Tema je zaključana

Re: Platnena sivaonica, strikaonica, kačkaonica

27 lis 2009, 14:45

nemojte biti tako stroge prema sebi, ja ovo ne bih znala ni nacrtati

27 lis 2009, 14:53

pelenice su odlične pogotovo za prvi put!!!
modesty-ja bi samo drugi put stavila gumicu između slojeva-tako da se nevidi i da nežulja bebu
sanika i modesty-možda da drugi put stavite gumicu malo dalje od ruba...možda bi tako imala bolju funkciju a pelenica bi bila uža među nogicama i bila bi još ljepša...ja ju stavljam 1-1,5cm od krajnjeg ruba...ali pelenice su predobre
čestitam vam :zivili

27 lis 2009, 15:57

mamuška imaš pravo..drugu radim tako kako si rekla
nego između vanjskog ukrasnog sloja i recimo onog do guze od flanela,šta stavljate koliko slojeva.ja sam stavila 3..jeli to dovoljno

27 lis 2009, 16:24

ma odlično i ja sam tako sad radila ove nove vrtićke pelenice 5 slojeva.
jedan ukrasni-vanjski
jedan mekani -do guze
i 3 srednja

27 lis 2009, 16:32

jel' vi to o slojevima uloška ili samog "tijela" pelene govorite?
ja sam jutros sašila dvije - jednu troslojnu (vanjski sloj posteljno platno, unutarnji do kože flanel i u sredini opet posteljno platno) i jednu dvoslojnu - platno + flanel. ulošci su od po tri sloja debelog frotira
e da, sašila sam i jedan doubler s džepićem

27 lis 2009, 17:21

ja govorim o tjelu pelene-5 slojeva
a ulošci su mi svi od 5-6 slojeva i u jednu pelenu stavljam i po 2-3 uloška...mala piški 100 na sat
daj nam neku fotku ina66

27 lis 2009, 19:22

mamuška je napisao/la:daj nam neku fotku ina66

hoću, čim se osuše :)
a nadam se da ću još koju večeras sašiti, uhvatila me inspiracija :)

27 lis 2009, 21:25

Kupila danas mekani flanel i jedno fora platno. :mrgreen:
Mamuska, ti ulozak onda ne ušivavaš kaj ne?

27 lis 2009, 21:31

Sanika je napisao/la:Kupila danas mekani flanel i jedno fora platno. :mrgreen:

kakvo?

27 lis 2009, 22:33

Budete vidjele kad sašijem :mrgreen:
Ma nikakvo otkriće tople vode, al meni fora :dada

Mamuška tvoji savjeti su više nego dobro došli :kiss

Ina jedva čekam vidjeti tvoje remek djelo :kiss

Zanimljive su te pelene, više mi se šivaju pelene nego recimo hlačice, haljinice, stoljnak :lol
PPelenaštvo stvara ovisnost, definitivno. :lol

28 lis 2009, 00:25

ako vas nešto muči samo vi pitajte...a mamuška odgovara kao neka rubrika u časopisu npr.areni,mili...
...djelim savjete šakom i kapom :rolf :rolf
Sanika je napisao/la:Zanimljive su te pelene, više mi se šivaju pelene nego recimo hlačice, haljinice, stoljnak :lol
PPelenaštvo stvara ovisnost, definitivno. :lol

na mene je muž već počeo režati imamo preko 40 pelenica a ja danas sašila 6 komada-prava opsesija...a njegova majica kojoj treba skratiti rukave čeka već 2 tjedna :mrgreen:
...ja sam našla prekrasnih vunenih štofova i nisam mogla odoljeti i kupila 4 vrste po pola metra....i sad imam robe za 8 covera...a tek kad sam došla doma zapitala se "kaj će nam 8 covera???" :conf e to je opsesija
-do sad na pelenicama nisam ušivala uložak zbog lakšeg sušenja,ali u ovoj novoj "vrtićkoj" turi jesam jer mislim da će tetama to biti praktičnije

...ja sam našla u ormaru jedan šator za plažu,klinci su potrgali one šipkice pa sam sad razmišljala da sašijem wetbag a da to "platno" (s obzirom da je nepropusno)stavim iznutra..što vi mislite o tome
i ako netko ima wetbag dajte mi opišite malo kako je to napravljeno...

