Sada je: 15 ruj 2026, 01:49.

JESENSKO ZIMSKA Platnena parlaonica (16. dio)

Moderator/ica: nevenera

Male i velike guze u platnenim pelenama (2.dio)

PostPostao/la orchid » 29 stu 2010, 00:46

Da podijelim sa vama jutrošnje iznenađenje :D već sam ovde pisala kako moj muž uvijek posegne za jednokratnim kad presvlači malog, i kako me to živcira :basnecu
Jutros sam duže spavala, tako da je muž odradio jutarnje presvlačenje bebe, i mislila sam da mu je, kao po običaju, stavio jednokratnu. No, krenem ja presvući bebu kad sam ustala, i skidam pantolice, kad iznenađenje - vidim šarenilo rikki covera! :conf skinem cover, kad tamo savršeno namještena fitted pelena :klanja i sad nisam sigurna da li sam ja malog presvukla u polusnu ili šta se tu desilo? Pitam muža, a on se nasmije - kaže eto ja probao i uspio :hahaha Tako da sam bila sretna jutros (i to nije stavio pocketicu ili AIO, već fitted pelenu + zaštitne) :yess
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: JESENSKA Platnena parlaonica (16. dio)

PostPostao/la mamuška » 29 stu 2010, 00:58

:zivili :zivili bravo za muža :zivili
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tanjabb » 29 stu 2010, 01:42

Bravo za muza!! Moj ni nakon godinu dana ne zna koje trebaju zastitne a koje ne. Nevazno, s obzirom da mi se prije poroda prijetio kako nikada nece u ruku primiti platnenu pelenu :mrgreen , a sad ga presvlaci bez problema.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Ina66 » 29 stu 2010, 09:13

koje li sam tek ja iznenađenje doživjela!
ustanem jutros pokupiti robu sa sušila i vidim troje zaštitne se suše, a četvrte na kauču. pitam MMa koje joj je zaštitne stavio :mrgreen , a on će - pa neke
je, mo'š mislit! :hahaha
sva sreća da su tri uloška i flafica učinili svoje pa nije procurila pa sam joj u snu promijenila pelenu
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la latica » 30 stu 2010, 13:08

cure mi isprobali naš vuneni cover i ja sam jako zadovoljna :) eto baš onako zadovoljna. super mi je mekan i sviđa mi se što nigdje ne steže onako kao druge zaštitne i možeš unutra svašta utrpat i baš mi je mali smiješan u njemu. slikala sam ga i stavit ću fotku da ga vidite.
lanolizirala sam ga, sušio se 3 dana i sad je u upotrebi! možda se odvažimo probat ga i po noći, vidjet ćemo.

i bravo za muža od orchid :)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinker Bell » 30 stu 2010, 15:01

Latica, to je aristocrat cover zar ne? Meni je taj definitivno naj naj naj. Ali ga već pomalo prerasta. Morat ću se bacit u nabavku novog.
slikaslika
Tinker Bell
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 05 pro 2010, 23:31

Drage forumašice i forumaši,

i ove godine organiziramo već tradicionalnu akciju prikupljanja novčanih priloga kako bi uljepšali božićne blagdane klincima naše drage forumašice RLmame.
Za one koji nisu bili u prilici upoznati ju, RLmama bila je među prvim članicama foruma, majka četvero djece, godinama je ovdje nesebično dijelila svoja roditeljska iskustva, a onda nas je, na žalost, zauvijek napustila.

Božićna akcija za djecu naše RLmame
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la latica » 09 pro 2010, 09:53

cure ja sam noćas sanjala da sam u shoppingu i da sam u nekoj trgovinici našla vunene covere kao aristocrat i da su koštali 1 kunu. i ja gledam, a ono stvarno duplo štrikani coveri, ma super mekani, predivni, ali veličina 1, a ja si mislim - ma nema veze, bit će za drugo dijete :) i onda još naletim na neke slične takve, ali veće i sva sretna mislim: joj samo da dođem kući kad kažem curama na forumu, sve ćemo pokupovat, ovo je genijalno!!! :hahaha

eto i onda sam se probudila ...

