Tema je zaključana

Re: Platnene parlaonica (13. dio)

24 lip 2010, 12:37

minna, i ovdje jedna :kiss za ulet.
nismo stalno on line, ponekad i mi odemo na godišnji :lol

mrđi, bravo na platnenu i noću. vi'š da nije bilo ništa strašno :zivili

skidanje iz pelena neslavno prošlo. što zbog hladnoće, što zbog crijevne viroze.
probat ćemo opet kad odemo na godišnji a do tad ću ga nuditi i dalje. ako ništa kakanac obavi u tutu, i to je puno.

yra je napisao/la:Vunene zaštitne (Nissen) sam lanolizirala i mala ih je imala cca 3 sata na sebi.
Bodi je poslije na području guze bio kao malkice vlažnjikav.
Jel' to tako treba biti?
Jel' to znači da nisu dobro lanolizirane?
btw, jako joj lijepo pristaju! :srca

to je ok. uvijek bude vlažnjikav. ako je vuna tanja automatski ima manju moć upijanja.

Tinker Bell je napisao/la:Vidim da neke od vas imaju tots bots pelenice. Gdje ste ih nabavile? Na njihovoj stranici imaju neke nove easyfit dezene i baš su mi zapele za oko. A nitko ih ne šalje u Hrvatsku :( .

s kittykins-a ali vidim da ni oni ne šalju izvan UK.
znam da je jedna cura s roda poslala mail i zamolila ih da pošalju u hr. objasnilla je da nemamo posrednike nit' dobavljače za taj brend za hrvatsku. smilovali su se i poslali :mrgreen
probaj, nemaš što izgubiti.

mamuška, svaka čast. nije to mali posel uz troje klinaca.

24 lip 2010, 12:51

Mrđi je napisao/la::joy
prošla prva noć u platnenim. stavila sam bambus i vuneni cover ( i cilu noć provjeravala jeli mokar :/ )
a kad ujutro guza ko bebina :mrgreen
a malac je cikio 3 puta i sve je ostalo in.

:joy :joy :joy :joy

24 lip 2010, 12:56

mamuška je napisao/la:ma evo da vam se malo požalim,crkla mi je veš mašina i sve perem na ruke pa tako i karline pelene-nije to tak neki veeeliki problem ali zbog straha od alergije na prašak ispirem ih 10o puta ... :( baš sam umorna

a joj.... sigurno ih netko može ubacit u svoju mašinu :conf
ne znam koliko ćeš uspjet to sve ručno jako dobro isprati.
al s druge strane, kak se prije pralo bez mašine i sve bilo ok!
samo, to je posao i pol!

24 lip 2010, 13:26

ma da posao i pol uz troje klinaca koji stalno nešt prljaju zato i jedva čekam otići na more (tam imam mašinu :mrgreen )pa čim se vratim kupujem novu,ovaj tjedan uz posao i milion obaveza nisam stigla ugurati i veš mašinu u planer
inače nisam stavljala baš puno praška pa se nije tak jako pjenilo ali sam zato puno trljala,a u zadnjoj vodi ispiranja sam stavljala puuuno octa da mi omekša pelenice ali eto može se :dada

ja vas danas pozdravljam jer se pakiram i putujem,ljubim sve male platneno-pelenaške guze :kiss :kiss :kiss :kiss

24 lip 2010, 22:29

Mamuška, :mah
Dobro se provedi i odmori od trljanja pelena ;)

26 lip 2010, 14:36

moja lanolizacije je uspijela :joy, bas mu lijepo stoje zastitne, samo sto dok mu stavim pp je sve ok, al probala sam tetru i neide, tada je skoro sve mokro

26 lip 2010, 15:14

I naša lanolizacija je uspjela :zivili
Dominika, super su nam! Fino prijanjaju uz pp.
A, nogavice u pamučne, pa nema frke da npr. svrbe.

27 lip 2010, 11:17

bravo za lanolizaciju!

mene su iznenadili pelenom i sad cekam
bas me zanima koja je

28 lip 2010, 22:18

pitao me mm danas koliko ja to jos mislim kupit pelena? :mrgreen

28 lip 2010, 22:56

I ja sam uspijesno lanolizirala one storchenkinder zastitne i zaista super stoje :dada . Hvala Dominika jos jednom.
Tko je pitao za Tots Bots? Ja ih narucujem ovdje
http://www.eko-baby.si/si/
ali nemam njihovih AIO.