28 lis 2009, 00:50

Mamuška po kojem ces kroju raditi cover?

28 lis 2009, 00:51

Sanika je napisao/la:PPelenaštvo stvara ovisnost, definitivno.

:dada
i ja se svim silama trudim ne otvarati linkove bjelosvjetskih dućana jer kad vidim dezene oči mi ispadnu i počnem se tresti ko ovisnik :lol

ove dvije su došle do mene od jedne ex pelenašice (gold dust :mah ). prvu je ona prošila, ali s jednom greškom pa se meni nije dalo parati i našila sam još jedan vanjski sloj, šareni, te opšila dvaput gustim cik-cak bodom
slika
slika

drugu sam ja skrojila prije cca 4 godine i nikad sašila jer sam bila odustala s emom od platnenih pa sam nju i još par komada dala gold da ona svom mališi sašije. vratile su mi se u istom obliku, ali bar imam zalihu skrojenih ;)
ova je drugi tip tj. izvrnuti i u principu mi je lakša za šivanje. oba kroja su ottobre - prva s neta, druga iz papirnatog magazina
slika
slika

doubler je također iz papirnatog
slika

28 lis 2009, 00:56

kao što se vidi iz priloženog, sve je šivano plavim koncem jer je taj bio na mašini :mrgreen:

mamuška - nisam sigurna da bi se cover mogao raditi od šatora za plažu. koji mu je sastav?
doduše, meni je palo na pamet cover napraviti od ikeine nepropusne plahte (krama) :lol

wetbag bi već mogao ići od toga. možda ti je najjednostavnije napraviti dvoslojnu tj. izvana neki veseli materijal, iznutra to šatorsko, kao vrećice za šlape što klinci nose u školu

28 lis 2009, 00:56

Super su Ina suuuuper! Pogotovo ova druga, origigi tvoja :mrgreen:

28 lis 2009, 00:58

Svaka vam čast na pelenama ja se nebi usudila sist za mašinu jer nemam pojma odakle bi počela probala sam vas malo pratit ali mi neide stvarno su vam pelene odlične :srca

28 lis 2009, 00:59

vidiš vidiš nisam ni probala šiti obrnuti oktobre....i baš sam se pitala šta je to dubler
ina-slatke su totalno pelenice...a iz kojeg to časopisa ti uzimaš krojeve??? :conf

kaj sam napisala cover od šatora :conf :conf mislila sam na wetbag ali šator za unutarnji sloj a izvana neki šareni dječji dezen
Zadnja izmjena: mamuška; 28 lis 2009, 01:00; ukupno mijenjano 1 put/a.

28 lis 2009, 01:00

hvala :)
taj kroj je nešto drugačiji i zapravo mu je uložak u obliku ovog doublera, ali sam već imala odrezane uloške

28 lis 2009, 01:05

na netu gledam malo te wetbagove i piše otprilike da u torbicu veličine 30x40 cm stane 6-8 pelena...za to mi se čini mala torbica...
pa ako netko ima...pišite,opisujte,pomozite...
trebam si svakako napraviti jednu za vrtić a ne pada mi napamet platiti 65 kuna za rodinu...radije ću joj kupiti mali slatki ruksić za te novce ionako će nam trebati za vrtić za rezervnu odjeću,papučice i sl..

...a nažicao me sin i da mu pletem šal...kaže hladno mu je...ja stvarno imam 15 poslova načetih....i još 100 ideja u glavi....a još samo 2 mj porodiljnog :place :place :place

...i pohvalit ću svoju šestogodišnju nećakinju (1razred) upisalo se djete na heklanje,njeni roditelji razočarani htjeli su da djete svira gitaru ili trenira tenis-a ujna ponosna do neba!!!!!! :joy :joy

28 lis 2009, 07:41

super pelenice :kiss
kažeš ovisnost..meni se više ni na forum neda,samo malo škicnem i to je sve.
ove torbe bi bile zgodne za pelenice.bili bilo lakše sašiti pocketicu ili nešto šta sliči njoj čisto radi bržeg sušenja.
ima li kod nas kupit materijal za cover.
ina ovaj doubler mi je sladak :dada

28 lis 2009, 10:27

ja za covere kupujem vuneni štof 100% i nakon lanoliziranja je nepropusan...šta se tiće pul-a mislim da ga nema kod nas

