Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (10.dio)

01 svi 2010, 07:56

sigurna sam :le

01 svi 2010, 12:02

ajmeeeee :le
krumpi i nevenera - u interspara su bambinomio ili neke druge? i koliko su tamo?
da ne potežem do kaštela bez veze

01 svi 2010, 12:51

mi koristimo liner . kupljene u interspara. kakva god bila kakica imam manje za prat posli :mrgreen
malac se ne buni.
a ove kupaće :srca

01 svi 2010, 19:43

bambino mio

01 svi 2010, 21:39

evo krumpi me pretekla, ima bambino mio. paket ima 200 linera i košta oko 70ak kuna.

01 svi 2010, 22:20

Hm...ja sam ih u ljekarni Andrić u sklopu Mercatora platila 90 i kusur kuna. :(

01 svi 2010, 22:50

ja imam kushies linere, s forumske burze :kiss

02 svi 2010, 08:03

Jel se ti bambinomio lineri bacaju u wc školjku ili ne? Čini mi se da sam negdje vidjela da da. Jer ak se moraju bacati u smeče moja ekološki osvještena strana će se lagano buniti :D

02 svi 2010, 08:27

wc frendli su, nemaš brige.
Technical Details
One-way liner allows moisture to pass through but prevent it seeping back onto baby's skin
Liners retain solids to help prevent soiling of the nappy
Biodegradable and flushable - safe to flush without harming the environment
Convenient rolls with tear-off sheets.

02 svi 2010, 08:51

Bambino mio bacim u wc, a za krpice za pranje iz dM-a koje sam isto kupila u tu svrhu nemam pojma da li smiju ili ne?

02 svi 2010, 08:52

Thanx!
Mam mi je lakše :znoj :lol
Još kad ih kupim samo je još moram nagovoriti da otp u isto vrijeme kaka da ih ne moram staviti svaki put. :lol

02 svi 2010, 09:02

yra je napisao/la: a za krpice za pranje iz dM-a koje sam isto kupila u tu svrhu nemam pojma da li smiju ili ne?
je l' Einmal-Waschlappen? može i to.
Die praktischen Einmal-Waschlappen von babylove sind die besonders hygienische Alternative zum herkömmlichen Waschlappen. Zu empfindlicher Babyhaut sind sie sehr sanft und reinigen dabei besonders gründlich. Sie sind elementar chlorfrei gebleicht, bestehen aus extra weichem Soft-Vlies und sind äußerst saugfähig. Erhältlich in der Größe 30 Stück.
Produkteigenschaften:
Entfaltet sind sie doppelt so groß wie in der Verpackung.
Extra reißfest, äußerst saugfähig.
Kompostierbar.

02 svi 2010, 10:16

Jesu vam bolji Bambinomio ili Popolini lineri ? Imam mogućnost (mislim :) ) redovito nabavljati Popolini iz Slovenije pa ako su bolji ... :dunno

02 svi 2010, 10:36

meni je ovo prvi put da sam kupila linere :lol

02 svi 2010, 22:14

Je Silki, to je to :dada , samo što--- ih feršten niht---, pa se nisam ni potrudila pogledati na paketu!
Mm je bacio popišanu pelenu sa linerom (krpicom za pranje iz dm_a koja nam je poslužila kao liner) u veš-mašinu na pranje sa ostalim pp i krpica je ostala cijela!
Znači, ako nije pokakana može se oprati i opet koristiti.

ivančica, ja ti nemam pojma koji je bolji :dunno , tek sada isprobavam bambini mio i ove krpice iz dm-a.

03 svi 2010, 13:25

yra- čula sam od nekoliko majki da isto rade s linerima, ako je samo upišano, onda operu s pelenom i iskoriste opet. ja nisam probala zasad jer ih imam vagon. meni bi bilo logično da se raspadnu u pranju, ali nisam probala.

ivančica- ja sam probala i koristim samo jedne, jer sam samo njih uspjela naći. mislim da ako su wc friendly i ako bebaču ne smetaju da je svejedno koji su. eventualno cijena, koja ti je prihvatljivija.

03 svi 2010, 13:33

babylove krpice za brisanje kad s eoperu u masini postaju jako dobar liner :dada

03 svi 2010, 15:56

:mah
nadam se da je ovo pravo mjesto za moja pitanja...
htjela bi probati PP, ali nemam pojma od kuda krenuti :lol

Koje su bolje AIO ili posebno pelena, posebno cover?

