Neka kažu iskusne.
Možeš probat i sa prefoldom, znači nemoraš ga omotavat oko bebe nego staviš u zaštitne, kao što se stavlja BambinoMio nježne pelene.
Sada je: 18 tra 2026, 16:56.
Moderator/ica: nevenera

.
. One se i jedne i druge jako brzo suse, ali pazi kod narucivanja da li idu i ulosci uz ponudu, jer u osnovnoj varijanti ne idu a trebat ce ti.
malo dulje se suše, ali ni to mi nije problem jer su super mekane. 

A kad ih je Kolberg već spomenula, ako smo doma koristimo isključivo Bambino mio prefolde. Njih obožavam.
, šalim se naravno. I ja mislim da su BambinoMio jedne od kvalitetnijh pelena. 

Kolberg je napisao/la:crna ofca je napisao/la:A kad ih je Kolberg već spomenula, ako smo doma koristimo isključivo Bambino mio prefolde. Njih obožavam.
to je zato jer si samo ostala na S bambus prefolda, šalim se naravno. I ja mislim da su BambinoMio jedne od kvalitetnijh pelena.
Ne znam jedino koju veličinu bi naručila. A S i dalje koristimo u close parentu ko zamjenski uložak.
pa da vidim jesam li dobro shvatila pletneno pelenaštvo:
koliko mi je strebalo da to skopčam
) oni se u pravilu stavljaju po noći, a dan nisu potrebni. (osim ako ne skužim da im pelene cure i po danu, ovisi koliko beba piški/kaki). na eng. se zovu Absorbent Liner? Nisam sigurna koliko ih je potrebno? Mogu li se zamijeniti tetra pelenom? Ili nečim drugim?
mislila sam kupiti par komada. 

Kolberg je napisao/la:crna ofca nemogu vjerovati da ti je malena tako sitna,eh kad moji u startu imaju preko 4kg. Za zaštitne odgovara M, L je ok za velike zaštitne ili ako se bebu hoće motat sa kopčom

:
.
Znaci uz ME je ipak potreban ulozak. Imam neke doma od drugih pelena, valjda ce odgovarati? Ako ne, narucit cu ih naknadno. E, Mala Bornice, budes li prodavala sto od tog svog pelenskog carstva, javi!
Ja sam daleko, daleko od tog tvog impozantnog broja.Zenshu je napisao/la:Dobru ti kolekciju imas Mala Bornice!Znaci uz ME je ipak potreban ulozak. Imam neke doma od drugih pelena, valjda ce odgovarati? Ako ne, narucit cu ih naknadno. E, Mala Bornice, budes li prodavala sto od tog svog pelenskog carstva, javi!
Ja sam daleko, daleko od tog tvog impozantnog broja.
, a u par postova gore sam napisala da mi fali AIO pelena za potpunu komociju
ja sam htjela kupiti pola ME a pola Bella Bottoms. Po iskustvima mi se te čine najbolje, a ne da mi se previše razmišljati o markama i vrstama. Ja općenito volim odabrati jednu stvar i da sam mirna. 
uz neke se dobije ulozak pri kupnji, uz neke ne...

nakon što se osuše javim rezultate. sad smo već dva dana u jednokratnima i računam kak bi bankrotirala da ih stano koristim pošto od kad je počela dohrana gospodična kaka po malo svako malo
blažene pp pa čak i kad smrduckaju
salica_kave je napisao/la:1. Pelene: potrebno je jedno 20 - 25kom fitted pelena za cijelo vrijeme pelenaštva? Fitted pelene su OS i namještaju se drukerima/na čičak.
2. Coveri: bez njih fitted pelene propuštaju. Oni se pak rade po veličini, a za svaku veličinu potrebno je 3-4 covera jer dobro namještene pelene ne bi trebale propuštati.
svaka pelena u pravilu ima svoj oriđiđi lajner/booster/insert nazovi kak' oćeš. ja volim ubost originalan jer najbolje odgovara toj peleni. nadopunim po potrebi. tetra bi ti bila preveć da ju staviš kao uložak u pp. eventualno noću. sa sredim sam pocketice punila tetrama jer nisam imala tih dodatnih uložaka previše. sad imama svakakvih3. Ulošci: njih proizvode oni koji rade i pelene (tj. ne kupuju se u trgovinikoliko mi je strebalo da to skopčam
) oni se u pravilu stavljaju po noći, a dan nisu potrebni. (osim ako ne skužim da im pelene cure i po danu, ovisi koliko beba piški/kaki). na eng. se zovu Absorbent Liner? Nisam sigurna koliko ih je potrebno? Mogu li se zamijeniti tetra pelenom? Ili nečim drugim?
papirići, lineri. nikad ih nisam koristila jer volim da mu je do kože fini bambus/pamučni velir/stay dry sloj a ne papirić.4. Krpice: zaboravila sam kako ih vi zovete, tanke prozirne krpice koje se stavljaju u šelenu da se lakše odstrani kakica. Nakon kakice babcaju se u smeće, a ako su zapišane, mogu se jednom/dvaput oprati. Kupuju se u trgovini, najbolje su one slovenske, mislim to.to ili tako nešto.
isto ne kupuj odmah, nema smisla. s obojicom sam prvih par mjeseci koristila isključivo fitted i zaštitne. sad više koristim aio jer je divlji kad ga presvlačim pa mi je ovo lakše i brže.5. AIO: ja sam ih skontala kao platnene za vanmislila sam kupiti par komada.
6. PP se mijenjaju svako cca 2h, osim po noći kada je potrebno staviti dodatne uloške da ne propuštaju.
7. Mogu se koristiti nakon što otpadne pupak, do tada jednokratne.
Održavanje još nisam savladala, jer mi je nastao kupus u glavi samo dok sam skontala vrste PP. Ali ako je točno ono što sam gore napisala, onda ću krenuti proučavat održavanje. Pa mi slobodno ispravite svaku stavku koju sam pogriješila.

crna ofca je napisao/la:M je "mrvica" od 9kg i još uvijek koristimo prefolde za do 7kg tj. veličinu 1. Nikako da pređemo na dvojku jer mi se čine ogromne. Morat ću i njih uskoro upogonit jer nam jedinica uskoro više neće ni guzu prekritOd zaštitnih gačica koristimo i one 5-7kg i 7-9kg, uopće ne znam na koju foru.
I još uvijek stanemo u male Storkice na vezanje

, ali imam viška koji previnem preko kad zavežem pelenu pa je sve skupa malo glomaznije.
. Koje zaštitne koristiš za prefolde, njihove ili mogu i neke druge?

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.