29 svi 2013, 16:53
Hi curke
Kako perem ove totsice, mislim na prvo pranje? Isto namakati 24 sata prije?
I stigla mi disana lanolizirana. Mora li bit ljepljivo iznutra?
i da kad se opere odmah se mokra lanolizira?
29 svi 2013, 17:37
ako su tots nove namakanje 24h definitivno
lanoliziram izvani samo. operem, lanoliziram, ocijedim, osušim.
29 svi 2013, 17:38
vunene ne moraju se ljepiti, ove će se još smanjiti u naredna 2 pranja i onda bolje će držati. Stavi ih svaki puta u lanolin da ga sto bolje popapaju.
Iskreno pelene od prirodnih materijala - kao što su totsbots bamboozle dovoljno je 2-3 puta oprati u vrućoj vodi da prirodna ulja izađu i da pelena što brže počne više upijati.
30 svi 2013, 20:19
stavila sam lanolizirati vunene i zaboravila sam da sam si rekla da ću u mikrovalnoj. moram drugi put se sjetit pa javim dojmove. imam 3 vunenih covera
30 svi 2013, 21:52
nevenera je napisao/la:lanoliziram izvani samo
kako samo izvana? sta se ne potope cijele?
Kolberg je napisao/la:vunene ne moraju se ljepiti
ali mogu?
30 svi 2013, 22:05
Samo da se pohvalim da su mi napokon stigle pelene iz Engleske i prošla sam bez carine!

Evo su se potapale cili dan i uskoro će na pranje.
Totalno sam se iznenadila TotsBots pelenama. Ja imam stare njihove, isto bambus, pelene i potpuno su drugačije pod rukom od ovih. Ove su mi malo nekako slinave i ne djeluju mi nimalo prirodne.

Uzela sam i jednu Close parent pelenu i na prvu me je oduševila. Vidit ćemo kakvi će dojmovi biti nakon korištenja.
Zadnja izmjena:
Zenshu; 30 svi 2013, 22:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
30 svi 2013, 22:09
Kad smo već kod lanoliziranja, meni nikako ne ide.

Storchenkinder koji imam nikako ne uspijevam lanolizirati i ne znam u čemu je kvaka. Uspjela sam lanolizirati jedan mali vuneni cover kiwiepie bez problema, ali dalje od njega nikako.

Je li baza u tome da se isti cover lanolizira više puta prije samog korištenja ili je u nečem drugom caka?
30 svi 2013, 22:23
probaj lanolizirati više puta
ja sam nekad znala zeznuti. sad stavim dosta lanolina. da se baš otopi i onda stavim tako par sati.
30 svi 2013, 22:26
nevenera je napisao/la:probaj lanolizirati više puta
ja sam nekad znala zeznuti. sad stavim dosta lanolina. da se baš otopi i onda stavim tako par sati.
Hvala Neve.

