Tema je zaključana

Re: Platnena sivaonica, strikaonica, kačkaonica

21 lis 2009, 09:35

slažem se s inom, provjeri onaj kvadratić. inače, ja sam po tom kroju šivala pelene veličine 80-86 i iako je kvadratić bio u redu, iznenadilo me kako su pelene ispale velike :shock: - stvarno su im obilati krojevi.
za iduće dijete smućkala sam neki svoj vlastiti kroj. nije idealan ali služi.
a za mako potpisujem, stvarno je naporan za šivanje na običnoj mašini, i iako mi je krasan napravila sam valjda ukupno 2 pelene s njim :da?

21 lis 2009, 11:05

Jesam Ina, i uzela veličinu 80-86.
Mislim da budem preslikala Rodinu neku ili ME, al i dalje je problem šivanje makoa. Možda sam kupila pretanki?

21 lis 2009, 11:07

Gold Dust, a kaj si stavila unutra osim makoa?

21 lis 2009, 11:10

i u mene je velik kroj,ali valjda tako treba.ja tu nisam vidjela problem.
koliko materijala si kupila Sanika..za pelene.ja idem u kupovinu materijala ali nemam pojma šta da kupim.
metar flanela,frotira,pamuka..kako se on uopće kupuje..čičak i lastik..mislim da je to sve.
jedva čekam :dada

21 lis 2009, 11:14

ja tu nisam vidjela problem.

hm, pa problem mi se čini da će biti jer su oko nogica jako široke mada sam lastiku stavljala di treba, i moglo bi procuriti :dunno

21 lis 2009, 12:37

Mozda nisi rastegnula gumu koliko treba, ili je prelabava :conf
S ovim makoom ces dusu ispustit draga. Trebala si poceti s pamukom :hug
Mozda ti pomogne da malko otpustis stopicu (ako mozes), i zategnutost konca

21 lis 2009, 13:22

Pamukom obicnim kao platno? Kaj moze i flanel i nutra i vani?
:mrgreen:

21 lis 2009, 20:10

Je je moze. A imas sarenog kakvog hoces posteljnog platna s djecjim uzorcima. Imas dost veliki izbor u onom nasem domu u Maksimirskoj

21 lis 2009, 20:56

sanika-naravno da može flanel iznutr i vani,možeš sašiti kako god želiš,ali ja uglavnom pazim da do guze bude neki mekani materijal
-a što se kroja tiče pa na crtežu postoji i manji broj 68/74 unutar linije lijepo piše.... taj je mojoj k taman a ona ima malo više od 8kg....br80/86 mi se čini da je za preko 10kg
-neće ništa curiti sastrane ako si dobro rastegnula gumu....ja tu sastrane potrošim oko 5-6cm gume ali ju rastegnem maksimalno
a flanel je zapravo 100%pamuk-i skroz ga je lako šivati,ja imam debeli mako(dobila sam ga)i zaista nije neki problem za šivanje jedino šta je rastezljiv kao žvaka
-ja sam danas bila u šopingu i kupila hrpu materijala potrošila sam brdo para i baš sam si sretna :srca
danas se bacam na završetak šivanja-baš će mi biti :kiss -vidjela sam i prekrasnih dezena makoa (tankog)ali ga ipak nisam kupila a sad vidim da je bolje da nisam...
čim završim objavljujem slike

21 lis 2009, 21:12

dakle može se koristiti posteljno platno,ali kako ove kupovne pelene budu onako debele.koliko slojeva bude ne razumijem.šta ide od materijala u jednu pelenu :roll:

21 lis 2009, 22:06

ja sam kupila samo od tabite pocket pelenice i ona šiva od 3 sloja flanela,naravno u tu se pelenu umeće uložak
sanika: ...šta se gumice tiče ti možeš sašiti đepić u koji češ umetnuti gumu kao u trenirci i samo na krajevima sašiješ gumu...jesi skužila???

edit.... evo upravo sam sašila jednu pelenicu
-ona u sebi ima ušiven uložak,izvana je flanel a do guze pamučni velur,s tim da su između još 3 sloja pamuka...znači pelnica od 5 slojeva +uložak od 5-6 slojeva
moram još samo završiti čičak
od naprijed:
slika
otraga:
slika
pamučni velur...i šparam malo na čičku..nije potrebno više stavljati...
slikaslika

22 lis 2009, 09:18

Jao Mamuška koja si ti majstorica, svaka cast :dada
Nije meni problem staviti lastiku cik cakom, ok mi to ide. Maksim ima 9 kg, i nosi 86, pa mi je ova manja veličina bila upitna, a izgleda da bi bila ok :mrgreen:
Hvala :mah

22 lis 2009, 23:17

sanika ajde stavi slikicu-sigurno je :kiss

22 lis 2009, 23:30

mamuška divna je! bravo, bravo!

