Tema je zaključana

Re: Jesenska platnena parlaonica (24. dio)

10 sij 2013, 14:06

ne znam za te ali sam našla mišljenje, dosta detaljno, jedne mame o njima pa možda ti pomogne http://allaboutclothdiapers.com/truth-about-g-diapers/

10 sij 2013, 14:26

hvala neve, znala sam ja da ćeš ti naći nešto korisno :kiss

joj meni se baš sviđaju, a našla sam na ebayu par komada pa kontam probat. vidi ove:
http://www.ebay.com/itm/390486434948?_trksid=p5197.c0.m619

10 sij 2013, 14:59

odokativno izgledaju dobro. ono što sam čitala čini se dobro
osobno volim da pelena oko nogice ima krilca ili ok gumicu kao npr close parent

13 sij 2013, 18:41

nemoj G diaper ni slučajno. ja sam dobila par komada small od frendice za probu. koma su. propuste odmah jer se slažu od pamučnog dijela pa se drukerima pričvrsti naj nepropusni pa ubaciš uložak. ja fakat imam grifa u namještanju raznih pelena al' namjestit ove da ne procure za 15 min j enemoguća mislija. katastrofa nepraktično i nepouzdano. na kraju sam koristila samo uloške.

meni su počele puštat skoro sve aio od predhodnog klinca, čak i neki coveri :/

13 sij 2013, 21:12

Silki, znam da imas veliko iskustvo, ali moje kaze da moze biti faza... David je imao fazu jakog zapisavanja, i tada su mnoge pelene propustale. Trenutacno ne propusta nista, zadovoljna sam sa svima...

13 sij 2013, 21:28

mislim i ja da je faza
imali smo je s tinom, s damjanom još nisam
sve živo je tad popuštalo :gaah

13 sij 2013, 23:10

bojim se da je ipak do trajnosti pelene/covera. ne mogu trajat vječno. kao što su mi i najdraže fitted počele odlaziti, uglavnom ode gumica oko nogu, tako su počeli i coveri puštet i aio. to nije super ultra zapišavanje već pri prvom pišu one procure, i to ne sve već one koje su fest korištene.
naravno govorim o pulu i to podjednako bez obzira na brand. vuna je k'o zmaj :klanja
nema šanse da kupujem više išta, koristit ćemo to što imamo.
možda koju aio kad krene u vrtić da tetama olakšam.

13 sij 2013, 23:20

meni je nekih 10% pelena otišlo. ali su korištene masu. bar 6-8 guza je u njima bilo. ove novije, što sam sama uzela su obukle 4-5 guza i sve su super.
AIO imam dosta
tako da neću ni ja više kupovati
samo prodavati kad se odviknemo :lol
mislim da neću odmah. teško će mi bit ali možda 2020. i prodam :hahaha

14 sij 2013, 10:06

A ja sam trenutno u fazi da bi samo aio koristila, a njih imam malo. Ali ne kupujem vise, pokusala bi mu kad zatopli skinuti pelenu (mada ne vjerujem previse u uspjeh, kao da bi pred mjesec dva mozda i uspjeli, a sad mi bas ne zeli vise na tutu).

14 sij 2013, 11:46

silki hvala za komentar, sad si mi pomutila planove :lol ja tak uvijek zabrijem na neku pelenu i mislim kak je to ostvarenje mojih snova, a na kraju bude totalno suprotno. prvi put sam se oduševila sa kushies AIO i bila uvjerena da su te najbolje, naručila 5 komada i katastrofa, totalno razočaranje. a ove sam mislila zbog tih razgradivih uložaka da bi mi bile zgodne jer mislimo ić na more kad se beba rodi pa da ne vučem čudo pelena, nego par ovih i te uloške i kao mirna sam. jeah right.

a ništa, tražim dalje, ja od malih pelenica imam hrpu totsbots bambusica, ali coveri su mi bezveze, a za kasnije imam hrpu AIO i to većina OS, samo čine mi se te velike za početak, zato sam hjtle uzet koju AIO, ali malene ...

