Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (7.dio)

22 stu 2009, 22:00

evo ja baš neki dan kupila prvi paketić linera...
.isključivo zbog vrtića jer mi je nezamislivo kako ću čistiti pelenicu kad se već skori kakica..
...i znate kaj ja stalno čekam da se njena kakica formira i to nikako da se dogodi...treba mi malo utjehe

22 stu 2009, 22:08

meni uredno spreme pelenu s kakicom u nepropusnu vreću pa čistim kad dođemo doma.
pelene mi nikad nisu bile flekavija ali ne smeta me to.

22 stu 2009, 22:25

Ja ću vam samo malo mahnuti u prolazu :salut i svakako pozdraviti maminu curu - meni se čini da žene ne kuže tko si ti. :D Baš mi drago što si se utikerila i što obitavaš ovdje među nama. :dada

iza nas je jedno duuugo i teško razdoblje osipa i ojeda najraznoranijih. :ne Sada znam da je curina guza osjetljivija na pelenske sadržaje, ali definitivno, oprobano i argumentirano- to se puno češće i intenzivnije događa u platnenim pelenama nego u jednokratnim.
Zašto je tome tako, ja zaista nemam objašnjenja i sa sto upitnika sam nad glavom. :dunno
Mislim, uopće nema razloga da na prirodne tkanine reagira burnije i ružnije nego na jednokratne pelene.
Prala sam ih opet bez ikakvih deterdženata, ispirala stalno, sušila još donedavno vani na štriku, sada na radijatoru... ne znam i ne znam.

Uglavnom, prije jedno dva tjedna stvorili su se takvi ružni ojedi da je to bilo strašno. Brišem ju, a na maramici krv. Zamračila sam. No, to i nije izgledalo tako gadno dok nije počelo zarastati. Kad je zaraslo, bilo je vidljivo kako su to dvije kao posjekotine, ali doslovno tako. :strah
Taj put je i plakala pri previjanju, prvi put i meni je pukao film i sve sam platnene spremila u jedan ormar da ih više ne gledam. Uf.

U jednokratnima smo bili dva tjedna, dok sve nije zaraslo, od jučer ponovno kombiniramo i platnene i jednokratne. Iako, nekako sam sve sumnjičavija prema njima i jako je vjerojatno da bih mogla odustati. Jer, evo, večeras je bila ukakana (u pp) tek 10 min. dok nismo skužili (i to je vrag, što u pp nikako ne mogu osjetiti kakicu), i guza se već pavijanski crvenila.

Tako da se često sjetim tebe, ina, i sad ti iskreno mogu reći :zub da sam mislila kako ti us tvari fantaziraš :lol kada si odustala od pp s emom. Kao, ne da ti se, pa si našla izgovor. :oops: Sad sam živi svjedok da se može reagirati i na pp, ma kako to nelogično zvučalo.

Inače, preprekrasni su vam uratci :up, još ću ih malo detaljniej pogledati kad uhvatim vremena.
Bajbaj.

22 stu 2009, 22:41

samo ti čuvaj malo dupence, vrlo važno u kakvoj je peleni.
platnene spremi, možda treća guza ne bude tako osjetljiva ;)

22 stu 2009, 22:45

Podocnjaci nazalost te moram potpisati :/ . Ide nam do 4 dana bez osipa i onda krene, iznad pišana i među nogicama. I jako ga smeta, danas je baš plakao kod presvlačenja :/ .
I onda se prebacimo u jednokratne dok ne prođe. Pa kad prođe, opet u pp. I tako ukrug. Možda se privikne na pp, s vremenom. Držite nam fige.

I da, znamo mi dobro ko je Mamina cura :kiss

22 stu 2009, 22:57

Sanika je napisao/la:I da, znamo mi dobro ko je Mamina cura :kiss
:dada

22 stu 2009, 23:24

silki je napisao/la:
Sanika je napisao/la:I da, znamo mi dobro ko je Mamina cura :kiss
:dada

23 stu 2009, 16:43

Evo i mene nakon prebolovane gripe. Pozdrav za sve moje drage vec frendice :kiss Bas se cesto pitam gdje su nam podocnjaci forever :)

