Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (10.dio)

03 svi 2010, 20:40

Ma znam da su malo dvije, ali možda samo za probati, da ne potrošim brdo love, a da nam ne pašu...
Mene je strah kako će on sada reagirati na njih nakon jednokratnih :dunno

A i kako ću ja reagirati, nakon jednokratnih :lol

03 svi 2010, 20:41

ovo? http://koalatdiapers.com/
iskreno, ne sviđaju mi se. prekomplicirano mi je slagat sva ta čuda unutra i drukat. daj brate mili nešto u jedan do dva poteza.

03 svi 2010, 20:45

ivana385 je napisao/la:Ma znam da su malo dvije, ali možda samo za probati, da ne potrošim brdo love, a da nam ne pašu...
Mene je strah kako će on sada reagirati na njih nakon jednokratnih :dunno
njemu će definitivno biti promjena. do sad je uvijek bio u suhoj peleni, a s fitted je pelena do guze mokra. vjerujem da će se brzo priviknut. možda u početku dok se ne privikne bude nervozniji pa ćeš ga morati češće presvlačiti.

A i kako ću ja reagirati, nakon jednokratnih :lol

definitivno platneno pelenaštvo iziskuje malo više tvog vremana. to il' voliš il' ne. nema između. kad voliš nije ti teško ni kakicu trljat.
u to ime odo sredit pelene iz vrtića.

03 svi 2010, 20:52

Ivana, mi smo na početku, isto tako za probu krenuli s 5 komada, fitted+cover. Te prve su bile Flaffi, dosta su debele i dobre su nam za noć. Druge su nam od teta šivalica, i sad sam naručila nekoliko komada AIO da probamo i njih. Čekam i dvije bumgenius od jedne forumašice. Dijete bi mi se trebalo odviknuti od pelena, a ja kupujem nove :D
Ako ti je previše davati po pelenici 60-80kn, pogotovo sada dok nisi sigurna kako će vam ići, možda ti je bolje uzeti po nekoliko komada s forumske burze, mogu ti poslati pp gdje sam našla dobar izbor.
Ima jedna teta šivalica koja radi pul covere s našivenim platnom vani pa fora izgledaju, isto kao pelenice na različite dezene.

:oft Lijepi mei tai imate :proljece

03 svi 2010, 20:54

silki je napisao/la: to il' voliš il' ne. nema između. kad voliš nije ti teško ni kakicu trljat.

amen

03 svi 2010, 20:56

bit će mu čudno, naravno, jer je do sad bio "umjetno" suh a sad će biti svjestan svojih funkcija.
kad se naviknete nije problem a po meni su dobrobiti višestruke.
mamuška je napisao/la:
silki je napisao/la: to il' voliš il' ne. nema između. kad voliš nije ti teško ni kakicu trljat.

amen
i aleluja :lol

03 svi 2010, 21:16

upravo A. stavila jednokratnu z anoc. fuj,fuj... kako mi tek sad smrdi...a platnene mekane, mirisu :srca

03 svi 2010, 21:19

ja sam na platnenim zbog financijskih razloga i zdravlja (tin ima u jednokratnim osip u roku keks, mijenjam ih jako čest. ali čim sam dobila prve, rabljene luci od thinkpink to je bila ljubav na prvi pogled. :srca

03 svi 2010, 21:20

totalno te kužim. meni upišana jednokratna sto put gore smrdi nego usrana platnena.

03 svi 2010, 21:21

silki - nije uopce bila upisana, tek netom izvadjena iz paketa (koji sam btw. odbijala otvorit dok ne potrosim sve platnene koje imam :mrgreen )

03 svi 2010, 21:28

je smrde i kad su nove :lol

03 svi 2010, 21:31

valjda samo nama je tako! ;)
meni je koma kao postanu gelaste kad se dijete u nj popiški. baš se vide oni kristalići.

03 svi 2010, 21:50

Minna je napisao/la:Ako ti je previše davati po pelenici 60-80kn, pogotovo sada dok nisi sigurna kako će vam ići, možda ti je bolje uzeti po nekoliko komada s forumske burze, mogu ti poslati pp gdje sam našla dobar izbor.

Hvala :srca

Jesu te PP na forumskoj burzi nove ili već korištene. Jer ako bi uzimala, uzela bi nove, pa možda da izdrže i drugu bebu :dunno

03 svi 2010, 21:51

korištene i očuvane. idealne za probu.