28 lis 2009, 13:56

Wetbeg je jednostavno za sasiti. Treba vam dva komada nepropusnog materijala - malo teze za naci... ja imam PUL.
Izrezete ta dva na mjeru koja vam treba - 30*40 ili 40*40cm. Sasijete sve stranice osim gornje za koju cete prisiti ferslus. Jako je bitno da isjecete male trakice za unutrasnje savove. Te trakice presavijete i sasijete za unutrasnje savove tako da ne moze nista da curi. Kad izvrnete sa usivenim ferslusom dobijete kao neseser. Ja sam imala jedan koji sam dobila uz kupljenu torbu sa baby stvarima i tu su mi mogle stati 3 pelene sto mi je bilo i sasvim dovoljno. Kad ga zaboravim koristila sam obicnu najlon kesu do kuce :D

30 lis 2009, 22:34

sva sam sebi važna..napravila drugu pelenicu.ovoj se uložak od 4 sloja vadi radi lakšeg sušenja
slika

mamuška..zaboravila sam ostavit ono oko nogica,onaj lastik malo šire.budem drugu ;)

30 lis 2009, 23:17

Modesty ODLIČNO!
E cure drage, pa mi se ozbiljno bacile u šivanje :lol

Evo mojih uradaka kojima sam zadovoljnija nego prije, mada sve to radim nabrzaka, i oduzima mi jaaako puno vremena, tak da kad bi imala vremena, izgledalo bi to puuuno bolje. I moglo bi od boljih materijala, mekših mislim, al nemam živaca za taj mako, a druge nisam našla.
No eto, oni materijali koji sam spomenula da su meni fora su obično posteljno platno na kockice koje obožaaavam u svim bojama (edit: vani platno, unutra flanel):

slika

I vuneni cover samo nije lanoliziran. To još probala nisam :mrgreen:

slika

I da, bolje izgleda na slikama nego uživo :lol

I pitanje za kraj, koliko vam vremena oduzme šivanje jedne pelenice???

30 lis 2009, 23:29

Sanika super su..i baš su fora ove kockice.
ja kao i svi nemam puno vremena pa se moje šivanje raskomada na dane.,ali uživam u šivanju
mislim da me je pustit da bi mogla za 3-4 sata ušiti pelenicu ako ne i prije ;)
ja i šivanje..joj..ne mogu vjerovati da sam nešto ušila :alc

31 lis 2009, 00:20

sanika- :klanja :klanja ove izgledaju odlično!!!!
-ja šivam covere po drugom kroju ali ga sad nemogu nikako naći na netu.... :whew
tvoj izgleda odlično
sve u svemu: :5

meni za 1 pelenicu treba s krojenjem oko 30 minuta a ako si prije iskrojim(što redovno i radim) za šivanje oko 15-20min

31 lis 2009, 00:28

Mamuška, super si ti brza, meni treba oko 45 minuta do 1h :dunno Al dobro, sve sam brža, prvu sam šivala preko dva sata :lol

A cover, ma to je neki izmišljeni prekopirani pelena kroj jer nisam našla ni jedan drugi. Poslužio bude valjda a kak sam materijal 100% vuna platila 15kn, budem preživjela ako zakaže :mrgreen:
Staviš ovdje svoj kroj za cover?

31 lis 2009, 00:33

sanika, krasne su :srca

a meni s krojenjem sigurno treba najmanje sat vremena za jednu pelenicu, ne sjećam se točno ali nisam baš brza (btw. ja sam svoje šivala, izvrtala pa štepala okolo, tu je nešto više posla). premda, svaki put sam iskrojila više njih istodobno a poslije šivala.

31 lis 2009, 01:21

:zivili Bravo mame ma odlicne su :kiss
I ja sam u pocetku radila sa flanelom i posteljnim platnom. Kad nemas nistra drugo onda moras :mrgreen: Vazna je funkcija.

31 lis 2009, 01:42

Sanika je napisao/la:No eto, oni materijali koji sam spomenula da su meni fora su obično posteljno platno na kockice koje obožaaavam u svim bojama

jesi ti moj alter ego?
odlične su, baš mi se sviđaju!

o šivanju - ako imam već skrojene, za šivanje jedne mi treba cca pola sata
Tema je zaključana