Ni ja ne shvatam zasto se osip javlja u pp :dunno Moja malena ga je imala jako cesto. Ali kako sam ja tvrdoglava - svaki osip smo rijesili sa koristenjem samo platnenih. Mazali raznim kremama (prvo Deflamol, pa Mustelinu za prevenciju) dok je nije na kraju skacio tako grozan osip da je curila i krv. Kod tog zadnjeg mazala kremama, pa ih mjenjala i nista nije pomoglo. Onda nazovem svoju pedijatricu, bilo mi je zao nositi zbog guze.. i ona mi rekla da prestanem koristiti kreme dva dana jer ispod kreme se stvara idealna klima za razvoj gljivica i bakterija. Morala sam joj ispirati guzu kamilicom sa rastvorom hipermangana. Dobro se sjecam da je plakala kod svakog ispiranja... Guzu susiti fenom, ostaviti je na zraku koliko moze. Tako smo durale dva dana i vec drugi dan su pocele da se formiraju kraste. Nikad gori osip nisam vidjela u zivotu. Poslije ta dva dana smo opet mazale guzu kremom ali vec se obnavljala koza. I kuc-kuc nakon toga vise nikada nista.
Ali svaki osip smo pregurale u pp. Jednom sam joj stavila jednokratne iz DM-a kad smo bili na moru i od jedne pelene se tako izasula da sam rekla nikada vise :sumo
Koji je razlog osipa ??? Pedijatrica mi kaze da je bebina koza jos neformirana i vjerovatno su neke guze vise osjetljive od drugih. :dunno

23 stu 2009, 17:03

podocnjaci forever je napisao/la:Tako da se često sjetim tebe, ina, i sad ti iskreno mogu reći :zub da sam mislila kako ti us tvari fantaziraš :lol kada si odustala od pp s emom. Kao, ne da ti se, pa si našla izgovor. :oops: Sad sam živi svjedok da se može reagirati i na pp, ma kako to nelogično zvučalo.

vjeruj mi, i samoj mi se to motalo po glavi svaki put kad bih prešla na jednokratne pa bih se vratila na pp i jovo nanovo, ovako kako i sanika kaže
maloj guzi :kiss

23 stu 2009, 18:05

mamina cura je napisao/la:Pedijatrica mi kaze da je bebina koza jos neformirana i vjerovatno su neke guze vise osjetljive od drugih. :dunno

Zato se ja nadam da će s vremenom osip baj baj :dada

23 stu 2009, 21:56

Silki imam poketice i nikad mi nisu propustile,ali AiO otkako mala divlja naokolo jednostavno nisu više tako sigurne kao kad ima pelenu sa zaštitnim gaćama preko. Valjda joj se pomakne što li? :dunno ne propuste uvijek, recimo od deset nošenja, dva su mokra. Ovisi o količini piškenja i tak...ali nisu mi najsigurnije pelene koje imam. Prije joj nisu nikakve pelene propuštale... Inače, imam najviše flafice i neki neznatan broj drugih. Stvarno sam zadovoljna, nisu se nimalo promijenile otakako sam ih kupila i stvarno su mi pouzdane. Jednom sam samo naručila izvana i to swaddleb..nekako, divne su,ali sam naručila krivu veličinu. :bonk
Najviše volim poketice, brzo se suše u svim vremenskim prilikama i super upijaju.

24 stu 2009, 10:47

Bok cure.
Moram priznati da se fakat zaljubljujem u pp. I prijavljujem da mi je izdržala po noći 11h :joy :joy . Nisam imala namjeru tako dugo je držati ali umor je napravio svoje.
Što se tiće rodinih-imam samo jednu i jako je volimo jer je supermekana i super upija. Bambusica je. A ništa mi se dulje ne suši od naturinih. Sve nakon sušilice moram dosušiti na radjatoru.
I poslušah sulkin savjet.Malo sam popustila cover kod nogica, i više nije nažuljana a i ne prolazi mokrača. :proljece
:mase

24 stu 2009, 10:52

PF :hug
Bitno da guzi bude dobro!!!

25 stu 2009, 17:44

ipak cu ja uzet jednu bambus i jednu konoplju od rode...jednostavno nemogu odoljet ,vec dugo nisam nijednu ubola :lol

citala sam nesto o rooibos caju pa sam naisla na ovaj podatak

Kupke i oblozi od rooibos čaja kuhanog 10 minuta, mogu pomoći kod nadražene kože i osipa od pelena, te smanjiti kožne upale koje su posljedica iritacije.

evo link od teksta ako koga zanima
rooibos

25 stu 2009, 23:09

Drage moje,
stavila sam Tamaru prvi puta spavati sa pp.
Baš me zanima kako će izgledati noć.
Ma, znam da bude sve ok, ali do sada smo tijekom noći koristili jednokratnu, a po danu pp.
Malo sam skeptična. Stavila sam joj rodinu nježnu pusu sa dodatnom tetrom među nogicama za pojačanje.

zvečka, planiram kupiti koju flafi. Znači, zadovoljna si s njima?
Jel' imaš i njihove AIO?