29 lip 2010, 09:03

Tanjabb, Silki, Tigger hvala na odgovoru za tots bots, ali uspjela sam ih naručiti sa stranice http://www.babipur.co.uk/shop/index.html
I to ove

slika
Jedva čekam da stignu.

29 lip 2010, 09:20

:le
njihove aio najviše voli mm.

Mrđi je napisao/la:pitao me mm danas koliko ja to jos mislim kupit pelena? :mrgreen

mrđi, reci mu da je to pitanje u rangu s pitanjima o kilama i godinama :lol

29 lip 2010, 09:30

hahaha mrđi, ja svome ni ne velim kad kupim, ali meni još ponekad sfali dok se osuši... Da se zaustavim napravila tablicu. Evo da vidite , tamo gdje je + koristim , di je - su nam premale ili prevelike....

Newborn
4x šivalica -
1x pons -
1x babeco konoplja -

S
1x šivalica +
1x diddy diaper nature babies + ( i kasnije je super ko uložak ili u tetri )

size 1

2 x tb flexitot +
3 x tb bambus +
9 x kushies aio +
4x tb organic cotton (još nisu došle :( )

os

6x šivalica +
2x micro dizzy nature babies (za po noći ) +
1 konoplja od mislim pahuljice - (jaaakoo velika, čeka veću guzu)
1 natura + ( jako mala, ko size 1)
1x još neka druga šivalica - (jako velika, čeka veću guzu)

Size 2 (još ne nosimo)

3x tb cotton - (još nisu došle)
1x little lamb cotton

i još 4-5 tetri plus uložak i švedska kad ponestane ovih gore...

Evo, ovaj me popis zaustavio, jedino možda još koja size 2... :lol

29 lip 2010, 09:33

što znaći da sam zasad na 25 pelena u korištenju , jedino ove 2 s će prerast sad, i još mi 4 trebaju doć, + 4-5 tetri, meni je 30 idealan broj, makar se može i s 25 pogotovo ljeti kad se brže suše, po zimi ziher 30 - barem meni...

29 lip 2010, 09:44

tinker, daj pls kad ti ti dođu pelene zalijepi link na ovaj topic Kupit ću ti pelene žute i zelene. napiši koliko je bio šiping i kako brzo su došle. thnx!

realno, ak' imaš sušilicu možeš izgurat cijelo platneno pelenaštvo s 20 platnenih i 6 covera po veličinama (2 S, 2M i 2L).
ako nemaš 25 - 30 je potrebno zbog sušenja.

ako se navučeš ne postoji idelan broj potrebnih pelena jer ti svako malo fali baš 'ta'. brojku pelena koje posjeduješ čuvaš k'o zmija noge. što zbog dobrih odnosa s mužem, što iz straha da bi mogla ostati bez kreditnih kartica :lol

29 lip 2010, 15:20

Tinker, to je Flexitot? Sta ima ona do guze, mikrofibru?
Kaj nije netko napisao da su dosta krute na spoju unutarnjeg i vanjskog djela? Silki, iskustva?
Ja trenutno preko ljeta necu narucivati nista novo jer me nece biti doma da preuzmem posiljku :mrgreen , a na jesen mozda jos koje ubodem. Imamo trenutno oko 40 pelena i zapravo nam nove ne trebaju.

29 lip 2010, 15:39

tanja, ja imam njihove pocketice. puno su 'pastičnije' iz vana nego bumgenius ili close parent.
ok je. drži dosta dugo. dobra je za vrtić. najviše mi se sviđa što je dosta uska mođu nogicama.
do guze je nekakav mucasti, mekani poliester.
ne vidim ih više u ponudi na kittyju :dunno

slika

29 lip 2010, 17:43

ah, navukla sam se... i sve nove su mi ljepse. jucer sma ih sve oprala i zbrojila. i da normalno da mi ih fali :mrgreen
pa tek smo otkrili AIO.

