Tema je zaključana

Re: Platnena parlaonica (11.dio)

10 svi 2010, 21:45

Zna Ina kako je ufilcala Disanu :mrgreen .

10 svi 2010, 21:58

ja sam učila na tuđim greškama. i moje su se malo stisle, ali nije strašno

10 svi 2010, 22:13

ja se neslažem da su šivani bolji od pletenih :dunno
moji su pleteni uduplo i nikad nisu propustili,imam i pletenih u NE duplo i nisu nikad propustili najviše ih nosimo
- i nisu se ni skupili bogzna što-perem ih na ruke isto kao i šivane (nije mi to problem-oprati 1mjesečno 3krpice naruke)
upravo štrikam novi cover po mustri onog od petrinih pletilja (kakav sam kupila na zelendanu) uskoro će biti gotov i čim završim objavljujem slike

10 svi 2010, 22:24

ja sam svoje uzela od gwen, ona već neko vrijeme ne šije. uzela sam 2 S veličine (prešli smo ih tek oko 8 kg) i 2 M veličine. u njima ima još prostora

10 svi 2010, 22:53

upravo sam narucila vunene zastitne od te merino vune, sutra cu bas prevesti sve sto tamo pise uvezi pranja pa da vidimo dal se poklapaju iskustva.

10 svi 2010, 23:02

Ja Disanine gacice i zastitne na preklop perem jednako. U mlaku vodim stavim vrlo malo Disaninog sampona za vunu, namocim zastitne na doslovno minutu, izvadim, stisnem ih toliko da ocjedim vodu i onda lanoliziram. Imam i maslinov sapun, isto za pranje vune, ali ga jos nisam koristila.

11 svi 2010, 00:22

tanjabb je napisao/la:U mlaku vodim stavim vrlo malo sampona za vunu, namocim zastitne na doslovno minutu, izvadim, stisnem ih toliko da ocjedim vodu i onda lanoliziram..

i ja tako :dada
ali evo baš neki dan odlučila ja malo bolje oprati covere ipak su već duuuugo u upotrebi-namakala sam ih 3 puta po 15-ak minuta u vodi i TRLJALA voda je bila smeđa :/ nisam mogla vjerovati :shock da su baš tako prljavi (spoj mokraće,prašine i drugih nečistoća pomnoženo s više od nekoliko mjeseci)BLJAK
-eto savijet :svako nekoliko ipak ih treba malo bolje oprati a ne samo preprati-i sam mislim da su se bolje lanolizirali kad su čisti
gibam-bacam se na štrikanje :kima

11 svi 2010, 09:31

još jedan tip za vunu. nije loše usuti malo octa kad ih perete i pustiti ih malo u toj vodi zbog kamenca koji se nataloži sušenjem mokraće.
boro nosi vunu i ljeti. nisam primjetila da se nešto više znoji nego u pulu :dunno
noću je uvijek u disana pull on pants, bez obzira na godišnje doba jer su jedine zaštitne koje mi izdrže cijelu noć.
zar nije logičnije da im je manje vruće u prozračnoj vuni nego u pulu?

11 svi 2010, 10:08

Ja ću ovako: još bar mjesec dana ostajem na PUL-u, dok malo stanemo na noge, još smo ošamućeni od početne investicije za pelene, pa ćemo onda ubosti nešto vuneno.
Jesu vam te Disanine bolje od domaćih? Vidim da ima šivalica koje šivaju vunene, a i :kima

11 svi 2010, 10:25

silki je napisao/la:zar nije logičnije da im je manje vruće u prozračnoj vuni nego u pulu?

slažem se i totalno je logično :dada

11 svi 2010, 10:43

imam samo jedne tanke home made vunenene. te su bile isključivo za ljeto i nisu bile baš pouzdane.
ako već kupuješ vodi računa da su iz dva sloja.

disanine pull on imamo od samog počeka. kupujem novu veličinu kad ih preraste ili ih prejako ufilcam. najnaj gaće za noć. vrijede svake kune. zapravo do nedavno su bile skroz povoljne sa kittykinsa. otkako su dobili u svim bojama digli su ih na 14 funti.
danju koristimo CYA i loveybums.
imaš sve pofotkano na topicu Male i velike guze u platnenim pelenama.

11 svi 2010, 12:19

ima ih ovdje za naručit, al vidim da cijena ide prema veličini.

http://www.zwerge.de/shop/product_info.php/info/p6009_Disana-Woll-berhose-doppelt-gestrickt-natur.html/XTCsid/de50af30761e30a70494310eb1b21030

11 svi 2010, 13:02

Mi sad robice nosimo 80/86.
Pretpostavljam da je bolje uzeti Disanu 86/92 nego manje (74/80)?

11 svi 2010, 13:55

petrovamama je napisao/la:Mi sad robice nosimo 80/86.
Pretpostavljam da je bolje uzeti Disanu 86/92 nego manje (74/80)?

Meni je Filip dug oko 74cm i tezak 8,5kg i uzela bi ove vece.

11 svi 2010, 14:28

Dominika, hoćeš mi javiti ako/kada budete naručivale s te njemačke stranice da se pridružim?

11 svi 2010, 14:31

obavezno uzmi veće. mi nosimo bodiće 86 i disanu 98-104.
one su dosta osjetljive i koliko god ih pažljivo pereš stisnu se.

11 svi 2010, 14:49

Onda veće i od 86/92?
Nemamo baš tanjušne nožice, možda ne bude prevelik, pogotovo ako se malo stisne.