03 svi 2010, 17:04

ivana-to ti je individualno,nekome je bolje aio nekome odvojena pelenica i cover
-mislim da je tatama bolji AIO jer nemaju nikakve brige ;)
-meni osobno nije drag pul. ...ja sam fan vune pa aio pelenice nikako ne dolaze u obzir (iako sam krenula s aio i coverima od pul-a)

03 svi 2010, 18:46

mamuška je napisao/la:ivana-to ti je individualno,nekome je bolje aio nekome odvojena pelenica i cover
-mislim da je tatama bolji AIO jer nemaju nikakve brige ;)
-meni osobno nije drag pul. ...ja sam fan vune pa aio pelenice nikako ne dolaze u obzir (iako sam krenula s aio i coverima od pul-a)

Ma ja ustvari nemam pojma... AIO mi se u biti sviđaju jer se vide dezeni, a ne pokrije ih cover.
Da li onda te AIO imaju isto u sebi što i ti pul coveri?

03 svi 2010, 19:40

aio pelene su pelene koje sadrže sve u jednom. znači pelenu i zaštitne gaćice.
aio s vanjske strane ima nepropusni sloj - pul.
ja recimo jako volim aio pocketice oliti pelene s džepom jer sama 'punim' po potrebi.
koristim ih isključivo za vrtić. za doma su mi ipak najdraže fitted + cover (vuna ili pul).

gdje ih misliš kupovati?

i coveri imaju krasne vesele printeve. vidi tu: http://www.mother-ease.com/cloth-diaper ... WrapCovers

najdraže aio su mi bumgenius i close parent pop in bamboo: http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappies/type/4

03 svi 2010, 20:09

mogu potpisati silki.
znači AIO (all in one) ne trebaju zaštitne gaćice. i one su ti većinom po veličinama - ja sam npr bila jako zadovoljna s kushies http://www.kushies.com/Catalogue-new/diapers/ultra/ultra.html
imam i jednu bum genius, i stvarno su mi :dada
njih voli i mm jer on zna zaboraviti zaštitne gaćice pa kad on čuva tina najčešće njih stavi.
za po doma osobno volim fitted pelene s zaštitnim gaćicama, najčešće koristim vunene gaćice ali imam i nekoliko od pul-a.

sad, kao što silki kaže, gdje bi uzimala, kod nas ili vani? preko neta ili?

03 svi 2010, 20:11

silki je napisao/la:aio pelene su pelene koje sadrže sve u jednom. znači pelenu i zaštitne gaćice.
aio s vanjske strane ima nepropusni sloj - pul.
ja recimo jako volim aio pocketice oliti pelene s džepom jer sama 'punim' po potrebi.
koristim ih isključivo za vrtić. za doma su mi ipak najdraže fitted + cover (vuna ili pul).

gdje ih misliš kupovati?

i coveri imaju krasne vesele printeve. vidi tu: http://www.mother-ease.com/cloth-diaper ... WrapCovers

najdraže aio su mi bumgenius i close parent pop in bamboo: http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappies/type/4

mislila sam za probu uzeti dvije fitted pelenice od tabite :dunno
a 2 covera ću dobiti od jedne poznanice, jer su na drukere, a njoj se bolji pokazao čičak.

Ovi coveri sa linka su mu kjut :srca

03 svi 2010, 20:15

dvije fitted su ti malo. trebaš bar 10 komada za start.
dva covera od jedne veličine su ok. tri je idealan br.

03 svi 2010, 20:20

dvije su ti stvarno malo.
ako ćeš uzimati, uzmi na više strana tj više proizvođača da vidiš koje ti najbolje pašu.

03 svi 2010, 20:33

pitanje i od mene: koliko svako perete vuneno cover?
i molbica, ako ce neka od vas narucivati izvana vise komada da se "prikrpam" narudzbi pa da vam platim jer ne bi radi jedne otvarala racun :mah

03 svi 2010, 20:35

ja ih perem svakih 15 dana ako ih puno koristim, a ako ih koristim u kombinaciji onda jednom mjesečno

03 svi 2010, 20:37

jel netko koristio koala pp? iskustva?

03 svi 2010, 20:37

Mrđi je napisao/la:pitanje i od mene: koliko svako perete vuneno cover?
disana, koju obilno zapišava svaku noć cca svaka 2 tjedna. ujuto ih objesim da se prosuše i izluftaju i navečer opet idu u pogon.

ne znam hoću li skoro išta naručivati. stvarno ne trebam ništa. ako mi baš baš nešto zapne za oko. uglavnom javim.

03 svi 2010, 20:38

:kiss
i jos jedno pitanje, jel netko od vas narucivao iz Njemacke? na onom linku vidim i njihove ducane a ima svih sto se nabrojili?

ja vuneni cover stavim samo malo prosusit. jel to ok?
Tema je zaključana