26 stu 2009, 16:50

yra, jako sam zadovoljna njihovim pelenama, pogotovo onima OS. Ako ćeš kupovati kod njih AiO pitaj da ti stavi drukere postrance (kao kod rodinih zaštitnih gaća) znat će na što misliš. te mi nikada nisu propustile.

27 stu 2009, 11:18

moja M. je 4 dan bez stolice!!! i mogu vam reći da mi jako fali ribanje pelena!!!! :rolf nije fora kad pelene nisu ukakane :lol to nam je prvi put da pelene nisu zamazane!!!
a baš sam se nakupovala linera i sapuna...... :roll:

27 stu 2009, 13:19

moja M. je 4 dan bez stolice!!! i mogu vam reći da mi jako fali ribanje pelena!!!!

:lol
I ja cu jednom to napisati.
Danas sam ribala troje pelena u tri sata, sralac moj mali :p .

27 stu 2009, 15:26

tanjabb je napisao/la:
moja M. je 4 dan bez stolice!!! i mogu vam reći da mi jako fali ribanje pelena!!!!

:lol
I ja cu jednom to napisati.
Danas sam ribala troje pelena u tri sata, sralac moj mali :p .

isto i ja ribam naskon svakog podoja... ;)

27 stu 2009, 16:06

pokakala se!!! i opet u meni najdraže bambus pelene!!!!! kao da zna koje su najskuplje!!! :lol od one lijepe bijele boje....nisu ni žute bile...nego smeđe!!!!! :mrgreen:
i opet sam počela ribati!!!! baš mi je to falilo!!!! :rolf

27 stu 2009, 16:21

Ponekad stvarno mislim da oniimaju najdraže pelene za kenjac. Meni uvijek pokaki onak pošteno jednu s benetton uzorkom od nature.
Nego da vas pitam- kud spremate prljave ( tu najviše mislim na pokakane) pp kad ste negdje cijeli dan. Bojim se da mi se u običnoj vrečici ne skore prejako a i da ne smrduckaju po torbi.

27 stu 2009, 16:34

tu
http://roda.hr/v2/index.php?page=shop.p ... t&Itemid=6

27 stu 2009, 16:35

ima i od drugih proizvodjača;)

27 stu 2009, 16:41

Bellatrix je napisao/la:Nego da vas pitam- kud spremate prljave ( tu najviše mislim na pokakane) pp kad ste negdje cijeli dan. Bojim se da mi se u običnoj vrečici ne skore prejako a i da ne smrduckaju po torbi.

uguglaj waterproof tote bag ili wet bag.
mi imamoi ovakvu:
http://www.bumkins.com/tote-bag.html

na kittyju ima povoljnih. ubola sam još dvije jednobojne za vrtić: nature babies - drawstring wet nappy bag - large - 5 funti komad.
http://www.kittykins.co.uk/accessories/ ... ure+babies

27 stu 2009, 16:42

zvečka, tnx!
Ni moja nije kakala 4 dana. Baš se veselim potopu! :mrgreen:

28 stu 2009, 16:31

Ja imam slicnu vrecu za pelene kao ove rodine, jednu za ciste drugu za zmazane.

30 stu 2009, 11:16

thnx cure. Definitivno ću nešto tako nabaviti.
Počeo mi je jedan cover PUL brzo propuštati.Dali to može biti znak daj malo već premali? MOgao bi biti jer je vel N/B a moja curka već ima blizu 5 kg . Možda i više.

30 stu 2009, 11:54

ovisi gdje ti procuri. ako curi uz rub oko nogica znači da nije dobro namješten tak da može biti da je mali.
ako curi negdje na sredini - nije premali već cover ne valja.

03 pro 2009, 11:47

samo da vam skrenem pažnju da je u tijeku Aukcija rukotvorina na Hobiju :mah

Forumasice u akciji.... humanitarna blagdanska AUKCIJA!

04 pro 2009, 11:41

curke jeste kad kupovale platnene na e-bayu? kakva su iskustva? :dunno
Tema je zaključana