Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (2.dio)

26 svi 2009, 10:58

mene spasava samo to da niko ne zeli saljiti u Makedoniji ;)

27 svi 2009, 00:07

Eto nas, juhu :zivili .
Sad smo na pola trudnoce, znamo da nam stize jos jedan pisulinac, pa mozemo polako i s gustom u svijet platnenih pelena. Kod Silki sam se vec narucila za live prezentaciju :mrgreen: . E sad vidjeh linkove, ili su domaci ili iz Amerike. Ima li nekih europskih stranica/prozvodjaca platnenih pelena. Ja mogu iz EU sve narucivat bez carine pa bi mi zato to bilo milo :p .

27 svi 2009, 08:11

za prezentaciju imaš još dva tjedna fore a onda odo na more na duuuuuga tri mjeseca :p
imaš par posrednika i u uk. ja sam naručivala s ove stranice http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappies/type/23 i pouzdani su. možeš virnuti i na amazonu.uk šta ima.
e sad, treba vidjeti šta oni imaju u ponudi. biraj šta ti se svidi ;)
samo pitaj i piši šta te zanima.
znala sam da će biti pišonja :srca

nevenera, zasad imaš dosta za početak (ako sam dobro izbrojala). sad pričekaj da dođe bebica i kad vidite što vam od pelenica najbolje odgovara - opleti ;)

penny, naravno da ti trebaju legsice za ljeto, to uopće nije upitno.
kad navečer zahladi ne'š mu valjda obući hlače i sakriti tigrastu poketicu ;)

mz, dobro nam došla :buket
tvoje postove sam isčitavala kad sam tek' razmišljala o platnenim :srca

27 svi 2009, 09:53

dobro nam dosla Tanjabb :zivili

27 svi 2009, 22:44

zasad imam 5 luci OS pelena, 1 bambinomio NB, od gwen čekam 13 OS pelena, a uzela sam i 5 OS flafica i 1 OS rodinu. sve u svemu 24 OS pelene + 1 NB. Ujedno imam i zaštitnih po dva komada svih veličina dvije S, dvije M i dvije L.
jap, mislim da je vrijeme da stanem. bar dok se dite ne rodi. :lol :lol :lol

27 svi 2009, 23:08

penny, ne znam jesi li skužila da kittykins daje 10% na all in one close parent pelenu.
komad je 10,80 funti. ti si zadovoljna s njima?
tržila sam dvije. naravno da nisam odolila i uzela tigrastu poketicu kakvu i vi imate :dada
zadnji trzaji pred drugih 6 mjeseci porodiljnog a onda ću sliniti kad vi budete naručivale :lol

nevenera, dosta za početak ;)

28 svi 2009, 13:49

tanja, dobro došla (i evo ti jedan zavid što ti tek počinješ s narudžbama i cijelom euforijom) :mah , a ti zraka, dobro nas našla :) - i ja sam čitala tvoja iskustva, ima već neko vrijeme
...inače, tanja, možeš i na www.babykind.com, britiš stranicu, imaju recenzije pelena prilično objektivne, zahvalni za suradnju, a također i www.thecottonnappycompany.com - s njima mi je zaštekala bila pošiljka, ali sam zato na kraju dobila jednu pelenu na poklon :luv

...e, a jeste probale ne čitati ovaj topic redovito, nego sve odjednom? Koja je to, u stvari, euforija - strepnje, narudžbe, oduševljenja, kritike, ajmeee... :drink)

...penny, ovo što se tiče carinjenja, pa eto, tamo malo ranije opisah svoje iskustvo direktno iz carinske ispostave, khm, baš šteta kad se tako nekad malo preskoče postovi... a baš pišem kratke, informativne, nadasve pregledne postove, nije mi jasno šta ne štima... :gace
...uglavnom, meni rekoše da pošiljku do 150 kn definitivno neće cariniti (znači, 1-2 pelene), ali, postoji težnja da se uopće ne carine ni veći paketi pelena - dok god se vidi da to nije za nekakve trgovačke il obrtničke, nego osobne svrhe... osim toga, to je kao nekakav europski standard, da manje carine ovakvu robu...i zaista, meni su stigla dva paketa unazad mjesec dana, jedan od 5, drugi od 6 pelena, i ništ nije ocarinjeno...