nego, jel ima neki drugi način za stavit fotku ili moram negdje uploadat i onda stavit taj link? da vam pokažem svog zmajića u vunenom coveru!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la penny » 09 pro 2010, 16:42

latice :hahaha koji san
mislim da je uploadanje jedini nacin za stavit fotku
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la silki » 09 pro 2010, 17:27

dobro veli penny. prvo fotku digneš na net a onda tek ovdje.
evo kratkih uputa:

da bi stavila fotku u post prvo je uploadat na net. na photobucketu otvoriš svoj account i povlačiš fotke s računala. jako je jednostavno, samo klikneš na upload images & videos. nakon što si fotku stavila u svoj album na photobucketu ispod nje imaš linkove. ako želiš link u postu kopiraj link ispred kućice direct link.ako želiš sliku kopiraj link IMG Code.
vodi računa na smanjiš fotku u microsoft office picture manageru recimo, na neku prihvatljivu veličinu, jer će ti veliku fotku uploadat beskonačno i biti će ogromna kad je zalijepiš u post.
silki

PostPostao/la nevenera » 10 pro 2010, 21:23

dio sam slikama sam prebacila na dio sa slikama Male i velike guze u platnenim pelenama (2.dio)
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la penny » 13 pro 2010, 13:50

jel tko zna oce li kittykins..ili neki drugi uk raspačivač imat neke popuste sad pred bozic...ja sve cekam da objave da narucim jos poneku sitnicu, jer znam da ih bude sad pred blagdane,a nitko nista zasad...jer ce mi se desit,ak danas narucim,sutra cu dobit mail za popust i pojest cu se onda :mrgreen

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la silki » 16 pro 2010, 14:45

alo ekipa, u tijeku je a(u)kcija za našu RLmamu

Drage forumašice i forumaši,

i ove godine organiziramo već tradicionalnu akciju prikupljanja novčanih priloga kako bi uljepšali božićne blagdane klincima naše drage forumašice RLmame.
Za one koji nisu bili u prilici upoznati ju, RLmama bila je među prvim članicama foruma, majka četvero djece, godinama je ovdje nesebično dijelila svoja roditeljska iskustva, a onda nas je, na žalost, zauvijek napustila.

viewtopic.php?f=111&t=61974

zašto ovo stavljam tu?
ima nešto i pelenica :dada
silki

PostPostao/la tigger » 16 pro 2010, 14:47

da, da swadlebees M veličine dala ja... ajmo žene, žene!!!!!

Jeste primjetili da nam je ova teme nešto zamrla i da u biti nema novih platnenopelenaša, bar ne na ovoj temi, sve bebe od 1g nadalje, di koja mlađa... Nadam se da ipak broj platnenih raste... :grligrli
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 16 pro 2010, 14:49

boro je skinuo pelene ima 10 dana i sa tugom odgađam kupovinu spejsbegova da ih izvakumiram i spremim za slijedeću bebu :(
silki

PostPostao/la tanjabb » 16 pro 2010, 15:19

mi imamo problem s vunenim coverima ponoci
on se toliko sad zapisava (a stavljam i dodatni ulozak i stay dry liner) da nam sve vunene gace propuste negdje usred noci
pelena bude mokra za iscjedit
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Minna » 16 pro 2010, 15:47

silki je napisao/la:boro je skinuo pelene ima 10 dana

Bravo :joy
Mi još uvijek ništa :( stavila sam ga na tutu jučer poslije ručka, sjedio je koju minutu, digao se, rekao da je obavio...kako sam mu stavila pelenu nije prošlo 5 minuta da je bio pokakan.
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 16 pro 2010, 16:11

samo je trebalo dočekat 'klik'.
dugo već on kaka na tutu al' pišanje nije prijavljivao.
pred dva tjedna bio je na op. bruha pa su mu usput i kožicu prevukli. užasno ga je peklo i trpio je piškit. tako je valjda shvatio da može kontrolirat. odma smo skinuli i za popodnevno spavanje i već nekoliko dana mu je i noćna suha.

držim fige da klikne i kod vas :kiss
silki

PostPostao/la † Sanika » 16 pro 2010, 16:17

silki je napisao/la:pred dva tjedna bio je na op. bruha pa su mu usput i kožicu prevukli. užasno ga je peklo i trpio je piškit. tako je valjda shvatio da može kontrolirat. odma smo skinuli i za popodnevno spavanje i već nekoliko dana mu je i noćna suha.