14 sij 2013, 16:12

ja obavila shopping :mrgreen

s obzirom da imam hrpu najmanjih bambusica totsbots, kupila sam za njih 2 covera od iste firme:
ovaj
[url]http://www.eko-butik.com/platnene_pelene/zaštitne_gaćice/PUL?product_id=79[/url]
i ovaj:
[url]http://www.eko-butik.com/platnene_pelene/zaštitne_gaćice/PUL?product_id=74[/url]

znam da nisu među najhvaljenijima, ali meni su jednostavno preslatki, a ovaj put mi je izlged nekako presudio.

uzela sam i jedan vuneni cover veću veličinu i dvije bambusice - pelenice OS, dobila i poklon, poštarina gratis, nema carine jer su naši, ma baš sam zadovoljna :zivili

15 sij 2013, 18:41

Meni su ove gdiapers tako slatke.ali hm vjerujem silki na riječ, inače neznam kako sadi ali bile su zabranjenje za uvoz u EU, valjda zbog tih uetaka koje se mogu bacati. :dunno

latica
za vunene preporučujem lanoliziranjr u mikrovalnoj - MB jel drži i dalje ok.

neve imam u glavi ovo sto ti trebam napisati

penny i srecica- imam vas u glavi, sve je pod kontrolom osim snijega :hahaha

15 sij 2013, 23:03

Siki, i mi smo imali situaciju kada su nam apsolutno sve pocketice propuštale, čak u Bumgenius. Pročitala sam sto stranih foruma i pronašla recept koji nam je pomogao. KOd nas je bio problem u nakupljenom kamencu. Is Osijeka sam i kod nas je voda abnormalno tvrda. Sve uloške sam odkuhala u octu i sodi u loncu, a sve covere sam natopila u istoj smjesi pomješanoj u kadi s vrelom vodom. Stvar se popravila 100 %. Već nam tjedan dana niti jedna nije procurila, a prije bi curila svaka druga. Čak su nam i Closeparentice curile i to pul, a imamo ih oko pola godine... Bila sam očajna i htjela sve pobacati...
Sada kada perem pelene oavezno koristim Calgon.

latica, meni su Totsbots naj coveri. Ma mrak. Nikada mi ništa nije procurilo. Model se može daleko duže koristiti od ME... Kod ME mi se ona trakica obruba stalno uvrče i ljepi na čićak i grebu debelu tibicu. Totsbots su mi :luv

Naše pelene se super drže, jedino ne mogu prežaliti pelenice od Gwen koje su mi odlične, a otišli su drukeri na njima :/

16 sij 2013, 12:16

kolberg, ma sve 5 :kiss

jucer sam preslagivala marinovu robicu po velicini da znam sto je prvo po redu za pranje...ma znate kako to vec ide :lol
pa sam nasla male bambino mio -5 velicina...i one malo vece...i sad kad ih gledam naspram drugih zastitnih, taj oblik mi se ipak cini nekako najpouzdaniji od pulova... al naravno morat cu i ja nabavit tih totsbots :zivili
od totsbotsa imam samo (silkine :p ) od flisa, jako su mi drage :luv , al mi se flis nije pokazao pouzdan ko vuna i pul

16 sij 2013, 13:30

penny - totsbos coveri su na sniženju u ekobutiku pa pogledaj :mah stigli su jučer i meni super izgledaju, ne djeluju toliko plastično koliko sam mislila da će bit. a prekrasni su, na trešnje i na cvjetiće :srca

16 sij 2013, 13:50

evo i babipur ima sniženje 20% na close parent pop-in, inače moje najdraže AIO pelenice:
http://www.babipur.co.uk/shop/Cloth-Nappies-Pop-in-+bamboo/c23_85/index.html

16 sij 2013, 22:14

inkić thnx na savjetu, vrijedi probati :)

ova sniženja preskačem :lol

16 sij 2013, 22:24

nema sniženja
nema :lebdi
:lol

17 sij 2013, 10:40

Dobro da više nisam u pelenama, jer bi se isto navukla na sniženija :lol , ova babipurova stranica je prekrasna :le