silki, ajd, baš mi dargo da ti odgovaraju IV coveri :up
...kažeš, šta bi još bilo pod must have... hm, pa u stvari nemam toliko pelena, odn. različitih marki da bih to mogla reći, a osim toga, lakše mi je reći što ne bih nikako :lol
...ja bih, da naručujem iz početka, izbjegavala flanel i konoplju, a preferirala bambusni velur i frotir :dunno

..evo, govori se tu o Flaficama... imam ih i ja 5 komada, dvije flanelske, i izvana i iznutra, jednu interlok izvana-flanel unutra, te dvije konoplja-bambus...
...ove flanelske su u strašnom stanju...:dunno ofucale se i izvana i iznutra, onako, sve su pune mucica... dezen vidno izblijedio, i još povrh svega čičak se sav izvitoperio i oslabio.. tako da njih ne bih nikako, nikako više preporučivala...
...ova interlok se dobro drži, a ove konoplja-bambus zadovoljavaju.. odn. one su mi apsolutni No1 za spavanje....mada, iako je to velur, ipak je malo krući i baš raširi nogice, upravo ovako kako i vi pričate...
...evo, to je naša omiljena flafica, ta konoplja-bambus noćna

slika slika

...inače su sve te Flafice odličnog kroja (sve je isti kroj, neovisno o čičku ili materijalu) , širina među nogicama baš taman, visina super odgovarajuća, drukeri odlično raspoređeni (na onima koje imaju drukere), tako da bih, recimo, da šijem, šivla baš po njihovom kroju...

TP, imam tri Natura pelene... s interlok i flanel vanjštinom...
...ove interlok nisu se ofucale, ova flanelska prema očekivanju jest...
...ono što kod njih ne valja je raspored drukera te sami drukeri... grozno, previše ih je, nije čvrsto kad se sve skopča, nekako fali tkanine, ne znam kako bih to rekla, naročito kad su bebe manje...
...međutim, moram priznati da sada češće za njima posegnem jer, kopčam samo na najviši red drukera, bez ikakvog presavijanja i filozofiranja.... a i širina između nogu mi baš odgovara, kako je cura sve pokretnija, pa ju uopće ne sputavaju...

...evo, ne mogu kratko, nikako, uf... sad se više ne vidi drvo od ovolike šume podataka :loce

28 svi 2009, 13:58

i šta ću ja sad bidna nakon 'vakog posta nego naručitit dvije flafi i dvije natura :baba
interlock je s onim ulošcima sto se preklapaju jedan preko drugog?
znači flafi konoplja bambus?
meni ta konoplja nikad nije sjela. imam jednu k'o šmirgl papir je :roll:

pf, meni skroz žao što nisi nikad isprobala bella bottoms pelene. moj apsolutni favorit i to one najobičnije frotiraste.

28 svi 2009, 14:23

ja bih, da naručujem iz početka, izbjegavala flanel i konoplju, a preferirala bambusni velur i frotir

A vidis, to mi treba. Mislim ima more tih pelena i proizvodjaca. A ja bih da mi netko kaze: Ove su mi naj naj, ovaj material, ovaj kroj, druker ili cicak, konoplja ili bambus... i tako to. Pa da ja narucim onda od tamo. Nije me jos uhvatila ludnica da narucujem od svugdje po dvije, tri pelene, odnosno imam osjecaj da cu se izgubiti u moru svih tih informacija.
Postoji li razlika bolje/losije za djecaka ili curica (poznato je da decki vise pisaju prema gore, barem mi se Lukas uvijek zapisavao gore)? Postoji li razlika za krupniju/manju djecu?