11 svi 2010, 15:19

98-104 će vam biti sasvim ok.

12 svi 2010, 16:35

samo da prijavim totalno prelijevanje van pelene. kakica na sve strane. stavljala ju sveki (koju pohvaljujem jer je konačno i ona postala pp ljubac) pa mislim da nije dobro namjestila. ne sjećam se da nam je ikad izletjelo toliko kakice.
"otpada" smo se odamh rješili ali smrdi još stan :dunno

12 svi 2010, 17:04

:D mi danas u nedostatku pp koristili pampers, isto prokakanac svjetskih razmjera :dada

I baš kad sam pomislila da su samo hlače prljave, a bodić čist, e onda se još i popiškio pa smo presvlačili sve :D

12 svi 2010, 17:09

Evo maloprije sam ponovno lanolizirala svoje disanice. Sa novom,
kako je sad to moderno reči, obnovljenom formulom :D
Stavila sam ih van na štrik. I sad čekam :kima
Nadam se da sam sad sve dobro napravila i da se neće preko noći nešto dogoditi.
Tipa da se npr pretvore u aliena :lol

Danas je MM važno rekao kako će on probati staviti tu famoznu AIO pelenu.Nisam ga nadgledala, mislim si nek stekne malo samopouzdanja glede novih svari. :mrgreen Kad, probudi se ona i nekak mi je nervozna. A prošlo možda 1 1/2 h
Idem ja nju skinuti, mislim možda se pokakala da nisam skužila, a kad tamo cover na AIO peleni. :/
Siroto dijete mora da se skuhalo :znoj
Objasmiti ću mu mirno.

12 svi 2010, 17:12

Objasmiti ću mu mirno

:lol

MM je dok sam jos bila trudna govorio da vece ludare od mene nema, da kakve platnene, jesam li normalna, on to NIKADA nece ni primiti u ruke kaj tek presvuci dijete :p .... eto, sad ga presvlaci i jos je ziv, nije mu ruka otpala :mrgreen .

12 svi 2010, 19:43

tanjabb je napisao/la:MM je govorio da vece ludare od mene nema, da kakve platnene, jesam li normalna, on to NIKADA nece ni primiti u ruke kaj tek presvuci dijete :p .... eto, sad ga presvlaci i jos je ziv, nije mu ruka otpala :mrgreen .

i moj isto tako-a sad čak i opere kakicu

12 svi 2010, 19:49

Mm premota bez problema, ali me uredno kakica doma čeka u peleni.
Veli da mu je to koma.
Neka, neka, znam ja ko će rigoleto čistiti kada nas zadesi.

12 svi 2010, 21:21

znam ja ko će rigoleto čistiti kada nas zadesi.

vi ste se jednakopravno podjelili u ciscenju izlucevina, vakvih i onakvih :lol .
Ajd da jos jednom kazem kako su lineri zakon!!! Sada kad ima formiranu stolicu uopce vise ne trljam pelene. A mogla bih probati i bez njih da vidim koliko uopce zmazanoce ostaje na peleni.

12 svi 2010, 21:25

tanjabb je napisao/la:da vidim koliko uopce zmazanoce ostaje na peleni.

Jesi sigurna da to zaista želiš? :mrgreen
I ja zadnje dane koristim linere i stvarno su praktični!

12 svi 2010, 21:53

drago mi je čut za linere, jer ih i ja koristim
povremeno sam ih nastojala racionalno koristiti no taman tad bi konkretni otpad prešao u nekonkretni pa bi se grizla jer ih nisam stavila.
eto, kod današnjeg potopa i prelijevanja lineri su sve lijepo napravili, samo sam rubove morala malo oprati

mm mota bez po frke, iako se zna dogoditi, da npr zaboravi cover, stavi nešto naopako, ili stavi cover na AIO.... muški :lol

12 svi 2010, 22:46

eh, da, i mi koristimo linere i zadovoljni smo.
Kupila sam od bambino mioi razrežem svakog po dužini tako da je od jedne role 400 komada :D
Piše da ako ih se stavi uduplo mogu smanjiti upojnu moć pelene pa nam je rezanje baš super poslužilo.
Kad se operu s pelenama budu malo mekši, al još 2-3 puta upotrebljivi.
A na temu tata - ja sam mislila da je moj jedini :rolf
I nama coveri budu naopačke :drink

13 svi 2010, 14:14

LOL nasmijah se pricama s tatama...

mi smo jedno vrijeme koristili tosamine, ali sam shvatila da ce i oprane vlazne maramice posluziti, tako da poslije vise nisam nikad nista novo kupovala...;)
Na kraju pelenasenja nista nismo koristili, jednostavno sam se navikla ispirati cijelu pelenu.

13 svi 2010, 15:07

Skoro svugdje piše da uz pp nije dobro preporučljivo koristiti kremu za guzu jer smanjuje upojnu moć pelene. To je zapravo logično, tako i lanolin djeluje na vunu - mašću počepiš rupice.
Zato su mi lineri ok, ako je guza malo crvena, što se događa ovisno o hrani koju smo jeli, ipak stavim malo kremice na guzu i onda obavezno liner, bolje da on obriše kremu nego pelena.
A i vlažne maramice sigurno mogu poslužit, baš sam jednu stavila prati pa da vidim. Mi ih baš ne trošimo puno jer od početka najčešće peremo guzu gazicom i vodom, samo kad je ukakan onda prvo vlažnom m. :rublje
Tema je zaključana