17 sij 2013, 11:22

pozdrav!
je probao netko miosolo (AIO od bambino mio)? kakve su vam?
kako nam se priblizava godina dana (mada jos ima vremena), razmisljam o jaslicama - valjda će pristati koristiti platnene... sve mi se cini da će to kod nas biti 1. slucaj (a mozda se i varam). zato planiram nabaviti jos pouzdanih AIO pelena, da im ipak bude jednostavnije, da im mogu rec - pa to vam je isto ko da stavite pampersicu.
sad imam 1 mother ease i 3 rodine AIO. zadovoljna sam s oboje. rodine su mi super, ali kad u njih stavi tetru i eventualno još 1 uložak. nabavit ću i 2 polovne (malo koristene) close parentsice.
imate još koju preporuku (od ovih kojih ima za kupiti u HR)? stvarno bi trebale biti pouzdane, da mogu duže izdržati bez mijenjanja.

17 sij 2013, 11:53

Ana probala sam za tebe doznati nešto o ovoj peleni Miosolo od kupca, no beba još nije stigla . Kako sam čitala na stranim stranicama zadovoljne su mame, ovaj uložak koji ide unutra puno upija, brzo se suše i mekane su, iako su AIO nije vani plastika. Mislim da najbolje da kako si napisala uhvatiš se lova na rabljene AIO. A kako koristis prefolde?

TotsBots od 9-16kg nema i neće biti tako brzo.

17 sij 2013, 12:20

hvala, Kolberg.
prefolde ne koristim.

17 sij 2013, 12:24

oprosti, nešto mi se pobrkalo da ih imaš :oops:

17 sij 2013, 14:52

Kolberg je napisao/la:oprosti, nešto mi se pobrkalo da ih imaš :oops:

ma daj, nema veze, ko bi to sve popamtio...

nego, ima li neko iskustva s ovim pelenama: http://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-osta ... as-6728066 ?

17 sij 2013, 15:56

nemam iskustva s njima al' izgledaju mi ok. izvana je onaj mucasti materijal :le i stay dry do kože, slično mojim blueberry minky. samo da nisu raubane više od 4 mj.

od svih dobavljača od kojih sam uzimala babypur mi ima najgoru web stranicu. koliko god krasne pelene bile ubiju mi želju dok pretražujem što bi uzela. totalno nepregledno, totalno.

cure, ako se odlučujete za novu vunu, moja preporuka je loveybums :luv
nekidan sam ih izvukla iz spejsbega i ne skidam mu ih s dupeta. totalno pouzdane.
jedino što treba uzet veće, stribor je s 8 kg u L veličini.

17 sij 2013, 15:59

e da, nakon nekog vremena korištena prugastih storkica nađoh im manu. drukeri su slabi i nekako maleni. teško se kopčaju. preznojim se dok mu je stavljam i pokopčam.
kako vi s njima izlazite na kraj?
nadam se da izgled vara i da će potrajat. zasad je koristim isključivo kao noćnu zbog viška materijala između nogu. odlična je kao noćna jer ne žulja i može popit čuda.

17 sij 2013, 17:38

Silki, nema taj problem s prugastom s. pelenom, jos...

Pouzdana i jednostavna aio je bum genius. Za tu se svarno moze reci da je kao pampersica po lakoci stavljanja.

17 sij 2013, 17:41

nama su zasad prugaste S super

17 sij 2013, 17:46

Strokice su mi drage i nije mi ih problem postaviti. Možda zato što mlada dama mirno leži dok to radim, što mislim da kod Stribora nije slučaj. ;) Jedino kaj mi malo smeta je kaj su drukeri u dodiru s kožom

17 sij 2013, 18:28

Ana wonderoos su jako omljene kao noćna pelena, ja bi nju uzela :dunno
Tema je zaključana