28 svi 2009, 14:49

podočnjaci- ja čekam svoje flafice (Ema). flanel su i to s čičkom. :roll: a mislila sam uzet bambus. :roll: no kako sam naručila već 13 bambusa od gwen.... ništa ako bude loše budem ih koristila samo noću.

28 svi 2009, 16:59

Pf-sad priznam,nisam sad procitala cjeli post,jer sam na mobu i radim pa ocu napisat prije no sto mi netko udje u trgovinu.lol.no inace s gustom citam tvoje postove od pocetka do kraja.gutam tvoje postove ko neku super knjigu.al pa nemrem bas sve popamtit-nisam odlikas,vise sam izmedju dobar i vrlodobar.ahaha :) a kolko se sjecam tvoje narudjbe su vecinom bile iz us?
Evo ishoda.narucila sam 4 pelene.iznos je bio 39funti(u iznos ukljuceno 5 f postarine_) na to sam platila 30kn carine i 80kn poreza i jos 15ak kn za uplatnice-pa me sve skupa izaslo 320+130(a jos cu i 20ak posto kamate morat platit zbog kartice.sve u svemu previse. Ma pih,al divne su pelenusice.uf,sveukupni dojam javim sutra kad se operu :D
a u pon mi stizu jos 3 valjd mi nece i to carinit pih

28 svi 2009, 23:09

penny, a ja ko prava učiteljica - ožeži, opleti :lol ma znam, teško je pratiti toliko informacija... evo, i sad vidim da sam opet postigla to da se od drveća ne vidi šuma...

silki, moraš biti jaka :faca i izdržati te odoljeti porivu za novim pelenama - at least flaficama i naturi koje gore opisah... mislim da si me krivo shvatila, pa ću rezimirati još jednom:

- sve je super kod flafica - kroj, dubina, širina, drukeri, a uz većinu modela dobiju se i dodatni ulošci... no, dosta su krute ako nisu od velura i to bambusnog...
...takovga nije bilo kad sam ja naručivala, pa sam uzela mješavinu bambus-knoplja i upravo je konoplja ta koja daje tvrdoću.. ne mogu reći da je šmirgl-papir, al kao vojničko ćebe tkanina pomalo jest.. tako da ni ja nism pobornik konoplje...no, da super upija, bogami upija, zato ju i koristim za noć...
...zato, ako imaš BB pelene i gwenice, a imaš, nema potrebe za flaficama, jer meni se čini da su one prilično slične upravo ovim pelenama :dada

...nature, isto tako, nećeš ništa izgubiti ako ih ne naručiš, zaista, ja sam čisto onako uspoređivla među onima koje imam, pa zaključila da se dobro drže i imaju tako neke pluseve... ako ti baš vrag ne da mira, uzmi jednu, imaju čini mi se neke lijepe prugaste, zelenkastosive, 80 kn je komad pa probaj...

...a ovo za BB pelene - pa ne znam sjećaš li se, ali meni su Bb bile prva narudžba ever, ali sam se, neiskusna u net shoppingu, uplašila pay pala :lol pa odustala od njih... žena mi pisala sva u nevjerici da zašto sam odustala itd itd...no, namjeravam uzeti par svakako...

...a interlock - to nije kroj nego način tkanja i označava pamučni triko koji se koristi za šivanje majica :)

nevenera, sad sam malo gledala na flafi stranicu - čini se da su Ema modeli svi iznutr flanel, ali izvana mako, odn. pamučni triko također, pa onda situacija nije tako strašna... moja je jednna takva i lijepo izgleda izvana, nije se ofucala :)

..eh,da, netko je spomenuo da bi kamarisove...evo, ja bih njima odlučno rekla Ne :dunno imam divje pande, bolje reći, imala sam, ali se taj frotir (a bambus je) totalno skvrčio i okrutio, a gumica na području nogica je nestala, izravnala se... i to se dogodio nakon mjesec dana uporabe...

Postoji li razlika bolje/losije za djecaka ili curica (poznato je da decki vise pisaju prema gore, barem mi se Lukas uvijek zapisavao gore)? Postoji li razlika za krupniju/manju djecu?

