Tema je zaključana

Re: PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

13 tra 2009, 12:03

Anika30 je napisao/la:
nick je napisao/la:
Anika30 je napisao/la:Ja "stara" platnenoplenašica se mogu pohvalit da nam još nikad nije procurilo :D. ali pitam se da li će ove gwen pelene izdržati do kraja pelenaštva, nama su sad taman :roll: čemu služe najdonji drukeri na peleni?
Očekujem ovaj cover :joy
slika

jel ti stigao ovaj cover.
kakav je.
ja bi od nje naručila, ali se bojim da ono malo elastina uništi sve prednosti vune, :/ :conf

Nick, ja tek sad vidim :oops:
http://picasaweb.google.com/pelenebygwen/VuneniSoakeri#5303387903711168738 to je naš cover i zadovoljna sam njime, a čini se i Magdalena. Jedino lanolin užasno smrdi, no neutralizira se sa bebi šamponom. Svalako je prirodniji od PUL-a

hvala :zekomah

16 tra 2009, 18:35

našla sam dućan u zadru gdje imaju neke kamaris pelene, ne sve modele, već samo neke i covere. mm me samo gledao dok su mi počele "curit sline". nisam stigla proučiti ih ni pitat cijenu, no budem. dobro je znat gdje ima. ako nekog u Zadru zanima javim mu na pp

16 tra 2009, 21:27

Kamaris ima svedske pelene koje naizgled lice na platnene jesi sigurna da su to bas njihove platnene? Kazem ti jer sam ja na prvu isto mislila vidi platnenih a ono svedska a meni se isto :lol .

17 tra 2009, 01:45

thinkPINK - znaš da mi je bilo čudno što nemaju drukere po sebi, no nisam ih predetaljno gledala. stvarno bi mogle bit švedske. :oops:

17 tra 2009, 09:24

Ma dobro mozda su na cicak... Mislim da kamaris i jesu na cicak. Postoje li dodatni ulosci? Sa svedskom sigurno n eidu, pa oko imaju ulozak onda su valjda platnene :lol . Nemam pojma, kazem ti ja sam neznalica mislila ajme vidi ima za kupit platnenih u mom gradu. Ono sipak :lol

19 tra 2009, 14:37

thinkPINK je napisao/la:Mi smo silki nocu ipak u jednokratnima.
Mi koristimo od linera ove

Imam jedno pitanje pa nikako da pitam... Kako se rjesavate zutih fleka na pelenama? Ljeti bi na suncu sve nestalo a sad su mi sve pelenice poflekane. Imate kakav tip?

neznam jesi pisala, a neda mi se tražit :oops:
jeli ima ovih linera u apotekama di su bambino mio pelene i gaćice?

19 tra 2009, 14:44

ovo s linka su ti papirići koje stavljaš u platnenu da lakše skineš drek s pelene.
skupa s papirićem ga baciš u wc. ja ih još ne korisitim.
nema smisla bacati lovu na papiriće dok doji jer se itako kakica razlijepi po cijeloj peleni.

19 tra 2009, 14:49

Krumpirić je napisao/la:
thinkPINK je napisao/la:Mi smo silki nocu ipak u jednokratnima.
Mi koristimo od linera ove

Imam jedno pitanje pa nikako da pitam... Kako se rjesavate zutih fleka na pelenama? Ljeti bi na suncu sve nestalo a sad su mi sve pelenice poflekane. Imate kakav tip?

neznam jesi pisala, a neda mi se tražit :oops:
jeli ima ovih linera u apotekama di su bambino mio pelene i gaćice?

Da, ima. Oko 60 kuna pakovanje. Al ima smisla ovo sto ti kaze Silki. Dio kakice prode na pelenu.
:mah

19 tra 2009, 16:41

Di ima za kupit tih papiriča???

19 tra 2009, 16:48

u boljim ljekarnama, npr.onoj u Mercatoru i sl.

tnx, vas dvije :kiss

20 tra 2009, 15:37

tih papirića ima u ljekarnama?kako se točno zovu ,da znam zatražiti?

mi isto imamo platnene od rođenja
negdje sam pročitala da je tih papirića bilo u dm-u,no kad sam pitala u dm-u u Šibeniku gledale su me kao da sam pala s Marsa

20 tra 2009, 15:43

ronin, baš tako kako si napisala - biorazgradivi papirići za pelene.
mislim da ih ima i mulleru i dm-u njihova marka. cure su znale oprati i vlažene maramice pa njih koristiti par puta dok se ne raspadnu pranjem.

20 tra 2009, 15:59

silki je napisao/la:ronin, baš tako kako si napisala - biorazgradivi papirići za pelene.
mislim da ih ima i mulleru i dm-u njihova marka. cure su znale oprati i vlažene maramice pa njih koristiti par puta dok se ne raspadnu pranjem.

ovo s vlažnim maramicama i radim,no dosta ih malo koristim jer guzu ne peremo s njima već s vodom i onim jednokratnim blazinicama iz dm-a,pa ih nemam dovoljno

pošto sam preselila u Dalmaciju i nemam više Mullera(i nenadoknadiv mi je,al zaista),dajem mami narudžbe pa mi mama donosi iz Zagreba...dolaze mi u petak pa idem odmah podebljati narudžbu

hvala :srca

20 tra 2009, 17:52

ronin je napisao/la:tih papirića ima u ljekarnama?kako se točno zovu ,da znam zatražiti?

negdje sam pročitala da je tih papirića bilo u dm-u,no kad sam pitala u dm-u u Šibeniku gledale su me kao da sam pala s Marsa

ma imas u dm-a na kolodvoru uzeti od dm njihova marka zovu ti se krpice za pranje, 30 kom 10 kn, mozes ih jos jednom barem oprati u masini ali kao ne smu u wc...

jel moze jedno pitanje..koliko kapi et ulja cajevca u koliko vode za spricanje pelena?