Bravo za mišeka :zivili , ali joj na koji je to nacin trebao skuziti :/
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 16 pro 2010, 16:28

bravo silki. :joy

mi selimo -pelene. stavila ih na hrpu. ono pravo, sve što imam. :shock stalno se nešto pralo, bilo u posudbi i slično. a sad je sve tu. gomila. :lol
trenutno ne perem pelene (perilica je preseljena a mi još ne) pa smo u jednokratnim. :/ i to preveliki broj jer mm nije znao koje mu trebaju :ajme

tanjabb je napisao/la:mi imamo problem s vunenim coverima ponoci
on se toliko sad zapisava (a stavljam i dodatni ulozak i stay dry liner) da nam sve vunene gace propuste negdje usred noci
pelena bude mokra za iscjedit
imam i ja isti problem. stavim tetru, dodatne uloške i vuneni cover i promoči. baš bude kao za iscijediti. nisam pametna. :loce
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 20 pro 2010, 16:26

mi imamo novu kombinaciju za spavanje. stavim mu bella bottoms bambusicu i onaj debeli bambus uložak noćni od close parent pop in pelene i onda lijepo naš fini mekani vuneni aristocrat cover i jako mi se to sviđa. do ujutro se ispiški ko pravi, ništa nigdje ne curi, a lijepo mu mekano, ništa ne steže, ništa se ne crveni od stezanja i sl. jako sam sretna s tom kombinacijom.
do sada smo spavali u toj pop in s noćnim uloškom, ali ovako je puno bolje. i tako imamo samo taj vuneni cover pa se lijepo do navečer stigne prozračit, a ja imam te pop in za preko dana a za to su i tako super.

inače, kupila sam neki dan na njuškalu dvije tots bots V2 za 75kn komad, ali nisam skužila da nisu bambusice, nego nešto mekano. mislim, predivno je, ali je pelena kod probe procurila skroz na skroz - čak je kroz taj PUL sve bilo mokro?!?! trebat će tu dosta nadopunit ulošcima!

eto, di ste svi?
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la SunčicaVŽ » 21 pro 2010, 09:46

Eto, ja ću svojoj malenoj morati sašiti komplet novih pelenica. U petak nam je umrla baka koja ju je čuvala...i svi smo u komi :( žena je bila zmaj i svi smo ju obožavali. Nasreću uspjeli smo odmah dobiti jaslice, a kako nema šanse da na nju stavim jednokratne pelene, napravit ću joj AIO za vrtić da se tete imaju čim manje šanse buniti na PP.
Iskreno me baš zanima reakcija teta, ali vidjet ćemo...
A 01.03.2000. - Filozof
B 17.10.2003. - Mudirca
L 28.01.2009. - Princeza
SunčicaVŽ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la penny » 21 pro 2010, 17:47

suncice :hug moja sucut

a sto se pelenica tice,sve vise teta prihvacaju normalno PP-bar koliko sam tu kod nas procitala

ja krenula narucit thristies cover sa kittykinsa,i ostala paf...pa nevjerujem koliku su postarinu opalili :shock
8funti????
a prije bilo ni 3!!!!
pukli!-bit ce su tako i obnovili site,opalili cjene i šibaj dalje,a vidim da nemaju ni nista na snizenjima ko prije :angry

jel tako svugdje?idem malo cackat..odbijam platiti postarinu koja mi je veca od toga sto narucujem :basnecu

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la SunčicaVŽ » 22 pro 2010, 10:21

Hvala Penny, a čuj, ja zbog teta ne mislim stavljat jednokratne nikako. A bar će se L. veseliti novim pelenicama.. :yess Jako se veseli kad god joj nešto sašijem... :D
A 01.03.2000. - Filozof
B 17.10.2003. - Mudirca
L 28.01.2009. - Princeza
SunčicaVŽ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Minna » 22 pro 2010, 10:47

sunčica, moje saučešće :hug
SunčicaVŽ je napisao/la: A bar će se L. veseliti novim pelenicama.. :yess Jako se veseli kad god joj nešto sašijem... :D

pa i ja bi se veselila kad krasne pelenice šivaš :)
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja2208 » 24 pro 2010, 20:23

cure, smijem li pp povremeno (ono jednom u par mjeseci) oprati na 90 stepeni....ne mislim na AIO sa pulom, vec ove sa pamucnim velurom, bambus velurom....bila sam na putu i nisam ih mogla ni potopiti niti skidati fleke od kakice tak da su tu i poslije pranja, ono dosta blijede ali ipak :/ ...a i voljela bih da ih nekad mogu tako oprati, jel bi se vremenom deformisale?