29 lip 2010, 21:21

ah. i meni fali isto.....
a ja ih imam......
hm..... bolje da ne napišem da mi mm ne pročita
a i što je najgore, ne mogu se sjetit što se sve imam
8 kushies AIO (od 4-10 kg)
1 bambino mio NB
1 NB od šivalice
e ovo više ne nosimo

5 luci
2 konoplje rodina
1 nježna pusa, rodina
10 pelena jedne tete šivalice (mutt like)
2 poketice od jedne šivalice
2 poketice od druge šivalice
1 bumgenious
1 size 2 (nemam pojma koji porizvođač)

a imamo i neke koje čekamo
4 poketica raznih proizvođača

i još ih imam.... al bolje mi je da ;)

29 lip 2010, 21:23

eh, da, a tek zaštitne...
prije nezgode imah
4 vunena covera (2 S i 2 M)
7 PUL covera- raznih veličina i poizvođača (većinom dobiveni kao poklon uz kupljene pelene)
1 cover od flisa.

mm će me ubit. :oops:

29 lip 2010, 22:02

Tanja, to su nove easyfit AIO. Piše da je unutra i bambus i mikrofibra, nije mi baš previše jasno. Ali bile su mi tako slatke da sam ih morala imat

Mislila sam da sam ja poludila za pelenama, a imam ih puno manje nego vi :lol
I svaki put kažem dosta mi je, ali nema pomoći.
Sad me zanimaju neke ecobub, kombinacija vune i PUL-a, ma svaki dan otkrijem neku novu, uh!

29 lip 2010, 23:05

ja cu ove ecobubs sigurno naruciti (vec sam prije bacila oko na njih ali ih jos nisu imali) kad zavrsi ljeto. A od tebe Tinker ocekujemo izvjestaj o ovima Easyfit ;) .

30 lip 2010, 09:36

Mrđi je napisao/la::joy
prošla prva noć u platnenim. stavila sam bambus i vuneni cover ( i cilu noć provjeravala jeli mokar :/ )
a kad ujutro guza ko bebina :mrgreen
a malac je cikio 3 puta i sve je ostalo in.

evo baš sam htjela pitat šta stavljate po noći.
ja V. oblačim pampersicu i ljuta sam zbog toga, ali ako ga uguram u ono sve što mislim po noći, izgleda mu guza ko krafna i visi prema dolje i bojim se da ga žulja :/

to mi je i sa S. bio najveći problem.
ujutro su zapišani i jedan i drugi (dobro, S. više ne, ipak je već veliki dečko u gaćama :gace )

30 lip 2010, 10:32

thalia- najbolje probaj, javit će se bebač ako žulja- koliko znam, mome ako nešto smeta to jasno pokaže :lol
postavila sam i ja pitanje oko noćne pelene pa poviri ovdje, možda dobiješ neku ideju. javi ako nešto upali u vašem slučaju da mogu i ja probati nove kombinacije

ja sam za noćnu sad uzela vunene, tip gaćica, kao stare. lanolizirala sam ih opet. rekao je mm da sam izlanolizirala Boga u njima :rolf :rolf :rolf valjda će bit ok. jer sam i ja koristila jednokratnu za noćnu (i popustilo bi mi :roll) nakon nezgode, sve platnene s pulom bi mi popustile

30 lip 2010, 10:54

:lol Nevenera
Thalia, i moj je Leon izgledao doslovno kao krafna kad sam mu stavljala nocnu dok je bio jos mala bebica ali njega to nije nimalo smetalo.

30 lip 2010, 11:47

mi smo kao mali koristili pampersice i kad bih mu stavila pelenu za široko povijanje guza mu je bila višlje od glave :D
Taj smo počeli stavljati jastučić pod glavu :zzz

30 lip 2010, 12:41

stigle tots bots organic cotton- predivne!!! :joy

fotkam pa stavim...

30 lip 2010, 22:59

tigger - :bravo

30 lip 2010, 23:05

ajte još jednom meni neukoj, koji materijal najbolje upija da si naručim za noć?
konoplja? bambus?
nemam sušilicu-.

30 lip 2010, 23:14

sve ti je to isti klinac. ovisi kakav je uložak. ak' je deblji bolje će upijat.
meni je konoplja postala k'o šmirgl nakon par pranja.
Tema je zaključana