22 lis 2009, 23:54

mamuska, nakon tvojih kucnih savrsenstava, no way, pa da mi se smijete :lol moram se malo usavrsiti ;) iako ju je maksonja danas imao na sebi :mah

23 lis 2009, 00:02

nećemo ti se smijati...budi sigurna... :kiss

24 lis 2009, 00:40

Evo mali tutorijal kako ja pravim two size pelene
Tijelo pelene se sastoji iz tri dijela. Lice je pam zersej sa uzorkom, onda pam flis i pam velur do guze.
Ovo su prva dva za koji sam usila gumicu cik-cak-om
slika
Onda postavim sakrivene drikere za usi pelene i prednji dio kojim se dobija manja velicina
slika
i konacno endlericom dodam sloj do guze ;) i dodam ostale drikere
slika
tako sam dobila sakrivene gumice i sakrivene drikere da nebi kojim slucajem nB zuljali malu guzu :kiss
Ostao je samo jos ulozak kojeg sam dodala kasnije.
Ovako izgleda zavrsena pelena na manjoj velicini - vel M
slika
a ovo je puna velicina - vel L
slika
I konacna slika za album slikana po dnevnoj svjetlosti ;)
slika

:mah
Svaka se pelena moze siti na mnogo nacina. Ja volim da ugodim maloj guzi i trudim se da pelene budu i trajne i da dobro upijaju ali da ne budu ipak predebele. Sretna sam da mogu naci odlicne materijale inace ne bih mogla ni sivati drugacije.
Ako mogu kome pomoci tu sam :kima

24 lis 2009, 00:51

Mamina cura to je moja pelenica kaj ne ;) ??? :srca
Fantasticna je, a i ona druga :kiss Vidi se da ti bas gustas u njima, kao i mamuska :5
Bravo zenske :zivili

24 lis 2009, 16:47

ja napravila svoju prvu pelenicu..nije kao vaša ali ja zadovoljna.
najveći problem mi je lastik oko nogica i leđa..nikako odreit koliko ga treba :joy

i moja mašina nemože ovo šivanje kako vi radite po rubu..da hvata dvije strane :(

24 lis 2009, 17:22

Lastik oko nogica je dovoljno samo rastezati na max dok ga prisivate cik-cakom. A vanjski rub mozes obraditi najsirim gustim cik-cakom. Nece biti kao na endlerici ali nije toliko bitno. Mozete raditi pelene koje se siju pa izvrcu tako da ce urednije izgledati ali takve se pelene onda i duze suse zbog deblje ivice....

24 lis 2009, 17:25

a kolika treba biti dužina lastika?

24 lis 2009, 17:53

modesty2 je napisao/la: moja mašina nemože ovo šivanje kako vi radite po rubu..da hvata dvije strane :(

ta se mašina zove endlerica...ni ja ju nemam ja rub opšijem cik-cak bodom baš kako je mamina cura rekla
-ja nikad nisam baš mjerila gumicu počnem s jednog kraja i rastežem pa dokud mi treba

24 lis 2009, 18:18

modesty2 je napisao/la:a kolika treba biti dužina lastika?

piše ti na kroju, a ako ne piše koliko točno cm, onda ti je označemo iscrtkanom linijom i radiš ovako kako su ti objasnile mamina cura i mamuška

25 lis 2009, 09:18

moja prva pp..nikad nisam šivala niti imala mašinu.ja zadovoljna za prvi put..druga će biti bolja.
znači unutra je flanel i uložak od tri sloja frotira..izvana pamučno pos. platno i čičak traka
slika
slika

25 lis 2009, 11:24

odlično svaka čast-meni izgleda baš :kiss

25 lis 2009, 12:04

Ina66 je napisao/la:
modesty2 je napisao/la:a kolika treba biti dužina lastika?

piše ti na kroju, a ako ne piše koliko točno cm, onda ti je označemo iscrtkanom linijom i radiš ovako kako su ti objasnile mamina cura i mamuška

Moze pisati na kroju ali toliko ima vrsta gumica da se svaka drugacije rasteze :roll: Najbolje je rastezati i siti, kada dodjete do kraja jednostavno zakljucati bod i odrezati visak. Kod izvrnutih pelena je bolje da gumice budu slobodne i onda se mora odrezati odredjena duzina i usiti na krajevima. Onda se gumica jednostavno rukom rastegne po duzini pelene gdje bi trebala biti usivena i odreze se ta duzina produzena za malo kraja gdje ce biti usivena.

25 lis 2009, 21:54

Savrsenih li pelenica :le :le

Mamina cura - bas si lijepo sve objasnila :dada
... i ja se spremam i spremam. Stigli mi oni pamucni veluri izdaleka. I skuzila sam da mi masina ima neki bod koji vrlo dobro imitira endlericu.... probat cu

Sanika - ajde stavi stavi sliku

25 lis 2009, 22:20

Mamina cura :kiss

Modesty :5

Ah, evo vam i moje, ko da sam je lijevom nogom radila :/

slika

25 lis 2009, 23:05

meni je prekrasna!!!!

26 lis 2009, 11:10