...tanja, uz većinu pelena dobiješ uložak koji ide cijelom dužinom pelene, a ti ga možeš i sama podesiti više naprijed nego otraga... :)
...razlike nema ovo za krupniju/sitniju djecu, jedino ti možeš možda naručiti L veličinu određenog modela, ako se baš bojiš krupnoće... ali to zaista nije potrebno, moja je cura imala 4 kg, pa bez problema stane u sve OS pelene, iliti uni-veličinu

...baš sam u elementu, ali moram ići, evo, nikako da čvrsto zaspe, nikako, buđenje svakih pola sata... bježim...

28 svi 2009, 23:12

ti si moj glas razuma :kiss

edit: znam da si imala problema s plaćanjem bb pelena tj. s paypalom i registracijom.
opet ponavljam, ako trebaš pomoć tu sam ;)

28 svi 2009, 23:21

Hvala PF.
Nisam mislila da treba veca pelena za krupniju bebu nego me zanimalo postoje li modeli koji vise odgovaraju mrsavim bebama ili obrnuto, ili se to sve da drukerima regulirat. Moj je prvijenac bio 4kg, ne racunam bas da bude drugi bitno veci.

28 svi 2009, 23:30

tanja, boromir je od 3,5 kg u OS (one size) pelenama. skroz su mu dobro stajale.
a to koje će vam pelene najbolje odgovarati znat ćeš tek kad kreneš s platnenima.
svaka beba je različita i zato je bolje uzeti pelene od različitih proizvođača :dada

28 svi 2009, 23:31

svaka beba je različita i zato je bolje uzeti pelene od različitih proizvođača

:lol vidim ja da me vec navlacis na svoj mlin

28 svi 2009, 23:32

:lol

28 svi 2009, 23:33

Sad ste me skroz zbunile :plavusa :conf .
Ja opće nisam odlikaš što se tiće pamćenja pelena nikako da sve popamtim,ja sam narućila sve pamućne 5 flafi,10 luci,samo sam sa kamarisom malo odlutala pola pamuk pola konoplja,ali ih još nisam probala jer su pravelike iako su mi sve OS,
Danas sam narućila od dolise 5 split pelena isto su OS,ima li itko iskustva s njenim pelenama???Ja narućila da probam.
Svi hvale gwen pelene,nikako da dođem do nje ćula sam da treba brzo rodit i da neprima naruđbe,zna li iko išta o tome???

Joj što sam vas upilala a šta ću kad sam prava :plavusa

29 svi 2009, 10:20

tanjabb je napisao/la:
svaka beba je različita i zato je bolje uzeti pelene od različitih proizvođača

:lol vidim ja da me vec navlacis na svoj mlin

:lol i ja sam na to mlinu imam cjelu paletu proizvodjaca,jer svaku sam i kupovala sa razlicitim namjenama-za van,za po noci...a tetre za po doma....

no postoje neki modeli koji su tzv "slim fit" ma zna to silki :mrgreen:
pa recimo na kittykinsu postoji tablica i ispod svake slikice pise recimo slim fit,absorbency,quick drying i rangirano je brojem zvjezdica.(i to je jedan od razloga sto volim kittykins)
pa tako da se za mrsavke ipak vise preporucuju ti neki modeli....al da sve se moze manje vise podesit drukerima

ma evo linka na talicu http://www.kittykins.co.uk/advice/id/14 :zivili

29 svi 2009, 16:20

meni se javila dolisa. a kako ima sniženje, pelene po 45 kn moram (pazi mene, moram :roll:) ipak naručiti koju da ih malo pogledam. i to je to. gotovo. zasad. mislim. :lol

29 svi 2009, 17:12

meni je zapela rodina Pusa prirodi od konoplja, a moram se strpiti jos malo, cekam paket iz USA.