Probat ću par puta zaredom pa ću javit kako je ispalo.
30 svi 2013, 22:53
Mene ovaj materijal bamboozli natur boje jako podsjeća na Bambus pusu,jedino kod totsbotsa je više slojeva ušiveno unutra i uložak mi se čini deblji.Imala sam malene totsbits bambusice,bijele i sadvim su bike drugačije
02 lip 2013, 10:56
Kakav je točno postupak lanoliziranja? Je li se cover suši pa ponovno lanolizira nakon svakog lanoliziranja ili se višekratno lanolizira na mokro?
02 lip 2013, 11:45
LANOLIZIRANJE:
Potrebna vam je lanolinska mast, ne krema, koju možete kupiti u svakoj ljekarni ili najobičnija mast za bradavice.
Postupak: u malo vruće vode potrebno je rastopiti lanolinsku mast (veličine lješnjaka) sa malo blagog baby šampona. Kad se lanolin rastopi dodati mlake vode i potopiti zaštitne vunene gaćice. Ostavite gaćice u otopini nekoliko sati. Lagano ocijedite gaćice, zamotajte u ručnik i istisnite višak vode. Staviti sušiti, ali izbjegavati izlaganje direktnom izvoru topline (radijator, sunce, sušilica). Pri svakom pranju potrebno je ponoviti postupak.
Lanoliziranje u mikrovalnoj:
Vunene se opere kao i inače. Pripremi se voda sa lanolinom (kao i obično) i u posudi se to stavi u mikrovalnu. Podgrije se 3x3minute i ostavi se u posudi dok se ne ohlade. Kad se ohlade onda se stavi na sušenje.
s topika
PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njimaako mi se čini da nije dovoljno lanolizirano, ponovim postupak.
Postupak: u malo vruće vode potrebno je rastopiti lanolinsku mast (veličine lješnjaka) sa malo blagog baby šampona. Kad se lanolin rastopi dodati mlake vode i potopiti zaštitne vunene gaćice. Ostavite gaćice u otopini nekoliko sati. Lagano ocijedite gaćice, zamotajte u ručnik i istisnite višak vode.
02 lip 2013, 11:46
Hvala Neve.
02 lip 2013, 14:11
Zenshu, ja ih sada lanoliziram ovako:
čašu vode usipam u lonac, zakuham, dodam baby šampona - zakuham, dodam lanolin - zakuham. sve dobeo mješam. Polaaaako ulijem hladne vode , cover okrenem i potopim na cijelu noć. ujutro izvadim, okrenem i tek tada zarolam u ručnik, objesim da se suši.
02 lip 2013, 14:43
Hvala ti Kolberg, baš ću probati tako.
02 lip 2013, 16:11
Kod tog covera voda ti nemora biti jako hladna, može biti mlaka
02 lip 2013, 17:15
Moram se ovdi pohvalit dovoljno smo pupasti za Kushis-neznam kako se pise ups i odusevljena sam samo tako. A kako nam fino stoje ma med medeni. Moramo organizirat neki izbor naj guze u pp hahaha
Kolberg crvena je olala jeli ih ima za uzest u vas
02 lip 2013, 20:04
Srečica nisam uopće skužila na sta mislis?
02 lip 2013, 20:05
a ček misliš na ovu koju sam ti poklonila? aaaaaa..ne to nisam uzimala..zna curiti sa strane kod veće djece..buš vidla
03 lip 2013, 08:07
Kolberg je napisao/la:a ček misliš na ovu koju sam ti poklonila? aaaaaa..ne to nisam uzimala..zna curiti sa strane kod veće djece..buš vidla

Neeee ne kvari mi dozivljaj kolberg hahaha
Ma nek curka tako je divna aaaaa slikam
03 lip 2013, 11:25
ma ja sam tu pelenu kupila kad je momak imao 9 mjeseci i on inače užasno puno piški pa zato je curila
03 lip 2013, 12:28
nisam sigurna jesam ti ja poslala kushies srećice, ako jesam i meni je curila, ali ne u svim razdobljima života. tinu je npr više, damjanu manje ili rijetko
03 lip 2013, 14:21
evo osvanule su kod proizvođača nove zaštiten, navodno od finije merino vune
http://www.storchenkinder.de/Darueber----Wollhosen-und-Co-/product-173.html
03 lip 2013, 15:26
Kolberg to je ta strava dobra za sada. Moguce da je mamu kupio i dizajn hahaha a i mekoca
Nevenera je imaju cini mi se dvije al te su nam jos velike smrccc
I imam jos tri sto sam kupila polovne te su od4-10kg i sad nam pašu
03 lip 2013, 16:32
one su ti od 4-10 kg, koliko ona ima kg sad?
03 lip 2013, 18:15
Oko 6kg al joj pušu oko nogica
03 lip 2013, 18:54
stegni joj niže čičak, ne skroz visoko
03 lip 2013, 20:19
nevenera je napisao/la:stegni joj niže čičak, ne skroz visoko
Hvala,ja uvik po sredini-ah plavusa
03 lip 2013, 20:22
meni su isto one bile čudne dok se nisam navikla, s damjan su mi bile odlične