03 svi 2010, 21:51

Mene je uvijek bilo frka da se klincu u vrtiću pelena zbog prepunjenosti ne raspadne i da ne pojede taj gel. :(

03 svi 2010, 21:56

ivana - mi smo krenuli u platnene s devet mjeseci. nikakvih problema u prihvaćanju nije bilo :)

što se vune tiče - ja kao i moja mentorica :kiss perem svaka dva tjedna (ponekad se rastegne i na tri) jer vunene stavljam samo preko noći. ujutro ih stavim na balkon da se zrače i to je to :)

03 svi 2010, 22:04

evo silki ti je napisala. :mah

03 svi 2010, 22:06

silki je napisao/la:korištene i očuvane. idealne za probu.

Sad moram tražiti dozvolu za ulaz na burzu :lol

03 svi 2010, 22:46

bez brige za pelene s burze, 50% mojih je tako kupljeno, većina ih je prošla jedno dijete, evo i tin ih koristi i bit će bog da i za još koje.

03 svi 2010, 23:27

kad voliš nije ti teško ni kakicu trljat

:luv

Nevenera, gdje si kupovala kushies? I kako si zadovoljna njima?
Meni dosli roditelji i s njima nove pelene jeeeeeee :joy .
Nego bas sam danmas prala nase Disanine gace, i ove koji nosi sada i nove, broj vece. Jel se vama isto struk na njima s vremenom razvukao?

03 svi 2010, 23:34

je, ali budući da su se ufilcale pranjem u mašini na 60°, to mi ni najmanje ne smeta :mrgreen

04 svi 2010, 07:56

kazem ja mm-u sinoc nek pomirise kako smrde baby love pelene. kaze on da nista njemu ne smrdi :angry
i sanjala sam platnene, cijelu noc. od muke sma se budila par puta. a boja, a dezena, a bambusa :srca

04 svi 2010, 08:46

aaaa mrđi :lol

tanjabb je napisao/la:
Nevenera, gdje si kupovala kushies? I kako si zadovoljna njima?

od ove koja dila kushies linere okolo :lol
svoje sam naručivala s ove stranice. shipping me došao koliko i tri pelene :roll
http://www.basicallybaby.ca/diapers.htm#basic

Meni dosli roditelji i s njima nove pelene jeeeeeee :joy .
Nego bas sam danmas prala nase Disanine gace, i ove koji nosi sada i nove, broj vece. Jel se vama isto struk na njima s vremenom razvukao?

da, struk presavineš i sve 5. nema tu pomoći.

04 svi 2010, 10:09

Mame gdje kod nas kupujete linere? Meni se to nikako nije dalo...ali puno cura me pita za to, a ja nemam pojma...rekli su da ih ima u Mulleru, ali tu kod nas u Varaždinu sam ih nekoliko puta tražila, ali nisam ih našla :roll

04 svi 2010, 10:11

napisali smo poviše-u intersparu.

04 svi 2010, 10:16

Krumpirić je napisao/la:napisali smo poviše-u intersparu.

To sam vidjela, ali šmrc :/ nemam ga u blizini :-(

04 svi 2010, 10:19

SunčicaVŽ je napisao/la:
Krumpirić je napisao/la:napisali smo poviše-u intersparu.

To sam vidjela, ali šmrc :/ nemam ga u blizini :-(

pogledaj na stranici od Kadulje koje ljekarne u blizini drže bambinomio?

04 svi 2010, 10:25

Hvala :kiss

04 svi 2010, 12:13

s kushies sam bila zadovoljna a mm ih obožava. kupila sam ih na burzi. sad sam ih posudila kanak, koja isto isprobava platnene.

mm i ja smo se ozbiljno bacili na otklanjanje problema s paypalom (koji se svodi na utipkavanje i vikanje na ekran :roll ) pa se nadam da bi uskoro mogla kupit još štogod. nešto mi burza nije ništa ponudila novo ovih dana :ja? a dlanovi me svrbe na neke stvari.

sunčice- ja sam linere našla u običnoj ljekarni. nisu me odmah shvatili ali kad sam spomenila marku bambinomio smo se nekako sporazumjeli. pokušaj u nekoj većoj ljekarni u gradu. sretno!

04 svi 2010, 21:47

U Poljskoj su se počele proizvoditi ovakve pelene, to je neki pamučni flanel :

http://www.youtube.com/watch?v=krtukdv-Fyg

Neznam, bas sam znatizeljna, mozda cu si narucit jedan za rpbu kad budem isla kuci. Cijena dode nekih 40kn.

slika
Tema je zaključana