29 svi 2009, 17:16

htela sam reci, prave smo ovisnice... a jos se beba nije ni rodila (mislim na neveneru i mene ;) )

29 svi 2009, 17:23

a ja tek sad skuzila da vas dvije imate termin na isti datum :shock:
joj,kak je to ljepo... :srca

ja imam od dolise narucenu jednu sa snizenja,jednu bella b like,jednu swaddlebee l,hillbily bunny jednu i vuneni soaker na cicak....pa javim dojam :lol
duuugo smo se dogovarale jer sam ja imala hrpu nekih glupih zahtjeva :rolf
rekla je da ce danas poslat paket a sad ... znaci cekam i ja :cool

29 svi 2009, 18:38

jaja je napisao/la:Danas sam narućila od dolise 5 split pelena isto su OS,ima li itko iskustva s njenim pelenama???Ja narućila da probam.
Svi hvale gwen pelene,nikako da dođem do nje ćula sam da treba brzo rodit i da neprima naruđbe,zna li iko išta o tome???
Joj što sam vas upilala a šta ću kad sam prava :plavusa

jaja samo ti pitaj zato smo tu ;)
s dolisom nemam iskustva ali evo cure čekaju pošiljke pa će one baciti recenziju.
za gwen znam da više ne šije po narudžbi ali kad rodi planira šiti pelene po sistemu 'in stock'. znači što sašije digne u izlog. koja ti se svidi naručiš ;)

arkana i nevenera nema vam spasa :kima
nevenera je napisao/la: i to je to. gotovo. zasad. mislim. :lol
:rolf

29 svi 2009, 18:53

meni je gwen javila da sam na redu sredinom maja i to je to

nadam se da ce uspijeti uraditi ove moje

30 svi 2009, 10:16

sad sam konacno uspijala iscitat komletnu stranicu :lol

silki-za sad cu samo 2 para legsica :lol

e,vidla sam taj popust...prosli tjedan je billa itty bitti d lish snap in one,pa sam uzela jednu ljepu crnu...i iduci tjedan ce opet snizit jednu za 10% - multi saver madnes im je super fora!

sa close parenticom sam prilicno zadovoljna,jako je mekana,a bambus velur iznutra savrsen,jednak mi je osto nakon hrpe pranja.ima savrsene leguasets-kak se to drukcije kaze? tak da nema curenja... a jos ak ubodes i njihovu nocnu prefold-to je dobitna kombinacija.stvarno kad skombiniram sva tri uloska,izdrzi 10 satni spavanac.a vama ce jos bolje stajat jer nama bi vise vise pasala neka chubby fit- jer ovu vec ljepimo na sam kraj :lol

pf-ajme koja razlika...bit ce da je u vodi s kojom peremo tolika razlika-naime,meni je konoplja definitivno favorit,jedini materijal koji mi je ostao u originalnom stanju.nije mekan ko mikroflis,al meksa mi je konoplja neg bambus grudice :/ uvijek nekak gledam da stavim konoplju direktno na kozu jer mi se cini najudobnija,a upijanje joj je isto maksimalno..
no,da, sa susenjem ja nemam brige jer se brzo susi na ovom vjetru...

30 svi 2009, 11:09

dali moze u ljetnim danima, t.j. kada se beba rodi ;) da nosi samo platnene, bez zastitne gacice. ako je prevruce?

30 svi 2009, 11:10

mislim da ne nosi stramplice odozgo, samo pelena, pa cu tako skuziti kada je mokra.
plasi me vrucina kod nas u kolovozu.

30 svi 2009, 11:27

ma sigurno da moze...samo cesto kontroliras da ti ne umoci sve okolo il ju drzis na nepromocivoj podlozi...
a moze bit i bez pelene kad je jako vruce ;)

30 svi 2009, 19:14

ja sam danas skoro živčani dobila tražeći lanolinsku mast. na kraju su mi u jednoj jedinoj ljekarni rekli da mi mogu dati čisti lanolin. :conf
sad me zanima jel to to što mi treba za vunene zaštitne? izgleda kao melem, tj kao mast, - samo je tamnije boje, na poklopcu piše samo lanolin. stavih ga u frižider po preporuci tete iz apoteke.
Tema je zaključana