20 tra 2009, 21:59

ana01 je napisao/la:
ronin je napisao/la:tih papirića ima u ljekarnama?kako se točno zovu ,da znam zatražiti?

ma imas u dm-a na kolodvoru uzeti od dm njihova marka zovu ti se krpice za pranje, 30 kom 10 kn, mozes ih jos jednom barem oprati u masini ali kao ne smu u wc...

a nije to to,ovi papirići su biorazgradivi i smiju u WC,bar sam tako ja shvatila
pitala sam na Kolodvoru,možda tada nisu imali trenutno ni tih krpica...idem sutra ujutro pa ću pitat ponovno :)

20 tra 2009, 22:13

ana01 je napisao/la:koliko kapi et ulja cajevca u koliko vode za spricanje pelena?

ja u špricu od muskula kapnem jedno 20ak kapi.
imam onu piksu od čajevca iz deema već 6 mjeseci i tek sam pola potrošila. pošpricaj i kantu prije nego počneš stavljati pelene unutra.

21 tra 2009, 16:05

ronin je napisao/la:
ana01 je napisao/la:

a nije to to,ovi papirići su biorazgradivi i smiju u WC,bar sam tako ja shvatila
pitala sam na Kolodvoru,možda tada nisu imali trenutno ni tih krpica...idem sutra ujutro pa ću pitat ponovno :)

znam da su ti od 70 ak kuna biorazgradivi ali nisam nasla u si u ljekarnama...pa sam se pomogla sa ovim od dm-a...
silki je napisao/la:
ana01 je napisao/la:koliko kapi et ulja cajevca u koliko vode za spricanje pelena?

ja u špricu od muskula kapnem jedno 20ak kapi.
imam onu piksu od čajevca iz deema već 6 mjeseci i tek sam pola potrošila. pošpricaj i kantu prije nego počneš stavljati pelene unutra.

dobro, ja sam u 125 ml vode (bocicas sa strcaljkom ubacila oko 25 kapi) i kadf ih stavim u kantu sa vodom i tu jos koja kap?
ok, a jel u kantu sa vodom stavis i ocat ili sodu da omeksa kamenac? imam i ja iz dm-a tamo mi je daleko jeftiniji bio nego igdje drugdje....

21 tra 2009, 16:26

ne stavljam uopće vodu u kantu u kojoj skupljam prljave pelene.
ocat stavljam umjesto omekšivača. alkoholni.

21 tra 2009, 17:38

silki je napisao/la:ne stavljam uopće vodu u kantu u kojoj skupljam prljave pelene.

da,ni ja ne stavljam vodu,nit poklopim kantu
ionako mi budu najviše tri-četiri dana u njoj,stvarno nemaju nikakav miris

21 tra 2009, 18:33

silki je napisao/la:ne stavljam uopće vodu u kantu u kojoj skupljam prljave pelene.

ni ja, iako moja rodica ih tako cuva... ja ih uglavnom odmah operem i ne stoje mi... :dada

22 tra 2009, 12:09

Ja isto pelene ne stavljam u vidro s vodom nego vani na balkon samo uložak operem da nije od kakice,i poče se smrde nemaju nikakav miris.
Mene zanima koliko vi praška stavljate kad ih perete,jer meni mašina ne kupi prašak iz zdjalice nego moram u bubanj stavljat otprilike,obično svako 2 dan perem pelene oko 8 komada,i koliko octa stavljate?

22 tra 2009, 12:42

ja stavim 4 žlice praška i ništa drugo

22 tra 2009, 18:03

jaja je napisao/la:Ja isto pelene ne stavljam u vidro s vodom nego vani na balkon samo uložak operem da nije od kakice,i poče se smrde nemaju nikakav miris.
Mene zanima koliko vi praška stavljate kad ih perete,jer meni mašina ne kupi prašak iz zdjalice nego moram u bubanj stavljat otprilike,obično svako 2 dan perem pelene oko 8 komada,i koliko octa stavljate?

ja stavim octa pola nego li sam stavljala omesivaca, znaci otprilike manje od pola cepa od omeksivaca..
a detergenta, stavim jednu trecinu ili ak jednu cetvrtinu...

22 tra 2009, 20:24

uvjek jedan čep tekućeg praška, dva put ispirem. ocat umjesto omekšivača, onako odokativno.
pelene mi nikad nisu smrdile.

22 tra 2009, 22:45

meni je mašina problem, ne ispire dobro :angry pa i sad sve ispirem dva put.

24 tra 2009, 10:00

ja sam se samo došla pohvalit da su moje odtočale 24h, oprale se i eno se suše :srca

24 tra 2009, 15:02

krumpi pripreme su u tijeku :srca

ja jučer naručila dve bella bottoms. jedna na leopard uzorak i jedna maskirne.
a lijepo sam rekla da neću više.
kakava zabluda :lol

24 tra 2009, 15:37

silki, imaš ti NB za prodavat :lol
nisam uzimala NB, a sad se premišljam oko 3-4 kad je bebica malena :/

24 tra 2009, 16:07

meni se gwen javila prije 3 sedmice da mi moze uraditi narudzbu kad zavrsi neke druge ali jos mi nista ne javlja :dunno

24 tra 2009, 16:08

ni ja nisam uzimala NB. bio je u jednokratnima nekih tri tjedna dok mu nije otpao pupak i od tada smo u OS. nije bio neki kapitalac kad smo počeli, 3,5 kg, a OS su mu super stajale.
Tema je zaključana