetre ti trebaju kako god okreneš. za bljuckanje, za pod glavu dok dojiš ili hraniš na flašicu, za u kolica, za kinderbet itd. minimalno 10 komada.
a super i dođu kao uložak za pocket pelenu. meni je kao liner za pelenu predebela kad se složi :dunno
ali tko ih zna dobro slagati i zakopčati sa snappy kopčama :5

penny, nakon ovog posta službeno te proglašavam ovisnicom :zivili

Mica, po zimi na štenderu uz plinsku peć suše se 24 sata.
po ljeti će vrijeme sušenja biti znatno kraće.

01 tra 2009, 22:36

meni je kao liner za pelenu predebela kad se složi

Da, i meni. Ja ih nisam nikad koristila. Probala sam zapravo bambinomio varijantu kad smo bili jako mali - tetra i cover.

02 tra 2009, 00:24

ana-sb me dosla 11 funti...sa kittykinsa sam uzela

mica-ja koristim tetre...cure su ti sve odgovorile...al ak te sto zanima...tu sam

bas mi je drago sto ima vas koje razmisljate o tetrama.. :dada

silki- :zivili

02 tra 2009, 11:36

Silki :oops: zaboravila sam na te linkove. sorry!
Danas sam nasla super tetre, malo manje od one prve koje sam kupila (80x80), ove su 70x70 i mekse su.
ja sam uvijek za tetre i platnene. Kako je rekla Silki trebaju ti za sve. i super su!

02 tra 2009, 13:19

uzela sam od kume njenih 6 tetra i dobit ću od druge prije još 6 tetra. čisto da imam za sve gore navedeno, no moje prije su ih koristile za široko povijanje. onda mi je palo na pamet pa kako da ja na to malo dite složim platnene pa tetru pa trokut(cover) tj tzv široko povijanje? bit će mali ko bumbar.
jel netko može to slikati i linkati kako da se to složi?
mislila sam pitati u bolnici kad budem išla na tečaj.

02 tra 2009, 13:28

više nije potrebno široko povijanje. ako bude trebalo reći će vam ortoped na uzv kukića koje ćeš raditi s 1,5 starosti djeteta ili će ti reći pedica na prvom pregledu.
platnene same po sebi šire među nogicama nego jednokratne pelene. ako će baš trebati široko povijati onda u platnenu samo ubaciš jednu tetru među nogice i to je to.

02 tra 2009, 18:51

tenx! i mislila sam nešto tako

06 tra 2009, 00:13

evo jedan link sa linkovima...meni je super jer se lako snac...sad bas klikam jedan po jedan :mrgreen:
http://www.clothdiapersites.com/

08 tra 2009, 14:10

pozdrav zene,

evo vas citam i upijam, vec smo muz i ja odlucili koristiti platnene pelene za bebu koja dolazi ovo ljeto.
pocela sam narucivat pelene po dvije pa cemo vidit, moram priznat da jedva cekam vidit pelene od gwen posto ste ih tako nahvalile :).
mozete mi rec jeste imali kakvih neugodnosti kod narucivanja ME pelena i cover-a, iako sam par stavari narucila preko interneta u druge zemlje opet me nekad uhvati strah :).

08 tra 2009, 23:05

nick je napisao/la:
Anika30 je napisao/la:Ja "stara" platnenoplenašica se mogu pohvalit da nam još nikad nije procurilo :D. ali pitam se da li će ove gwen pelene izdržati do kraja pelenaštva, nama su sad taman :roll: čemu služe najdonji drukeri na peleni?
slika

kakav je.
ja bi od nje naručila, ali se bojim da ono malo elastina uništi sve prednosti vune, :/ :conf

Nick, ja tek sad vidim :oops:
http://picasaweb.google.com/pelenebygwen/VuneniSoakeri#5303387903711168738 to je naš cover i zadovoljna sam njime, a čini se i Magdalena. Jedino lanolin užasno smrdi, no neutralizira se sa bebi šamponom. Svalako je prirodniji od PUL-a

08 tra 2009, 23:08

silki je napisao/la:više nije potrebno široko povijanje. ako bude trebalo reći će vam ortoped na uzv kukića koje ćeš raditi s 1,5 starosti djeteta ili će ti reći pedica na prvom pregledu.
platnene same po sebi šire među nogicama nego jednokratne pelene. ako će baš trebati široko povijati onda u platnenu samo ubaciš jednu tetru među nogice i to je to.

Silki, mi tek sutra idemo na uzv kukova :roll: . Nikako mi nisu jasna ta različita tretiranja pedijatara :conf .
Nisam joj stavljala tetru sa platnenom, nadam se da će sutra sve dobro proći .

09 tra 2009, 11:13

Anika ja se nadam da ce biti sve ok.
i ja ne mislim siroko povijati i ako je to kod nas zakon. ali zato platnene su super umjesto siroki povoj.
**
Da pitam nesto. dali mogu napraviti male gazice, da ih stavim na pelenu, umjesto papirica za skupljanje?

09 tra 2009, 22:49

I ja imam jedno pitanje,rodila sam prije 10 dana,čim sam došla iz bolnice počeli smo koristit platnene pelene flafi i luci,zadovoljna sam s njima ali imam osječaj da su preširoke to je za sada dobro jer netrebam široko povijat zanima me kad Luka malo poraste za 2-3 mijeseca oče li se moć u njima normalno pomicat kao da ima jednokratne pelene?

10 tra 2009, 08:26

Anika30 je napisao/la:
nick je napisao/la:
slika

kakav je.

Nick, ja tek sad vidim :oops:
http://picasaweb.google.com/pelenebygwen/VuneniSoakeri#5303387903711168738 to je naš cover i zadovoljna sam njime, a čini se i Magdalena. Jedino lanolin užasno smrdi, no neutralizira se sa bebi šamponom. Svalako je prirodniji od PUL-a

taj mi je preljepi... moj je ovaj...

http://picasaweb.google.com/pelenebygwe ... 9857372642
jos ga nismo probali, cekamo da mi sestra danas donese lanolin, tj mast za bradavice, pa ce mo ih lanolizirati...

a da li sampon stavljas u isto vrijeme kad i lanolin, ili ih ujutro operes jos jednom u sampnicu?

10 tra 2009, 17:15

Evo moje kratko iskustvo s platnenom, dobrom starom tetra pelenom.
Dakle, D mi je prije 3 mjeseca prestao koristiti pelene (koristili smo jednokratne), no za noć mu stavim presavijenu tetru u gacice (da osjeti da je mokar). I mogu vam reći da kad god se popiški, a ja to ne skužim pa pelena ostane na njemu, ujutro obavezno imamo osip. :/

12 tra 2009, 21:11

evo nase iskustvo sa vunenim coverom od tete gwen, sirok je oko nogica i trbuha, ali ne pusta nigdje...bas smo zadovoljne :D
Tema je zaključana