...i jos nesto, muku mucimo sa recidivirajucim urinoinfektima zbog eserihije, kad smo bili kod pedi zadnji put ispitivala nas je o pp, na koliko se peru, itd., pa kad sam joj rekla na 60, veli kako to mozda nije adekvatno jer ako vec koristimo pp bilo bi sigurnije da ih peremo na 90 (kao zbog bakterija), a onda, ona se boji da ne pospjesuju razvoj bakterija jer ostaje vlazna sredina, itd. ja sam je pokusala uvjeriti da su puno bolje rjesenje od jednokratnih, sva ta hemija i plastika ne moze nikako biti bolje rjesenje, ali ona je ostala pri svom stavu :/
..pliz, recite mi sta mislite o tome (ne mislim na ovaj dio gdje misli da su jednokratne bezbjednije- to mi je besmisleno, ona ocito ne zna nista o platnenim, ali ovo u vezi sa pranjem na 90, ima li takva tvrdnja ikakvog smisla)?
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la penny » 25 pro 2010, 16:05

olja:
sto se mrlja tice,gallseife smo vec toliko ishvalile...natrljaj ih s njime i ostavi tako natrljane do pranja..i ove sa starim flekama

a sto se pranja tice,cula sam od par cura da operu povremeno na 90...i da budu ok...al nekima mojima su vec popustile gumice,a perem samo na 60,bit ce da ovisi o kvaliteti branda,dunno
a sto se bakterija tice,ono sto ne ubiju stupnjevi ,poubijaj sa alkoholnim octom kojeg se dodaje umjesto omeksivaca,a moze i u pretinac skupa sa praskom
a i postoji par specijalnih deterdjenata za djecu koji kao ubijajau 99 posto bakterija vec na 30 stupnjeva,to ti ima chicco,bambino mio.kosta cca 30 kn a za bambino mio pouzdano znam da mozes naruciti preko "kadulje"

evo,zbombardirala sam te savjetima,pa sad ti biraj-oš još? :hahaha

mi imamo sa pišanom trenutno problema,al ne tangira me to sto je u platnenima,dapace,kad osjetim smrad jednokratnih,tek to mi bude sumnjivo kao moguci uzrok problema

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la olja2208 » 25 pro 2010, 19:12

penny, hvala na savjetima, srce si :kiss

penny je napisao/la:sto se mrlja tice,gallseife smo vec toliko ishvalile...natrljaj ih s njime i ostavi tako natrljane do pranja..i ove sa starim flekama
ovako radim od pocetka platnenopelenastva....na par imam blijede flekice, ali ponavljam sa gallseife..i otkuhat cu na 90 pa ce valjda otici..
..potrezit cu te specijalne deterdzente za djecu, kod nas (u BiH) ih nisam viđala, u kojim prodavnicama ih ima, ima li mozda u DM-u?
...ja stavljam ocat u kantu s vodom dok skupljam prljave pelene a prije ubacivanja u masinu, nisam znala da ga mogu ubaciti i tokom pranja...jel to preporuka pri svakom pranju ili samo ponekad?...i koju kolicinu octa staviti?
slika
olja2208

PostPostao/la penny » 25 pro 2010, 20:14

nema frke :hug

sto se fleka tice,ja na 2...ili 3 imam fleke koje nikako ne odlaze( a nisam ih ni odma tretirala) a imaju veze sa tocno sokom od ribizla ili borovnice,tako da su bas ofarbane u sivo :ajme

a te deterdjente,chicco sigurno ima u prodavaonicama bas sa chicco opremom,a moguce da ih ima i u turbo limacu,a bambino mio pitaj u ljekarnama...znam da DM u mostaru ima bambino mio pelenice,a sad za prasak ti neznam...ja sam narucila bas preko kadulje jer sam i nesto od aventa narucivala...(di si u bih,mozda mogu pomoc?)

a ocat..ja stavim kad se sjetim,il kad mi bas presmrde pa ih stavim uz deterdjent.....a znam da neke cure najcesce stavljaju jednu zlicu umjesto omeksivaca redovito...
al vec ce se one javit :kima

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la olja2208 » 25 pro 2010, 20:26

penny je napisao/la:ja na 2...ili 3 imam fleke koje nikako ne odlaze( a nisam ih ni odma tretirala)
nisam ni ja odmah tretirala, mislim da je zbog toga..

penny je napisao/la:di si u bih,mozda mogu pomoc?
sjever (Doboj) ;)
..pogledat cu u turbo limacu, da, oni bi mogli imati..
slika
olja2208

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.